EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

dale cooper

#2701 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Corto Maltese wrote:
Dinina pjesma na prošlom ESC, kao i njegov ukupni repertoar je, po meni, mudo Marjanovo. Naša ovogodišnja predstavnica, međutim, ima drukčije mišljenje: "...Posebno bih istakla Dinu Merlina, koji je moj mentor i muzički uzor".
U skladu sa tim je i njena kvaliteta, jer u tako ranoj fazi karijere, teško je da budeš bolji od mentora.
:lol:

To je vjerovatno morala reći da bi je pustili da ide ne Evroviziju. :D Ne zvuči mi kao da joj je on bio
mentor. Ali nejse sad, previše smo daleko otišli. Poenta svega je da na Evroviziji jednostavno nije
više dovoljno imati dobru pjesmu. Lobi, marketing koji zahtjeva mnogo novca je čini mi se presudni faktor.
Ali dobro...makar su Švede dobili. :-D
Last edited by dale cooper on 27/05/2012 01:58, edited 1 time in total.
fatamorgana

#2702 Re: EUROSONG

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:
Iako Merlinova pjesma nije bila ni za one stvari? :D
dinu voli dijaspora, on ti je najveci bh umjetnik :skoljka:
pravilno je peronospora a ne dijaspora ....
Corto Maltese

#2703 Re: EUROSONG

Post by Corto Maltese »

dale cooper wrote: mentor. Ali nejse sad, previše smo daleko otišli. Poenta svega je da na Evroviziji jednostavno nije
više dovoljno imati dobru pjesmu
. Lobi, marketing koji zahtjeva mnogo novca je čini mi se presudni faktor.
Mi ove godine nismo imali dobru pjesmu pa nemamo za čime kukati. Za razliku od, recimo, Kaliopi.
P.S. Dino Merlin jeste njen mentor, Maya je član Dininog benda, i ona Mahir rade u Dininom studiju, nije to nikakva nepoznanica.
dale cooper

#2704 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Corto Maltese wrote:
dale cooper wrote: mentor. Ali nejse sad, previše smo daleko otišli. Poenta svega je da na Evroviziji jednostavno nije
više dovoljno imati dobru pjesmu
. Lobi, marketing koji zahtjeva mnogo novca je čini mi se presudni faktor.
Mi ove godine nismo imali dobru pjesmu pa nemamo za čime kukati. Za razliku od recimo Kaliopi.
P.S. Dino Merlin jeste njen mentor, Maya je član Dininog benda, i ona Mahir rade u Dininom studiju, nije to nikakva nepoznanica.
Ma ni Kaliopi nije ništa bila posebno ako ćemo pošteno. Nekakav nesuvisli hibrid Makedonskog melosa
i hard rocka (od svih stvari). Dobar glas ima to se slažem ali pjesma je kritična. Nisam znao ovo
za Mayu stvarno. Pjesma joj ne zvuči kao nešto što bi Merlin napisao, ne prepoznajem njegov uticaj
u njoj.

Šveđani su imali daleko najbolju pjesmu, što je i rezultat na kraju pokazao. Iako je bilo tog standardnog
komšijskog glasanja, dobijala je poene od svih pomalo i najveće ocjene naravno od zapadno Evropskih zemalja.
victom

#2705 Re: EUROSONG

Post by victom »

seldzuk

#2706 Re: EUROSONG

Post by seldzuk »

dale cooper wrote:
Corto Maltese wrote:
Dinina pjesma na prošlom ESC, kao i njegov ukupni repertoar je, po meni, mudo Marjanovo. Naša ovogodišnja predstavnica, međutim, ima drukčije mišljenje: "...Posebno bih istakla Dinu Merlina, koji je moj mentor i muzički uzor".
U skladu sa tim je i njena kvaliteta, jer u tako ranoj fazi karijere, teško je da budeš bolji od mentora.
:lol:

To je vjerovatno morala reći da bi je pustili da ide ne Evroviziju. :D Ne zvuči mi kao da joj je on bio
mentor. Ali nejse sad, previše smo daleko otišli. Poenta svega je da na Evroviziji jednostavno nije
više dovoljno imati dobru pjesmu. Lobi, marketing koji zahtjeva mnogo novca je čini mi se presudni faktor.
i engleski jezik, ne znam koliko još našima treba da shvate da se kane promocije bosanskog jezika na evroviziji. džaba ti bosanski, kad te niko ne razumije. treba pjevati na engleskom, taman da je tekst pjesme iz turbo-folk kuhinje.
seldzuk

#2707 Re: EUROSONG

Post by seldzuk »

fatamorgana wrote:
plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:
Iako Merlinova pjesma nije bila ni za one stvari? :D
dinu voli dijaspora, on ti je najveci bh umjetnik :skoljka:
pravilno je peronospora a ne dijaspora ....
koji je ovo neologizam?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2708 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

cekamo tave :lol:

kad god su dali Svedskoj 12 poena, ja vikala-tavaaaaaaa :lol:
dale cooper

#2709 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Ja bih uveo pravilo da se mora pjevati na maternjem jeziku. Ipak je riječ o Evroviziji
a ne Angloviziji.
It_is_a_Leclerc

#2710 Re: EUROSONG

Post by It_is_a_Leclerc »

plain vanilla wrote:
cekamo tave :lol:

kad god su dali Svedskoj 12 poena, ja vikala-tavaaaaaaa :lol:
I ja sam :D

Sad smišljam šta će mi spremati u njoj. :D

Švedski ćevapi, švedska jaja... :D
Corto Maltese

#2711 Re: EUROSONG

Post by Corto Maltese »

dale cooper wrote: Ma ni Kaliopi nije ništa bila posebno ako ćemo pošteno. Nekakav nesuvisli hibrid Makedonskog melosa
i hard rocka (od svih stvari). Dobar glas ima to se slažem ali pjesma je kritična. Nisam znao ovo
za Mayu stvarno. Pjesma joj ne zvuči kao nešto što bi Merlin napisao, ne prepoznajem njegov uticaj
u njoj.

Šveđani su imali daleko najbolju pjesmu, što je i rezultat na kraju pokazao. Iako je bilo tog standardnog
komšijskog glasanja, dobijala je poene od svih pomalo i najveće ocjene naravno od zapadno Evropskih zemalja.
U tome se slažemo dakle, u čemu je problem?
(čak sam i neke sitne pare zaradio na internoj kladionici. Prognozirao Švedsku pobjedu, i Mayino 17 mjesto, tu sam malo mašio)
seldzuk

#2712 Re: EUROSONG

Post by seldzuk »

dale cooper wrote:Ja bih uveo pravilo da se mora pjevati na maternjem jeziku. Ipak je riječ o Evroviziji
a ne Angloviziji.
i ja bih, al ko nas pita, zadnja ruska pjesma na ruskom je bila 2009.
dale cooper

#2713 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Corto Maltese wrote:
dale cooper wrote: Ma ni Kaliopi nije ništa bila posebno ako ćemo pošteno. Nekakav nesuvisli hibrid Makedonskog melosa
u njoj.

U tome se slažemo dakle, u čemu je problem?
(čak sam i neke sitne pare zaradio na internoj kladionici. Prognozirao Švedsku pobjedu, i Mayino 17 mjesto, tu sam malo mašio)
Nema problema. :D

Je li još neko primjetio ironiju toga da svi pjevaju na Engleskom jeziku, ali niko ne glasa za Engleze. :D

Mislim da ne bi mogli pobijediti ni kad bi digli Beatlese iz mrtvih. Malo žalosno, velika je to muzička
nacija, a nije da se nisu trudili. Čak je bilo govora da bi Morrissey bivši pjevač Smithsa bio voljan da
se okuša. Eh to bih volio čuti. :-D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2714 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote: Nema problema. :D

Je li još neko primjetio ironiju toga da svi pjevaju na Engleskom jeziku, ali niko ne glasa za Engleze. :D

Mislim da ne bi mogli pobijediti ni kad bi digli Beatlese iz mrtvih. Malo žalosno, velika je to muzička
nacija, a nije da se nisu trudili. Čak je bilo govora da bi Morrissey bivši pjevač Smithsa bio voljan da
Britanac je bio simpatican i prije bih njegovu pjesmu opet poslusala nego pola ostalih..ali eto, nije ubacio turbo folka malo, ruskog akcenta, golih zena,...
fatamorgana

#2715 Re: EUROSONG

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote: Nema problema. :D

Britanac je bio simpatican i prije bih njegovu pjesmu opet poslusala nego pola ostalih..ali eto, nije ubacio turbo folka malo, ruskog akcenta, golih zena,...
i bičevanja, :lol:
LovesJ

#2716 Re: EUROSONG

Post by LovesJ »

Image
ljuta paprika

#2717 Re: EUROSONG

Post by ljuta paprika »

Ogorcen sam ovim sranjem.
Ajde sto je Svedska pobjedila, iako je imala sranje pjesmu, al ajde... Ali ne vjerujem, znaci ne vjerujem da su one 4 babe ili kolko ih vec ima uspjele doci u top 3 :cry: Znaci ovo je toliko bolesno, da ne vjerujem.. 3 babe koje ne znaju sta je televizija a kamoli eurosong dodju na trece mjesto. Pjesma im se ubila sa malog slagera, pravile su neke kolace, nesto plesali, neki party i ti kurcevi...

Sto se tice ovih nasih prostora, Maya me malo razocaral, jebiga ne moze ovo proci na eurosong, i to ovakav eurosong. Zeljko je dobar ali ovo je kopija onog Zeljka koji je nastupao s lane moje, a jbg jedna stvar 2 puta ne prolazi :) Hrvata nije ni bilo, nemam sta komentarisati, pjesma im je ista kao i nasa, losa.

Publika je jos gora. Zvizdali su kada su se ex yu zemlje castile bodovima, a dok su to radile zemlje s skandinavije sve je bilo kul :? Ma bravo, strasni ste.

I da, jedina svjetla tacka ovog eurosonga je bio gospodin iz Velike Britanije koji je imao strasnu pjesmu i da se mene pita, on bi sada slavio pobjedu.

Imam isto tako i preporuku jednu. Nemojte sljedece godine stavljati Laku da govori izvjestaj glasanja. Lik prica engleski ko i ja Ruski. Dosta je sto nas je brukao sa onom glupom pjesmom prije koju godinu, sad nas bruka i ne znanjem.
OxyDo

#2718 Re: EUROSONG

Post by OxyDo »

dale cooper wrote: Je li još neko primjetio ironiju toga da svi pjevaju na Engleskom jeziku, ali niko ne glasa za Engleze. :D
To im je vjerovatno i jedina utjeha. Sve ostalo zvuči kao da slušaš Borat's Greatest Hits. :D
Baltazar_khan

#2719 Re: EUROSONG

Post by Baltazar_khan »

očekivan plasman naše UBLEHE.
FrankSlade

#2720 Re: EUROSONG

Post by FrankSlade »

ljuta paprika wrote: Imam isto tako i preporuku jednu. Nemojte sljedece godine stavljati Laku da govori izvjestaj glasanja. Lik prica engleski ko i ja Ruski. Dosta je sto nas je brukao sa onom glupom pjesmom prije koju godinu, sad nas bruka i ne znanjem.
"Pokusaj" je pored "Lejle" nasa najbolja pjesma na evroviziji. Ikad.
Corto Maltese

#2721 Re: EUROSONG

Post by Corto Maltese »

FrankSlade wrote:
ljuta paprika wrote: Imam isto tako i preporuku jednu. Nemojte sljedece godine stavljati Laku da govori izvjestaj glasanja. Lik prica engleski ko i ja Ruski. Dosta je sto nas je brukao sa onom glupom pjesmom prije koju godinu, sad nas bruka i ne znanjem.
"Pokusaj" je pored "Lejle" nasa najbolja pjesma na evroviziji. Ikad.
:thumbup:
fantom slobode

#2722 Re: EUROSONG

Post by fantom slobode »

Festival je smijesan, znalo se da ce Svedska pobijediti i prije nego je poceo. Sasvim nebitno, spontano sam odustao od gledanja, sreca pa Maja bi na pocetku. Nisam bas obracao paznju na pjesme, citam neki hvale Engleza, a ja bas prokomentarisah tokom njegove pjesme kako mi nesto smeta, kvari mi trenutak. Zeljko uvijek isto, nije mu zamjeriti, tako vecina muzicara, babuske ocekivno visoko, gdje im neces dati bodove, trebalo je izdrzati u tim godinama 4-5 minuta u pokretu, a da ne odes u vjecna lovista. Osim par dobrih za vidjet', ostalo bezveze. Maja dobro odradila nastup, problem je sto onaj tip pjesme ne prolazi decenijama. Znala je to i ona i prije nastupa, nije ni bitno.
jadranska straza

#2723 Re: EUROSONG

Post by jadranska straza »

Iduće godine bi trebalo kao predstavnika BIH poslati duo Refko i Čombe.
Sezam

#2724 Re: EUROSONG

Post by Sezam »

ljuta paprika wrote:Ogorcen sam ovim sranjem.
Ajde sto je Svedska pobjedila, iako je imala sranje pjesmu, al ajde... Ali ne vjerujem, znaci ne vjerujem da su one 4 babe ili kolko ih vec ima uspjele doci u top 3 :cry: Znaci ovo je toliko bolesno, da ne vjerujem.. 3 babe koje ne znaju sta je televizija a kamoli eurosong dodju na trece mjesto. Pjesma im se ubila sa malog slagera, pravile su neke kolace, nesto plesali, neki party i ti kurcevi...

Sto se tice ovih nasih prostora, Maya me malo razocaral, jebiga ne moze ovo proci na eurosong, i to ovakav eurosong. Zeljko je dobar ali ovo je kopija onog Zeljka koji je nastupao s lane moje, a jbg jedna stvar 2 puta ne prolazi :) Hrvata nije ni bilo, nemam sta komentarisati, pjesma im je ista kao i nasa, losa.

Publika je jos gora. Zvizdali su kada su se ex yu zemlje castile bodovima, a dok su to radile zemlje s skandinavije sve je bilo kul :? Ma bravo, strasni ste.

I da, jedina svjetla tacka ovog eurosonga je bio gospodin iz Velike Britanije koji je imao strasnu pjesmu i da se mene pita, on bi sada slavio pobjedu.

Imam isto tako i preporuku jednu. Nemojte sljedece godine stavljati Laku da govori izvjestaj glasanja. Lik prica engleski ko i ja Ruski. Dosta je sto nas je brukao sa onom glupom pjesmom prije koju godinu, sad nas bruka i ne znanjem.
E vala se nisi ni trebo prijavjivati na forum :mrgreen:
Morales

#2725 Re: EUROSONG

Post by Morales »

Desi se ovo sranje od 18.mjesta kad se dolazi na takmicenje preko veza i stele ;-)
Locked