EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

alibaba_i_30_godina

#1026 Re: EUROSONG

Post by alibaba_i_30_godina »

Nista mi se ovo posebno ne svidja. Zeljko dosadan, da ne moze biti dosadniji. Mogli su bolje osmisliti scenski nastup, tj. promijeniti nesto da ne bude identican Lanetu. :roll:
Nina (Hrvatska) lose. Ne znam dal' mi je gora pjesma ili sam nastup po sebi. Steta. :sad:
Kaliopi jako dobro pjeva, ali sumnjam da ce ostvariti neki dobar plasman.
Mayina druga proba izgleda jako lijepo, dobar vokal, nadam se da ce to prepoznati i publika.

Crnu Goru ne zelim ni da komentarise. :roll:

Moj favorit: Italija - jos uvijek! Prva proba dobra, jednostavan nastup ali interesantan.
crnoplavo

#1027 Re: EUROSONG

Post by crnoplavo »

ucestvujel gruzija?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1028 Re: EUROSONG

Post by sabina1 »

charrrmed wrote:
A s druge strane tvrditi da necemo proci u finale? Sanse za prolazak su 50:50 i zalosno je sto to, ocito, prizeljkujes da ostanemo u polufinalu!
Nigdje nisam napisala da priželjkujem da ostanemo u polufinalu. Način izbora našeg predstavnika je odličan , s obzirom da ne podiže nacionalne tenzije unutar zemlje (a toga je bilo u Jugoslaviji) i sve manjkavosti tog sistema su manje od prednosti.
Napisala sam da mislim da po prvi put nećemo ući u finale.
Prosječan slušalac u Bosni i Hercegovini se ne razlikuje od bilo kog Evropljanina. Ako je pjesma kod nas prošla gotovo pa nezapaženo uz brojne prigovore , sa puno manjim brojem ljudi koji je hvale od broja ljudi koja je kude - ne vidim zašto bi u Evropi bilo drugačije :roll: ???
Dijaspora može biti ključ ulaska ali realno , dijaspora uvijek više glasa ukoliko je predstavnik esktremno poznat ili ukoliko je pjesma - pjevljiva (pa makar bila loša).
Nas ne predstavlja niko poznat (nikada ranije nisam čula za ovu damu izuzev onog spota koji se vrtio na TVSA i njenog sviranja sa Dinom Merlinom na Eurosongu prošle godine) niti je pjesma - pjevljiva.
Da bi dokazala svoj "patriotizam" (kako me nervira sve oko ove riječi) napisat ću - NAŽALOST po prvi put nećemo u finale :(

Našoj zemlji nedostaje lijepih stvari i velikih radosti. Zbog svih nas koji ćemo s nestrpljenjem gledati Eurosong i navijati , slino bih voljela da pogriješim.
:bih:
Last edited by sabina1 on 20/05/2012 15:11, edited 2 times in total.
Chuckie

#1029 EUROSONG

Post by Chuckie »

Pjesma je predobra, finale 100% (neki su zaboravili da i ziri odlucuje), na kraju top 5. Ne serite, odavno nismo imali pismeniju pjesmu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
silver testelone

#1030 Re: EUROSONG

Post by silver testelone »

tvsabina wrote:
charrrmed wrote:
A s druge strane tvrditi da necemo proci u finale? Sanse za prolazak su 50:50 i zalosno je sto to, ocito, prizeljkujes da ostanemo u polufinalu!
Nigdje nisam napisala da priželjkujem da ostanemo u polufinalu. Način izbora našeg predstavnika je odličan , s obzirom da ne podiže nacionalne tenzije unutar zemlje (a toga je bilo u Jugoslaviji) i sve manjkavosti tog sistema su manje od prednosti.
Prosječan slušalac u Bosni i Hercegovini se ne razlikuje od bilo kog Evropljanina. Ako je pjesma kod nas prošla gotovo pa nezapaženo uz brojne prigovore , sa puno manjim brojem ljudi koji je hvale od broja ljudi koja je kude - ne vidim zašto bi u Evropi bilo drugačije :roll: ???
Dijaspora može biti ključ ulaska ali realno , dijaspora uvijek više glasa ukoliko je predstavnik esktremno poznat ili ukoliko je pjesma - pjevljiva (pa makar bila loša).
Nas ne predstavlja niko poznat (nikada ranije nisam čula za ovu damu izuzev onog spota koji se vrtio na TVSA i njenog sviranja sa Dinom Merlinom na Eurosongu prošle godine) niti je pjesma - pjevljiva.
Da bi dokazala svoj "patriotizam" (kako me nervira sve oko ove riječi) napisat ću - NAŽALOST po prvi put nećemo u finale :(

Našoj zemlji nedostaje lijepih stvari i velikih radosti. Zbog svih nas koji ćemo s nestrpljenjem gledati Eurosong i navijati , slino bih voljela da pogriješim.
upravo to :thumbup:
realno, pjesma je sranje teško... i koliko god loš rezultat bio, zasluženo će bit... tako i treba
Ambrozija

#1031 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

tvsabina wrote:
charrrmed wrote:

Mislim da prolazak u finale nije upitan! I definitivno zasluzujemo prolazak. I nisi napisala da mislis da necemo u finale vec si tvrdila da necemo kao sto i sad tvrdis! I uredu je da imas svoje misljenje, to se postuje ali eto, nije bas lijepo
Not My Idea

#1032 Re: EUROSONG

Post by Not My Idea »

Ma meni je pjesma odlicna. Nije "evrovizijska" al eto, prirasla mi srcu.

Kako god, :bih:
crnoplavo

#1033 Re: EUROSONG

Post by crnoplavo »

Navijam za Azerbejdzan (naravno) i Gruziju-vidim da su tu).
Better Man

#1034 Re: EUROSONG

Post by Better Man »

Rambo kralj Eurosonga! Dok su svi pjevali na Playback, Rambo izmolio organizatore za opremu i uživo sa bendom odprašio pjesmu i zbog velike buke otjerao publiku iz prvih redova.
Ambrozija

#1035 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

Better Man wrote:Rambo kralj Eurosonga! Dok su svi pjevali na Playback, Rambo izmolio organizatore za opremu i uživo sa bendom odprašio pjesmu i zbog velike buke otjerao publiku iz prvih redova.
:lol:
Romanista 101%

#1036 Re: EUROSONG

Post by Romanista 101% »

ljudi glasajte za Ramba, ostalo je manje-vise nevazno
ja71

#1037 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

Romanista 101% wrote:ljudi glasajte za Ramba, ostalo je manje-vise nevazno
Mi Njemacke nemozemo u polufinalu glasOVati za Ramba :-x
Zavjera
RtrnOfSalisbury

#1038 Re: EUROSONG

Post by RtrnOfSalisbury »

steta ako engelbert ne bude otpjevo ovo kak spada, mozda ga ponese publika pa uspije ...
nije ni cudo, skoro je pa titino godiste...
Vitezanin

#1039 Re: EUROSONG

Post by Vitezanin »

Maya je odlicna. Jednostavno i efektno.
Meho Kodro

#1040 Udri Rambo

Post by Meho Kodro »

EURO NEURO - HEUTE HABE HOBOTNICA
EURO NEURO - MONETARY BREAKDANCE

plejka2

#1041 Re: EUROSONG

Post by plejka2 »

kad je ovo kino danas ili sutra?
Ambrozija

#1042 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

plejka2 wrote:kad je ovo kino danas ili sutra?
Sutra I polufinale, u cetvrtak II polufinale.!
Romanista 101% wrote:ljudi glasajte za Ramba, ostalo je manje-vise nevazno
Ne bi glasala ni da mozemo. Sva sreca ne mozemo :D
plejka2

#1043 Re: EUROSONG

Post by plejka2 »

e hvOla ti :razz:
moracu da odgledam to mada ce bit sa ocjenjivanjem nerealno kao i uvijek do sad al sta se moze .
Ambrozija

#1044 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

plejka2 wrote:e hvOla ti :razz:
moracu da odgledam to mada ce bit sa ocjenjivanjem nerealno kao i uvijek do sad al sta se moze .
Obavezno javi utiske :D
plejka2

#1045 Re: EUROSONG

Post by plejka2 »

hocu ako se ne izivciram ko vazda do sad :razz:
cLo

#1046 Re: EUROSONG

Post by cLo »

Večeras po meni najbolje:

Moldavija:
http://www.youtube.com/watch?v=3H7AILnPoio

Izrael:
http://www.youtube.com/watch?v=lWMH6ID6Enc

Nisu loše:
Albanija, Island...

Smeće:
Austrija, San Marino...
Salah ad-Din

#1047 Re: EUROSONG

Post by Salah ad-Din »

Jel veceras Rambo?
cLo

#1048 Re: EUROSONG

Post by cLo »

Aha, ide prvi...
Salah ad-Din

#1049 Re: EUROSONG

Post by Salah ad-Din »

ma proci ce i on, Balkan ce da glasa :D
Revolucionar ★

#1050 Re: EUROSONG

Post by Revolucionar ★ »

Veceras navijam za Island .. Sve ostalo je manje vise smece .. u znak protesta, prebacit cu kanal kad bude Izrael 8-)
Locked