charrrmed wrote:
A s druge strane tvrditi da necemo proci u finale? Sanse za prolazak su 50:50 i zalosno je sto to, ocito, prizeljkujes da ostanemo u polufinalu!
Nigdje nisam napisala da priželjkujem da ostanemo u polufinalu. Način izbora našeg predstavnika je odličan , s obzirom da ne podiže nacionalne tenzije unutar zemlje (a toga je bilo u Jugoslaviji) i sve manjkavosti tog sistema su manje od prednosti.
Napisala sam da mislim da po prvi put nećemo ući u finale.
Prosječan slušalac u Bosni i Hercegovini se ne razlikuje od bilo kog Evropljanina. Ako je pjesma kod nas prošla gotovo pa nezapaženo uz brojne prigovore , sa puno manjim brojem ljudi koji je hvale od broja ljudi koja je kude - ne vidim zašto bi u Evropi bilo drugačije

???
Dijaspora može biti ključ ulaska ali realno , dijaspora uvijek više glasa ukoliko je predstavnik esktremno poznat ili ukoliko je pjesma - pjevljiva (pa makar bila loša).
Nas ne predstavlja niko poznat (nikada ranije nisam čula za ovu damu izuzev onog spota koji se vrtio na TVSA i njenog sviranja sa Dinom Merlinom na Eurosongu prošle godine) niti je pjesma - pjevljiva.
Da bi dokazala svoj "patriotizam" (kako me nervira sve oko ove riječi) napisat ću - NAŽALOST po prvi put nećemo u finale
Našoj zemlji nedostaje lijepih stvari i velikih radosti. Zbog svih nas koji ćemo s nestrpljenjem gledati Eurosong i navijati , slino bih voljela da pogriješim.