Eurosong - Prva proba

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ja_sarajevo

#1 Eurosong - Prva proba

Post by ja_sarajevo »

Everyone was fairly impressed by Deen today. He performed well and even those who were not too keen on the song or singer have had to admit it stands a very good chance of making the final. The stage is a riot of colour with a fast moving city street scene behind Deen and his dancers. Whilst the Danish song was forced camp, Deen’s performance is flowing and entertaining

SA PRESS KONFERENCIJE

Bosnia & Herzegovina's Deen had his first round of rehearsals on stage. During his act on stage today, Deen wore a bright pink suite, with his jacket wide, only to reveale there's nothing under it. Some of the spectators inside the venue did not like this outfit and stage performance. Roy from Israel said: "The stage itself looks wondeful during this song, but I am afraid the act itself looks a bit cheap". Nuno from Portugal thought just the opposite: "The stage looks great, the performance and choreography is very proffesional".

Deen's press conference started with a very happy note. The singer and his backing vocals approached the audience and danced along with the croud as In the disco was being played. "Music is my biggest love. Music is really what I want and what I need". Deen participated three times in the Bosnian final. When asked about it and his affection with the Eurovision Song Contest he said: "I love the contest, I have been watching it since I was 6 years old I have always wanted to represent my country in the contest

Image
Image
Image

SVE NAJBOLJE NASEM DEEN-U I BIH :-D :-D :-D
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Image
Pooll

Post by Pooll »

Go deen... :D
hananah

Post by hananah »

:)
eda 1

Post by eda 1 »

Good luck to you Deeeen! :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Roy from Israel said: "The stage itself looks wondeful during this song, but I am afraid the act itself looks a bit cheap".
Cini mi se da ono sto Deen smatra modernim i trendy, ljudi u Evropi smatraju jeftinim i otrcanim.

Ako ovakvi komentari preovladaju eto Deena 13 maja nazad :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Daysleeper,
da li bi ti volio da se Deen vrati 13.maja? Odnosno da se ne plasira u finale i nastupi u finalnoj vecheri?
hananah

Post by hananah »

Izraelci ga smatraju jeftinim po stilu :lol: :lol: tako su smatrali i onu svoju travestitusu jeftinom i svasta pisali o njoj pa pobjedise :lol: :lol:
Ima li ko kompetentniji od Izraela da sta kaze :P
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

The_Fluid wrote:Daysleeper,
da li bi ti volio da se Deen vrati 13.maja? Odnosno da se ne plasira u finale i nastupi u finalnoj vecheri?
Pa zavisi.
Ako se sve ovo foliranje placa iz dzepova pretplatnika nek se vala vrati 13 maja, jer sta mi svi imamo od predstavljanja na jednom marginalnom takmicenju?
Sta je to na Evropskoj sceni postigla proslogodisnja pobjednica?
Nista.
Pretproslogodisnja?
Prije 3 godine?
Od Abba-e niko nista nije postigao.
Pardon jos je Katherine And The Waves napravila haos sa svojim hitom Walking On Sunshine, ali nije sa daljom karijerom.
Prema tome, sta iko od nas sem samog Deena ima od Eurovizije?
Nista, sto je najgore Deen i ako pobjedi a to je SF, nece nista napraviti poput ostalih pobjednika.
Ako nisam u pravu i po cemu, prihvatam sve kontraargumente.
hananah

Post by hananah »

Desit ce se to da cemo iduce godine imati Evroviziju u Sarajevu, i nasi "vladari" ce naci pare za izgradnju, za neku lijepu dvoranu i svasta nesto. Eto to ce se desiti :-)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Chinjenica je da je najlakshe retji: Crk'o, dole, nek se vrati i slichno. Najtezhe je izgleda podrzhati i iskoristiti istu za promociju Bosne na bilo koji nachin, zar ne?

I nema li logike, ako se vetj platja novcem pretplatnika da se isti pokusha oploditi, pa makar to izgledalo kao SF, kroz organizovanje iste manifestacije ili na bilo koji drugi nachin, gdje tje promocija pomotji da se ljudi i novci privuku u Bosnu i Hercegovinu.

Dayslepeer, ichno sam protiv ovakvog (tvog, i ne samo tvog) apriori stava, da nashe (iz BiH) nishta ne valja.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Hananah, postujem tvoj optimizam, ali Eurosong kosta 20 miliona EURA a Bosna je pna gladne i bosonoge djece.
Obrazovanje gradi BiH, ne Eurosong.

Fluid, nisam apriori protiv, nego kada se u nekim stvarima pretjeruje postajem skeptican, ali to sam ja, to necu koristiti kao argument.

Eurosong u Evropi gledaju srednjovjecni ljudi koji su u kuci subotom navece.
Ti meni reci koji je to prosjek godina koji je u Evropi u kuci u subotu navece?

Deen, nije posteno otisao na Eurosong, nastup mu je poklonjen od strane 15 ljudi iza zatvorenih vrata, zato mi se ne svidja ovo medijsko pumpanje Deena kao savrsenog.
Sta ce biti ako ne prodje u finale?
kako ti ljudi misle obrazloziti svoje rijeci?

Ja nisam rekao crko, nek se vrati, ja sam rekao da ako bude vise ovakvih komentara poput ovog moze se desiti da se vrati.
Ako ima neki tendenciozan ton u mom prvobitnom postu molim te citiraj me.

Vrlo je vjerovatno da ce biti jos komentara da je Deen cheap, jer iako je on kod nas jedinstvena pojava, i sam znas da se klinci poput njega pojavljuju po jedan svake sedmice u Njemackoj a o Engleskoj da ni ne pricam, i istom brzinom i nestaju.

Dobro znamo kakav je prelaz morao napraviti Robbie Williams da bi postao ozbiljan pjevac.

Boy look pjevace niko ne smatra ozbiljnim u svjetskim muzickim krugovima, nego ih gledaju kao sampone protiv peruti, svako malo dolazi noviji i bolji.
hananah

Post by hananah »

Ma naci ce se pare bolan, ima para samo se kriju!
A nacin na koji se izabrao Deen se koristi u vecini zemalja, samo kod nas su se od toga pravile manifestacije. Prema tome, izboru se nema sta prigovoriti. Sjeti se samo rumpapumpa Mia Martina i one Banjalucanke ne mogu se sjetiti imena. Tako bi bilo i ovaj put. Zato je bolji nacin biranja ovakav kao ove godine.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Znam Hananah, ali vise bi podloge imala sva ona prica da je pobjedio u izravnom takmicenju.
S druge strane, po meni je trebao ici Nermin Puskar, ako nista covjek pise vlastite pjesme, znaci bar nesto u zivotu radi SAM.

Imate pozdrav do veceras, jer moram ici.
Caos.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

To shto pishe sam pjesme, nije mjerilo. I da, bitno je da ono shto se nama svidja i shto je kod nas hti nije i u Evropi. Dovoljno se prisjetiti svih hit pjesmica sa evrovizija iz perioda bivshe nam drzhave.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Place Country Song Title Votes Percent
1 Serbia & Montenegro Lane Moje 2691 8.6
2 Greece Shake It 1664 5.3
3 Ukraine Wild Dances 1568 5.0
4 Cyprus Stronger Every Minute 1379 4.4
5 Sweden It Hurts 1366 4.3
6 Macedonia Life Is... 1325 4.2
7 Belgium 1 Life 1303 4.1
8 Russia Believe Me 1240 3.9
9 France A Chaque Pas 1185 3.8
10 Spain Para Llenarme De Ti 1122 3.6
11 Bosnia-Herzegovina In The Disco 1006 3.2
12 Turkey For Real 947 3.0
13 United Kingdom Hold On To Our Love 923 2.9
14 Iceland Heaven 793 2.5
15 Malta On Again, Off Again 779 2.5
16 Croatia You Are The Only One 720 2.3
17 Lithuania What Happened to Our Love? 719 2.3
18 Denmark Shame On You 667 2.1
19 Germany Can't Wait Until Tonight 665 2.1
20 Norway High 642 2.0

Zasad nije lose, dovoljno za finala, a Joksimovic je favorit br.1
blesa

#17 auuuuu

Post by blesa »

Tanko, deen, tanko skroz.... :sad: Kao prvo pojam disca vise ne pali nigdje osim kod nas i u Iraku valjda, sad se furat na tu temu, a još s onim plagijatskim zvukovima, jaooooooo. Jedina je prednost u izgledu Deena, takvi macici vani dobro prolaze. A pjesma je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bleeblebleeee
JBT

Post by JBT »

Komentari tipa- Deen izgleda europski- kao argumenti za ocekivanje dobrog plasmana su, blago receno, rezultat pogresne lokalne logike.
Europa je puna europskog. U svakoj kuci, ulici, gradu..... je masa malih Deenova kojima je takav izgled standard kad izlaze sa rajom na kahvu.
Europi je interesantno nesto novo, nesto neuobicajeno ali ipak mora biti i ukusno. Ako vec nije neobicno i novo, znaci tip Deen, onda mora biti jaaaaakoooo kvalitetno. A nas Deen nije bas upis kvalitete.
Inace, pjesma je bezeze. Kad bi vi kupili CD sa tom pjesmom da je pjeva neki drugi Deen, recimo iz Luxemburga? Jedan europski komentator rece:"BiH pjesma je jedna od onih koja se za mjesec dana nadje na najnizoj rafi, neke prodavnice nosaca zvuka, sa cijenom manjom i od cijene praznog CD i boje utrosene na omot."

Srbijanska pjesma ce dobro proc.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Nasi uvijek kaskaju za po jednu godinu za trendom.
Kad je bio fol u pop rock pjesmi, mi smo isli sa baladom.
Godinu kasnije kad je bio etno u folu, mi smo isli sa pop rockom.
Godinu nakon toga, poslali smo Miu Martinu sa 6 pratecih vokala, a fol bio u 6 plesaca.
Zato smo ove godine poslali Deena i 6 plesaca.
Ali to ove godine nije fol. :D

A ja sam gore u postu rekao, Deen je tip pjevaca kakvi se pojavljuju i nestaju "on a weekly basis".
On je kao deterdzent za evropske muzicke poznavatelje.
Svaki mjesec novi, a sve isti fol.
winetou

Post by winetou »

Pa vidi kako hoda.....
Da je u Zagrebu davno bi ga BBB umlatili.
Gdje ste HZ i Manijaci :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D Germa gubiš vrijeme :D
Što ga treba umlatiti ako je drugačiji nego ostali ????????????
winetou

Post by winetou »

St.Germain wrote:nije to bila poenta winetou :o. bil ti njeg pretuko?
Bio bi vala sevap. Pogotovo kad još zemlju predstavlja na takav način.
manijak1

Post by manijak1 »

Indijanac :D onda treba cijelu zemlju pretući što je dozvolila da je se predstavlja na takav način.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja bih volio kad bi nasa televizija dogovorila reality show sa Deenovom familijom.
"The Backovics"
Mislim da bi najgledanije epizode bile kada se Deen posvadja sa burazom.
To bi bio pravi "cat fight".
Ili mozda da mu buraz guzva odjecu dok ovaj cuci u cosku sobe i kroz suze ga moli da prestane :D:D:D:D

Sad, Deen je obecavao da se nijedan covjek u BiH nece stidjeti nacina na koji ce BiH biti predstavljena na Eurosongu.
Poznavajuci mentalitet nasih ljudi, nece biti bas odusevljeni ako dodje do novina ova informacija da je nas nastup proglasen naj gay u istoriji.

Germa, je li to tacan citat koji si prenio?
manijak1

Post by manijak1 »

Igramo euro ping ponga ?
Post Reply