Eurosong 2016

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#951 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

DaysleepeR wrote:
esmasaric wrote:Ma dubioza je bar poznatija od Jale... Ja nikad za čovjeka čula nisam prije ovog događaja, a navodno ima bogatu karijeru....

Bojim se da Božo ne vide kao Končitu br. 2. Realno ima čovjek glas, mogao bi i bez muzike...ali eto, samo njegov imidž. A ko zna, možda bi se i dopao publici.

Ja nemam pojma koga uopšte više slati na ovo čudo. Hari i Dino su bili naše najbolje šanse, pogotovo Dinu budući da ga i regija voli, al hajde.

šta ćemo ba koga slati? kao da se mora? BHRT treba da zaradi od toga a to će uraditi tako da će prodati svoj slot svake godine nekom ko se hoće predstaviti u naše ime. kao što je onaj turčin pjevao za San Marino. a nije da nema kandidata...
Upravo tako, ako ne postoje pravi uslovi, nema smisla nešto nazor slati.
dale cooper

#952 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Patriotska_Liga wrote:A dijaspora?
Pa sad se pokazalo da ni dijaspora neće da glasa za svašta.
esmasaric

#953 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Pa nema smisla, ali opet šaljemo.
Vidi sada uslova, televizija pred bankrotom, scena i kostimi sve skupa nije ni 500km koštalo :-) i opet smo poslali ekipu. I nešto mi govori da ćemo i slijedeće godine poslati opet.
It_is_a_Leclerc

#954 Re: Eurosong 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

Koja crna Dubioza :lol:

Prvo, Eurosong je jako ozbiljan koncept sa šest proba u tri dana, sa ogromnim protokolom, pravilima, izjavama koje se moraju dati određenim medijima, sa prijemima, gostovanjima, koncertima... Momci iz Dubioze i njihova "energija" otprilike su nespojivi sa bilo kakvim obavezama, pogotovo protokolarne prirode. Sve što bi imali je stalno žaljenje organizatora na njih. Osim toga, njihova muzika je već "isprobana" na Eurosongu i nije se proslavila.

Drugo, nikakve političke, anti-kapitalističke i slične "angažirane" pjesme nisu dozvoljene na Eurosongu. Gruzija je diskvalifikovana jedne godine jer su imali pjesmu - We don't wanna put in (a izgovaralo se PUTIN). Z

Inače, mali kuriozitet. Nakon višemjesečnog taborenja na pozicijama oko 30. na kladionici, danas je BiH, nakon ispadanja, najviše porasla na kladionicama. Iako je riječ o evidentnoj grešci u sistemu jedne od kladionica, ovo je baš smiješno. Ispali, a popeli se u top 10 i još pretekli svu konkurenciju iz regije

Image
Patriotska_Liga

#955 Re: Eurosong 2016

Post by Patriotska_Liga »

dale cooper wrote:
Patriotska_Liga wrote:A dijaspora?
Pa sad se pokazalo da ni dijaspora neće da glasa za svašta.
I ranije je bila razlika kad ode Hari i Mija Martina, ali ovo sad je mislim jasna poruka da smo poslali najveći odron. OK, i žiri odmaže humanitarnom glasanju naše dijaspore, ali sam siguran da bi prošli u finale da smo poslali nešto normalno i nekog normalnog. Ovaj odron nije zaslužio pola glasa.
esmasaric

#956 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Dobro. Eurosong je ozbiljan događaj i treba slati ozbiljne ljude.
Meni je jedino od naše ekipe najviše Ane žao, ona mi je baš top bila. Evo sad smo nastupili sa 3 pjevača, od kojih je najpoznatiji zadnji put nastupao prije ne znam ni ja koliko godina, ja ne bih za njih nikada glasala da sam u dijaspori.
dale cooper

#957 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

esmasaric wrote:Pa nema smisla, ali opet šaljemo.
Vidi sada uslova, televizija pred bankrotom, scena i kostimi sve skupa nije ni 500km koštalo :-) i opet smo poslali ekipu. I nešto mi govori da ćemo i slijedeće godine poslati opet.
Ovo sada je bilo privatno uzurpiranje Eurosong licence od strane ljudi bliskih jednoj partiji i kao takvo je neprihvatljivo.
esmasaric

#958 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Naravno da je neprihvatljivo.
Trebalo bi postojati neko takmičenje, da i narod izabere predstavnika. Ili da se izabere neko ko je imao najbolji hit u godini...ne znam. Moraju postojati neka pravila, a ne da se gleda ko je kome otac.
dale cooper

#959 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

esmasaric wrote:Naravno da je neprihvatljivo.
Trebalo bi postojati neko takmičenje, da i narod izabere predstavnika. Ili da se izabere neko ko je imao najbolji hit u godini...ne znam. Moraju postojati neka pravila, a ne da se gleda ko je kome otac.
:thumbup: To je to. Neko ko će zaista biti predstavnik zemlje iz koje dolazi.
It_is_a_Leclerc

#960 Re: Eurosong 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

:lol:

Ovo sad je bio pokušaj zainteresovanih pojedinaca da nas, nakon tri godine izbivanja, vrate na takmičnje na kojem praktično nastupaju sve evropske zemlje. To je, složit ću se, nedopustivo, iz prostog razloga što nema tog pojedinca i njegove namjere, u čiju časnost ne sumnjam, koji može na zadovoljavajući način iznijeti cijelu ovu priču - ni financijski, ni tehnički.

Evo, BHRT je ove godine samo ustupio svoj studio za probe i svoju šeficu odjela za međunarodnu saradnju kao šefa delegacije. I to je to od njihovog truda. Nisu htjeli poslati jednog novinara koji je obaveza svake televizije, pa su pjevači kao oficijelnog predstavnika bh. medija poveli notornu Tanju Đurović sa Pink BH. :roll: Dejan Kukrić, uvrijeđen i zgađen što ga ove godine niko nije ništa pitao, ZABRANI da se predstavnici BIH pojave u emisijama BHT-a, kao da je to njegova babovina, piše neke statuse na kojima se čitava zabavna redakcija išprdava sa ljudima koji nas predstavljaju...

Kukrić, u želji da dodatno osramoti BIH, imenuje naš žiri u sastavu - Alma Čardžić, Lilo što je vodio Hugu, Ana Babić iz Skupštine. :lol: :lol: :lol: Bruka i sramota.

To je nedopustivo poigravanje sa imenom države i to se ne smije dozvoliti. Mi, gotovo sigurno, nećemo dogodine sudjelovati, a ovaj rezultat će poslužiti i kao alibi za to. Jedino ako ne uleti neko sa ogromnim parama, kao što je to svojevremeno uradio Merlin, pa ne potegne cijelu priču.

P.S. Te priče "narod izabere predstavnika" vam ne drže vodu. Taj koncept izumire u Evropi. Sve više je tih internih odabira od strane televizija. Naprimjer, ove godine glavni favorit - Rus - interno izabran, 16 miliona eura mu dali u ruke i nalog da Eurosong dovode u Sochi.
julisiz es grant

#961 Re: Eurosong 2016

Post by julisiz es grant »

SpecialOffer wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: A i ja serem k'o foka.
:lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#962 Re: Eurosong 2016

Post by uglavnomja »

esmasaric wrote:Naravno da je neprihvatljivo.
ovo ne moze, mora biti pjesma napisana i izvedena prvi put iskljucivo za esc.

inace nekada davno su se te pjesme birale na festivalima, uzivo, glasovima publike u sali i zirija i to strucnog. bio je i slager i beogradsko proljece i opatija ...

i nekada davno su se pjesme izvodile po 2 puta, jednom uz jedan orkestar i aranzman, drugi put nesto promijenjeno (ne znam detalje, znam da su bila 2 izvodjenja)

sve uzivo naravno.

kome se ne gadi :D da cuje pjesmu i GLAS, neka poslusa pjesmu, drugo izvodjenje, druga pjevacica ... godina 1971.

DaysleepeR

#963 Re: Eurosong 2016

Post by DaysleepeR »

It_is_a_Leclerc wrote::lol:

Ovo sad je bio pokušaj zainteresovanih pojedinaca da nas, nakon tri godine izbivanja, vrate na takmičnje na kojem praktično nastupaju sve evropske zemlje. To je, složit ću se, nedopustivo, iz prostog razloga što nema tog pojedinca i njegove namjere, u čiju časnost ne sumnjam, koji može na zadovoljavajući način iznijeti cijelu ovu priču - ni financijski, ni tehnički.

Evo, BHRT je ove godine samo ustupio svoj studio za probe i svoju šeficu odjela za međunarodnu saradnju kao šefa delegacije. I to je to od njihovog truda. Nisu htjeli poslati jednog novinara koji je obaveza svake televizije, pa su pjevači kao oficijelnog predstavnika bh. medija poveli notornu Tanju Đurović sa Pink BH. :roll: Dejan Kukrić, uvrijeđen i zgađen što ga ove godine niko nije ništa pitao, ZABRANI da se predstavnici BIH pojave u emisijama BHT-a, kao da je to njegova babovina, piše neke statuse na kojima se čitava zabavna redakcija išprdava sa ljudima koji nas predstavljaju...

Kukrić, u želji da dodatno osramoti BIH, imenuje naš žiri u sastavu - Alma Čardžić, Lilo što je vodio Hugu, Ana Babić iz Skupštine. :lol: :lol: :lol: Bruka i sramota.

To je nedopustivo poigravanje sa imenom države i to se ne smije dozvoliti. Mi, gotovo sigurno, nećemo dogodine sudjelovati, a ovaj rezultat će poslužiti i kao alibi za to. Jedino ako ne uleti neko sa ogromnim parama, kao što je to svojevremeno uradio Merlin, pa ne potegne cijelu priču.

P.S. Te priče "narod izabere predstavnika" vam ne drže vodu. Taj koncept izumire u Evropi. Sve više je tih internih odabira od strane televizija. Naprimjer, ove godine glavni favorit - Rus - interno izabran, 16 miliona eura mu dali u ruke i nalog da Eurosong dovode u Sochi.
nemoj druže molim te više...
Ana Babić, profesorica pjevanja rodila se u Sarajevu, gdje je završila Muzičku akademiju, odsjek - solo pjevanje. U toku srednjeg muzičkog-glazbenog obrazovanja kao vrlo talentirana imala je više solističkih nastupa i koncerata i bila sudionik više republičkih i saveznih takmičenja (u sklopu bivše države) - u Brčkom, Bihaću, Zenici, Prištini, Skopju i Varaždinu.

Studij solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Sarajevu pohađala u klasi profesorice Milice Buljubašić, zatim kod profesorica Brune Špiler i Ljiljane Molnar-Talajić.

U toku studiranja sudjeluje na Internacionalnim susretima Muzičkih akademija u Grožnjanu, te na Muzičkom bijenalu u Opatiji. Od 1983. godine počinje raditi u Narodnom pozorištu u Sarajevu, te kao članica opernog ansambla sudjeluje u svim projektima do 1990. godine (Orff, "Carmina Burana"; Mascagni, "Cavalleria rusticana"; Borodin, "Knez Igor"; Mozart, "Figarova ženidba"; Verdi, "Traviata"; Verdi, "Rigoleto"; Verdi, "Trubadur"; Puccini, "Tosca"; Smetana, "Prodana nevjesta", Puccini, "Madam Buterfly" i Strauss, "Šišmiš").

U godinama rata ostaje u svom rodnom Sarajevu i od 1992. do 1996. godine aktivni je sudionik svih kulturnih, muzičko-glazbenih projekata koje organiziraju Grad, Muzička akademija, a posebice HKD "Napredak". U okviru istih aktivnosti, sa članovima zbora "Trebević" snima CD sa sakralnom muzikom-glazbom, a istim povodom gostuje u trideset tri grada Francuske i u Vatikanu, zatim sudjeluje na II Svjetskom festivalu sakralne muzike-glazbe u gradu Fesu, Maroko, te na Bosanskim danima kulture u Austriji. Osim navedenog, zapažena sudjelovanja u ovom periodu bila su u Hrvatskoj, Sloveniji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Maroku, Izraelu...

Na poziv profesorice Marije Simonović, Ana Babić se 1994. godine uključuje u nastavno-umjetnički proces Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, kao suradnik na predmetu Glas. Nakon kontinuiranog rada u nastavi, te stjecanja novih iskustava u pedagoškom radu na predmetu Glas, prolazi put od asistenta, pa do zvanja docenta. Krajem 2007. godine Nastavno-umjetničko vijeće Akademije scenskih umjetnosti Univerzitet Sarajevo Anu Babić promiće u zvanje vanrednog profesora.

Želeći što bolje doprinijeti kvaliteti nastave, Ana Babić pohađa različite seminare muzičko-glazbenih pedagoga, te workshopove na temu "Glumac - glas".

2000. godine - Ana Babić osniva Odsjek za solo pjevanje u Muzičkoj školi Pavarotti u Mostaru u kojoj ostvaruje intenzivan pedagoški rad sa mladima koji pokazuju talent i želju da se bave solo pjevanjem.
dale cooper

#964 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

Jeste, ali interni odabir jednog naprimjer BBC-a se ne može porediti sa izborom BHT-a koji je pod palicom i pritiskom
različitih stranačkih interesa. To na BBC-u nema, ljudi imaju stručnjake, producente, muzičare, stiliste koji mogu
neopterećeno raditi svoj posao. Da se ne lažemo, Deen nikada ne bi ponovo otišao na Eurosong da mu nije bilo oca
i stranačke mašinerije koja stoji iza njega. On nije apsolutno ničiji izbor u BiH. Otišao je da predstavlja zemlju kao
privatna osoba i za svoj ćejf.
sha_ba

#965 Re: Eurosong 2016

Post by sha_ba »

jel sloboda zavrsila? :zoka: :mrgreen:
uglavnomja

#966 Re: Eurosong 2016

Post by uglavnomja »

.
nema nista dodatno ni nedodatno sramotiti :-)
dno dna sramote je bila izbor ono 3 idiota plus zalutala ana. i budzetskog kvazirezisera :roll:
sramota je ona besmislica na sceni, uzas od pjevanja, od kostima, a zica i folija :cry:

usput alma je za ove sto su bili tamo - pjevacica :-)
dobila je vise glasova na izborima nego ovo cetvero na esc :D

ps. ne volim almu ni njene pjesmice, ali za jalu megastara, torbicu i onu crvenu je mutant vitni, rihane, janis, ...

"Alma Čardžić, rođena u Maglaju, je bosankohercegovačka pjevačica.

Prvi veći rezultat je postigla sa petnaest godina kada je na najjačem amaterskom festivalu "Studentsko ljeto" odnijela pobjedu. 1992. godine nastupa na Jugoviziji, a 1993. takmiči se na "BiH takmičenju za pjesmu Evrovizije" gdje se plasirala na drugo mjesto sa pjesmom "Svi na ulice". Godine 1994. Alma je izabrana da sa Dejanom Lazarevićem u duetu predstavlja BiH na "Takmičenju za pjesmu Evrovizije" u Dublinu. 1996. izlazi njen prvi samostalni album pod nazivom "Plavo oko”. 1997. po drugi puta predstavlja BiH na "Eurosongu" sa pjesmom Milića Vukašinovića "Goodbye". 1998. godine Alma objavljuje svoj drugi samostalni album pod nazivom "Duša". 2001. godine izlazi Almin treći samostalni album pod nazivom "Malo po malo" . Na dodjeli drugog BH Oscara održanog 22. januara 2004. godine, Alma je osvojila dvije prestižne nagrade i to: "Pjevačica decenije" i "Singl godine" (za pjesmu "Dva dana")."
Last edited by uglavnomja on 11/05/2016 21:20, edited 1 time in total.
velikibrnjo

#967 Re: Eurosong 2016

Post by velikibrnjo »

Meni je najgore od svega ako se tpovima poput dina naheri hocu na eurosnog spakuje svoje torbice i hopaaa
mislim imao je rezultat onda ne znam koje godine sve super i cao

al ovo je bilo sve nazor i rezultat je ocit, nema ko se ti nije utrpo i na kraju mrtvi odron

i sta naprijmer ja hocu da osvojim zlato u Riju na olimpijadi na utrci od 100m a babo mi zaim ( ne daj boze) i on sredi da ja odem u Rio
i izofiram se

e tako otprilike i sa ovim "pjevacima" na takmicenju za najbolju pjesmu evrope, kavkaza i australije :cry:
esmasaric

#968 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Sigurna sam da imamo puno bolje pjevače koji su vrijedni pažnje, nažalost, njih ne gura stranka.
A i mi smo, što se tiče muzike, zaglavili. Nigdje festivala, nekih evergreen hitova... ne znam zašto, nekad smo monopol držali što se tiče dobrih pjesama, sada je toga sve manje. Možda na prste jedne ruke da izbrojim izvođače koji su vrijedni tog nastupa i reklame.
dezurni_ucenik

#969 Re: Eurosong 2016

Post by dezurni_ucenik »

DaysleepeR wrote:
nemoj druže molim te više...
Ana Babić, profesorica pjevanja rodila se u Sarajevu, gdje je završila Muzičku akademiju, odsjek - solo pjevanje. U toku srednjeg muzičkog-glazbenog obrazovanja kao vrlo talentirana imala je više solističkih nastupa i koncerata i bila sudionik više republičkih i saveznih takmičenja (u sklopu bivše države) - u Brčkom, Bihaću, Zenici, Prištini, Skopju i Varaždinu.

Studij solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Sarajevu pohađala u klasi profesorice Milice Buljubašić, zatim kod profesorica Brune Špiler i Ljiljane Molnar-Talajić.

U toku studiranja sudjeluje na Internacionalnim susretima Muzičkih akademija u Grožnjanu, te na Muzičkom bijenalu u Opatiji. Od 1983. godine počinje raditi u Narodnom pozorištu u Sarajevu, te kao članica opernog ansambla sudjeluje u svim projektima do 1990. godine (Orff, "Carmina Burana"; Mascagni, "Cavalleria rusticana"; Borodin, "Knez Igor"; Mozart, "Figarova ženidba"; Verdi, "Traviata"; Verdi, "Rigoleto"; Verdi, "Trubadur"; Puccini, "Tosca"; Smetana, "Prodana nevjesta", Puccini, "Madam Buterfly" i Strauss, "Šišmiš").

U godinama rata ostaje u svom rodnom Sarajevu i od 1992. do 1996. godine aktivni je sudionik svih kulturnih, muzičko-glazbenih projekata koje organiziraju Grad, Muzička akademija, a posebice HKD "Napredak". U okviru istih aktivnosti, sa članovima zbora "Trebević" snima CD sa sakralnom muzikom-glazbom, a istim povodom gostuje u trideset tri grada Francuske i u Vatikanu, zatim sudjeluje na II Svjetskom festivalu sakralne muzike-glazbe u gradu Fesu, Maroko, te na Bosanskim danima kulture u Austriji. Osim navedenog, zapažena sudjelovanja u ovom periodu bila su u Hrvatskoj, Sloveniji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Maroku, Izraelu...

Na poziv profesorice Marije Simonović, Ana Babić se 1994. godine uključuje u nastavno-umjetnički proces Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, kao suradnik na predmetu Glas. Nakon kontinuiranog rada u nastavi, te stjecanja novih iskustava u pedagoškom radu na predmetu Glas, prolazi put od asistenta, pa do zvanja docenta. Krajem 2007. godine Nastavno-umjetničko vijeće Akademije scenskih umjetnosti Univerzitet Sarajevo Anu Babić promiće u zvanje vanrednog profesora.

Želeći što bolje doprinijeti kvaliteti nastave, Ana Babić pohađa različite seminare muzičko-glazbenih pedagoga, te workshopove na temu "Glumac - glas".

2000. godine - Ana Babić osniva Odsjek za solo pjevanje u Muzičkoj školi Pavarotti u Mostaru u kojoj ostvaruje intenzivan pedagoški rad sa mladima koji pokazuju talent i želju da se bave solo pjevanjem.

Dzaba joj sve te titule kad na Hayatu promovise seljakluk. Sto se mene tice nek sa tim diplomama i cd-ovima obrise svoju guzicu. Toliko su joj vrijedne te silne diplome i nosaci zvuka.
DaysleepeR

#970 Re: Eurosong 2016

Post by DaysleepeR »

sve to stoji apsolutno ali nije baš ni padobranac... svakako izbor žirija najmanje utiče na nas

pametno je imati niđe veze žiri, ukopaš ostale :D
dezurni_ucenik

#971 Re: Eurosong 2016

Post by dezurni_ucenik »

DaysleepeR wrote:sve to stoji apsolutno ali nije baš ni padobranac... svakako izbor žirija najmanje utiče na nas

pametno je imati niđe veze žiri, ukopaš ostale :D

Najpametnije je ne trositi pare na ESC. Od njega koristi nema niko, pogotovo u ovom vremenu kada ovi sa bht1 kukaju kako ni za hljeba nemaju.
dezurni_ucenik

#972 Re: Eurosong 2016

Post by dezurni_ucenik »

Eto Fudo je valjda shvatio da pjevanje nije za njega. Vjerovatno je utucen i depresivan jer nije mu se opet ostvarila zelja o "evropskom hitu" kojeg je svojevremeno najavljivao. Treba covjeku pomoci, depresija zna biti zajebana

:D
esmasaric

#973 Re: Eurosong 2016

Post by esmasaric »

Bit će on dobro, samo da na Vlašić ne krene :D
dale cooper

#974 Re: Eurosong 2016

Post by dale cooper »

esmasaric wrote:Sigurna sam da imamo puno bolje pjevače koji su vrijedni pažnje, nažalost, njih ne gura stranka.
A i mi smo, što se tiče muzike, zaglavili. Nigdje festivala, nekih evergreen hitova... ne znam zašto, nekad smo monopol držali što se tiče dobrih pjesama, sada je toga sve manje. Možda na prste jedne ruke da izbrojim izvođače koji su vrijedni tog nastupa i reklame.
Ma u nas više ne postoje gradske muzičke scene, sve je svedeno na pojedinačne pokušaje, a njih je malo dobrih.
Nema klinaca i sanjara koji se sastaju u garažama sa snovima da osnuju svoj prvi bend i pišu pjesme, ili u
današnje vrijeme još dostupnije, pravljenje i snimanje pjesama u maloj studijskoj kućnoj verziji sa kompom
i odgovarajućim softverom. Slično kao i u sportu, niko nema da te klince koji bi se eventualno voljeli baviti muzikom
pogura u vidu radionica, prostora za sviranje pa i organizacijom amaterskih takmičenja.
Da ne govorim o činjenici da smo ostali zamrznuti u prije ratnom vremenu što se tiče muzičkog stila, kao da se
u ovih 20+ godina ništa nije dešavalo u svijetu što se tiče muzika. Sarajevska pop rock škola je još svima vrh
i nit vodilja. A ako ćemo pošteno, ni u ono vrijeme nije bila najbolja na ovim prostorima. Jeste bila komercijalno
uspješna, ali to su dvije različite stvari. Jako su loše ostarile pojedine grupe i pjesme.
dragan.s

#975 Re: Eurosong 2016

Post by dragan.s »

Imamo mi jako dobrih pop pjevača među mlađom generacijom i njima treba dati šansu. To radi Hrvatska, Srbija, Makedonija, Crna Gora. Šalju klince koji su se dokazali na raznim takmičenjima i pružaju im šansu. Barem BiH ima takvih dosta. Od Deniala Ahmetovića, Mirze Selimovića, Amare Mistrić, Amela Ćurića i još mnogih drugih. Za nekoliko godina poslati ove klince Džejlu Ramović, Ilmu Karahmet, Ajšu Kapetanović, Irnesa Divjana. Talenata ima koliko god hoćeš. Valjda je ostao neko u državi od tekstopisaca-kompozitora da napravi dobru pjesmu. Naći sponozore ako već nesretni javni servis nema para i da imamo šta pokazati.
Last edited by dragan.s on 11/05/2016 22:07, edited 1 time in total.
Post Reply