Eurosong 2009

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Mister Talibean

#1326 Re: Eurosong 2009

Post by Mister Talibean »

Eurosong je 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 je bio ekstra, ali sada je postao i previse pederski.
Prozor

#1327 Re: Eurosong 2009

Post by Prozor »

hajde nemojte tu da placete, regina je bila ok pjesmica, nista vise, cim sam je cuo prvi put znao sam da nema nista od toga.....norveska je bila odlicna i niko od vas je nebi mogao onako izvesti, a ni bolje.
Posaljimo Serifa Konjevica pa cete vidjeti zurke....
zapravo, sve ovo i jest sto narodu ne daju da biraju svog predstavnika, nekoliko papana misle da smo suvise glupi i primitivni da bi sami izabrali svog predstavnika, haman cemo izgubit, a siguran sam da bi taj kakav bio bolje prosao od ovih sto naki umjetnicki eksperti biraju svake godine.....
samo mi zao sto azerka ne pobijedi, za njih sam glasao.....
sitna.buranija

#1328 Re: Eurosong 2009

Post by sitna.buranija »

Gayfest :-)

Kako god okrenes, pjesma jest najkvalitetnija ali onolike bodove nije zasluzio - odnosno zaradio ih je kezom na koji su cure popadale :D Mislim da nije bilo drzave od koje nisu dobili poene, i da su dobili vise 12-ki nego "obicnih" poena :lol:

Bio sam pred BBI, pred nastup Turske nekakvih Turaka se skupilo, reko bi covjek da je Ankara a ne Rajvosa. Davor je odlicno izveo pjesmu, nema se sta reci.
Last edited by sitna.buranija on 17/05/2009 02:45, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#1329 Re: Eurosong 2009

Post by Ridjobrki »

Prozor wrote:hajde nemojte tu da placete, regina je bila ok pjesmica, nista vise, cim sam je cuo prvi put znao sam da nema nista od toga.....norveska je bila odlicna i niko od vas je nebi mogao onako izvesti, a ni bolje.
zapravo, sve ovo i jest sto narodu ne daju da biraju svog predstavnika, nekoliko papana misle da smo suvise glupi i primitivni da bi sami izabrali svog predstavnika, haman cemo izgubit, a siguran sam da bi taj kakav bio bolje prosao od ovih sto naki umjetnicki eksperti biraju svake godine.....

A ti misliš da nismo? Daj jedan primjer mudrog i zrelog izbora u nas... :roll:
Gdje god nam je demokratija suspendovana tu i ima šanse za kakav-takav rezultat, evo npr. Eurosong. Redovno se pristojno plasiramo otkad ne biramo sami. ;-)
kebele

#1330 Re: Eurosong 2009

Post by kebele »

Što se tiče tog eventualnog "narodnog biranja", ja mislim da bi, recimo da se kandiduje 10 pjevača/pjevačica, nakon 2 sata televotinga u BiH bi rezultat glasio nekako ovako: 10% 10% 10% 10% 10% 10% 10% 10% 10% 10% :lol:

Toliko o "ukusima" i "nosevima" za odabrati najbolju pjesmu za Eurosong među narodom. :mrgreen:
Prozor

#1331 Re: Eurosong 2009

Post by Prozor »

Ridjobrki wrote:
Prozor wrote:hajde nemojte tu da placete, regina je bila ok pjesmica, nista vise, cim sam je cuo prvi put znao sam da nema nista od toga.....norveska je bila odlicna i niko od vas je nebi mogao onako izvesti, a ni bolje.

A ti misliš da nismo? Daj jedan primjer mudrog i zrelog izbora u nas... :roll:
Gdje god nam je demokratija suspendovana tu i ima šanse za kakav-takav rezultat, evo npr. Eurosong. Redovno se pristojno plasiramo otkad ne biramo sami. ;-)
Pristojno mi nista ne znaci, drugi jednako zadnji, samo se prvo mjesto pika, a mi ga nismo do sad osvojili. Zasto? jer saljemo trube(sem casnog izuzetka Harija). pustimo nek narod izabere, pa ce bar adekvatno prestaviti nasu zemlju, a ne da je predstavlja grupa ciju muziku 90% bh. naroda ne slusa. a siguran sam da bi i uspjeh bio veci. kakav-takav svijetu se folk svidja.
Baltazar_khan

#1332 Re: Eurosong 2009

Post by Baltazar_khan »

Ovi Norvežani pošalju nekog ko zna svirat violinu, i odmah pobijede :oops:

Sounder

#1333 Re: Eurosong 2009

Post by Sounder »

Mister Talibean wrote:Eurosong je 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 je bio ekstra, ali sada je postao i previse pederski.
pa sta onda ako je pederski?
KIA

#1334 Re: Eurosong 2009

Post by KIA »

juan wrote:Treba onog ruskog kamermana castit: Iz srbije 12 poena, a on direktno poslije toga u ljiljane ... :D
Malo ti treba da se obradujesh :roll:

Elem , " Cipelu " sam cula svega 2-3 puta od kako je pobedila na Beoviziji i znala sam da nema nikakve sanse , cak ni u Srbiji nije postala hit . Pri tom ju je izvodio debeli klovn - recept za neuspeh ...

Slovenija je najvise od svih ex-YU republika zasluzila da udje u finale ;

Kroejsha - sta reci ....... Cukrov je izvristao pesmu iz petnih zila , ocito Tonci na osnovama " visokog C " zeli da mu pravi karijeru , sto je jako pogresno , njegovi visokotonci nerviraju jako ... Ko da su ga kastrirali ...

Bosna - bezveze pesma , podseca na sve sto je vec vidjeno - Lane moje , Lejla , Molitva , Jutro ... Ne zelim jos jednom da je cujem ...

Norveska - jedina pesma koju imam zelju da cujem posle ovog Eurosonga i cestitam im na uspehu ! 8-)

p.s. Rusija , najupecatljiviji i najjednostavniji nastup , moze da bude zanimljivo i bez akrobacija , dzaba se Ukrajinka onoliko gubila ...
KIA

#1335 Re: Eurosong 2009

Post by KIA »

Moram da dodam da Spanjolka pod hitno treba da promeni stilistu ; ne razumem kako zene koje imaju noge ko balvane mogu sebi da priushte da obuku nesto kratko u javnosti
PalaSa Marsa

#1336 Re: Eurosong 2009

Post by PalaSa Marsa »

Cestitke Norveskoj, mislim da je pjesma sasvim drugacija od svake ponudjene i da je OK sto su pobjedili :thumbup: :)
Troll_Happens

#1337 Re: Eurosong 2009

Post by Troll_Happens »

cikcanga wrote:
UndergroundMan wrote:
cikcanga wrote:Samo pederi mogu pobijedit ovdje.

Jock ... vec smo slali Deena :D

Naprijed nashi :bih: :D
Treba probat sa zenskim pederom.
nesto tipa marije serifovic :lol: :lol:
almin-78

#1338 Re: Eurosong 2009

Post by almin-78 »

Bosna kobajagi dala Izraelu 8 poena,,da je to neka posebna pjesma pa da su i ostali davali tako visoke poene ali jok..ocigledno da i objektivni "delegati" gledaju politiku

ovako je narod glasao:

Hrvatska 12
Turska 10

Izrael nie siguro dosao na trece mjesto kod glasova naroda

ima li ko podatke televotinga i ko je bio jury za BIH??
pustopoljina

#1339 Re: Eurosong 2009

Post by pustopoljina »

norveska zasluzeno pobijedila...mi smo mogli malo bolje od devetog mjesta...ukrajinka pogrijesila stangu-ono je kakakv striptiz-bar...grcku i tursku diskvalificirati zbog uvijek iste pjesme...engleska zacudo nije losa,njemacka je trebala bolje proci...azerbejdzanka aysel-miss eurovizije...estonija i island su bili ok...bas je bilo fino :D :D
almin-78

#1340 Re: Eurosong 2009

Post by almin-78 »

ne volim sto nasi uvijek pretjerajuju,,,ove godine smo favoritit bla bla,i onda zavsrsimo na 9 mjestu a ja se razocaram :( :D
musac

#1341 Re: Eurosong 2009

Post by musac »

Bandierra Rossa wrote:
paral0c0 wrote:OMG Norveska totalno bezze!

Slabo glasala nasa dijaspora u Norveskoj i Danskoj 0 points

Od Slovacke dobili smo 8 point nisam to ocekivao!
[/size]

Lajčak nam "sredio"...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
musac

#1342 Re: Eurosong 2009

Post by musac »

almin-78 wrote: ima li ko podatke televotinga i ko je bio jury za BIH??
Reče Dejan Kukrić da su naš žiri činili: Vesnica Andree-Zaimović, Maja Tatić, Adi Mulahalilović i još neki tip, nisam zapamtio.
ProbuseniDolar

#1343 Re: Eurosong 2009

Post by ProbuseniDolar »

E, ako je tako onda je u redu ... Ipak su to sve eminentni muzicki strucnjaci :D :D :run:
pirmin

#1344 Re: Eurosong 2009

Post by pirmin »

KIA wrote:Moram da dodam da Spanjolka pod hitno treba da promeni stilistu ; ne razumem kako zene koje imaju noge ko balvane mogu sebi da priushte da obuku nesto kratko u javnosti
Ne valja ti televizor, izbaci ga kroz prozor. :-)
Ridjobrki

#1345 Re: Eurosong 2009

Post by Ridjobrki »

KIA wrote:Moram da dodam da Spanjolka pod hitno treba da promeni stilistu ; ne razumem kako zene koje imaju noge ko balvane mogu sebi da priushte da obuku nesto kratko u javnosti
Navodno se Villarreal raspituje za nju...
tatjanamster

#1346 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

ProbuseniDolar wrote:E, ako je tako onda je u redu ... Ipak su to sve eminentni muzicki strucnjaci :D :D :run:
:lol: :lol: :lol:
Čudi me pa nije bila naša poznata 'komplimentirana' gospođa :-)
Evo baš slušam i gledam Njemačku, stvarno su bili odlični - što oni nikako ne mogu ka vrhu :? :? :?
Jel to baš sudbina ovih 4 'veličanstvene' da uvijek ljube dno dna :roll: ?
Još i Ditu doveli.....uuuh.... :D

Inače, zanimljivo je kako uvijek pokušavaju da vrate ove 'izbjeglice' koji odustaju od učešća,
jer im je očigledno oslabio budžet :roll:
Italija, Austrija - vrh :-D

A što se tiče za predstavnika naše države naredne godine, jer mi n e ć e m o odustati (inače ljepoljka Maja Čengić i poznati Kukrić ne bi imali posla :-) ), ja navijam za Mirsadu i jarane :dance: :dance: :dance:
almin-78

#1347 Re: Eurosong 2009

Post by almin-78 »

sitna.buranija wrote:Gayfest :-)

Kako god okrenes, pjesma jest najkvalitetnija ali onolike bodove nije zasluzio - odnosno zaradio ih je kezom na koji su cure popadale :D Mislim da nije bilo drzave od koje nisu dobili poene, i da su dobili vise 12-ki nego "obicnih" poena :lol:

Bio sam pred BBI, pred nastup Turske nekakvih Turaka se skupilo, reko bi covjek da je Ankara a ne Rajvosa. Davor je odlicno izveo pjesmu, nema se sta reci.
pa rajvosa je uvijek bila turkish friendly :) :D

joj steta sto nisam bio

ma kazem ja treba poslati nesto posebno,turbo folk :D,,pustite narod neka glasa za koga hoce,kao i svugdje ostalo,,siguran sam da bi bolje prosli
musac

#1348 Re: Eurosong 2009

Post by musac »

ProbuseniDolar wrote:E, ako je tako onda je u redu ... Ipak su to sve eminentni muzicki strucnjaci :D :D :run:
Normalno.

Nego, ova Vesna Andree-Zaimović ima titulu "muzikolog". Šta je to? Koja se škola treba završiti da budeš to?
sitna.buranija

#1349 Re: Eurosong 2009

Post by sitna.buranija »

musac wrote:
Reče Dejan Kukrić da su naš žiri činili: Vesnica Andree-Zaimović, Maja Tatić, Adi Mulahalilović i još neki tip, nisam zapamtio.
A Rizzo :skoljka:
tatjanamster

#1350 Re: Eurosong 2009

Post by tatjanamster »

sitna.buranija wrote:
musac wrote:
A Rizzo :skoljka:
kasnila mu limuzina pa nije stigao :D :D :D
Post Reply