Eurosong 2008

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mojgrad

#776 Re: Eurosong 2008

Post by mojgrad »

PasoDzigera007 wrote:
mojgrad wrote:Eeeeeeeeeeeee znala sam ja da nista nece biti od naseg nastupa :(.
Ali sam ipak glasala za Bih bez obzira sto mi se pjesma nije dopala...
Naredne godine jovo na novo
Sta je to falilo nasem nastupu :-) ????
Jel ti i dalje vjerujes da ovo nisu politicke igre? Bitno je da je Srbija pokazala kome se priklanja! To je sto se tice politike i politicara,a narod u Srbiji je reko svoje i svaka im cast 12 su dali najboljoj pjesmi.

To u sta ja vjerujem nije teme ove price, vec eurosong. A od samog pocetka tj. od kako su nasi izabrali Laku da predstavlja Bosnu ja sam govorila da nam je izbor jako los.. Ali bez obzira na to glasam za Bosnu ne radi Lake vec radi Bosne i uvijek cu..
I savrseno me briga ko je pobijedio, taman to bila i Norveska mi NISMO.
alphonse kauders

#777 Re: Eurosong 2008

Post by alphonse kauders »

drmadzija wrote:
branimir_s wrote:Sta mislite da smo nekim slucajem pobijedili ko bi vodio Eurosong? Arduana Pribinja bi garant bila voditeljica, ali voditelj??? Ah da moralo bi biti troje...Jedno mussko, jedno zensko i jedno izmedju (Deen)
Pa valjda bi vodio onaj sto pjeva "Hej ba, sta ima ba.. gdje si ba Sarajlija."
Ma normalno, čitava porodica Gegaj: Izoni, Ado, Hajrija i co. :lol: :mrgreen:
PasoDzigera007

#778 Re: Eurosong 2008

Post by PasoDzigera007 »

branimir_s wrote:
PasoDzigera007 wrote:
mojgrad wrote:Eeeeeeeeeeeee znala sam ja da nista nece biti od naseg nastupa :(.
Naredne godine jovo na novo
Sta je to falilo nasem nastupu :-) ????
Jel ti i dalje vjerujes da ovo nisu politicke igre? Bitno je da je Srbija pokazala kome se priklanja! To je sto se tice politike i politicara,a narod u Srbiji je reko svoje i svaka im cast 12 su dali najboljoj pjesmi.
A kome mi dadosmo 12 bodova??? KOme se mi priklanjamo? Najboljoj pesmi?
Ne mi nego Republika SUMSKA!
x0z0y0

#779 Re: Eurosong 2008

Post by x0z0y0 »

meni samo nije jasno kako to da svake godine "mi imamo najbolju pjesmu"..."mi smo favoriti"...blah blah
a zna se kako se glasa na ovom "takmicenju"
al jok..raja pobudali i svi se nesto nadaju
samo se covjek bezveze iznervira...
pogodila sam svaku 10 i 12..tacno cas geografije
pa jbg rusija je susjed sa pola svijeta haha

a ako ovakve pjesmice tipo grcke i rusije pobjedjuju nije mi samo jasno kako su se nase feminemke onako lose plasirase..

mrzim geografiju...
x0z0y0

#780 Re: Eurosong 2008

Post by x0z0y0 »

PasoDzigera007 wrote:ja predlazem sledjeceg predstavnika BIH :

MARA I DERVENTSKE LOLE! :D :D :D :D :D :D ,A MOZE I MIRSADA I JARANI :D :D :D :D :D :D
ma da su nasi pametni poslali bi Kalimera ..obucite ga po njego..pardon njenim zeljama i nek si zakaci gay-flag oko vrata da kupimo poene
kad nemamo puno susjeda bar da se tom lobiju prikacimo!
Edin H.

#781 Re: Eurosong 2008

Post by Edin H. »

Naredne godine jovo na novo[/quote]Sta je to falilo nasem nastupu :-) ????
Jel ti i dalje vjerujes da ovo nisu politicke igre? Bitno je da je Srbija pokazala kome se priklanja! To je sto se tice politike i politicara,a narod u Srbiji je reko svoje i svaka im cast 12 su dali najboljoj pjesmi.[/quote] A kome mi dadosmo 12 bodova??? KOme se mi priklanjamo? Najboljoj pesmi?[/quote]Ne mi nego Republika SUMSKA![/quote]

Ima istine, ali pjesma Srbije je pravo dobra :oops:
uhljupce

#782 Re: Eurosong 2008

Post by uhljupce »

Bili smo drugi u polufinalu ....
Irm@

#783 Re: Eurosong 2008

Post by Irm@ »

gluuuupi Eurosong... ali sam bash ljuta :x :x
ok... duuboko negdje svi smo mi znali da necemo pobijediti... Srbija je pobijedila i to je dosta za Balkan nema nam vishe domacinstva Eurosonga... ali sam bila uvjerena da ce Laka biti visoko plasiran...
kad je Dima bio pretprosle godine na Eurosongu imao je tri puta bolju pjesmu nego sada kad je jos izveo na prelosem engleskom... :x
JMJ

#784 Re: Eurosong 2008

Post by JMJ »

Ne ,Dastonja, ili kako li vec, ti ne seri i ti zadrzi svoje cigansko-krkansko misljenje za sebe i Bregu. Ali, suti, dobro je , prvi put sam zadovoljna BBC komentatorom, nije ni znao ni spomenuo da je Bregovic BOSANAC, pa jos rodjeni SARAJLIJA, ali k'o sto rece moj bivsi komsija, koji se onomad prebacio na Zlatiste, svako se svome priklanja, ma sta mu to znacilo!
Ali, neka ga u Beogradu, nek tamo sahranjuje svoju rock karijeru u trubama, treb'o je zvat' svoju raju sa asfalta sarajevskog, znas vec, Neleta i Emira, da mu opale trbusnjak,pa da svi onako, kolektivno svrsavaju, pod vatrometom,jaaaaaaooooooo, vise, je li ovo moguce
p.s.
zaboravih ti reci, odjebi
max_power

#785 Re: Eurosong 2008

Post by max_power »

Ma sta vam je, ova evrovizija je samo zajebancija. Treba opet naredne godine poslati Laku. :lol:
Super nas je predstavljao ja sam prezadovoljan :bih:
PasoDzigera007

#786 Re: Eurosong 2008

Post by PasoDzigera007 »

Compos_Sui wrote:

MARA I DERVENTSKE LOLE! :D :D :D :D :D :D ,A MOZE I MIRSADA I JARANI :D :D :D :D :D :D
ma da su nasi pametni poslali bi Kalimera ..obucite ga po njego..pardon njenim zeljama i nek si zakaci gay-flag oko vrata da kupimo poene
A moze i onaj njegov pardon njezin pajdo,kako mu ono bjese ime Alen,onaj sto se sa Deenom prepucavo :D
cyprus

#787 Re: Eurosong 2008

Post by cyprus »

uhljupce wrote:Bili smo drugi u polufinalu ....
Odakle ti to? Ja koliko vidim bili smo 9. u prvom polufinalu.
x0z0y0

#788 Re: Eurosong 2008

Post by x0z0y0 »

PasoDzigera007 wrote:
Compos_Sui wrote:

A moze i onaj njegov pardon njezin pajdo,kako mu ono bjese ime Alen,onaj sto se sa Deenom prepucavo :D

aaa da da on cak ima i sex-tape :D
severinu je proslavilo pa moze i nas valjda :dance:
lahor

#789 Re: Eurosong 2008

Post by lahor »

Ama ljudi...onaj rus nezna ni engleski..mamu mu rusku sto nije pjevo na svom jeziku pa pobjedio.Pominjo sam to i ranije....Rusija i ne treba imati dobru pjesmu...bitno je da ima glasace...ovo zadnje je katastrofa,,,,,Vise bi od srca volio da je pobjedila Srbija ili Hrvatska..ako vec bosna nije mogla... :thumbup:
uhljupce

#790 Re: Eurosong 2008

Post by uhljupce »

cyprus wrote:
http://www.esctoday.com/annual/2008/participants.php

eto na toj prvoj tabeli, ako sam dobro skonto ...
PasoDzigera007

#791 Re: Eurosong 2008

Post by PasoDzigera007 »

JMJ wrote:Ne ,Dastonja, ili kako li vec, ti ne seri i ti zadrzi svoje cigansko-krkansko misljenje za sebe i Bregu. Ali, suti, dobro je , prvi put sam zadovoljna BBC komentatorom, nije ni znao ni spomenuo da je Bregovic BOSANAC, pa jos rodjeni SARAJLIJA, ali k'o sto rece moj bivsi komsija, koji se onomad prebacio na Zlatiste, svako se svome priklanja, ma sta mu to znacilo!
Ali, neka ga u Beogradu, nek tamo sahranjuje svoju rock karijeru u trubama, treb'o je zvat' svoju raju sa asfalta sarajevskog, znas vec, Neleta i Emira, da mu opale trbusnjak,pa da svi onako, kolektivno svrsavaju, pod vatrometom,jaaaaaaooooooo, vise, je li ovo moguce
p.s.
zaboravih ti reci, odjebi
AFERIM ti bilo!
Zasro je cjeli rock sa onim trubama,a onaj bubnjar pjeva pjesmu Bijelog Dugmeta ko da sere. SVASTA.
dark side of the moon

#792 Re: Eurosong 2008

Post by dark side of the moon »

a sta ono rece slovenac : pozdrav braco srbi :D
PasoDzigera007

#793 Re: Eurosong 2008

Post by PasoDzigera007 »

uhljupce wrote:
cyprus wrote:
http://www.esctoday.com/annual/2008/participants.php

eto na toj prvoj tabeli, ako sam dobro skonto ...
Dobro si skonto RK-raking -2
Arminovski

#794 Re: Eurosong 2008

Post by Arminovski »

cyprus wrote:
Arminovski wrote:
cyprus wrote:Ma haj napokon smo doživili da nam Srbija i Hrvatska daju 12 :lol: .

Joj, da li sad shvatate zašto je glupost pozivat dijasporu da glasa i ovaj sistem, koji daje mogućnost i drugim dijasporama da glasaju. OK, znamo da nam je dijaspora jaka i da samo an osnovu nje ne možemo ispod 10 ili 11 mjesta, ali nije više zanimljivo stvarno.
Ma nama je jos dobro.. :D
Zamisli kako je Englezima, Nijemcima, Ircima, Svedima. Oni su za nas prakticno izmislili Euroviziju a vec odavno medju zadnjima... Tako tih glavnih par zemalja kad bi bojkotovalo "takmicenje" ovo ostalo bi se raspalo za par godina. Ko da bi neko gledao lokalno kolo nakon toga... (doduse ne znam kolike se pare vrte tamo tako da to mozda i nije realno).
Pa da, i to što kažeš. Ja ne znam kako MI imamo obraza bunit se protiv tog blokovskog glasovanja. Al zato kad kažeš nešto protiv toga, odmah ti neko kaže da nisi patriota :D .
Ma bunili se ne bunili nije ni vazno.. bitno je da se ubere para. Primjera radi Svedska (gdje sam ja trenutno) je imala (slagacu ti, nisam skroz siguran u detalj) mjesec dana glasanja jednom sedmicno.. pa polufinale pa finale pa qurci-palci. Pa onda napali da ona je ona njihova botox pjevacica favorit (masovna reklama po svim medijima, od lokalne bljuzge pa do velikotiraznih novina i glavnih TV-stanica). I na kraju nista... Sve ode u neciji dzep i jos se sutra ujutro zaboravi.
Za Engleze znam vec odavno da ih boli kita za eurovizijom. A i mene bi da granicim sa pastrmkama i rakovima.. :-)

ps
Laka mi je dobar. Sjeticu se Francuza i eventualno one male sto je puzala po bini u nekakvim gacicama dok ne vidim nesto slicno sutra... Jel bi Ukrajina? Jah... nije ni Danac bio los.
Saraybosna

#795 Re: Eurosong 2008

Post by Saraybosna »

Laka, Španija, Francuska....pa hajd i Armenija 8-) 8-) 8-)

Kalomira :shock: Zar postoje onakva bića na ovom dunjaluku
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#796 Re: Eurosong 2008

Post by Velkoski »

lahor wrote:Ama ljudi...onaj rus nezna ni engleski..mamu mu rusku sto nije pjevo na svom jeziku pa pobjedio.Pominjo sam to i ranije....Rusija i ne treba imati dobru pjesmu...bitno je da ima glasace...ovo zadnje je katastrofa,,,,,Vise bi od srca volio da je pobjedila Srbija ili Hrvatska..ako vec bosna nije mogla... :thumbup:
bolje da je dobila grcka/armenija kad vec bosna nije mogla :mrgreen:
Saraybosna

#797 Re: Eurosong 2008

Post by Saraybosna »

Saraybosna wrote:Laka, Španija, Francuska....pa hajd i Armenija 8-) 8-) 8-)

Zaboravio sam i Tursku 8-)
d2

#798 Re: Eurosong 2008

Post by d2 »

dark side of the moon wrote:a sta ono rece slovenac : pozdrav braco srbi :D
to od kako su im poceli mercatori letiti u zrak pa ko vele da malo poprave stvari
mosfet

#799 Re: Eurosong 2008

Post by mosfet »

alphonse kauders wrote:
drmadzija wrote:
branimir_s wrote:Sta mislite da smo nekim slucajem pobijedili ko bi vodio Eurosong? Arduana Pribinja bi garant bila voditeljica, ali voditelj??? Ah da moralo bi biti troje...Jedno mussko, jedno zensko i jedno izmedju (Deen)
Pa valjda bi vodio onaj sto pjeva "Hej ba, sta ima ba.. gdje si ba Sarajlija."
Ma normalno, čitava porodica Gegaj: Izoni, Ado, Hajrija i co. :lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Svaka čast na ideji, baš ste me nasmijali. Pošto glavni u porodici (onaj što pjeva Đes ba, šta ima ba...) ima tipično bokserski nos, neka u pauzi kao voditelj zabavlja publiku nekim ekspres boks mečom. Recimo sa Sejom Kalačem ili DJ Krmkom.
max_power

#800 Re: Eurosong 2008

Post by max_power »

Saraybosna wrote:Laka, Španija, Francuska....pa hajd i Armenija 8-) 8-) 8-)

Te su se i meni najvise svidile plus bugari ali oni su ispali u prvom polufinalu
:dance: :dance:
Post Reply