Europska ekstremna desnica

StupskaBitanga

#26 Re: Europska ekstremna desnica

Post by StupskaBitanga »

rekao sam
nece na dobro
2012
nesto se pocelo valjati iza brda
StupskaBitanga

#27 Re: Europska ekstremna desnica

Post by StupskaBitanga »

da posto znam situaciju
u Svicarskoj desnica i to ekstremna jaca pravo
Potez zabrane gtadnje munara u Svici je samo pocetak
Vjerujte
cyprus

#28 Re: Europska ekstremna desnica

Post by cyprus »

Ovaj terorista je zabio autogol svim desnicama i ultradesnicama u Evropi... Nažalost, posljedice ovog autogola po desnice će se osjećati možda dvije godine najviše, a onda će se trendovi nastaviti kao da se ništa nije zbilo...

Ipak, ne treba prenapuhavat priču o ultradesničarenju Evrope. Odjednom se dobija utisak kao da se Evropljani evo samo što nisu svi povampirili i krenuli u lov na muslimane. Radikalista će uvijek biti i u Evropi i u svim ostalim dijelovima svijeta, ali teško da oni mogu postati odlučujuća snaga
paravan

#29 Re: Europska ekstremna desnica

Post by paravan »

StupskaBitanga wrote:rekao sam
nece na dobro
2012
nesto se pocelo valjati iza brda
pocinjem vjerovati u prorocanstva onih pcelica maja :lol:
simpozijum delirijum

#30 Re: Europska ekstremna desnica

Post by simpozijum delirijum »

problem je sto se u Evropi demokratska postignuca uzimaju zdravo za gotovo
demokratija i ljudska prava su krvavo izborena , a demokratija je njezna biljka koju treba njegovati
desnicari i religijski fanatici na svim stranam jacaju , doba je teske ekonomske krize , primjer je i Grcka
stepen tolerancije na nasilje je opao
gledamo ratove na TV kao video-igru
postalo je normalno bombardovati tamo neke zemlje trecega svijeta najmodernijom vojnom tehnologijom
Evropljani su se opustili pred prijetnjom radikala u vlastitim redovima
fokus je bio na Islamu i sada imamo masakr i Norveski 9/11 ali od strane ? Norvezanina i Krscana desnicara !
desnica je prilicno homogena i to ona najextremnija , od Rusije ( posjete LePena ) do Srbije , Hrvatske ,Skandinavije
vjesto koriste danasnje komunikacije , internet i ostalo , vrlo su povezani i nije ih malo
dobijaju solidan procenat na izborima to znaci imaju na zalost dosta istomisljenika
nije se pridavalo puno znacaja kada Skinheadsi ubiju ili tesko prebiju nekoga crnca , azijata ili arapa
malo halabuke salonskih ljevicara i kraj price do sljedecaga ubistva
i ja se nadam da ce biraci u Evropi kazniti sve desne partije poslije tragedije u Norveskoj a da ce bezbjedonosne sluzbe usmjeriti fokus i na procvjetale neo-naciste po Evropi i krenuti u policijske akcije
a sukoba na ulicama i jos bombaskih napada ce biti , vidjeo sam u Njemackoj kako se ljevicari tuku sa neonacistima a policija uvijek prebije njih a neo-naciste odvezu autobusima u sigurnost
sada doslo vrijeme za naplatu
BiH-x

#31 Re: Europska ekstremna desnica

Post by BiH-x »

kamen spoticanja wrote:Europska ektremna desnica...ili hoce li ovo sve otici u mp3,ako se ekonomska kriza nastavi,
geert wilders,jean marie la pen,anders fogh rasmussen i slicni bildaju izborne rezultate svakim sljedecim izborima...zabranjuju munare,imigraciju...
dakle moze li pohod norveskog desnicara brejvika postati institucionalan?
Anders Fogh Rasmussen nije ekstremni desnicar.
Bitte_Halt_ja_ja

#32 Re: Europska ekstremna desnica

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Nakon islamskog terorizma i najnovijeg krscanskog desnicarskog terorizma, vise je nego ocigledno da je spas evrope u ateizmu! - dok se neki ateista ne raznese u masi.
tbv

#33 Re: Europska ekstremna desnica

Post by tbv »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:Nakon islamskog terorizma i najnovijeg krscanskog desnicarskog terorizma, vise je nego ocigledno da je spas evrope u ateizmu! - dok se neki ateista ne raznese u masi.
Ni jedan ni drugi terorizam nisu podrzali ni islam ni kriscanstvo, vec su se obje vjere ogradile i rekle da ni jedan terorizam nije ono sto pripovjedaju, i sto od njihovih vjernika vjera zahtjeva. Znaci iza oba terorizma se krije ateisam, ili ?
Hipatija

#34 Re: Europska ekstremna desnica

Post by Hipatija »

tbv wrote: Ni jedan ni drugi terorizam nisu podrzali ni islam ni kriscanstvo, vec su se obje vjere ogradile i rekle da ni jedan terorizam nije ono sto pripovjedaju, i sto od njihovih vjernika vjera zahtjeva. Znaci iza oba terorizma se krije ateisam, ili ?
Iza oba terorizma se krije ( ne "ateizam") pogrešno tumačenje ( izokretanje vrijednosti i zloupotreba) vjerskih vrijednosti i istina!
ReD aka Socijalista wrote:Rekao je sada se gospoda desnicari vise nece moci cupati da su teroristi sami Muslimani nego da su oni svi isti i da su 94% teroristickih napada u EU izvele krscanske militantne grupe tipa eta, ira, raf itd. I na kraju, ostanimo jednistveni protiv svakog oblika terorizma kao sto je ovaj zadnji u norveskoj koji je izvrsen u ime krscanstva. A to Krscanstvo nije, kao sto nije Islam ono sto radi Alkaida.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#35 Re: Europska ekstremna desnica

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

vivaldi wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:a bih ovdje jos dodao i Rusiju. Mozemo mi misliti o Rusima ovo-ono, ali jedno je sigurno, oni nisu zaboravili zrtve koje su podnijeli u slamanju nacizma i fasizama (sjetite se i ovogodisnje 9-majske proslave u Moskvi), pa bi pobjeda istih, u recimo Njemackoj, lako mogla znaciti i zavrtanje ventila na plinovodima prema istoj.
Jbga puno je razloga da vlade u zapadnoj Evropi, kao i EU cekiraju iste debelom crvenom bojom i imaju ih u svakoj prilici ispred nosa.
Rusi imaju svojih problema.
Umarov se danas oglasio.

Islamski militant poručio uoči izbora
Umarov: Pred Rusima godina krvi i suza
Srna | 25. 07. 2011. - 21:46h | Foto: AP | Komentara: 6

GROZNI - Najtraženiji islamski militant u Rusiji Doku Umarov upozorio je da će Rusija uskoro biti meta novih jačih napada i da Moskva treba da se spremi za godinu "krvi i suza" uoči parlamentarnih izbora u decembru i predsedničkih 2012.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/267931/Um ... rvi-i-suza

A poznavajuci Ruse i Putina, na krvoprolice ce odgovoriti duplom vecim krvoprolicem. Oni su nekako "na kraju svijeta" pa se slabo otamo pojavljuju informacije, ali mislim da je tamo svasta moguce daleko od ociju javnosti.
Ma sve je to sto kazes OK, ali ja ipak vjerujem da Rusi ne bi tukli jednu zmiju, a pustili da ih druga ujeda iza ledja. Imaju oni snage za takve, bez obzira sta mi mislili o njima. ;-)
El_comadante

#36 Re: Europska ekstremna desnica

Post by El_comadante »

činjenica je da se "historija ponavlja" i eto ima li mso krizu 30ih goidna imamo je opet e sad hočeli opet doći do enkog šireg rata ostaje da se vidi ali da se ponavlja situacija ili da je vrlo slična to stoji.
res publica

#37 Re: Europska ekstremna desnica

Post by res publica »

Možda bi i muslimani u Evropi trebali malo da razmotre svoje ponašanje, ako se već evropska desnica okreće protiv njih, a rast te desnice samo pokazuje i raspoloženje naroda.
Ima Evropa i drugih imigranata. Kineza ima svugdje, a ovih iz Istočne Evrope još i više. To samo govori da se ovo raspoloženje ne okreće protiv imigranata u principu, već protiv konkretne imigrantske populacije.
Igrom slučaja bio sam prije dvije godine u Oslu, i imao sam priliku da razgovaram sa njihovom aktivisticom za ljudska prava. Po njenim riječima, Srbi i Hrvati nailaze na daleko bolji prijem od Bošnjaka i Albanaca, a da ne govorimo o imigrantima iz Turske i arapskih zemalja. Ona se naravno bori protiv takve pojave, ali vidi stanje onakvim kakvo jeste.

Ne vrijedi prebacivati krivicu na ekonomsku krizu, ili neobjašnjivo ludilo koje zahvata Evropu. Hajmo, malo za promjenu, da vidimo kakvi smo mi.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38 Re: Europska ekstremna desnica

Post by KatarinaKosaca »

res publica wrote:Možda bi i muslimani u Evropi trebali malo da razmotre svoje ponašanje, ako se već evropska desnica okreće protiv njih, a rast te desnice samo pokazuje i raspoloženje naroda.
Na koje muslimane misliš? Muslimana ima milione.... Iz raznih zemalja.. :D
res publica wrote:Ima Evropa i drugih imigranata. Kineza ima svugdje, a ovih iz Istočne Evrope još i više. To samo govori da se ovo raspoloženje ne okreće protiv imigranata u principu, već protiv konkretne imigrantske populacije.
Netačno. Desnica u principu ne voli imigrante. Široka domicilna populacija u principu ima otpor prema imigrantima koji se nisu uklopili, bilo da su Kinezi ili Bugari. U Madridu, na primjer, Rumuni su zauzeli čitav kvart i veliki je otpor prema njima.
res publica wrote:Igrom slučaja bio sam prije dvije godine u Oslu, i imao sam priliku da razgovaram sa njihovom aktivisticom za ljudska prava. Po njenim riječima, Srbi i Hrvati nailaze na daleko bolji prijem od Bošnjaka i Albanaca, a da ne govorimo o imigrantima iz Turske i arapskih zemalja. Ona se naravno bori protiv takve pojave, ali vidi stanje onakvim kakvo jeste.
Počeo si sa muslimanima, sad mješaš muslimane i Bošnjake. Da li neki BOšnjak ima pravo po tebi da bude ateista ili je odmah musliman? I da mi je samo znati po kojoj karakteristici ta aktivistica za ljudska prava razlikuje Srbina ili Hrvata od Bošnjaka? :D . Igrom slučaja imam kolegu u Oslu, Norvežanina koji kad se god vidimo na nekom seminaru kaže da ga ... Jako podsjećam na njegovog druga Vladimira, Srbina. Po ponašanju, vrsti šala, reakcija itd...

res publica wrote:Ne vrijedi prebacivati krivicu na ekonomsku krizu, ili neobjašnjivo ludilo koje zahvata Evropu. Hajmo, malo za promjenu, da vidimo kakvi smo mi.
Ekonomska kriza donosi nezaposlenosti i pauperizaciju domicilnog stanovništva, koje je, onda, jako podložno prisvajanju teze da su mu za to krivi emigranti.
Dakle, kako bi to po tebi, trebali "musilmani" da "razmisle o svom ponašanju" :D
vratnik

#39 Re: Europska ekstremna desnica

Post by vratnik »

Ma nek mi oproste svica i holandija, i Austrija, ali ipak su oni sitna buranija da bi mogli izazvati tsunami.
Problem bi nastao, kao sto rece dr. Gog da se to sve desi u Njemackoj. Kao covjek koji ima najbolja iskustva s Njemackom, na privatnom i poslovnom planu necu to da prihvatim. A i ne mogu ako pogledam stvarnu (trenutnu) situaciju: bogati jugozapadni liberalni dio, sansa da desnica kao ona u gore navedenim zemljama pobijedi, nikakva. (da ovo objasnim, trebao bi duzi elaborat, zato odmah stop!).
Istok, to je vec druga prica. Ali i pokazatelj da je za mrznju potrebno vrijeme (stopa nezaposlenosti), kokuzluk (nedostatak skole, kvaliteta) i slika gdje moze bolje (ostatak Njemacke) da se jasno vide "neprijatelji. Od ovih sirovina, ma koliko oni stranac pretukli godisnje, ne prijeti opasnost posto netom spomenuti razlozi (bild u dzepu, piva u ruci, propuh u glavi) sprecavaju iste da preuzmu vlast.
Problem su: henryk m. broder, thilo zarrazin, i slicni "ucitelji" i prostor koji im se daje. Ali sto sam stariji, sve vise mislim da ima stvarno neki masterplan iza toga.. S jedne strane se svaki nijemac koji se za vrijeme svjetskog prvenstva provoza sa zastavicom na autu posmatra kao reinkarnacija onih sto su isli na Poljsku, (njemac, malo nacionalista, znaci desnicar, ekstremista!) a s druge strane ozbiljne novine, kao npr. Der Spiegel daju prostor ovom prvom spomenutom, koji iznosi teze od kojih se dize kosa na glavi. (valjda ga je i ovaj psihopata citirao u svom "djelu": lik je na radiju izjavio kako bi, da je mlad, sad otisao da zivi na pusto ostrvo, ili negdje gdje je siguran od islamizacije, mislim, wtf.. s taj svakih par mjeseci dobija lovu od lijevog magazina kojeg su javreji zapoceli. (nadam se da nisam zapoceo novu teoriju zavjere, ima ih dovoljno). Opet, siguran sam da ovi likovi nikad nece biti Evropa, i da se nece nikakav sukob civilizacija desiti, ako nista iz razloga sto ovaj bogati dio Njemacke to jeste zahvaljujuci i imigrantima.
Max Bunker

#40 Re: Europska ekstremna desnica

Post by Max Bunker »

res publica wrote:Možda bi i muslimani u Evropi trebali malo da razmotre svoje ponašanje, ako se već evropska desnica okreće protiv njih, a rast te desnice samo pokazuje i raspoloženje naroda.
Ima Evropa i drugih imigranata. Kineza ima svugdje, a ovih iz Istočne Evrope još i više. To samo govori da se ovo raspoloženje ne okreće protiv imigranata u principu, već protiv konkretne imigrantske populacije.
Igrom slučaja bio sam prije dvije godine u Oslu, i imao sam priliku da razgovaram sa njihovom aktivisticom za ljudska prava. Po njenim riječima, Srbi i Hrvati nailaze na daleko bolji prijem od Bošnjaka i Albanaca, a da ne govorimo o imigrantima iz Turske i arapskih zemalja. Ona se naravno bori protiv takve pojave, ali vidi stanje onakvim kakvo jeste.

Ne vrijedi prebacivati krivicu na ekonomsku krizu, ili neobjašnjivo ludilo koje zahvata Evropu. Hajmo, malo za promjenu, da vidimo kakvi smo mi.
A evo da ti opet ja kazem, koji sam razgovarao sa clanovima Helsinskog komiteta Norveske, da ljudi kazu da Norvezani vise postuju Bosnjake i Hrvate, nego Srbe.
Isto kao sto mi je covjek u Stokholmu rekao, da Svedjani kada bi mogli, "uvezli" bi jedno 50 000 Bosnjaka, kao jeftinu radnu snagu, sto opet dokazuje da se lako uklapamo i ne pravimo probleme.
poznanik

#41 Re: Europska ekstremna desnica

Post by poznanik »

res publica wrote:Možda bi i muslimani u Evropi trebali malo da razmotre svoje ponašanje, ako se već evropska desnica okreće protiv njih, a rast te desnice samo pokazuje i raspoloženje naroda...Hajmo, malo za promjenu, da vidimo kakvi smo mi.
A kakvo je to ponašanje bosanskih muslimana u Evropi što ostale čini nervoznim i iritiranim i što stvara razlog za njihovo protjerivanje ili masakr nedužnih građana?
BiH-x

#42 Re: Europska ekstremna desnica

Post by BiH-x »

Max Bunker wrote:A evo da ti opet ja kazem, koji sam razgovarao sa clanovima Helsinskog komiteta Norveske, da ljudi kazu da Norvezani vise postuju Bosnjake i Hrvate, nego Srbe.
Isto kao sto mi je covjek u Stokholmu rekao, da Svedjani kada bi mogli, "uvezli" bi jedno 50 000 Bosnjaka, kao jeftinu radnu snagu, sto opet dokazuje da se lako uklapamo i ne pravimo probleme.
+1

Pola rodbine mi zivi u Norveskoj (bio sam i u Oslu prije par mjeseci), i ne samo da nemaju problema sa domacim stanovnistvom, nego kazu da ne mogu nabrojati koliko im se puta dogodilo da im Norvezani kazu nesto u stilu "steta sto nisu svi muslimani kao vi".
klif

#43 Re: Europska ekstremna desnica

Post by klif »

Njemačke vlasti zabrinute

Djeca neonacista uče kako veličati Hitlera

Djeca njemačkih neonacista uskoro bi mogla u većoj mjeri izuzeta od svojih porodica kako bi im se nametnula svijest o veličanju Hitlera i Trećeg Reicha.

Njemačke vlasti su sve više zabrinute zbog brojnih ljetnih kampova i specijalnih škola za ispiranje mozga mladih kako bi podržavali pokret koji je odgovoran za smrt šest miliona Jevreja. Nedavnim upadom u jedan takav kamp otkrivene su slagalice i slikovnice koje govore o Njemačkoj u vremenu prije Drugog svjetskog rata, a djeca u slikovnicama mogu crtati Hitlerove brkove.

Nađeni su i kolači sa "svastikom" i simbolom SS. Vlasti su dakle s razlogom zabrinute, a stručnjaci ističu da bi takav ideološki utjecaj mogao dosegnuti takve razmjere kojim bi bilo ugroženo zdravlje djece, prenosi Daily Mail.

Djeca neonacista u ovim kampovima uče da je demokratija za "šonje", te da njemačku zajednicu može spasiti samo novi lider poput Hitlera. Pored ovih, djeca obavljaju i sve druge normalne aktivnosti poput plivanja, jahanja konja i spavanja na otvorenom.

Porast neonacizma je zabrinjavajući trend u Njemačkoj, a najdrastičniji primjer je mjesto Jamel u regiji Mecklenburg, 160 km od Berlina, gdje su 99 posto stanovnika nacisti i ponosni su na to. Vladini dužnosnici kažu da nekoliko hiljada domaćinstava u Njemačkoj sada podiže svoju djecu tako da se dive nacistima.

NPD, glavna neo-nacistička stranka u Njemačkoj koja se u nekoliko navrata uspješno oduprijela vladinim pokušajima da je zabrane, u javnost je izašla sa stavom kako je zadatak nacionalista podići nove generacije radikalnih desničara.

U skladu s tim, u Njemačkoj se prinovama u neonacističkim porodicama sve više daju stara germanska imena kao što su Markward, Hermann, Siegfried i Lothar. Obavještajci navode da roditelji time ponovo "uspostavljaju kontakt" sa nacionalsocijalizmom i svoju djecu pripremaju na rasizam.

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110726013
Skijaš

#44 Re: Europska ekstremna desnica

Post by Skijaš »

klif wrote:
Njemačke vlasti zabrinute

Djeca neonacista uče kako veličati Hitlera
Ne mislim da je ovo problem koji bi se mogao transformisati u nešto katastrofalnih razmjera, u najgorem slučaju može se pojaviti neka nacistička ETA, ali Nijemci generalno znaju gdje ih vodi radikalizam. Jedan ozbiljan teroristički napad od strane nacista i Njemačka bi se pretvorila u policijsku državu a ovakve pojave bi automatski vodile oduzimanjem starateljstva nad djecom.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#45 Re: Europska ekstremna desnica

Post by dr.gog »

šta kažu agencije :D :
Cirkusanti po nazivu Ljevica (Linke) reaguju ...ova novost je svojevrsni nastavak na moj prethodni post...budem nastavio..
BERLIN, 26.jula (FENA) 13.44h - Njemačka opoziciona partija Ljevica, nasljednica nekadašnjih istočnonjemačkih komunista, zahtijeva, poslije atentata u Oslu, zabranu Nacionaldemokratske partije (NPD), koja u svojim redovima okuplja ekstremne desničare i neonaciste.

„Desni populizam se ne smije više prihvaćati i društveno vrednovati“, rekla je zamjenica predsjedavajućeg Ljevice Sara Wagenknecht i kao „najviši cilj“ označila pokretanje postupka zabrane NPD-a i drugih neonacističkih organizacija.

Ona je upozorila da bi „bilo naivno“ vjerovati da se tako nešto, kao atentat u Norveškoj, ne može dogoditi i u Njemačkoj.

Njemačke sigurnosne vlasti, kako piše štampa, provjeravaju da li je norveški atentator Anders Behring Breivik, koji je u svom „Manifestu“ spomenuo i njemačku kancelarku Angelu Merkel, imao kontakte s njemačkom neonacističkom scenom, posebno hamburškom.

Senator unutrašnjih poslova tog grada-pokrajine Michael Neumann nije isključio mogućnost kontakta Breivika i hamburških desničara.

Kada je, međutim, riječ o ponovnom pokretanju zabrane NPD-a, partije koja u svojim redovima okuplja neonaciste i desničare, u Njemačkoj o tome postoje različita mišljenja.

Jedni smatraju da bi prije ponovnog pokretanja postupka za zabranu NPD-a specijalci koji rade za Službu za zaštitu ustava morali biti povučeni s „terena“, što bi bilo riskantno, jer se tada ne bi imao „pristup“ NPD-u.

Drugi, opet, misle da je partija dala dovoljno 'štofa' da se i bez tih informacija može utvrditi da djeluje protuustavno, treći se zalažu prije za političku nego za jurističku pobjedu nad NPD-om.

Oni su mišljenja da zabrana ne bi riješila problem NPD-a jer bi tada simpatizeri i članovi stranke „bili aktivni na drugim stranama“, kao i da bi još jedan eventualni pravni neuspjeh samo osokolio desničare.

NPD je partija osnovana prije četrdesetak godina, koju već drugu deceniju vodi bivši vojnik Bundeswehra Udo Veug i prije nekoliko godina, u vrijeme kancelara Gerharda Schroedera je postupak njene zabrane propao pred saveznim ustavnim sudom.
I ne treba se fokusirati samo na Njemačku, jer je to naivno i na koncu, bezobrazno i pomalo ksenofobno...
Ronnie O'Sullivan

#46 Re: Europska ekstremna desnica

Post by Ronnie O'Sullivan »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:Nakon islamskog terorizma i najnovijeg krscanskog desnicarskog terorizma, vise je nego ocigledno da je spas evrope u ateizmu! - dok se neki ateista ne raznese u masi.
Blago se tebi, nista u glavi :lol:
Šef

#47 Re: Europska ekstremna desnica

Post by Šef »

vratnik wrote:Ma nek mi oproste svica i holandija, i Austrija, ali ipak su oni sitna buranija da bi mogli izazvati tsunami.
Problem bi nastao, kao sto rece dr. Gog da se to sve desi u Njemackoj. Kao covjek koji ima najbolja iskustva s Njemackom, na privatnom i poslovnom planu necu to da prihvatim. A i ne mogu ako pogledam stvarnu (trenutnu) situaciju: bogati jugozapadni liberalni dio, sansa da desnica kao ona u gore navedenim zemljama pobijedi, nikakva. (da ovo objasnim, trebao bi duzi elaborat, zato odmah stop!).
Istok, to je vec druga prica. Ali i pokazatelj da je za mrznju potrebno vrijeme (stopa nezaposlenosti), kokuzluk (nedostatak skole, kvaliteta) i slika gdje moze bolje (ostatak Njemacke) da se jasno vide "neprijatelji. Od ovih sirovina, ma koliko oni stranac pretukli godisnje, ne prijeti opasnost posto netom spomenuti razlozi (bild u dzepu, piva u ruci, propuh u glavi) sprecavaju iste da preuzmu vlast.
Problem su: henryk m. broder, thilo zarrazin, i slicni "ucitelji" i prostor koji im se daje. Ali sto sam stariji, sve vise mislim da ima stvarno neki masterplan iza toga.. S jedne strane se svaki nijemac koji se za vrijeme svjetskog prvenstva provoza sa zastavicom na autu posmatra kao reinkarnacija onih sto su isli na Poljsku, (njemac, malo nacionalista, znaci desnicar, ekstremista!) a s druge strane ozbiljne novine, kao npr. Der Spiegel daju prostor ovom prvom spomenutom, koji iznosi teze od kojih se dize kosa na glavi. (valjda ga je i ovaj psihopata citirao u svom "djelu": lik je na radiju izjavio kako bi, da je mlad, sad otisao da zivi na pusto ostrvo, ili negdje gdje je siguran od islamizacije, mislim, wtf.. s taj svakih par mjeseci dobija lovu od lijevog magazina kojeg su javreji zapoceli. (nadam se da nisam zapoceo novu teoriju zavjere, ima ih dovoljno). Opet, siguran sam da ovi likovi nikad nece biti Evropa, i da se nece nikakav sukob civilizacija desiti, ako nista iz razloga sto ovaj bogati dio Njemacke to jeste zahvaljujuci i imigrantima.
Pusti jug, tu ne nastaju problemi. Sjever je bitan. Sa sjevera je uvijek kretalo zlo.
StupskaBitanga

#48 Re: Europska ekstremna desnica

Post by StupskaBitanga »

I ne treba se fokusirati samo na Njemačku, jer je to naivno i na koncu, bezobrazno i pomalo ksenofobno...
sta je sa Francuskom, Spanijom, Belgija je u krizi
zonbirile

#49 Re: Europska ekstremna desnica

Post by zonbirile »

Šef wrote:[
Pusti jug, tu ne nastaju problemi. Sjever je bitan. Sa sjevera je uvijek kretalo zlo.
---------------------------------------
problemi su nastajali u kabinetima na tajnim sjednicama,nevezano s koje strane svijeta.Danas se svake godine sataju na drugom mjestu pa je interesantnije,ali modus operandi je isti 200g.
bingov buraz

#50 Re: Europska ekstremna desnica

Post by bingov buraz »

poznanik wrote:
res publica wrote:Možda bi i muslimani u Evropi trebali malo da razmotre svoje ponašanje, ako se već evropska desnica okreće protiv njih, a rast te desnice samo pokazuje i raspoloženje naroda...Hajmo, malo za promjenu, da vidimo kakvi smo mi.
A kakvo je to ponašanje bosanskih muslimana u Evropi što ostale čini nervoznim i iritiranim i što stvara razlog za njihovo protjerivanje ili masakr nedužnih građana?

Pa onaj Bosnjak ubi onu svedsku ministricu :run:

Nije ovaj delegat odozgo Europe ni na razglednici vidio!
Post Reply