Europronet vs Logosoft
Moderator: Benq
- [Matrix]
#1 Europronet vs Logosoft
Tema je bila postavljena na forumu Logosoft-a ali je jucer cijeli topic koji je uzgred budi receno bio popularniji od svih tema zajedno(u ovoj godini),jednostavno obrisan od strane Logosoft administratora.
Tema je je obuhvatila najnovija smanjenja cijena i poboljsanja usluga kod konkurentnog Europronet ISP-a i njihova poredjenja sa istim kod Logosofta.
Prisiljen sam ,cisto zbog bezobrazluka LS administratora ovdje postaviti temu jer je kao sto znate forum Logosofta zatvoren za "strance" pa vi koji koristite
Europronet ili Bihnet niste u prilici vidjeti sadrzaj niti ucestovati po bilo kojoj temi.
Napominjen da niti jednog momemnta ,niti ja niti(vecina) ucesnika nije koristila neprostojne rijeci niti je spekulisala izmisljenim cinjenicama,pa ocekujem da se to ne -cini ni ovdje.
Cinjenica je koju je lako uociti iz novog cjenika da je Europronet znatno povoljniji u svakom pogledu,besplatni upload,postojanje CableZone itd,
sve to nije niti u planovima Logosofta .Jedino sto je Logosoft uradio jeste,zatvorio forum samo za korisnike LS-a misleci da ce time ugusiti kritiski stav ,ali su se i korisnici njihovih usluga poceli okretatiti pritiv njih pa he postala praxa ,kad topic naraste na oko 5000 posjeta jednostavno se obrise.Molio bih da se svi koji koriste navedene providere ukljuce u raspravu,bez obzira na raspolozenje prema jednim ili drugim.
Evo novih cjenika:
Europronet:
http://europronet.ba/novosti.php?clanak=53
Logosoft:
https://www.lol.ba/ISP/InternetPristup.aspx?docid=70
Pozdrav.
Tema je je obuhvatila najnovija smanjenja cijena i poboljsanja usluga kod konkurentnog Europronet ISP-a i njihova poredjenja sa istim kod Logosofta.
Prisiljen sam ,cisto zbog bezobrazluka LS administratora ovdje postaviti temu jer je kao sto znate forum Logosofta zatvoren za "strance" pa vi koji koristite
Europronet ili Bihnet niste u prilici vidjeti sadrzaj niti ucestovati po bilo kojoj temi.
Napominjen da niti jednog momemnta ,niti ja niti(vecina) ucesnika nije koristila neprostojne rijeci niti je spekulisala izmisljenim cinjenicama,pa ocekujem da se to ne -cini ni ovdje.
Cinjenica je koju je lako uociti iz novog cjenika da je Europronet znatno povoljniji u svakom pogledu,besplatni upload,postojanje CableZone itd,
sve to nije niti u planovima Logosofta .Jedino sto je Logosoft uradio jeste,zatvorio forum samo za korisnike LS-a misleci da ce time ugusiti kritiski stav ,ali su se i korisnici njihovih usluga poceli okretatiti pritiv njih pa he postala praxa ,kad topic naraste na oko 5000 posjeta jednostavno se obrise.Molio bih da se svi koji koriste navedene providere ukljuce u raspravu,bez obzira na raspolozenje prema jednim ili drugim.
Evo novih cjenika:
Europronet:
http://europronet.ba/novosti.php?clanak=53
Logosoft:
https://www.lol.ba/ISP/InternetPristup.aspx?docid=70
Pozdrav.
- stella_k
EPN cable net koristim od prvog dana njegovog postojanja u opcini Novi Grad. Svi u kuci smo zaista jako zadovoljni; konekcija je dovoljno brza, cijene su i do sada bile umjerene, a od nove godine - pa novi cjenik je zaista OK.

- bpsang
C I T I R A Mstella_k wrote:EPN cable net koristim od prvog dana njegovog postojanja u opcini Novi Grad. Svi u kuci smo zaista jako zadovoljni; konekcija je dovoljno brza, cijene su i do sada bile umjerene, a od nove godine - pa novi cjenik je zaista OK.
![]()
Naj usluga naj cijene naj teh.podrska sve u svemu NAJ
- [Matrix]
stella_k wrote:EPN cable net koristim od prvog dana njegovog postojanja u opcini Novi Grad. Svi u kuci smo zaista jako zadovoljni; konekcija je dovoljno brza, cijene su i do sada bile umjerene, a od nove godine - pa novi cjenik je zaista OK.
![]()
Koji paket koristite,imate li namjeru nakon 1.1.2006 korisiti drugi ?
Znate li da Europronet nudi paket sa nevjerovatnih 47.4 GB mjesecnog prometa(fair use*) 256/128 ?!
Za one koji jos nesto ne-znaju,Logosoft mjesecima brise teme na svome forumu,a koje su se dotakle tema,kao sto su:
--Free Zona
--Besplatni upload
itd.
Ja licno nemam sto zamjeriti usluzi Logosoft-a ,ali takav odnos prema korisniku njhovih usluga,necu trpiti,zato i aktueliziram autizam inace mi dragog providera.
-
G.O.D.
na zalost prinudjen sam da koristim bihnetov ADSL.
moje komsije iz ulaza ocigledno jos zive u pecinskom dobu i ne dozvoljavaju da se postave razvodne kutije po spratovima...kada su dosli ljudi iz cabelnet-a da postave kutije moje dobre komse slozno napadose ljude,policiju im zvali govoreci da "ovi" hoce da im ruse zgradu...ljudi se pokupise presretni sto nisu dozivjeli linc...Moje "komse" su reagovali u strahu da im se ne nametne jos jedna stavka koju ne zele a morace da placaju...kablovsku TV pola mogu ulaza ne placa,a naravno svi je koriste...ZALOSNO!!!
prokleto sam prinudjen da koristim ovu smrdljivu konekciju od bihneta koji ne nudi nista a otima maximalno!!!!po meni europronet nudi najbolje usluge u omjeru sa cijenama pa cak i vise od toga...da mogu RADO bih bio korisnik EPN-a
et' toliko od mene...
moje komsije iz ulaza ocigledno jos zive u pecinskom dobu i ne dozvoljavaju da se postave razvodne kutije po spratovima...kada su dosli ljudi iz cabelnet-a da postave kutije moje dobre komse slozno napadose ljude,policiju im zvali govoreci da "ovi" hoce da im ruse zgradu...ljudi se pokupise presretni sto nisu dozivjeli linc...Moje "komse" su reagovali u strahu da im se ne nametne jos jedna stavka koju ne zele a morace da placaju...kablovsku TV pola mogu ulaza ne placa,a naravno svi je koriste...ZALOSNO!!!
prokleto sam prinudjen da koristim ovu smrdljivu konekciju od bihneta koji ne nudi nista a otima maximalno!!!!po meni europronet nudi najbolje usluge u omjeru sa cijenama pa cak i vise od toga...da mogu RADO bih bio korisnik EPN-a
et' toliko od mene...
- bpsang
citat:
Znate li da Europronet nudi paket sa nevjerovatnih 47.4 GB mjesecnog prometa(fair use*) 256/128 ?!
zavrsen citat:
ja koristim:
CABLE Fun sadrži:
Brzina pristupa download: 1024 kbps
Brzina pristupa upload: 256 kbps
Mjesečni promet download: 6 GB
Mjesečni promet upload: neograničeno
Lokalni promet CableZona: neograničeno
2 e-mail adrese 50 MB
10 MB web hosting
Mjesečna pretplata: 29,90 KM
dosad sam bio zadovoljan i cijenom i uslugom.mislim da ce u novoj godini
po novom cjenovniku biti usluga tu negdje ili manje za dvije tri marke,ali nije bitno,a bitno mi je da imam 6GB download-
tako da ne brinem hocu li prekoraciti ili ne jer ne skidam filmove sto znaci da imam i previse slobode da surfam bezbrizno
dosadasnja cijena je bila 44 marke zajedno sa koristenjem modema.
zavrsen citat:
ja koristim:
CABLE Fun sadrži:
Brzina pristupa download: 1024 kbps
Brzina pristupa upload: 256 kbps
Mjesečni promet download: 6 GB
Mjesečni promet upload: neograničeno
Lokalni promet CableZona: neograničeno
2 e-mail adrese 50 MB
10 MB web hosting
Mjesečna pretplata: 29,90 KM
dosad sam bio zadovoljan i cijenom i uslugom.mislim da ce u novoj godini
po novom cjenovniku biti usluga tu negdje ili manje za dvije tri marke,ali nije bitno,a bitno mi je da imam 6GB download-
tako da ne brinem hocu li prekoraciti ili ne jer ne skidam filmove sto znaci da imam i previse slobode da surfam bezbrizno
dosadasnja cijena je bila 44 marke zajedno sa koristenjem modema.
- [Matrix]
Samo malo obavjestenje,odmah nakon sto je otvorena tema,Logosoft je uklonio cjenike sa svoje stranice,tako da link koji sam naveo gore nije vise valjan.Nemogu se ne zapitati sta je s tim ljudima,pa u doba totalne komunikacije,pokusavaju sakriiti jednu prostu stvar,kao sto je cjenik usluga.
- bpsang
Bio sam na LOL -u neko vrijeme i koristio dial-up
i to u razdoblju kad sam imao lose iskustvo sa BiHNET-om
jer u vrijeme kad sam ga koristio konekcija se kretala od jadnih 17000 bps
do nekih 21700 bps
(bajta po secundi)
sa tom konekcijom si mogao jedino da rezes vene, jer si bukvalno camio satima na netu u prekidima svakih tri cetiri minute,i nemilice pokusavajuci da se zakacis i na kraju razocaran odes na spavanje,zbog tih silnih zavrzlama oko konekcije taj isti provider je pokusavao da zakolje svoje korisnike cijenom koja je totalno apsurdna u to vrijeme i da ti u listingu konekcija prikaci racun o koristenju neprekidne konekcije od ni manje ni vise 6 dana,tada sam presao na LOGOSOFT, iako sam se sudio sa BiHNET-om oko 4 godine, da bi na kraju oni popustili i nepojavljivajuci se na rocistu, sudska odluka je donesena u moju korist.
U to vrijeme LOGOSOFT je bio korektan sto se tice konekcije i placanja koliko platis toliko potrosis, meni je ostalo kod njih neutrosenog novca oko 11 km.
Od prije godinu ipo sam na Kablovskom EPN.
i u potpunosti sam ZADOVOLJAN
i to u razdoblju kad sam imao lose iskustvo sa BiHNET-om
jer u vrijeme kad sam ga koristio konekcija se kretala od jadnih 17000 bps
do nekih 21700 bps
(bajta po secundi)
sa tom konekcijom si mogao jedino da rezes vene, jer si bukvalno camio satima na netu u prekidima svakih tri cetiri minute,i nemilice pokusavajuci da se zakacis i na kraju razocaran odes na spavanje,zbog tih silnih zavrzlama oko konekcije taj isti provider je pokusavao da zakolje svoje korisnike cijenom koja je totalno apsurdna u to vrijeme i da ti u listingu konekcija prikaci racun o koristenju neprekidne konekcije od ni manje ni vise 6 dana,tada sam presao na LOGOSOFT, iako sam se sudio sa BiHNET-om oko 4 godine, da bi na kraju oni popustili i nepojavljivajuci se na rocistu, sudska odluka je donesena u moju korist.
U to vrijeme LOGOSOFT je bio korektan sto se tice konekcije i placanja koliko platis toliko potrosis, meni je ostalo kod njih neutrosenog novca oko 11 km.
Od prije godinu ipo sam na Kablovskom EPN.
i u potpunosti sam ZADOVOLJAN
-
neko iz mase
prihvaceno
nemoj palit raju da uzmu paket pa se razocaraju
nemoj palit raju da uzmu paket pa se razocaraju
- stella_k
Nije do pahuljica.shin-ra wrote:EPN/ELOB
Sve je bilo u redu do prve pahuljice.
Nisam imao konekciju dva dana, izgleda da je bilo do onih elob smetljara, los signal.
I mi smo nekoliko dana imali problema sa konekcijom i bas sam htjela da ih nazovem i sve po spisku, i onda saznam da rade na poboljsanju konekcije (ne razumijem ti se puno u te poslove tako da ne znam STAsu TACNO radili); i stvarno, nakon toga konekcija je brza nego prije....
-
davis.ba
A šta će meni 47.4 GB mjesečno ako mi je brzina bijednih 256 kbps?[Matrix] wrote:stella_k wrote:EPN cable net koristim od prvog dana njegovog postojanja u opcini Novi Grad. Svi u kuci smo zaista jako zadovoljni; konekcija je dovoljno brza, cijene su i do sada bile umjerene, a od nove godine - pa novi cjenik je zaista OK.
![]()
Koji paket koristite,imate li namjeru nakon 1.1.2006 korisiti drugi ?
Za one koji jos nesto ne-znaju,Logosoft mjesecima brise teme na svome forumu,a koje su se dotakle tema,kao sto su:
--Free Zona
--Besplatni upload
itd.
Ja licno nemam sto zamjeriti usluzi Logosoft-a ,ali takav odnos prema korisniku njhovih usluga,necu trpiti,zato i aktueliziram autizam inace mi dragog providera.
Ja sam zadovoljan logosoftom, proteklih godinu i po su nekoliko puta proširivali ograničenje downloada. Normalno da bi najbolji bio flatrate, ali sve u svoje vrijeme. Nisu zapadne države dobile flatrate tek tako zato što imaju dobar standard, već je to dugotrajan proces koji omogućava konkurecnija. Kod nas je problem što je taj proces započeo tek prije koju godinu, dakle kada smo dobili pravi broadband i kada je logosoft osnažio i postao kakav takav konkurent bihnetu.
O Europronetu ne bih znao nešto reći pošto ga ne koristim.
- [Matrix]
Istina,nekome je drazi flat nekome brzina,ali to nije poenta price.Isto tako je istina da Logosoft nije mjenjao usluge vec duze vrijeme i da se uglavnom bavi cjenovnom premetacinom,ali cak ni to sada nije uspjelo jer je konkurencija i jeftinija.To samo pokazuje da unutar firme nema nikakvog ili ima vrlo malog respekta prema uvodjenjju novina.Da je to istina oni su uvodjenje(uveli posljednji) PPPoE autentikacije proglasili dogadjajem godine ,iako svi znaju da Bihnet adsl i Europronet cable,koriste isti od samog pocetka.Sve je ipak kluminiralo odvratnim pokusajem da se porekne,brisuci teme na svom forumu,interes korisnika za nove usluge.Oni cijelo vrijeme pokusavaju interese korisnika porediti sa interesima uposlenih u LS-u,sto je van pameti.Cak i na mail sam dobivao "savjete" da prekinem sa kritikama,moram ipak reci da ja sumnjam da je to doslo od strane ovlastenih osoba u Logosoftu.Zamislite molim vas,reci,kako samo mali broj korisnika zeli promjenu usluga(kao ja) a ista tema(o Free Zoni) pregledana preko 6000 puta a zadnju koja je obrisana oko 5000.
- [Matrix]
Nazalost,paranoja izazvana stalnim brisanjem ovakvih tema na Logosoft forumu,ucinila je da temu stavim ovdje.debela wrote:ama sta ce ova tema na bez cenzure? i prije se diskutovalo o isp-a i treba se diskutovati.
ako koji moderator proviri ovdje bilo bi lijepo da temu prebaci medju ostale slicnog sadrzaja.
-
Max.Cherry
Ja sam koristio LOL dial up vise od godinu dana, i bio sam zadovoljan onime sto mi je omogucavao kao takav.
Nakon sto mi je telefonski racun dostizao prevelike cifre, skontao sam da cu u sustini istu cijenu placati ako uzmem FUN paket EPN-a (srednji). I tako se i desilo. Nisam platio otvaranje naloga (akcija), platio sam ugradnju splittera (ali mi je prvi racun umanjen za istu cifru), i mjesecno placam 44 KM (od Nove godine 34 KM).
Zakljucak je da sam nevjerovatno zadovoljan, jer limit od 6GB ne mogu prekoraciti iako po citav dan surfam, slusam BBC RadioOne, skidam muziku (ne i filmove), trailere... Odlicna stvar zaista.
Jedini problem koji sam imao je bio prouzrokovan neazurnosti one djubradi od ELOB-a. Dva mjeseca sam cekao, nakon ugradnje splittera i zavrsenog posla od strane EPN-a, da majmuni dodju i pojacaju signal. Nevjerovatan javasluk i bezobrazluk. A to je samo kap u moru njihovog amaterizma koji moramo trpiti iz dana u dan (mijenjanje kanala, slab signal, gubitak signala, neodgovaranje na pozive...).
Ah da, pridruzio bih se i ocjeni da je apsolutno neprofesionalno ponasanje LOL-a u opisanim situacijama.
Nakon sto mi je telefonski racun dostizao prevelike cifre, skontao sam da cu u sustini istu cijenu placati ako uzmem FUN paket EPN-a (srednji). I tako se i desilo. Nisam platio otvaranje naloga (akcija), platio sam ugradnju splittera (ali mi je prvi racun umanjen za istu cifru), i mjesecno placam 44 KM (od Nove godine 34 KM).
Zakljucak je da sam nevjerovatno zadovoljan, jer limit od 6GB ne mogu prekoraciti iako po citav dan surfam, slusam BBC RadioOne, skidam muziku (ne i filmove), trailere... Odlicna stvar zaista.
Jedini problem koji sam imao je bio prouzrokovan neazurnosti one djubradi od ELOB-a. Dva mjeseca sam cekao, nakon ugradnje splittera i zavrsenog posla od strane EPN-a, da majmuni dodju i pojacaju signal. Nevjerovatan javasluk i bezobrazluk. A to je samo kap u moru njihovog amaterizma koji moramo trpiti iz dana u dan (mijenjanje kanala, slab signal, gubitak signala, neodgovaranje na pozive...).
Ah da, pridruzio bih se i ocjeni da je apsolutno neprofesionalno ponasanje LOL-a u opisanim situacijama.
-
davis.ba
Uredu sve, ali zar nije logosoft mijenjao dva puta čini mi se u zadnjih 12-18 mjeseci download limit? I to je sve bilo zbog konkurencije. Kad konkurencija spusti cijene i poveća limite to če uraditi i logosoft. Tako funkcioniše konkurencija. Jedini problem bi bio što je logosoft do sada bio taj koji je diktirao povoljnije cijene, dok danas to pokušava da bude europronet.[Matrix] wrote:Istina,nekome je drazi flat nekome brzina,ali to nije poenta price.Isto tako je istina da Logosoft nije mjenjao usluge vec duze vrijeme i da se uglavnom bavi cjenovnom premetacinom,ali cak ni to sada nije uspjelo jer je konkurencija i jeftinija.To samo pokazuje da unutar firme nema nikakvog ili ima vrlo malog respekta prema uvodjenjju novina.Da je to istina oni su uvodjenje(uveli posljednji) PPPoE autentikacije proglasili dogadjajem godine ,iako svi znaju da Bihnet adsl i Europronet cable,koriste isti od samog pocetka.Sve je ipak kluminiralo odvratnim pokusajem da se porekne,brisuci teme na svom forumu,interes korisnika za nove usluge.Oni cijelo vrijeme pokusavaju interese korisnika porediti sa interesima uposlenih u LS-u,sto je van pameti.Cak i na mail sam dobivao "savjete" da prekinem sa kritikama,moram ipak reci da ja sumnjam da je to doslo od strane ovlastenih osoba u Logosoftu.Zamislite molim vas,reci,kako samo mali broj korisnika zeli promjenu usluga(kao ja) a ista tema(o Free Zoni) pregledana preko 6000 puta a zadnju koja je obrisana oko 5000.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
zašto ne daju recimo... 15 GB
:D:D
pošto se dosta ljudi žali da ne može probiti limit od 3 GB
dajte nama njihovu razliku u GB
:D:D
ili barem da nam UPLOAD učine besplatnim...što bi poboljšalo situaciju kod torrenata gdje svaki sekund moram pratiti situaciju ako krene upload iznad 10 kbs
pošto se dosta ljudi žali da ne može probiti limit od 3 GB
dajte nama njihovu razliku u GB
ili barem da nam UPLOAD učine besplatnim...što bi poboljšalo situaciju kod torrenata gdje svaki sekund moram pratiti situaciju ako krene upload iznad 10 kbs
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
shin-ra wrote:Dvorim pored torrenta radi uploada, ima ogranicenje uploada ali onda pada i download.
kad bi svi ograničili upload na 1 kbs a down na max povećali
ne bi ništa mogao skinuti jer bi se zagušilo