Europronet...tj sada bh cabelnet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Innuendo
Posts: 149
Joined: 25/11/2002 00:00

Europronet...tj sada bh cabelnet

Post by Innuendo » 12/10/2006 17:26

Posto sam se zasitio bezicnog logosofta i stalnih kvarova na istom, mislio sam sada da uvedem europronet kablovski internet, paket od 6GB, ponuda i cijena cine mi se solidnim........kakva su vasa iskustva s njima....prednosti i mane? prije nego sto se odlucim...Hvala....i da, kablovski operater mi je bhcabel, posto vjerujem da je i to vazno, usput i pitanje kakav je taj bh cabelnet?
hvala
Last edited by Innuendo on 16/10/2006 18:58, edited 1 time in total.


sabanss
Posts: 3412
Joined: 13/08/2006 11:20

Post by sabanss » 12/10/2006 18:23

Zavisi gdje si i kakav imas signal. Ako je dobar predji inace ces imati uzasnih problema. BH Cabelnet je dno dna sto se tice podrske...

Ukratko, ako imas srece imaces perfektan internet za male pare, ako ne bude imao srece imaces potrosen tone zivaca :)

Innuendo
Posts: 149
Joined: 25/11/2002 00:00

Post by Innuendo » 16/10/2006 18:57

doznao sam upravo da ne mogu uvesti europronet, valjda zato sto nisam pokriven njihovim signalom iako sam samo na nekih 100 metara od njihovog glavnog ureda.....ali ko im...

znaci, jedina opcija,pored skupog adsl-a, bio bi taj bh cabelnet......znam da je vec bilo na forumu, ali od tada je vec proslo prilicno vremenea...zato molim nekoga ko ima iskustva s njima, dakle samo one koji imaju taj internet ili su ga imali pa ga vise nemaju, da mi kazu svoje misljenje o njima........

hvala

Innuendo
Posts: 149
Joined: 25/11/2002 00:00

Post by Innuendo » 16/10/2006 20:45

a koliko im se placa samo uvodjenje....i ima li ikakav mjesecni najam opreme ili je sve po onim paketima koje sam vidio...mislio sam onaj srednji od 7gb downloada od 3o i nesto maraka

User avatar
danas
Posts: 18821
Joined: 11/03/2005 19:40
Location: 10th circle...

Post by danas » 16/10/2006 20:46

induendo vs Innuendo :? :shock: :? :-? :shock: :?

rile_kenan
Posts: 6
Joined: 10/06/2006 17:44
Location: Sarajevo
Contact:

Post by rile_kenan » 31/10/2006 01:59

Zna li ko kakav je ET net provajder i da li se isplati uzimati npr na dobrinji ulici zaltnih ljiljana. Ima li ko da je uzeo isti i kakva su mu iskustva ?

sabanss
Posts: 3412
Joined: 13/08/2006 11:20

Post by sabanss » 31/10/2006 08:34

Mozete uzeti EPN kao provajdera samo budite bezobrazni. Fazon je sto vam kablovski operater gura svoju opciju pod nos koja je u stvari ista Europronetova prije zadnjeg pojeftinjenja.

latinalover
Posts: 964
Joined: 29/10/2004 22:01

Post by latinalover » 13/11/2006 00:21

Innuendo wrote:doznao sam upravo da ne mogu uvesti europronet, valjda zato sto nisam pokriven njihovim signalom iako sam samo na nekih 100 metara od njihovog glavnog ureda.....ali ko im...

znaci, jedina opcija,pored skupog adsl-a, bio bi taj bh cabelnet......znam da je vec bilo na forumu, ali od tada je vec proslo prilicno vremenea...zato molim nekoga ko ima iskustva s njima, dakle samo one koji imaju taj internet ili su ga imali pa ga vise nemaju, da mi kazu svoje misljenje o njima........


hvala



uvedi Globalnet.................oni rade sa bhcabelnetom

ja imam internet tri mjeseca i ne mogu se pozaliti....cak sta vise ,jos uvijek nisu poceli da mjere saobracaj...tako da mogu skidati koliko hocu pri velikoj brzini...

latinalover
Posts: 964
Joined: 29/10/2004 22:01

Post by latinalover » 13/11/2006 00:23

rile_kenan wrote:Zna li ko kakav je ET net provajder i da li se isplati uzimati npr na dobrinji ulici zaltnih ljiljana. Ima li ko da je uzeo isti i kakva su mu iskustva ?




isplati drug itekako..procitaj moj prethodni post...

ponavljam tri mjeseca vec ne mjere saobracaj..... a meni brzina 1024/256


mogu skidati koliko hocu dok ne pocnu mjeriti


u ova tri mjeseca samo sam dva ili tri puta imao kvar u rasponu od 4 do 5 sati

Innuendo
Posts: 149
Joined: 25/11/2002 00:00

Post by Innuendo » 13/11/2006 15:49

jel ovo istina stvarno....da ne obracunavaju saobracaj jos...tj da mogu skinuti koliko hocu.......uveo sam globalnet i radnik mi je i reako da jos ne postoji nacin da provjerim kolika mi je potrosnja.......znaci mogu li skidati koliko hocu...a da mi ne naplate...........ima li neko iskustva s ovim...jer je meni tek prvi mjesec u toku

User avatar
Black swan
Posts: 54016
Joined: 17/03/2004 09:36

Post by Black swan » 13/11/2006 16:00

zato LOL svaki kilobajt naplaćuje :(

latinalover
Posts: 964
Joined: 29/10/2004 22:01

Post by latinalover » 14/11/2006 12:39

Innuendo wrote:jel ovo istina stvarno....da ne obracunavaju saobracaj jos...tj da mogu skinuti koliko hocu.......uveo sam globalnet i radnik mi je i reako da jos ne postoji nacin da provjerim kolika mi je potrosnja.......znaci mogu li skidati koliko hocu...a da mi ne naplate...........ima li neko iskustva s ovim...jer je meni tek prvi mjesec u toku


tacno tako..evo vec cetvrti mjesec ne obracunavaju saobracaj....

ja sam u septembru skinuo preko 10GB pri pristupnoj brzini od 1024/256

a za taj midi paket je ogranicenje 7GB




brzina prenosa podataka je oko 120KB max....zavisno od brzine servera sa kojeg skidas

User avatar
Qler
Posts: 19327
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

Post by Qler » 14/11/2006 13:15

ima li kakvu stranicu taj et net provider??

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 14/11/2006 13:25

Naplacivali bi oni samo kada bi znali kako da uprate saobracaj i kako da ga mjere... :lol: :lol: :lol: :D

latinalover
Posts: 964
Joined: 29/10/2004 22:01

Post by latinalover » 18/11/2006 18:41

Qler wrote:ima li kakvu stranicu taj et net provider??


sad su globalnet

http://www.globalnet.ba

silence_is_sexy
Posts: 509
Joined: 01/10/2002 00:00
Location: Sarajevo

Post by silence_is_sexy » 18/11/2006 18:56

naletih slucajno na jednog "zadovoljnog" korisnika i mal' nisam umro od smijeha...

http://letargija.blogger.ba/arhiva/2006/11/15#525086

licna iskustva nemadoh s njima ali izgleda da kad ne ne radi onda bas ne radi... :)

jbosko
Posts: 28
Joined: 18/11/2006 19:44
Location: sarajevo

Post by jbosko » 19/11/2006 18:32

globalnet sluzbeno na svojim stranicma proglasio flat-rate sve pakete, znaci nema limita vise informacija:

http://www.globalnet.ba
- Cjenovnik

:)

User avatar
stripiii
Posts: 2217
Joined: 15/10/2006 21:44
Location: Zadnje sjediste auta

Post by stripiii » 19/11/2006 18:40

Samo me interesuje do kad če biti flat za sve pakete :?

jbosko
Posts: 28
Joined: 18/11/2006 19:44
Location: sarajevo

Post by jbosko » 19/11/2006 18:40

dok ja ne kazem drugacije ;)

neki
Posts: 4861
Joined: 17/02/2005 07:57

Post by neki » 19/11/2006 18:57

Ako stvarno rade sa bhcabel net-om, a izgleda da je to ustvari ista firma, onda bjezi od njih sto dalje mozes. vjerujem da im je i internet usluga na nivou kao kablovska televizija.
Ja jedva cekam da telekom pokrene iptv pa da odjavim bhcabel net. pa makar bilo i duplo skuplje isplati se
a za internet savjet je ukoliko imas mogucnosti uvedi adsl. Cijena ista a imas stalnu maximalnu brzinu veze i nikakve probleme sa konekcijom

jbosko
Posts: 28
Joined: 18/11/2006 19:44
Location: sarajevo

Post by jbosko » 19/11/2006 22:20

de majketi napisi kako se zoves pa da te iskljucimo sa kablovske kad ti vec toliko nevalja, btw, ako fakat ostavis ime i prezime bit ces iskljucen sa mreze jer ovo na forumu se moze nazvat klevetom :)

silence_is_sexy
Posts: 509
Joined: 01/10/2002 00:00
Location: Sarajevo

Post by silence_is_sexy » 19/11/2006 22:42

koje je podrucje pokrivenosti bh cabelnet-a?
ko mene je trenutno HS kablovska, a koristim bihnetv adsl...
ali mi ovaj flat rate super zvuci.. :)

Pretposljednji Mohikanac
Posts: 546
Joined: 24/10/2006 15:50

Post by Pretposljednji Mohikanac » 19/11/2006 23:21

zasto kleveta kad covjek govori istinu? prije bi se to tvoje moglo nazvat prijetnjom, a nisam siguran da je prijetnja predvidjena ugovorom.

User avatar
Black swan
Posts: 54016
Joined: 17/03/2004 09:36

Post by Black swan » 19/11/2006 23:30

znal iko kaće ovaj lol povećati :( :roll: užas

jbosko
Posts: 28
Joined: 18/11/2006 19:44
Location: sarajevo

Post by jbosko » 20/11/2006 10:41

ovako, bh cabel net pokriva sljedece:

- stari grad
- centar ( 70% )
- novi grad sve osim alipasina
- hadzici
- breza
- ilijas
- konjic
- ...

a sto se tice loseg signala, nismo mi krivi sto vi, t.j. vase komsije se divlje kopcaju na kablovski sistem, obijaju sanducad po zgradama i onda se ilegalno spajaju pa trose signal ili spoje zice kako ne treba, ili ne znam vise ni sam jer bh cabelnet osim na dobrinji do svakog djela grada ide optickim kablom. ...

Im not here for your entertaintment!

Post Reply