Europlakat uklanja tramvajske nadstresnice u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

herbion

#1 Europlakat uklanja tramvajske nadstresnice u Sarajevu

Post by herbion »

Europlakat po nalogu vlasnika iz Beca pocinje sa uklanjanjem tramvajskih nadstresnica u Sarajevu.Naime,Europlakat se prije vise od pet godina obavezao postaviti besplatno za gradjane Sarajeva tramvajske nadstresnice uz obavezu placanja dazbina na reklamnim nosacima.Po zavrsetku investicije Kanton na celu sa D.Zvizdicem i A.Zoljom podizu jednostrano dazbine za 1000% Europakatu,jednostrano krse ugovor,istovremeno pustajuci im konkurenciju Metropolis,Metromedija iz Banja Luke koje zauzvrat u posljednjih pet godina nisu uplatili ni feninga na racun Kantona,bez urbanistickih i gr.dozvola podizu panoe gdje im je zelja.Bez obzira na brojne intervencije ambasada Austrije i Francuske o stvaranju nelojalne konkurencije od strane drz.organa i ociglednog unistavanja strane investicije i stvaranja pravne nesigurnosti i loseg imidja za sve buduce firme koje budu dolazile iz tih regiona.Europlakat je podigao tuzbu prije tri godine protiv navedenih lica kao i zahtjev za prekid ugovora i obestecenje koje se mjeri milionima maraka.Malo je reci sramota za grad ali ko ce odgovarati ako nam pare odu vani a ovdje je ocigledno da se radi o kriminalnim rabotama odgovornih lica.DOKLE STOKO... :x :x :x
Edin H.

Post by Edin H. »

Zivio Europlakat :-)
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Sve je jasno, sumnje nema, stvarnost moje oči vide!
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Šta će nama nadstrešice? Najbolje armiranobetonski kućerak i neka velika rupa za smeće. Drugo i nismo zaslužili kad je svaka druga tramvajska stanica slomljena, staklo razbijeno, one limene sjedalice odvaljene, smeća i opušaka na svakom koraku...

Btw., je li iko primijetio plakat na kojem je tijelo gole žene sa mapom preko stomaka, a ispod piše "Lako i brzo do pravog cilja" ili 'vako nešto? :-D
Skyfox

Post by Skyfox »

Jesam ja al nism skontao reklamu... :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Skyfox wrote:Jesam ja al nism skontao reklamu... :D
I ja se iskreno nadam da nisam. :D
xon_sa

Post by xon_sa »

Ma vala, i ti plakati. Gdje god se okrenes - plakat. Cirkus pravi.
didgeridoo

Post by didgeridoo »

ma reklama za telefon sa navigacijom (GPS modulom)
Hierarchia

Post by Hierarchia »

furuna wrote:
I šta treba da znači ona mapa i ono pola sise na plakatu?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Hierarchia wrote:
furuna wrote:
I šta treba da znači ona mapa i ono pola sise na plakatu?
Pola navigacije :))))))
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Hvala ti Denise Z... uvijek se iznova i iznova iznenadim kako jedan Gačanin može biti uspješan i motivisan.... a istina je oko sebe si okupio pravu ekipu... Adem Z je sjajan lik.... šarmantan.... i nadasve iskvaren.... ali baš vole svi skupa Sarajevo... i vole izvlačiti korist..... za sebe i svoju užu familiju.... i treba spomenuti još i Zlatka P..... koji je pored svoje ljepote zadužen i za ljepotu Kantona Sarajevo......

Živili....
mostarac

Post by mostarac »

prije 8 mjeseci ubjedljivo pobjedise na izborima :D
Kisnimo, jer smo mi to trazili :D
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

mostarac wrote:prije 8 mjeseci ubjedljivo pobjedise na izborima :D
Kisnimo, jer smo mi to trazili

:D
Image
na slijedecim izborima, svaki glasac ce dobiti jedan... :D
malamaca

Post by malamaca »

Izvinite sto vam kvarim dernek, imam samo par natuknica :D

1. Sta znaci "ako nam pare odu vani"? Gdje je to vani, u Banja LuKi ili u Becu?
2. Ko postavlja ilegalne reklamne panoe (neki cak u sred pjesacke zone)?
3. Je li cudno da i drzava tj. kanton hoce da izvuku neku korist od plakatiranja stanica? Mislim, nisu valjda ocekivali da ce napraviti nadstresnice i onda 500 godina klepat lovu bez naknade? Koliko ja znam, ove naknade nisu nista novo samo je Europlakat do sada bio privilegovan i nije ih placao. Sad kad su se stvari malo promijenile, sad mi kupimo krpice i idemo. Pa, ok, nikom nista, nek' skinu sve i nose, vec sljedeci dan ce nici nove nadstresnice, no sikiriki, a nama je svakako svejedno ko uzima pare od plakata. Ili grijesim? :D

nhf, samo 'nako kazem, jbg nama nikad nista ne valja...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:55, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Iskreno, ono sto sam vidjela u Banja Luci mi se svidjelo...
nemaju metalne ploce na banderama vec imas dvije sipke, tu se okaci tvoja reklama uradjena cini mi se na platnu i voz!
imas banner, imas propozicije tog bannera i shima shimau!!!
nema debelog sloja plakata po gradu...

a talovi i dizanje cijena kako je cijem K cejf su ono sto smo odabrali prije 8 mjeseci...
al neka, de da mi to tabirimo online :D sto bi guzu pomakli bilo gdje...sto bi ikome J mater za nesto...
zasto talasati..
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Dori

#17 Re: Europlakat uklanja tramvajske nadstresnice u Sarajevu

Post by Dori »

@herbion

Je li ti radis za njih ili....?

Sto se Europlakata tice znam licno da je podmetao noge konkurenciji gdje je stigao....a imati konkurenciju je i vise nego normalna stvar, kako ovdje tako i u svijetu. Deal with it! :roll:

Sto se mene licno tice vala mi je preko glave silnih plakata gdje se god okrenes. Ma ciji oni bili :-?
Bosanski_Amerikanac

#18 Re: Europlakat uklanja tramvajske nadstresnice u Sarajevu

Post by Bosanski_Amerikanac »

Dena wrote:@herbion

Sto se Europlakata tice znam licno da je podmetao noge konkurenciji gdje je stigao....a imati konkurenciju je i vise nego normalna stvar, kako ovdje tako i u svijetu. Deal with it! :roll:

Sto se mene licno tice vala mi je preko glave silnih plakata gdje se god okrenes. Ma ciji oni bili :-?
Nije da ga branim ali u cijelom svijetu se postavlja noga konkurenciji. Primjer Mr. Donald Trump, Mark Cuban, Rudy Juliani, Cavali itd.
Dori

#19 Re: Europlakat uklanja tramvajske nadstresnice u Sarajevu

Post by Dori »

Bosanski_Amerikanac wrote:
Dena wrote:@herbion

Nije da ga branim ali u cijelom svijetu se postavlja noga konkurenciji. Primjer Mr. Donald Trump, Mark Cuban, Rudy Juliani, Cavali itd.
Ali onda se ne treba zaliti i kukati po sudovima ako to isto tebi neko uradi :roll:
Hendrix

Post by Hendrix »

A jakih nadstrešnica nema dalje. Otvori sa svih strana puše uvijek , ljeti sunce probija kroz one krovove a kiša te dere sa svih strana , zimi si zaklonjen ako stojiš u sredini iza raje ali opet kroz one otvore pri vrhu ulazi mećava , ne kontam koji idiot je ono uopšte smislio.
Čisti promašaj.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Necu uopste zalaziti u to ko je tu koga pokrao, samo cu se osvrnuti na to navodno uklanjanje nasih stajalista - iskreno, nadam se da ce ih sve ponijeti sa sobom, zajedno sa svim onim zastitnim ogradama koje pjesaka ne mobu zastiti ni od motora a kamoli od kola u punoj brzini.
Nastresnice na stanicama? Ne vidim nikakvu svrhu onakvih stanica, ljeti nigdje hlada ni pod tackom razno, kuhas se pod njom, vazda su poluprljave od saobracaja pored njih.
Nadam se da ce nasi experti za urbanizam skontati nesto pametnije ovaj put.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Hajde ba, raja se odmah nesto zali...
Nadstresnice, kakve-takve, bile su bolje od onih prijasnjih.
Sta bi to vi sada da sagrade, kakvu vrstu stajalista?
Slazem se da bi bilo najbolje da naprave od armiranog prenapregnutog betona, ograda od punog profila, titanijumska!
Pa kada lola sa dvicom krene da zajase na trotoar i pokupi pjesake, da mu to bude i zadnje.
Ipak, ne vidim razloga tolikoj kritici za racun funkcionalnosti tih stajalista, na stranu sva prica oko lopovluka i marifetluka europlakata, kanotona i ostalih kriminalaca.
Ja gdje god sam bio u Evropi, stajalista izgledaju upravo onako ili veoma slicna.
avorda

Post by avorda »

ja se ne bi puno uzdao u nase experte...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

chuchumbamayumbe wrote:Hajde ba, raja se odmah nesto zali...
Slazem se da bi bilo najbolje da naprave od armiranog prenapregnutog betona, ograda od punog profila, titanijumska!
Pa kada lola sa dvicom krene da zajase na trotoar i pokupi pjesake, da mu to bude i zadnje.
Ipak, ne vidim razloga tolikoj kritici za racun funkcionalnosti tih stajalista, na stranu sva prica oko lopovluka i marifetluka europlakata, kanotona i ostalih kriminalaca.
Ja gdje god sam bio u Evropi, stajalista izgledaju upravo onako ili veoma slicna.
Volio bi da mi navedes samo jednu pozitvnu stavku kada su ova trenutna stajalista u pitanju.

Estetika? Tako-tako, nevidljive su sto u neku ruku eto i nije tako lose. Primijetim ih jedino kad je skrseno neko od onih stakala ili kad su zestoko prljava.
Svrha? Mozes stojati pod njom, natjeras se jedino kad je kisa, od sunca te ne stiti.
Sigurnost? Ne treba komentarisati. Stepen zastite 0%
Lakoca odrzavanja? Takodjer ne treba komentarisati.
Sjedenje i informisanje o redu voznje? Ha?! Vic.
:-D
kilam

Post by kilam »

chuchumbamayumbe wrote:Hajde ba, raja se odmah nesto zali...
slazem se, a ako je tacan ovaj podatak za ugovor to bi se IMHO trebalo rjesavati na sudu, u suprotnom slucaju (skidanje nastresnica) bi moglo rezultirati kontratuzbom
il su to samo prijetnje u prazno...
Post Reply