EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#601 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

Ma to lik zapeo u proslosti.
Moj ti, kad i kad je Obradovic raus iz Panate :lol: :lol:
vryzas

#602 Re: EUROLIGA

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Ma to lik zapeo u proslosti.
Ne mogu da vjerujem fakat...i ono novinar :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#603 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:
Ma to se on u slobodno vrijeme bavi novinarstvom :oops:
Inace mu je balet primarna profesija :lol: :lol: :-?
vryzas

#604 Re: EUROLIGA

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
vryzas wrote:
Ma to se on u slobodno vrijeme bavi novinarstvom :oops:
Inace mu je balet primarna profesija :lol: :lol: :-?
Vjerovatno :D ...a sto rece kolega prije, ovo su ba elementarne stvari...a sve i da ne znas, sa dva klika misOm ces saznati ko koga trenira.

Kakvi idiJoti :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#605 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

Naviknes se. Neznanje kojim nas bombarduju sportski novinari od TV, stampe, blogova....to je nesto na sta sam ja davno oguglao. Kad vidis neku izvalu koja je :shock: svakom laiku koji usput prati sport, onda se vise i ne pitas sta ti ljudi rade. Ljudi kojima je posao da se upoznaju s tim stvarima.
Onda imamo situaciju da se divimo jednom Avdicu koji poznaje svoj posao, koji poznaje materiju.
vryzas

#606 Re: EUROLIGA

Post by vryzas »

Avdic je jedan na njih hiljadu, a materiju poznaje jer voli svoj posao. Baska to sto se bavio kosarkom, za neke stvari ipak treba nadogradnja. Iznenadio me nekoliko puta tokom prenosa nekih utakmica. Momak je u toku akcije prepoznao neke stvari tipa match-up zonu i sl., a takve stvari ne ocekujes da cujes od "obicnog" komentatora, bez obzira sto vjerovatno 80-90% gledalaca nema pojma o cemu prica. Zato kazem jedan od hiljadu...a ovi ostali "struĆnjaci" samo na mute. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#607 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:Avdic je jedan na njih hiljadu, a materiju poznaje jer voli svoj posao. Baska to sto se bavio kosarkom, za neke stvari ipak treba nadogradnja. Iznenadio me nekoliko puta tokom prenosa nekih utakmica. Momak je u toku akcije prepoznao neke stvari tipa match-up zonu i sl., a takve stvari ne ocekujes da cujes od "obicnog" komentatora, bez obzira sto vjerovatno 80-90% gledalaca nema pojma o cemu prica. Zato kazem jedan od hiljadu...a ovi ostali "struĆnjaci" samo na mute. :oops:
Naveo sam Avdica upravo kao anomaliju. Mogao sam i ekipu sa SK i oni prilicno dobro rade svoj posao.
Ne moraju znati kao Avdic, jasno je da je on iznad svega jer je sav u tome.
Ne moraju se bar provaljivati. Pa nije vise ni smijesno, dodje ti da ga mutiras kad pocne provaljivati. Ili ovakve stvari kad napisu, pa momentalni otkaz :roll:
Jadno je kad je sportski komentator/novinar na nizem stepenu znanja od prosjecnog gledaoca sportskog dogadjaja.
Ja ne bih mogao pojmiti da radim svoj posao, a da se ne razumijem u to sto radim. Naravno, svakodnevno se srecem s ljudima koji rade, a nemaju pojma i za sve im treba asistencija ili naopako rade. Jbg, bitno je platu dobiti :roll:
vryzas

#608 Re: EUROLIGA

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
vryzas wrote:Avdic je jedan na njih hiljadu, a materiju poznaje jer voli svoj posao. Baska to sto se bavio kosarkom, za neke stvari ipak treba nadogradnja. Iznenadio me nekoliko puta tokom prenosa nekih utakmica. Momak je u toku akcije prepoznao neke stvari tipa match-up zonu i sl., a takve stvari ne ocekujes da cujes od "obicnog" komentatora, bez obzira sto vjerovatno 80-90% gledalaca nema pojma o cemu prica. Zato kazem jedan od hiljadu...a ovi ostali "struĆnjaci" samo na mute. :oops:
Naveo sam Avdica upravo kao anomaliju. Mogao sam i ekipu sa SK i oni prilicno dobro rade svoj posao.
Ne moraju znati kao Avdic, jasno je da je on iznad svega jer je sav u tome.
Ne moraju se bar provaljivati. Pa nije vise ni smijesno, dodje ti da ga mutiras kad pocne provaljivati. Ili ovakve stvari kad napisu, pa momentalni otkaz :roll:
Jadno je kad je sportski komentator/novinar na nizem stepenu znanja od prosjecnog gledaoca sportskog dogadjaja.
Ja ne bih mogao pojmiti da radim svoj posao, a da se ne razumijem u to sto radim. Naravno, svakodnevno se srecem s ljudima koji rade, a nemaju pojma i za sve im treba asistencija ili naopako rade. Jbg, bitno je platu dobiti :roll:
:thumbup:

Dobra je ekipa sa SK, pratim skoro sve sportove i uzivam.
dr socrates

#609 Re: EUROLIGA

Post by dr socrates »

Ovo je stvarno komično, ali mi je pao na pamet jedan slučaj od prije tridesetak godina koji pokazuje da se takve greške mogu dogoditi čak i nekim odličnim novinarima.
Sjećam se da je pred Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje održavalo 1986 u Meksiku sjajni zagrebački novinar Zvonimir Magdić napisao u SN reviji tekst o engleskoj reprezentaciji i njenim šansama na tom takmičenju.
Osim što je napravio više grešaka ubrajajući u selekciju igrače koji imaju samo status potencijalnih reprezentativaca vrhunac je bio apostrofiranje uloge Velšanina Marka Hjuza kao vođe napada?!
Tomahawk11
Globalni moderator

#610 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

http://www.svastara.com/razno/biseri_sp ... mentatora/ evo malo stiva :D
Mada ovdje ima simpaticnih stvari.

Kao...
Komentar Milojka Pantica:
"U igru se sprema iskusni Minutes s brojem 22!"

:mrgreen: :mrgreen:
Cavendish

#611 Re: EUROLIGA

Post by Cavendish »

u jednom se trenutku ucinilo da ce Bartomeu potpuno poraziti FIBU-u medjutim FIBA se pomocu ucijena uspijela vratiti u igru. Bice zaista zanimljivo sta ce se dogadjati u narenih par sedmica na kosarkasoj sceni u evropi. Nesto nisam siguran da KK Igokea nesto mnogo mari za reprezentaciju BiH pa je i u tom slucaju sve moguce. Sve u svemu ovo ce biti jedan veliki korak nazad za evropsku kosarku.
kakavdanakneiskustvu

#612 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

Cavendish wrote:Datome - "covjek koji nista nije ofulao ove sezone" ili je se barem stekao takav utisak. Cak je i kalinic koga sam cesto prozivao poceo da igra dobro na oba dijela parketa. Sve u svemu ukoliko bude Jan Veseli spreman za finale four mislim da je fener favorit No.1 ako u sve to dodamo da ce upravo oni imati najvecu podrsku navijaca u O2 areni.

fakat ima vrhunske procente suta
kakavdanakneiskustvu

#613 Re: EUROLIGA

Cavendish wrote:http://sport.ba/clanak/190551/pedoulaki ... thinaikosa
toliko o nasim novinarima. ne pricamo vise o lapsusima nego o elementarnom ne poznavanje materije o kojoj se pise. pogledamo li sportske portale kod nasih susjeda, posebno kada je u pitanju kosarka, vidimo da zaostajemo jedne svjetlosnu godinu za njima.

katastrofa,ovo nesto ko avaz
Cavendish

#614 Re: EUROLIGA

Post by Cavendish »

u komsiluku postaje jako zanimljivo. partizan ne odustaje od euro kupa. izgleda da se povlace racuni iz proslosti :).
Tomahawk11
Globalni moderator

#615 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

Kako je ovaj Tomic smijesan igrac. Fula neka polaganja, u odbrani ga nema, stoji 3 metra od Randolpha, covjek neometano suta :-)

I kakav car je ovaj Navarro i u poznim igrackim godinama.š

Edit: al ih ubi Randolph u produzetku :-) serija se vraca u Rusiju.
ultima_palabra

#616 Re: EUROLIGA

Post by ultima_palabra »

Neka bar malo neizvjesnosti. Barca često samu sebu uništi u četvrtfinalnim serijama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#617 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

Zaboravio sam da je veceras 5. utakmica Lokomotiv - Barca. Vidim strasna 4/4 Barce :lol: :lol:
Skoro cijela cetvrtina bez poena iz igre, ukupno 5 poena. Doduse, i da su prosli, ne bi imali sta traziti, kao ni Real. Ni jedni nisu nesto ove sezone.
kakavdanakneiskustvu

#618 Re: EUROLIGA

drago mi je zbog lokomotiva
ultima_palabra

#619 Re: EUROLIGA

Post by ultima_palabra »

Znači ruski okršaj u polufinalu.

Finale Kutxa-Kuban :mrgreen:
vryzas

#620 Re: EUROLIGA

Post by vryzas »

Lokomotiv preko 50% za 3p :shock: ...Navaro iz igre 3/12 :-)

CSKA - Fener finale...uzima CSKA :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#621 Re: EUROLIGA

Post by Tomahawk11 »

Mislim da uzima Fener, a volio bih Laboral.
CSKA....faktor Teo....gubitnik velikih utakmica :oops:
vryzas

#622 Re: EUROLIGA

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Mislim da uzima Fener, a volio bih Laboral.
CSKA....faktor Teo....gubitnik velikih utakmica :oops:
Doduse kad skontam da Itudis mozda "udari" na ucitelja i da je Zoc najbolji trener u Evropi :oops:
Cavendish

#623 Re: EUROLIGA

Post by Cavendish »

au kakva atmosfera u Abdi Ipekci areni. jadni francuzi se pogubili, a turci ubacuju sve sto bace prema kosu. jos kada dodas komentatore sa NTV sporta, koje usput nista ne razumijes, ugodjaj za gledanje bude savrsen
kakavdanakneiskustvu

#624 Re: EUROLIGA

[quote="Cavendish"]au kakva atmosfera u Abdi Ipekci areni. jadni francuzi se pogubili, a turci ubacuju sve sto bace prema kosu. jos kada dodas komentatore sa NTV sporta, koje usput nista ne razumijes, ugodjaj za gledanje bude savrsen[/quote

o čemu ti,da nije eurocup,finale?
Cavendish

#625 Re: EUROLIGA

Post by Cavendish »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Cavendish wrote:au kakva atmosfera u Abdi Ipekci areni. jadni francuzi se pogubili, a turci ubacuju sve sto bace prema kosu. jos kada dodas komentatore sa NTV sporta, koje usput nista ne razumijes, ugodjaj za gledanje bude savrsen[/quote

o čemu ti,da nije eurocup,finale?
da, da
Post Reply