EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2026 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 15/05/2023 22:19 šta misliš zašto ga jako često nema na terenu na kraju kad se odlučuje? kad je imao 17 godina to je bilo drugačije.
Zato sto ima kretena trenera....ko odluci drugu utakmicu u Beogradu?? To i jeste problem Matea sto se uvijek ide na to da utakmicu zavrsavaju sutevima iz ocaja Ljulja ili Rodrigeza pa ako upali upali umjesto da se ide na prodor gdje je puno izgledanije da se dobije 2+1.....Musa upravo ima muda kada mu se da lopta i sa klupe kaze da on treba da zavrsi. Najbolji je primjer reprezentacija gdje je on taj koji zavrsava
Priglavke

#2027 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

hrasno38 wrote: 15/05/2023 23:20
RJ57 wrote: 15/05/2023 22:19 šta misliš zašto ga jako često nema na terenu na kraju kad se odlučuje? kad je imao 17 godina to je bilo drugačije.
Zato sto ima kretena trenera....ko odluci drugu utakmicu u Beogradu?? To i jeste problem Matea sto se uvijek ide na to da utakmicu zavrsavaju sutevima iz ocaja Ljulja ili Rodrigeza pa ako upali upali umjesto da se ide na prodor gdje je puno izgledanije da se dobije 2+1.....Musa upravo ima muda kada mu se da lopta i sa klupe kaze da on treba da zavrsi. Najbolji je primjer reprezentacija gdje je on taj koji zavrsava
Nije on taj nivo pa da mu se lopta da na 20s. na nerijesen rezultat i da zavrsi utakmicu. On u tim sitacijama roka sa 10metara,jer ne zna sta drugo da uradi s loptom. Da li je mental ili je limitiran sa "oruzjem" s kojim raspolaze,nije ni bitno. Ali on nije jos spreman da mu se povjeri takva uloga u zavrsetku utakmice. Nadam se da ce biti jednog dana.
shalla

#2028 Re: EUROLIGA

Post by shalla »

E svašta sam pročitao al da Musa nema muda... :lol:
dulekrele

#2029 Re: EUROLIGA

Post by dulekrele »

Image
mirota

#2030 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

aaa to je 17 cas prva i 20 cas druga po nasem vremenu, topppp
hrasno38

#2031 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 17/05/2023 09:57
hrasno38 wrote: 15/05/2023 23:20
Nije on taj nivo pa da mu se lopta da na 20s. na nerijesen rezultat i da zavrsi utakmicu. On u tim sitacijama roka sa 10metara,jer ne zna sta drugo da uradi s loptom. Da li je mental ili je limitiran sa "oruzjem" s kojim raspolaze,nije ni bitno. Ali on nije jos spreman da mu se povjeri takva uloga u zavrsetku utakmice. Nadam se da ce biti jednog dana.
Hhahahahah vidi se da si gledao samo par utakmica Muse pa onda valjas takve nebuloze. Pa evo ti u Beogradu zadnja utakmica Musa je polaganjem zabetonirao rezultat. Fakat ne kontam kako mozete pisati stvari koje apsolutno nisu tacne
hrasno38

#2032 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

shalla wrote: 17/05/2023 09:59 E svašta sam pročitao al da Musa nema muda... :lol:
Ma pricaju ljudi koji su 100 utakmica gledali 4-5
Priglavke

#2033 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

hrasno38 wrote: 17/05/2023 20:00
Priglavke wrote: 17/05/2023 09:57

Hhahahahah vidi se da si gledao samo par utakmica Muse pa onda valjas takve nebuloze. Pa evo ti u Beogradu zadnja utakmica Musa je polaganjem zabetonirao rezultat. Fakat ne kontam kako mozete pisati stvari koje apsolutno nisu tacne
Ne znam sta je smjesno?! Volio bih i ja da se nasmijem. Neki vic,mozda?
Istina,nisam puno gledao njegovih utakmica, ali sam gledao dovoljno da ustanovim da on jos nije spreman da preuzme odgovovnost u zadnjim sekundama igre. Najbolji primjer je prva utakmica play off-a u Madridu, kada se u zadnjim momentima igre ne snalazi bas najbolje. Ali nadoci ce,vjerujem, za jedno 2-3 god.
hrasno38

#2034 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 17/05/2023 22:06
hrasno38 wrote: 17/05/2023 20:00

Istina,nisam puno gledao njegovih utakmica, ali sam gledao dovoljno da ustanovim da on jos nije spreman da preuzme odgovovnost u zadnjim sekundama igre. Najbolji primjer je prva utakmica play off-a u Madridu, kada se u zadnjim momentima igre ne snalazi bas najbolje. Ali nadoci ce,vjerujem, za jedno 2-3 god.
Naravno da je sega kad pises nebuloze i ono sto nije tacno. Ono sto je tacno je to da je Real izgubio vecinu utakmica zato stos u ih na kraju rjesavali sutevima iz ocaja Ljulj, Rodrigez ili Rudy ali nesto rjedje. Kad god je Musa dobio tu priliku on je uglavnom iskoristio i uopste nije sutao nego je probao da udje pod kos sto mu je i uspjevalo u vecini slucajeva. Tako da tvoje tvrdnje su na nivou vica da Musa nema muda. Musa ima muda ali nema dovoljno slobode da bude onaj koji odlucuje jer ima kloca na klupi. Pa covjece Musa je npr. jedini igrac u istoriji Reala koji je uspio da skupi pir 300 za 19 utakmica ACB lige! Ko je odlucivao utakmice u Breoganu nego Musa i zato sad kad dodje u Breogan citava sala mu skandira kao da je narodni heroj.Musa ima sve sto treba da oduci utakmicu samo mu treba dati slobodu. Njegovo najlosije oruzje je sut sa distance a odbranu je zestoko popravio u odnosu na prije.
Priglavke

#2035 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

hrasno38 wrote: 17/05/2023 23:08
Priglavke wrote: 17/05/2023 22:06

Naravno da je sega kad pises nebuloze i ono sto nije tacno. Ono sto je tacno je to da je Real izgubio vecinu utakmica zato stos u ih na kraju rjesavali sutevima iz ocaja Ljulj, Rodrigez ili Rudy ali nesto rjedje. Kad god je Musa dobio tu priliku on je uglavnom iskoristio i uopste nije sutao nego je probao da udje pod kos sto mu je i uspjevalo u vecini slucajeva. Tako da tvoje tvrdnje su na nivou vica da Musa nema muda. Musa ima muda ali nema dovoljno slobode da bude onaj koji odlucuje jer ima kloca na klupi. Pa covjece Musa je npr. jedini igrac u istoriji Reala koji je uspio da skupi pir 300 za 19 utakmica ACB lige! Ko je odlucivao utakmice u Breoganu nego Musa i zato sad kad dodje u Breogan citava sala mu skandira kao da je narodni heroj.Musa ima sve sto treba da oduci utakmicu samo mu treba dati slobodu. Njegovo najlosije oruzje je sut sa distance a odbranu je zestoko popravio u odnosu na prije.
Dobro, svak ima razlicit smisao za humor.Postujem. Ja se vise odavno nesmijem na viceve o Sulji i Muji.
Hajde nadji gdje sam napisao da Musa nema muda. Onaj ko ode u NBA sa 19 itekakao ima muda!
Ali kazem da on nije taj igrac koji je trenutno spreman da mu se povjeri lopta u zadnjim trenutcima igre i da ce naci rjesenje da rijesi utakmicu.Taj "kloc" na klupi ipak je bio pomocnik 8 godina Pablu Lasu(na instiranje Lasa dosao u Real),a prije toga je bio prvi trener Unicaje,Fuenlabrade. Ali nema veze, on je kloc za tebe...jer ne igra Musa 30-35min. Pa u zadnjim trenutcima igre najvise se i sutira sa distance,sto i sam potvrdjujes mene da jos nije spreman..jer mu sut jos nije na zadovoljavajucem nivou.
Ti cesto poredis kadetsku kosarka sa profesionalnom i pises kako je on to u kadetima rjesavao... Pa evo u kadetima protiv Spanije na EP zadnji sut ubode Campara...A "nebuloze" su porediti kadetsku sa profesionalnom kosarkom.. Takodjer, ne mozes porediti Lugo sa Madridom,jer to ti je isto kada bi poredio selo i grad. A znas i sam da je lakse u selu glavna faca biti,dok je to u gradu malo teze. A ovo o klicanju narodnom heroju,necu komentarisati,jer filmove o Prletu i Tihiju vise ne pamtim. Nemoj se ljutiti,ali mislim da ti je dioptrija ofalila. Hoce to s' godinama.
hrasno38

#2036 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 18/05/2023 08:01
hrasno38 wrote: 17/05/2023 23:08
Dobro, svak ima razlicit smisao za humor.Postujem. Ja se vise odavno nesmijem na viceve o Sulji i Muji.
Hajde nadji gdje sam napisao da Musa nema muda. Onaj ko ode u NBA sa 19 itekakao ima muda!
Ali kazem da on nije taj igrac koji je trenutno spreman da mu se povjeri lopta u zadnjim trenutcima igre i da ce naci rjesenje da rijesi utakmicu.Taj "kloc" na klupi ipak je bio pomocnik 8 godina Pablu Lasu(na instiranje Lasa dosao u Real),a prije toga je bio prvi trener Unicaje,Fuenlabrade. Ali nema veze, on je kloc za tebe...jer ne igra Musa 30-35min. Pa u zadnjim trenutcima igre najvise se i sutira sa distance,sto i sam potvrdjujes mene da jos nije spreman..jer mu sut jos nije na zadovoljavajucem nivou.
Ti cesto poredis kadetsku kosarka sa profesionalnom i pises kako je on to u kadetima rjesavao... Pa evo u kadetima protiv Spanije na EP zadnji sut ubode Campara...A "nebuloze" su porediti kadetsku sa profesionalnom kosarkom.. Takodjer, ne mozes porediti Lugo sa Madridom,jer to ti je isto kada bi poredio selo i grad. A znas i sam da je lakse u selu glavna faca biti,dok je to u gradu malo teze. A ovo o klicanju narodnom heroju,necu komentarisati,jer filmove o Prletu i Tihiju vise ne pamtim. Nemoj se ljutiti,ali mislim da ti je dioptrija ofalila. Hoce to s' godinama.
Iz recenice u recenicu pokazujes da samo povrsno pratis i Musu i Real jer na svakoj utakmici Eurolige sami komentatori su upravo govorili o Mateu i njegovom losem vodjenju ekipe, Peres vec odavno pregovara sa Scariolom tako da nisam napisao nista sto nema osnova. Musa ima 23 godine i vec ogromno iskustvo da moze rjesavati utakmice i biti covjek odluke sto je na kraju krajeva pokazao i proslu sezonu kada je proglasen MVP-em najjace evropske lige. U selu nije problem biti glavni baja ali je veliki izazov biti glavni baja u 20 sela i citavoj zemlji. Ti i kosarka se momcino niste sreli u putu jer da jesi shvatio bih o cemu pisem a o cemu su pisali i neki drugi forumasi koji se za razliku od tebe razumiju u ovaj sport....
Priglavke

#2037 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

hrasno38 wrote: 18/05/2023 11:07
Priglavke wrote: 18/05/2023 08:01

Iz recenice u recenicu pokazujes da samo povrsno pratis i Musu i Real jer na svakoj utakmici Eurolige sami komentatori su upravo govorili o Mateu i njegovom losem vodjenju ekipe, Peres vec odavno pregovara sa Scariolom tako da nisam napisao nista sto nema osnova. Musa ima 23 godine i vec ogromno iskustvo da moze rjesavati utakmice i biti covjek odluke sto je na kraju krajeva pokazao i proslu sezonu kada je proglasen MVP-em najjace evropske lige. U selu nije problem biti glavni baja ali je veliki izazov biti glavni baja u 20 sela i citavoj zemlji. Ti i kosarka se momcino niste sreli u putu jer da jesi shvatio bih o cemu pisem a o cemu su pisali i neki drugi forumasi koji se za razliku od tebe razumiju u ovaj sport....
Ti da imalo kao trener vrijedis, a to nerijetko istices,nikada sebi ne bi dozvolio da nazivas trenera Reala klocem. Prvo iz postovanja..Drugo jer tvoje kompletno "kosarkasko znanje" ne moze u istu recenicu stati kao sto je Mateovo. Tvoji komentari su navijacki i tu se sva prica zavrsava. I ne samo to, ti ne prihvatas realnost,vec si ostao negdje u 80tim i na svako drugacije misljenje reagujes kao huligan,spreman da se "bijes". A to da li ce Scariola preci, vidjecemo. Ja sam negdje procitao da bi mogao, ali sam isto tako negdje procitao da od toga nema nista. Ali eto, ti imas info sta Perez radi,i kakve su mu namjere....
Nego, gdje ja napisah da Musa nema muda, jesi li nasao?

Probudi se covjece, svi mi ovdje zelimo da nasi kosarkasi ,pa i Musa uspiju i budu sto bolji.Samo se razlikujemo u nijansama. Jer kad kazem da je Musi jos potrebno jos 2-3god. da bi bio igrac zadnjih sekundi,ti se upalis kao vampir i hoces da se tuces ,jer mislis da je on to vec trenutno i da je to trenerova krivica, sto mu nedozvoljava.A ovo ce ti reci bilo ko ko ima objektivno vidjenje ,a i "nekakvog" trenerskog iskustva.
Lijep pozdrav i ne mislim nista lose o tebi, cak na vecinu tvojih komentara se slazem, i ako djeluju navijacki,ali na neke reagujem kada mislim da nisi u pravu i kada pretjerujes.
hrasno38

#2038 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 18/05/2023 13:03
hrasno38 wrote: 18/05/2023 11:07

Ti da imalo kao trener vrijedis, a to nerijetko istices,nikada sebi ne bi dozvolio da nazivas trenera Reala klocem. Prvo iz postovanja..Drugo jer tvoje kompletno "kosarkasko znanje" ne moze u istu recenicu stati kao sto je Mateovo. Tvoji komentari su navijacki i tu se sva prica zavrsava. I ne samo to, ti ne prihvatas realnost,vec si ostao negdje u 80tim i na svako drugacije misljenje reagujes kao huligan,spreman da se "bijes". A to da li ce Scariola preci, vidjecemo. Ja sam negdje procitao da bi mogao, ali sam isto tako negdje procitao da od toga nema nista. Ali eto, ti imas info sta Perez radi,i kakve su mu namjere....
Nego, gdje ja napisah da Musa nema muda, jesi li nasao?

Probudi se covjece, svi mi ovdje zelimo da nasi kosarkasi ,pa i Musa uspiju i budu sto bolji.Samo se razlikujemo u nijansama. Jer kad kazem da je Musi jos potrebno jos 2-3god. da bi bio igrac zadnjih sekundi,ti se upalis kao vampir i hoces da se tuces ,jer mislis da je on to vec trenutno i da je to trenerova krivica, sto mu nedozvoljava.A ovo ce ti reci bilo ko ko ima objektivno vidjenje ,a i "nekakvog" trenerskog iskustva.
Lijep pozdrav i ne mislim nista lose o tebi, cak na vecinu tvojih komentara se slazem, i ako djeluju navijacki,ali na neke reagujem kada mislim da nisi u pravu i kada pretjerujes.
Samo cu ti reci da odes na na Realove portale gdje najvijacci pravi Reala komentarisu Matea i sve ce ti biti jasno. Ako ne znas spanski ima google translator. I ponavljam ti to nije samo moje misljenje nego skoro u svakoj utakmici i misljenje komentatora na sportklubu i areni a nije bas da su svi klocevi i da nemaju pojma sa kosarkom. Ja sam ovdje detaljno objasnio sta u kosarci ne radi ni jedan jedini ozbiljniji trener pa potrazi ako hoces. Mateo je promasaj jer im je uprskao zamalo Euroligu, upraskao im je kup, uprskao im je za sad i prvenstvo jer su na trecem mjestu. Dozvolio je da sa najsupljom ekipom se Partizan bukvalno poigrava sto Laso ne bi dozvolio ni u mislima. Da Mateo valja ne bi tolike godine bio pomocnik Lasu nego bi pravio ozbiljnu samostalnu kariijeru. Citav zivot sam u kosarci a to jeste puno godina i nikada nisam vidio onao vodjenje ekipe kao sto to radi Mateo. Ponavljam ne mozes igraca od 220 cm i vise staviti na klupu nakon odigranih 10 minuta i drzat ga na klupi sljedecih 10! Ako ne znas zasto potrazi na internetu. Igrac udje ponovo hladan ko kamen i mogucnost ozljede je ogromna i to se i desilo Tavarezu. To isto radi sa vecinom igraca i on ne vodi utakmicu nego ima sablon koji je za svaku utakmicu skoro isti. Ako Musa igra od pocetka igra do neke osme minute i onda ponovo ulazi 2-3 minuta prije poluvremena. Mateo ganja munutazu igraccima a ne rezultat koji je najvazniji. U skoro svakoj utakmici a vjeruj mi da sam gledao aposlutno sve dok Musa igra Real vodi kad Musa izadje Real pada. ZASTO? Zato sto kad pocne Real da pada Musa ga vraca svojim ulazima i igrom na piku sa Tavarezom koju rijetko ko praktikuje.Zato je Musa drugi asistent u Realu. Tavarez najjednostavnije rjesava situacije upravo na Musine asistencije jer su 100% logicne. Naravno tu je i Rodrigez ali on igra vise na asistencije pod samim kosem gdje se Tavarez vrlo cesto zbog malog prostora izgubi i proda loptu. I taman kad Real napravi igru i pocne sigurnije da vodi nastupi Mateo sa svojim izmjenama tacno u minutu i pojebe koncepciju i Real se uglavno sunovrati. Svaka ekipa jednostavno mora imati ili najboljih 11 ili najboljih 5-6 i oni igraju vecinu utakmice i drzis ih citavu utakmicu zagrijane sto radi povreda sto radi ucinka. Pa vecina povreda igraca Reala su upravo radi takvog nacina vodjenja ekipe. Real citavu sezonu ima bruku povrijedjenih jer udju hladni i jos se lomi rezultat i eto povrede.Igrao sam i znam sta govorim kad kazem da si ohladjen na terenu ko panj i to ce potvrditi aposlutno svako ko je igrao bilo koji sport a pogotovo ove dinamicnije sportove sa brukom izmjena.
Na kraju krajeva pogledas samo kako drugi treneri vode ekipe i sve ti bude jasno zasto je Mateo KLOC!
kakavdanakneiskustvu

#2039 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

Musa ima 24 godine
hrasno38

#2040 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 18/05/2023 17:37 Musa ima 24 godine
Da prije par dana je napunio 24
Priglavke

#2041 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

poluvrijeme +12 za Monako
kakavdanakneiskustvu

#2042 Re: EUROLIGA

Post by kakavdanakneiskustvu »

9 promašenih s. bacanja ima Olympiacos na polovremenu,puno i za čitavu tekmu
Student_u_Ostavci

#2043 Re: EUROLIGA

Post by Student_u_Ostavci »

Dobro su i prošli s obzirom kako igraju
mirota

#2044 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

stizu ih Grci
Student_u_Ostavci

#2045 Re: EUROLIGA

Post by Student_u_Ostavci »

2 poena u trećoj , koji debakl jbte :-) :-)
studeni76

#2046 Re: EUROLIGA

Post by studeni76 »

Udje Monaco u istoriju Eurolige, ali negativnu :-)
mirota

#2047 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

raspad, pa dali bi mi vise forumasi da se skupimo
elk

#2048 Re: EUROLIGA

Post by elk »

27:2 :shock:
Priglavke

#2049 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

Nevjerovatno! Pa majka mu stara ,ako ti igraci nisu u stanju falla da zaustave i pik igru, postavi zonu.
studeni76

#2050 Re: EUROLIGA

Post by studeni76 »

Priglavke wrote: 19/05/2023 18:48 Nevjerovatno! Pa majka mu stara ,ako ti igraci nisu u stanju falla da zaustave i pik igru, postavi zonu.
Neki treneri prosto puste da se ekipa sama izvuče. To je mescini znao i Zoc radit.
Post Reply