Eurobasket 2017

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Eurobasket 2017 osvaja

Poll ended at 30/08/2017 11:44

Francuska
2
6%
Grčka
1
3%
Litvanija
2
6%
Španija
11
33%
Srbija
12
36%
Turska
4
12%
Rusija
0
No votes
Hrvatska
0
No votes
Neko drugi
1
3%

Total votes: 33

Duka Dizel

#601 Re: Eurobasket 2017

Post by Duka Dizel »

Bodkin wrote:Kakva je tekma bila? Jel valjao sta? Nisam gledao
Najgore cetvrtfinale.
Italijani izdominirali u pokušajima da skoče.
spree

#602 Re: Eurobasket 2017

Post by spree »

ja mislim da ce srbija lako i rusiju rijesiti. nekako mi je ovo ep totalno pedvidljivo postalo nakon grupne faze. spanija uzima sa lakocom. mozda eventualno jedina egal utakmica do kraja bi mogla biti slovenija rusija za 3 mjesto.
VPSA

#603 Re: Eurobasket 2017

Post by VPSA »

Smarate Srbi i lazni Srbi s tom pricom o B, C timu, ono kao negativni i sada sta god napravite to je cudo, a realnost je da je to oslabljena ali i dalje dobra ekipa. Od pocetka prvenstva govorim da ce Srbi u finale, i sve drugo bi me iznenadilo. Jednostavno, najodgovornija kosarka gdje svako zna sta treba da radi i roster koji moze da igra vrlo dobru odbranu. S Rusijom ce vjerovatno biti guravo, ali ja kontam da ce i to proci.

Sutra Slovenci i Spanija bi trebalo biti uzivanje. Mada, kad ovako gledas igrace kaze ti se da ce ih ubit Spanija jer Slovenci klasu imaju samo na bekovskim pozicijama ali nekako je to sve ukomponovano gdje ostali rade sve da budu odlicna podrska Dragicu i Doncicu, tako da sve je moguce. Uglavnom bas bih volio da Slovenija uzme, ali bojim se tesko.

Mislim da jedino Srbija moze dobit Spance, ali i oni bi imali nekih 30% sanse.
Itsoktobealone

#604 Re: Eurobasket 2017

Post by Itsoktobealone »

Ma sve je to uredu, al' sve do ijedna ekipa sa kojom su se susreli su replika KK Bosne Royal. Jebote, ova Italija veceras je bila dno dna. Ako ovo predstavlja kao neku kvalitetu Evropske košarku, pa onda je Evropa jedna kaca smeća. Iole bolja ekipa će uzeti ovu reprezentaciju Srbije koja većeras nije ništa novo pokazala, nikakav specijalan nivo igre..jednostavna organizovana skok igra.
VPSA

#605 Re: Eurobasket 2017

Post by VPSA »

Itsoktobealone wrote:Ma sve je to uredu, al' sve do ijedna ekipa sa kojom su se susreli su replika KK Bosne Royal. Jebote, ova Italija veceras je bila dno dna. Ako ovo predstavlja kao neku kvalitetu Evropske košarku, pa onda je Evropa jedna kaca smeća. Iole bolja ekipa će uzeti ovu reprezentaciju Srbije koja većeras nije ništa novo pokazala, nikakav specijalan nivo igre..jednostavna organizovana skok igra.
Latvija je protiv Srbije isto izgledala neubjedljivo. U svim ostalim tekmama su izgledali odlicno, tako da je vjerovatan razlog sto sve ekipe protiv Srbije izgledaju tako, to sto ih oni tjeraju da tako izgledaju. Recimo siguran sam da bi i Slovenci dosta tanje izgledali protiv Srbije, tj. da bi ovi napravili najveci pritisak na Dragica i Doncica. Ne kazem da bi obavezno pobjedili, ali mislim da prije bi nego sto ne bi.
Itsoktobealone

#606 Re: Eurobasket 2017

Post by Itsoktobealone »

Oj pritisak :-) Zgazili bi ih slovenci, ne bi znali jesu dosli ili posli. Posto ce igrati u borbi za trece mjesto, vidjet' ces ;)
VPSA

#607 Re: Eurobasket 2017

Post by VPSA »

Vidjet cemo i ja se nadam, ali prije da necemo :mrgreen: A tek sam se sjetio i provjerio jesi li to bio ti, tvrdio si i da ce izgubiti od Italije ...
LeTalek

#608 Re: Eurobasket 2017

Post by LeTalek »

VPSA wrote:Smarate Srbi i lazni Srbi s tom pricom o B, C timu, ono kao negativni i sada sta god napravite to je cudo, a realnost je da je to oslabljena ali i dalje dobra ekipa. Od pocetka prvenstva govorim da ce Srbi u finale, i sve drugo bi me iznenadilo. Jednostavno, najodgovornija kosarka gdje svako zna sta treba da radi i roster koji moze da igra vrlo dobru odbranu. S Rusijom ce vjerovatno biti guravo, ali ja kontam da ce i to proci.
1. Je li i Kuzmić "lazni Srbin"?!
2. Realnost je da je Srbija osakacena izostancima kao niko na ovom prvenstvu i samim tim znatno oslabljena! Isto tako, realnost je da Srbija i pored toga dokazuje da je prava kosarkaska sila i mozda i jedina ekipa kojoj bi (je) ovo poslo za rukom!
Bas bih voleo da vidim Špance bez brace, Ruse bez Šveda, Mozgova..Slovence bez Dončića, Dragića i ostale ekipe bez par kljucnih igraca i jos par njih koji bi bili prva opcija za rotaciju!
VPSA

#609 Re: Eurobasket 2017

Post by VPSA »

Naturalizovani.

A slazem se ja sve to sto si napisao pod 2. samo kazem da je glupo pricati o B timu, jer bi to znacilo da fali 12 najboljih, a jos gluplje o C timu jer bi to onda znacilo da fale 24 najbolja, to je mislim malo pretjerano.
LeTalek

#610 Re: Eurobasket 2017

Post by LeTalek »

Nista on nije manji Srbin od Ognjena ili Nemanje iz Čačka. Mesto rodjenja ne odredjuje njegovu nacionalnost ili bolje receno etnicku pripadnost!
Po tome je onda Peđa Stojaković Hrvat, Miloš Krasić "kosovar"... :roll:

Sto se ovog drugog tice, pa moze se reci da je vise b ekipa, jer imas samo 3-4 igraca koji bi imali mesta u a timu - Bogdan, Jović, Bobi i Kuzmić/Mačvan.
Micić, Milosavljević, Gudurić, Lučić, Birčević, Štimac, Lazić ne bi imali mesta u tih 12 koji bi cinili a tim!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#611 Re: Eurobasket 2017

Post by Velkoski »

Realno, Srbija je već moralni osvajač Eurobasketa šta god da bude do kraja!
Tomahawk11
Globalni moderator

#613 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Priča o C timu je pretjerana.
Recimo da je došao neki kombinovani tim....Bogdanović, Marjanović, Jović bi svakako igrali...uz ostale koji su solidni i to je to.
Ne sporim da je Srbija uspješno amortizovala dosta izostanaka bitnih igrača, imaju širinu, ali ne bih pravio 8. svjetsko čudo od tog.
Duka Dizel

#614 Re: Eurobasket 2017

Post by Duka Dizel »

Uglavnom su to igrači koji su prethodnih godina od kada Djordjevic vodi reprezentaciju, prolazili pripreme i bili na širem spisku.
Poznaju oni svi sistem, njihove kretnje su automatizovane i neki igrači izgledaju kao klonirani prethodnici.
Jedini novi igrač je praktično Bobi Marjanović. On jedini ima neku novu ulogu, da odigra 15 minuta, postigne 10-15 poena i napuni protivnika ličnim greškama.
Bodkin

#615 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

VPSA wrote:Smarate Srbi i lazni Srbi s tom pricom o B, C timu, ono kao negativni i sada sta god napravite to je cudo, a realnost je da je to oslabljena ali i dalje dobra ekipa. Od pocetka prvenstva govorim da ce Srbi u finale, i sve drugo bi me iznenadilo. Jednostavno, najodgovornija kosarka gdje svako zna sta treba da radi i roster koji moze da igra vrlo dobru odbranu. S Rusijom ce vjerovatno biti guravo, ali ja kontam da ce i to proci.

Sutra Slovenci i Spanija bi trebalo biti uzivanje. Mada, kad ovako gledas igrace kaze ti se da ce ih ubit Spanija jer Slovenci klasu imaju samo na bekovskim pozicijama ali nekako je to sve ukomponovano gdje ostali rade sve da budu odlicna podrska Dragicu i Doncicu, tako da sve je moguce. Uglavnom bas bih volio da Slovenija uzme, ali bojim se tesko.

Smijesan si :D fali prva petorka i ti ovako nesto napises
kakavdanakneiskustvu

#616 Re: Eurobasket 2017

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bodkin wrote:

Pa bas i nije citava petorka,bogdanovic je tu
Bodkin

#617 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bodkin wrote:

Pa bas i nije citava petorka,bogdanovic je tu
Ok 4 fale. Zamisli fale saric, bogdanovic i ukic hrvatskoj ali je tu simon. Da li bi grupu prosli
Bodkin

#618 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

.
Last edited by Bodkin on 14/09/2017 08:41, edited 1 time in total.
Bodkin

#619 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:Priča o C timu je pretjerana.
Recimo da je došao neki kombinovani tim....Bogdanović, Marjanović, Jović bi svakako igrali...uz ostale koji su solidni i to je to.
Ne sporim da je Srbija uspješno amortizovala dosta izostanaka bitnih igrača, imaju širinu, ali ne bih pravio 8. svjetsko čudo od tog.
Pazi, mi mastamo sta bi bilo da igraju mirza, jusuf, nihad i ostali koji su vec tu. Kod njih svi izostanu pa dodju do polifinala. Za neke ljude iz te ekipe ja nikad cuo nisam :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#620 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Pazi, mi mastamo sta bi bilo da igraju mirza, jusuf, nihad i ostali koji su vec tu. Kod njih svi izostanu pa dodju do polifinala. Za neke ljude iz te ekipe ja nikad cuo nisam :D
E, al mi nemamo širinu koju Srbija ima. Nema čak ni Hrvatska.
Nemoj zezati, dobra je to ekipa. Pod košem se može nositi sa svima osim sa Španijom.
Nije ni vanjska linija toliko loša.
Misliš iz ovog sastava Srbije ti nisi čuo za neke od igrača? Meni svi poznati :)
Bodkin

#621 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
E, al mi nemamo širinu koju Srbija ima. Nema čak ni Hrvatska.
Nemoj zezati, dobra je to ekipa. Pod košem se može nositi sa svima osim sa Španijom.
Nije ni vanjska linija toliko loša.
Misliš iz ovog sastava Srbije ti nisi čuo za neke od igrača? Meni svi poznati :)
Nisam rekao da je los tim samo da nije bezveze prica da su realno duplo jaci samo da nisu imali ovoliko otkaza. Pa od igraca koji subih nosili na SP do srebra je samo bogdan tu

Da na to mislim. Doduse ne gledam vise toliko basket kao prije
Tomahawk11
Globalni moderator

#622 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Nisam rekao da je los tim samo da nije bezveze prica da su realno duplo jaci samo da nisu imali ovoliko otkaza. Pa od igraca koji subih nosili na SP do srebra je samo bogdan tu

Da na to mislim. Doduse ne gledam vise toliko basket kao prije
Sigruno, bilo bi to vrh finale sa Špancima da su tu igrači koji fale.
dulekrele

#623 Re: Eurobasket 2017

Post by dulekrele »

Velkoski wrote:Realno, Srbija je već moralni osvajač Eurobasketa šta god da bude do kraja!
Po cemu. A ta suplja o moralnim pobjednicima :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#624 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Neko će od ove 4 ekipe biti moralni gubitnik.
agent_zero

#625 Re: Eurobasket 2017

Post by agent_zero »

Strašno kako je italija loša.
Locked