Eurobasket 2017

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Eurobasket 2017 osvaja

Poll ended at 30/08/2017 11:44

Francuska
2
6%
Grčka
1
3%
Litvanija
2
6%
Španija
11
33%
Srbija
12
36%
Turska
4
12%
Rusija
0
No votes
Hrvatska
0
No votes
Neko drugi
1
3%

Total votes: 33

Bodkin

#551 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Da,znaci da zlato iz 1990. Ima svih 6 bivsih republika sfrj??kako to izvesti?
Zasto ne? Nisu vanzemaljci igrali za sfrj
kakavdanakneiskustvu

#552 Re: Eurobasket 2017

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bodkin wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: Sta im tcno spocitavaju,to sto medalje koje je osvojila SRJ Srbija pripisuje sebi?
Ma ne nego upravo im fiba ne priznaje te medalje sto po meni nema smisla ali eto. Ko mene pita
Medalje koje je osvojila reprezentacija sfrj pripadaju toj pokojnoj drzavi,nikom drugom ne mogu pripadati
kakavdanakneiskustvu

#553 Re: Eurobasket 2017

Bodkin wrote:
Da,znaci da zlato iz 1990. Ima svih 6 bivsih republika sfrj??kako to izvesti?
Zasto ne? Nisu vanzemaljci igrali za sfrj
Ok,znaci kad se nabrajaju osvajaci medalja da se nabrajaju redom tih 6 sadasnjih drzava?
Romanista 101%

#554 Re: Eurobasket 2017

Post by Romanista 101% »

Rusi i trice :lol:

Koja je razlika izmedju one utakmice sinoc i danas.
Laertes

#555 Re: Eurobasket 2017

Post by Laertes »

Bodkin wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: Sta im tcno spocitavaju,to sto medalje koje je osvojila SRJ Srbija pripisuje sebi?
Ma ne nego upravo im fiba ne priznaje te medalje sto po meni nema smisla ali eto. Ko mene pita
Medalje koje je osvojila reprezentacija sfrj pripadaju toj pokojnoj drzavi,nikom drugom ne mogu pripadati
Ja sam čuo da će se to riješiti u procesu sukcesije :mrgreen:
Bodkin

#556 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

Bodkin wrote:
Ama scg covjece. Jos ako pogledas igrace, 90% ih he iz srbije. Al nebitno, da ne zacatavamo temu
Mark Tven

#557 Re: Eurobasket 2017

Post by Mark Tven »

Ma jasno je da sva postignuća od '95 na ovamo je ogromnom većinom zasluga Srbije i srpske košarke. To je prosto tako...Kao što se dobar deo prethodnih uspeha ponajbliže suštinom naslanjao na ono što je "srpsko" u tom sportu, ali je teško i pogrešno to prisvojiti samo Srbiji. Ovo od '95+ je nešto drugo. To su srpske medlje. Al dobro, nije to sad ni toliko važno.

Situacija pred meč sa Italijanima je dosta rovita i neperspektivna. Faktički smo bez Lazića, u prenesenom značenju bez Štimca, Micića i Birčevića. Što će reći, igramo sa 8 igrača u rotaciji, koji zaista mogu imati kakvu takvu ulogu i doprinos igri na različite načine. U nezahvalnoj smo poziciji, pa me možda i zbog toga baš zanima kako ćemo se snaći.
Last edited by Mark Tven on 13/09/2017 19:12, edited 1 time in total.
Alternativac1

#558 Re: Eurobasket 2017

Post by Alternativac1 »

Imam osjećaj da će Rusija- Grčka završit X. Tačno da sam u kladari stavio bih cvaju na X... :D
kakavdanakneiskustvu

#559 Re: Eurobasket 2017

Mark Tven wrote:Ma jasno je da sva postignuća od '95 na ovamo je ogromnom većinom zasluga Srbije i srpske košarke. To je prosto tako...Kao što se dobar deo prethodnih uspeha ponajbliže suštinom naslanjao na ono što je "srpsko" u tom sportu, ali je teško i pogrešno to prisvojiti samo Srbiji. Ovo od '95+ je nešto drugo. To su srpske medlje. Al dobro, nije to sad ni toliko važno.

Situacija pred meč sa Italijanima je dosta rovita i neperspektivna. Faktički smo bez Lazića, u prenesenom značenju bez Štimca, Micića i Birčevića. Što će reći, igramo sa 8 igrača u rotaciji, koji zaista mogu imati kakvu takvu ulogu i doprinos igri na različite načine. U nezahvalnoj smo poziciji, pa me možda i zbog toga baš zanima kako ćemo se snaći.

Hoces reci sta ovime ,da se dobar deo prethodnih uspeha ponajblize naslanjao na ono sto je srpsko u tom sportu?
dječak sa šibicama

#560 Re: Eurobasket 2017

Post by dječak sa šibicama »

Rusija se lagano odvaja, Grci su dali sve da zaustave Sveda ali kako utakmica odmice tako posustaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#561 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Mozgalj :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#562 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Nema vanjskog šuta, odlučiš se na Burusisa koji nikad ništa nije dobio u životu i normala, izgubiš.
Romanista 101%

#563 Re: Eurobasket 2017

Post by Romanista 101% »

davaj davaj
Mark Tven

#564 Re: Eurobasket 2017

Post by Mark Tven »

kakavdanakneiskustvu wrote: Hoces reci sta ovime ,da se dobar deo prethodnih uspeha ponajblize naslanjao na ono sto je srpsko u tom sportu?
Manje igračkim kadrom, koji je bio šarenolik, ali gde su opet Srbi bili neretko najistaknutiji (uz veliki udeo i Hrvata), koliko onim imaterijalnim, know how, i samim stilom koji je svoje temelje, osnovu, bazirao na postavkama koje su mahom Srbi gradili. Struktura, sadržina.
Ne smatram da se kolajne iz tog perioda mogu svesti samo pod srpske medalje, bio bi to veliki greh prema mnogim igračinama iz ostalih 'etnos basena' i apsolutno nefer. To što se politički/pravno možda tako mora grubo posledično uračunati, to lično i ne uvažavam (slično je i sa olimpijskim medaljama...tu je, zapravo, takvo šturo potkusurivanje još i podebljanije); ali, sve iza '95te je tehnički uveliko srpsko, a celom slikom čisto srpsko. No, iskreno, i nemam tu potrebu a ni osećaj da se natežem oko toga da li jeste ili nije, ako neko smatra drugačije, prihvatam pluralizam mišljenja i 'aurevoir' otpozdravljam.
shake69

#565 Re: Eurobasket 2017

Post by shake69 »

Mark Tven wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: Hoces reci sta ovime ,da se dobar deo prethodnih uspeha ponajblize naslanjao na ono sto je srpsko u tom sportu?
Manje igračkim kadrom, koji je bio šarenolik, ali gde su opet Srbi bili neretko najistaknutiji (uz veliki udeo i Hrvata), koliko onim imaterijalnim, know how, i samim stilom koji je svoje temelje, osnovu, bazirao na postavkama koje su mahom Srbi gradili. Struktura, sadržina.
Ne smatram da se kolajne iz tog perioda mogu svesti samo pod srpske medalje, bio bi to veliki greh prema mnogim igračinama iz ostalih 'etnos basena' i apsolutno nefer. To što se politički/pravno možda tako mora grubo posledično uračunati, to lično i ne uvažavam (slično je i sa olimpijskim medaljama...tu je, zapravo, takvo šturo potkusurivanje još i podebljanije); ali, sve iza '95te je tehnički uveliko srpsko, a celom slikom čisto srpsko. No, iskreno, i nemam tu potrebu a ni osećaj da se natežem oko toga da li jeste ili nije, ako neko smatra drugačije, prihvatam pluralizam mišljenja i 'aurevoir' otpozdravljam.
Kad procitam stavove poput tebe, poznatoga ''pisca'' jelde, jos mi je vise godra zbog poteza FIBA. :izet:
kakavdanakneiskustvu

#566 Re: Eurobasket 2017

Mark Tven wrote:
Ne bih se bas slozio a tobom oko svega ali postujem tvoje misljenje a i da ne kvarimo temu
Mark Tven

#567 Re: Eurobasket 2017

Post by Mark Tven »

^^Dobro, kako god. Meni je to lično sasvim sporedna tema, pa neka tako i ostane.

Kreće.
Mora čvrsto, i da se fokusirano pokriva igrač, ono što bi rekli 'na dres' da mu se izlazi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#568 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Ne može čvršće/tvrđe.
Srbi ne mogu do koša 5 minuta.
Talijani katanačo.
Better Man

#569 Re: Eurobasket 2017

Post by Better Man »

Bodkin wrote:
Da! Medaje SFRJ pripadaju SFRJ. Ne možeš sebi prepistai zlato u čijem su osvajanju učestvovali Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa, Stojko Vranković, jer to zlato jednako pripada i Hrvatskoj, kao i drugim Republikama ex Yu koje su dale svoje igrače u repku bivše SFRJ.
Duka Dizel

#570 Re: Eurobasket 2017

Post by Duka Dizel »

Svakako treba Srbiji otpisati i one medalje što je osvojila pre nego što je Kosovo postalo član FIBA.
CSKA

#571 Re: Eurobasket 2017

Post by CSKA »

Vidjeces kada onu medalju iz Poljske ukinu :D
shake69

#572 Re: Eurobasket 2017

Post by shake69 »

Duka Dizel wrote:Svakako treba Srbiji otpisati i one medalje što je osvojila pre nego što je Kosovo postalo član FIBA.
Tako je, Vojvodo! :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#573 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Hajte hljeba vam o aktuelnom Eurobasketu :)
FIBA rekla, Srbija rekla, mi rekli....hajmo dalje :thumbup:
shake69

#574 Re: Eurobasket 2017

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:Hajte hljeba vam o aktuelnom Eurobasketu :)
Vidjet ces ti, Toma, ako Datome ovo okrene veceras, kad pocne Kosovski ciklus ovdje o pravu na medalje. Mozda je bolje da Bogdanovic dobije, a kako je krenuo i hoce. Bit ce mirniji Balkan, povratnicka naselja u manjem bh.entitetu a i ovaj forum. :wink:

Meni nije jasno gdje puce ona talijanska tvrdjava s pocetka utakmice?
Tomahawk11
Globalni moderator

#575 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:Hajte hljeba vam o aktuelnom Eurobasketu :)
Vidjet ces ti, Toma, ako Datome ovo okrene veceras, kad pocne Kosovski ciklus ovdje o pravu na medalje. Mozda je bolje da Bogdanovic dobije, a kako je krenuo i hoce. Bit ce mirniji Balkan, povratnicka naselja u manjem bh.entitetu a i ovaj forum. :wink:

Meni nije jasno gdje puce ona talijanska tvrdjava s pocetka utakmice?
Nisu mogli u onom ritmu s početka.
A nisu ni Srbi mogli sve promašivati.
Bolja su ekipa, realno.
Talijani basket ekipa. Ubili se za 3 na 3.
Locked