Lakse malo majstore. U NBA eri gdje panjina Ašik dobije 60 milja, Bogdanovic je dobio svega 20 milki. Iako je on preko svog agenta porucivao da zeli 15 milja po godini. Bogdanovic je dobar strijelac na FIBA razini, ali mu slaba odbrana i nizak BBIQ umanjuju vrijednost. Šaric je dosta limitiran, a sto je najgore nije svjestan tih limita, vec ide glavom kroz zid. Vec par takmicenja se raspadne kad je gusto.Zux wrote:Rusi se nakon par godina konsolidovali, i konačno pokazuju svoje pravo lice. Pokazatelj koliki smo mi peh sa žrijebom. Hrvati su svoj optimizam, da ne kažem bezobrazluk (možda su se samo ohrabrivali) temeljili na pobjedama protiv Rumunije, Mađarske, Crne Gore i Češke kao i na porazu od Španije. U trenutnoj ekipi imaju samo Bogdanović kao svjetsku klasu, i Šarića koji bi to trebao biti, kao i trenera koji nije ni u top 5 na Balkanu. Rusi su prejaki i trebali bi do medalje. Nisu tema kvalifikacije, ni naša reprezentacija, ali igrali smo ih za ovaj Eurobasket i to protiv Rusije, pa moram se zapitati šta bi bilo da smo imali tad Vujosevica, da ono rasulo sastavi i napravi pravi tim? Jer ionako poluraspali smo imali pobjedu u Tuzli. Ipak mi se nikada nećemo riješiti kompleksa koji nam se upali protiv velikih nacija i ekipa, ni u jednom sportu. Tako da ništa od nas...
Ma koliko se šerijatska milicija iz Kiseljaka uzjogunila, nakon i najblaze kritike, ne znam zasto se ljute kad im kazes da njihovi talenti nisu takva razina kakvom ih njihovi mediji predstavljaju. Evo Hezonja je uzeo slobodno ljeto jer pokusava spasit karijeru. Nakon kurcevitih izjava iz vremena dok je bio u Barci kako treba Messi da gleda njega, a ne obratno, nakon dvije skromne NBA godine, sveden je na nivo lika kojeg ismijavaju americki debili. Momak je proveo ljeto uceci kako da vodi loptu, i jos neke stvari.
I njega jebe kosarkaska neinteligencija (nesto kao nas Tele).
Dakle, prema ovom duhovitom video-uratku, njegova vrijednost je niza od vrijednosti jednog obicnog konja.
Bender najavljen kao novi Kukoc, koji je bio poznat po fluidnosti s loptom, inteligenciji, razigravanju i preciznosti suta za tri. Mali odigrao jednu dobru utakmicu u juniorima (vs Litva) i od tada se stvorio hype. Otisao prezelen u NBA, iz druge Izraelske lige, mislim. Bez pravih takmicarskih utakmica. Na koncu flopovo u svojoj prvoj NBA godini; sto nije tako katastroficno, obzirom da je bio najmladji igrac lige. Prostora za napredak ima, pokazao je bljeskove i na ovom Euru. Ali da ce biti neki All-Star, Kukoc ili sta vec?!? Nece. Za njega su izlazili tekstovi poput ovog: https://www.theringer.com/2017/1/10/160 ... d39347acd2
Izuzetno skromni i zabrinjavajuci podaci. Dok u hrvatskim medijima ocekuju Bog zna sta. Sta bi tek bilo da je razvaljivo kao Markanen.
LM, Hrvatska je i u ovakvom krnjavom sastavu, vrlo lahko mogla do polufinala, da im se posrecio Srbijin zrijeb. Ali nije. I jbg, valja sad cekat neku novu sansu. Mogu se pomiriti da nikad nece biti u punom sastavu. Vidite sta NBA i menadzeri rade. I ja sam se vec pomirio da ce nas Musa izradit najmanje jednom, makar bio najzdraviji. Pogotovo ako postane bitan svojoj fransizi.