Eurobasket 2017

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Eurobasket 2017 osvaja

Poll ended at 30/08/2017 11:44

Francuska
2
6%
Grčka
1
3%
Litvanija
2
6%
Španija
11
33%
Srbija
12
36%
Turska
4
12%
Rusija
0
No votes
Hrvatska
0
No votes
Neko drugi
1
3%

Total votes: 33

Mark Tven

#401 Re: Eurobasket 2017

Post by Mark Tven »

Uh, biće čupavo protiv 'ma ke diće'. Od 6 tekmi, protiv četiri ekipe smo primili 10+ trojki. Mora kretnja bez lopte biti na višen nivou, pametno agresivna i pravilno dozirana. Naravno, lako je to reći, ali u nekim momentima (a u slučaju grupnog basketanja protiv Rusa je bila odlika celog meča) je to toliko traljavo i bledo bilo, da je delovalo neprofesionalno i previše opušteno. Šta je tu je, sakati smo za 7-8 bitnih igrača, koji donose i tu individualnu kvalitetu koja prevaže u onim krucijalnim utakmicama, a timska igra sa njima je prosto na par nivoa više, sa bogatijim varijacijama i efikasnijom realizacijom....no, ovaj tim treba svakako podržati, iako je to slabiji b tim, i pokušati izvući maksimum. Biće zeznuto sa raspoloženim Belinelijem i ostatkom, odlični šuteri i na njihov znan način neugodni i blago prljavi.

Štimac, ekstreno beskoristan i balvanast, pa nek makar koristi kao nekakav razgaljivač dobre atmsofere. Vasa Micić, tako mlad, a takva iznurena raga. Praktično igramo sa 9 igrača u rotaciji, jer kada ova dvojica dobiju prilku, imam instant dilemu da li je to igrač više za protivnika ili je pak mazohistički egal koji je egal sa rivalom samo po broju igrača na terenu. Al šta je tu je, mora se realnost prihvatiti i njabolje je iskoristiti.
Bobinatora sudije slabo respketuju, ono je burtalno koliko čova dobije udaraca tokom duela, a koje sudije bezobrazna ignorišu. Ima tu još šta za reći u globalu, ali otom potom.

Drugi timovi - Slovenci su odlicni za sada, jedna pristojno kompaktna dvanaestorka koja može doći do medalje, ali im predstoje zajebane glave već u 1/4. Baltičare sam uvek slabo gotivio, ali poštovao zbog ljubavi i strasti prema ovom sportu, ali Letonce je uživancija pratiti. Vrlo neugodna ekipa, koja ako se potceni (a sada to malo ko čini nakon prikazanog), može dobiti i mnogo ozbiljnije pritvnike...a kamoli na ovom prventsvu, koje je uskraćeno za kamaru dobrih igrača. Španci standarno jaki i favoriti sa ovom generacijom na zalasku...cigani koji iritiraju na max, ali im moraš skinuti kapu za sve učinjeno u prethodnih metar godina. Francuzi isto uobičajeno ćudljiv tim čije turnirsko putešestvije može završiti i u grupi i u finalu, sa potpuno istim igračima u roosteru. Nemci, iako borbeni, nemaju kakve takve izglede protiv onih napasti sa sve odbojnim zalizanim trenerom na čelu. E sad, stare nepredvidive iskusnjare Grci, i amplitudalno nabaždareni ishitreni Rusi, to će biti iinteresantan meč. Lako se može dogoditi da prefigani Grci uguše i upasive Ruse svojim specifičnim stilom igre koji se teško može svesti pod neku jasnu, uokvirenu definiciju; a opet, ovako poletni Rusi mogi nastaviti da nakantavaju, ako im se otvori igra sa neozbiljnim pristupom igri njihovih rivala.

Hrvati,jedna solidna ekipa, koja je ponekad nesvesna vlastite limitiranosti, i posledično puna smelih izjava i paušalnih procena drugih, sa nerelanim očekivanjima. Žao mi je Bojana, odličan igrač, koji nikad ili retko ostavi svoje saigrače na cedilu...uvek ispuni kvotu, pa to mnogi uzimaju zdravo za gotovo. NJima treba jedna zrela kritička introspekcija i restruktuiranje od glave do pete, sistemski.

Biće dobrih mečeva sutra.
Bodkin

#402 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote:Eh sad, Srbi sute :D ljudi sebe proglasili zemljom kosarke, nema koga nisu isponizavali verbalno u zadnjih 15-20 godina :D

Rekao bi covjek da redovno uzimaju zlatne medalje :D zadnju uzeli prije 15 godina.
Naravno da su zemlja kosarke jer su u zadnjih 15 godina u vrhu svaki put bili. I brazil je zemlja fudbala, pa kad su zadnji put i medalju uzeli.

Smijesna prica.

Znam da boli 20 razlike kad mediji postave nerealna ocekivanja :D
dječak sa šibicama

#403 Re: Eurobasket 2017

Post by dječak sa šibicama »

Boli neizdrzivo, ali ipak manje nego kad popusis unaprijed upisano zlato u vaterpolu :sad: :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#404 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Vaterpolu?!
Ma hajde, nismo Dalmatinci :mrgreen:
zg1911

#405 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

Bosanski_kralj wrote:Eno odmah ide priča kakve mi rezultate imamo u košarci i sportu općenito. Nikakve rezultate nemamo, ali mi smo svjesni svoje (ne)kvalitete i ne busamo se u prsa da smo ono što nismo.

"Tim za medalju, treći favorit po čvrstim argumentiranim parametrima, generacija za medalju, najlakši skauting, pobjeđujemo Srbe u polufinalu i Špance u finalu..." :lol: :lol: Samo bahato pa će vam razočarenja biti još veća. :thumbup:

ma s nurkićem bi vi prvenstvo osvojili. zvuči li poznato?

činjenica je da dobrom dijelu bošnjaka najveći sportski uspjeh predstavlja poraz hr i sr, i to često na natjecanjima na kojima ni nemaju predstavnika. to naslađivanje nema apsolutno nikakvu podlogu.

pa tako sad leclerc jalno ne želi bosanskoj košarci bolje dane već želi hrvatima da ostanu loši u košarci. valjda je svjestan da je potpuno iracionalno nadat se ikakvom bosanskom uspjehu, pa ajde manje boli kad hrvati i srbi ne uzimaju medalje.
dječak sa šibicama

#406 Re: Eurobasket 2017

Post by dječak sa šibicama »

Koliko sam ja razumio, ako Srbi uzmu zlato, leklerk ce morati na banjsko lijecenje?
Tomahawk11
Globalni moderator

#407 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Image

:mrgreen:
amar1994

#408 Re: Eurobasket 2017

Post by amar1994 »

Tomahawk11 wrote:Image

:lol: :lol: :thumbup:

oni vazda nesto , te ovo ce te ono i uvijek popuse :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#409 Re: Eurobasket 2017

Post by It_is_a_Leclerc »

zg1911 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Eno odmah ide priča kakve mi rezultate imamo u košarci i sportu općenito. Nikakve rezultate nemamo, ali mi smo svjesni svoje (ne)kvalitete i ne busamo se u prsa da smo ono što nismo.

"Tim za medalju, treći favorit po čvrstim argumentiranim parametrima, generacija za medalju, najlakši skauting, pobjeđujemo Srbe u polufinalu i Špance u finalu..." :lol: :lol: Samo bahato pa će vam razočarenja biti još veća. :thumbup:

činjenica je da dobrom dijelu bošnjaka najveći sportski uspjeh predstavlja poraz hr i sr, i to često na natjecanjima na kojima ni nemaju predstavnika. to naslađivanje nema apsolutno nikakvu podlogu.

pa tako sad leclerc jalno ne želi bosanskoj košarci bolje dane već želi hrvatima da ostanu loši u košarci. valjda je svjestan da je potpuno iracionalno nadat se ikakvom bosanskom uspjehu, pa ajde manje boli kad hrvati i srbi ne uzimaju medalje.
Ma meni je samo simpatično kako maske finih, dobronamjernih susjeda koji navijaju za sve u regiji padnu brzinom svjetlosti i ogoli se lice povrijeđenih, sujetnih kućnih nacionalista. :kiss:

Što se Srbije tiče, oni makar stvaraju hype mrvicu manje iritantno, pa mi i ne smetaju previše v
golman

#410 Re: Eurobasket 2017

Post by golman »

Zašto Hezonja,Žižić i Zubac nisu igrali?
zg1911

#411 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

It_is_a_Leclerc wrote:
zg1911 wrote:

Ma meni je samo simpatično kako maske finih, dobronamjernih susjeda koji navijaju za sve u regiji padnu brzinom svjetlosti i ogoli se lice povrijeđenih, sujetnih kućnih nacionalista. :kiss:

Što se Srbije tiče, oni makar stvaraju hype mrvicu manje iritantno, pa mi i ne smetaju previše v

sad sam nacionalist zato što opserviram da ste truba u sportu? hahaha ajde neka
zlajapravaraja

#412 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

golman wrote:Zašto Hezonja,Žižić i Zubac nisu igrali?
Ma da su im Kukoč i rahmetli Dražen igrali, isto bi završilo...

Ta trojica nisu htjeli/smjeli.
Bodkin

#413 Re: Eurobasket 2017

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:Image

:lol:
Zux

#414 Re: Eurobasket 2017

Post by Zux »

Rusi se nakon par godina konsolidovali, i konačno pokazuju svoje pravo lice. Pokazatelj koliki smo mi peh sa žrijebom. Hrvati su svoj optimizam, da ne kažem bezobrazluk (možda su se samo ohrabrivali) temeljili na pobjedama protiv Rumunije, Mađarske, Crne Gore i Češke kao i na porazu od Španije. U trenutnoj ekipi imaju samo Bogdanović kao svjetsku klasu, i Šarića koji bi to trebao biti, kao i trenera koji nije ni u top 5 na Balkanu. Rusi su prejaki i trebali bi do medalje. Nisu tema kvalifikacije, ni naša reprezentacija, ali igrali smo ih za ovaj Eurobasket i to protiv Rusije, pa moram se zapitati šta bi bilo da smo imali tad Vujosevica, da ono rasulo sastavi i napravi pravi tim? Jer ionako poluraspali smo imali pobjedu u Tuzli. Ipak mi se nikada nećemo riješiti kompleksa koji nam se upali protiv velikih nacija i ekipa, ni u jednom sportu. Tako da ništa od nas...
Tomahawk11
Globalni moderator

#415 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Ja rekoh da su Španci s Hrvatima igrali na nekih 30%.
Jok, zapeli ko da jefinale sa SAD :zzzz:
agent_zero

#416 Re: Eurobasket 2017

Post by agent_zero »

@zg1911

Shvatam da si ljut i razočaran, ali i ti provociraš.

Upitaš li se nekad gdje bi vam repka bila da onih 5-6 pobrojanih igrača igra za domovinu u kojoj su rođeni?

I još mnogi prije njih...
Mark Tven

#417 Re: Eurobasket 2017

Post by Mark Tven »

Zux wrote:....kao i trenera koji nije ni u top 5 na Balkanu...
Ne da nije u top 5 na Balkanu, nego ni u top 20.
zg1911

#418 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

agent_zero wrote:@zg1911

Upitaš li se nekad gdje bi vam repka bila da onih 5-6 pobrojanih igrača igra za domovinu u kojoj su rođeni?

što je to provokacija?

jebiga, da je baba muško... činjenica je da je doprinos bih hrvata u sportskim uspjesima hrvatske značajan. vaš je problem zašto redom svi biraju igrati za rh. no tu idemo u politiku, a tome nije mjesto ovdje.

snyway, nije samo do toga. ima vas kao ili više nego slovenaca. pogledaj njihove rezultate

anyway, ne bih ja ni potezao taj argument da nema tog jalnog naslađivanja. a baš da su bosanci u poziciji sprdat nas za košarkaške pa i sportske rezultate - niste
LeTalek

#419 Re: Eurobasket 2017

Post by LeTalek »

Bice veoma tesko sa Italijanima. Oni su po meni cak i favoriti.
Mi moramo odigrati dosta bolje u odbrani, kako timski, tako i individualno i pokusati im otvorene trojke svesti na minimum.
Bogdanu i Joviću se spolja mora neko prikljuciti, verovatno Gudura i Gagi, jer od Micića ne ocekujem nista.
Valjda ce Sale dati vecu minutazu Laziću, decko je defanzivna zver...
Putnik ali stvarno

#420 Re: Eurobasket 2017

Post by Putnik ali stvarno »

Velika se frka digla oko jucerasnje utakmice.

Hrvatska je odigrala odlicno prvo poluvreme i stvarno nije jasno zasto se dogodilo ono malodusno drugo poluvreme.

Mozda malo nisu nastimovani kao tim, vise su kao skup dobrih igraca - nema jasne podele uloga da se zna ko je

tata u ekipi. Mozda bi to pomoglo i treneru da upravlja njima.

Za nas = uzas, Rusi su veoma jaka ekipa, mozda ne toliko po igracima ali imaju hemiju tima i sjajnog selektora.

No prvo treba proci zabare koji nisu naivni ni malo ... valjda ce Sale smisliti kako to dalje treba da ide.

PS za buducnost HR kosarke veoma je vazno potpuno ignorisati onog senilnog morona Novosela
bude li sta odgroktao na temu ...
Zux

#421 Re: Eurobasket 2017

Post by Zux »

zg1911 wrote:

što je to provokacija?

jebiga, da je baba muško... činjenica je da je doprinos bih hrvata u sportskim uspjesima hrvatske značajan. vaš je problem zašto redom svi biraju igrati za rh. no tu idemo u politiku, a tome nije mjesto ovdje.

snyway, nije samo do toga. ima vas kao ili više nego slovenaca. pogledaj njihove rezultate

anyway, ne bih ja ni potezao taj argument da nema tog jalnog naslađivanja. a baš da su bosanci u poziciji sprdat nas za košarkaške pa i sportske rezultate - niste
Ili se praviš da ne poznaješ prilike u BiH ili ih ne poznaješ. Ista ta Slovenija nam je takođe otimala igrače, momci su odlazili kao tinejdzderi, i uglavnom nisu imali izbora nego da igraju za Sloveniju. Izmedju ostalih, Begić, Omic, Preldzic... Iako je to u domenu šta bi bilo kad bi bilo, siguran sam da bi naša reprezentacija barem bila ravnopravan takmac svima na svim Eurobasketima da barem pola Bosanaca igra za zemlju u kojoj su rođeni. Ne možeš porediti Sloveniju sa BiH, jer se puno više para ulaže i zakonski je sport regulisan. Kod nas je rasulo, kao i u svakom segmentu, jer skoro pola stanovnika svoju zemlju ne vole ili je manje vole od "matice" u najboljem slučaju. Dok ostatak ovih koji kažu da je vole, ipak uglavnom najviše vole svoje sitne interese.
zg1911

#422 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

Zux wrote:
zg1911 wrote:

što je to provokacija?

Ili se praviš da ne poznaješ prilike u BiH ili ih ne poznaješ. Ista ta Slovenija nam je takođe otimala igrače, momci su odlazili kao tinejdzderi, i uglavnom nisu imali izbora nego da igraju za Sloveniju. Izmedju ostalih, Begić, Omic, Preldzic... Iako je to u domenu šta bi bilo kad bi bilo, siguran sam da bi naša reprezentacija barem bila ravnopravan takmac svima na svim Eurobasketima da barem pola Bosanaca igra za zemlju u kojoj su rođeni. Ne možeš porediti Sloveniju sa BiH, jer se puno više para ulaže i zakonski je sport regulisan. Kod nas je rasulo, kao i u svakom segmentu, jer skoro pola stanovnika svoju zemlju ne vole ili je manje vole od "matice" u najboljem slučaju.
Baš zato usporedih bih sa slovenijom jer je broj bošnjaka i slovenaca usporediv

Poanta je bila da niste neuspješni samo zato što srbi i hrvati igraju za srbiju i hrvatsku, na što se aludiralo. Odnosno da npr bogdanović, bender itd možda i ne bi uspjeli da su birali bih
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#423 Re: Eurobasket 2017

Post by Velkoski »

Ko ih jebe, ionako ispadaju u drugim krugovima, luzeri :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#424 Re: Eurobasket 2017

Post by AmiĐa_Idriz »

Velkoski wrote:Ko ih jebe, ionako ispadaju u drugim krugovima, luzeri :mrgreen:
Sta smo to mi uradiki da bi komentarisali bilo koga????????

*vodeci se logikom korisnika zg1911
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#425 Re: Eurobasket 2017

Post by Velkoski »

A šta je to BABO uspio? :D

Ništa bolja karijera od Mirzine npr

Od svih tih sportista svi su kar'ne ionako, jedino što Marin nekako diže USO, al' dići će i Damir! :bih: :mrgreen:
Locked