Eurobasket 2017

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Eurobasket 2017 osvaja

Poll ended at 30/08/2017 11:44

Francuska
2
6%
Grčka
1
3%
Litvanija
2
6%
Španija
11
33%
Srbija
12
36%
Turska
4
12%
Rusija
0
No votes
Hrvatska
0
No votes
Neko drugi
1
3%

Total votes: 33

Tomahawk11
Globalni moderator

#376 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

zg1911 wrote:
šta babo? opet odličan

nego, mora da je tužno gledati razno razna natjecanja u razno raznim sportovima i ne navijati za svoje već protiv susjeda i komšija. koliko god je naša košarka u banani, plasirali su se na natjecanje. vas nema nigdje. i to ne smo u košarci.

dajte nam šansu da vam se smijemo!
Isto kao i što dosta bh građana ne navija za svoje nego za susjede i komšije.
Legendo, ako imalo pratiš, nije realno da se mi igdje u bilo kojem sportu plasiramo.
Odlazak fudbalske reprezentacije na SP ili košarkaške na EP, to su bili incidenti.
Kako stvari stoje, biće ih, nažalost, sve manje.
zg1911

#377 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

Tomahawk11 wrote:
zg1911 wrote:
šta babo? opet odličan

nego, mora da je tužno gledati razno razna natjecanja u razno raznim sportovima i ne navijati za svoje već protiv susjeda i komšija. koliko god je naša košarka u banani, plasirali su se na natjecanje. vas nema nigdje. i to ne smo u košarci.

Legendo, ako imalo pratiš, nije realno da se mi igdje u bilo kojem sportu plasiramo.
Odlazak fudbalske reprezentacije na SP ili košarkaške na EP, to su bili incidenti.
to je isto tužno
Altsa

#378 Re: Eurobasket 2017

Post by Altsa »

Tomahawk11 wrote:
zg1911 wrote:
šta babo? opet odličan

Nabroj mi makar jedan razlog zasto bi navijao za rvacku i serbiju. Nema ga.
zg1911

#379 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

Altsa wrote:
Tomahawk11 wrote:
zg1911 wrote:
šta babo? opet odličan

Nabroj mi makar jedan razlog zasto bi navijao za rvacku i serbiju. Nema ga.
pa tko traži to od tebe?

samo kad se naslađujete već, može se i vama odgovorit - truba ste u svim sportovima
Tomahawk11
Globalni moderator

#380 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Altsa wrote: Nabroj mi makar jedan razlog zasto bi navijao za rvacku i serbiju. Nema ga.
Nisam ni rekao da treba navijati za njih.
zlajapravaraja

#381 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

zlajapravaraja wrote:
Duka Dizel wrote:
Mislim da Hrvati mogu dobiti Ruse. Rusi su fizički dominantni u odbrani, ali su u napadu limitirani i kratka im je klupa.
Šveda će udvajati i daće on nekih svojih 20 poena, ali morao bi neki Kulagin, Voroncevič, Kurbanov ili Fridzon imati svoj šuterski dan.
Biće to ružna utakmica sigurno.
Mogu ako ne budu previše razmišljali kao što se uvijek nekako o sebi zabave kad krene ova eliminaciona faza i jednostavno budu igrali košarku. A sami su sebi nabili imperativ ove utakmice, što ih samo može sputati.

Za baš tu jednu utakmicu nisu mogli dobiti po njih goreg protivnika, upravo zbog tih ruskih fizikalija i hladnokrvnosti s kojom igraju. Rusi imaju defanzivni odgovor na sve njihove napadačke opcije, ali Hrvati nemaju nikoga da zaustavi Mozgova i Shveda u igri 1 na 1. Ne treba ni zaboraviti da su Rusi pobijedili Srbiju, jer znaju kako se balkancima. Najzad, Rusi su svo vrijeme u Turskoj, dok je Hrvatska morala seliti...

Zasigurno prljava utakmica sa niskim rezultatom, ali ruska rutiniranost će prevladati.
Želio bih da se samocitiram. Zar nisam nacrt'o...?
bingov buraz

#382 Re: Eurobasket 2017

Post by bingov buraz »

Gledam prije utakmice predvidjanja igraca,kakvo podcijenjivanje Shveda, "ne igra odbranu,divlja kosarka,nije timski igrac,da valja bio bi u NBA itd,Roko Ukic kaze pa nije on Jordan pustiti ga da ispuca svoje.
Aco Petrovic kaze da tacno zna sta treba raditi,velika doza bahatosti bez pokrica.
zlajapravaraja

#383 Re: Eurobasket 2017

Post by zlajapravaraja »

bingov buraz wrote:Gledam prije utakmice predvidjanja igraca,kakvo podcijenjivanje Shveda, "ne igra odbranu,divlja kosarka,nije timski igrac,da valja bio bi u NBA itd,Roko Ukic kaze pa nije on Jordan pustiti ga da ispuca svoje.
Aco Petrovic kaze da tacno zna sta treba raditi,velika doza bahatosti bez pokrica.
Aco petrović je jedan obični diletant i demagog, a hrvatski mediji su još gluplji od njega.
dječak sa šibicama

#384 Re: Eurobasket 2017

Post by dječak sa šibicama »

Index je jedan obicni shrot medijski, samo blesav covjek taj portal moze uzimati za ozbiljno.

Sto se tice izjava pred utakmicu, sta bi trebao reci, razvalice nas Rusi. Eto, bih kosarkasi su pred susret sa Rusijom u kvalifikacijama rekli"jao kuku majko razbice nas" :roll: sjecam se ko danas, Rusija se potcjenjivala na siroko i na dugacko.

a Rusija je jedna ozbiljna ekipa, uvijek i bila. Kako Mozgov ljutito poruci Srbima "vi se kurcite kao zemlja kosarke, potcjenjujete rusku kosarku, kao da nismo desetljecima u vrhu".
agent_zero

#385 Re: Eurobasket 2017

Post by agent_zero »

zg1911 wrote:
Tomahawk11 wrote:
zg1911 wrote:
šta babo? opet odličan

to je isto tužno
Bogdanović, Bender, Planinić, Ramljak...
dječak sa šibicama

#386 Re: Eurobasket 2017

Zubac, Planinic itd.

Ne vidim u cemu je problem, niti vidim da se neko previse buni sto Seo, Hajrovic ili Spahic nastupaju za BiH.

Nemojte biti licemjeri.
agent_zero

#387 Re: Eurobasket 2017

Post by agent_zero »

dječak sa šibicama wrote:Zubac, Planinic itd.

Ne vidim u cemu je problem, niti vidim da se neko previse buni sto Seo, Hajrovic ili Spahic nastupaju za BiH.

Nemojte biti licemjeri.
To su izuzeci... A ono drugo je praksa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#388 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Ma to je stara i izlizana tema, neka igra ko gdje hoće, ko da se neko može natjerati.
Meni je više muka od takve priče.
Isto u rangu one da treba moliti nekog da igra. Ne treba. Nećeš, ne moraš, džabe ti da si tri Jordana u jednom.
zg1911

#389 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

agent_zero wrote:
Bogdanović, Bender, Planinić, Ramljak...
igraju za Hrvatsku, znam. I to je opravdanje?
dječak sa šibicama

#390 Re: Eurobasket 2017

Fakat izlizana tema.

Nego, cetvrtfinale, idemo dalje. Go Latvija go :D
kakavdanakneiskustvu

#391 Re: Eurobasket 2017

Post by kakavdanakneiskustvu »

zg1911 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/aco-uo ... 93506.aspx

Ovakva izjava je čisto izazivanje svemira da ti u lice, svom silinom zvekne jednu vaspitnu. I kako to obično biva s našim zapadnim susjedima, cijeli balon "sad ili nikad", "Acina mašina djeluje nezaustavljivo" i "Španjolci se panično spašavali" se izduvao za četvrtinu i pol. I opet sad drvlje i kamenje, i opet sad članci sa "vidjelo se od početka" i sastavljanjem lista za odstrel. Sve to nabacano i nagurano ne bi li se prikrila notorna činjenica da je hrvatska košarkaška reprezentacija, čak i sa neprežaljenim Hezonjom, teški prosjek evropskog loptanja pod obručima i to će, uz božiju pomoć, i ostati.

"Hercegovačko srce" ? "Babo iz Mostara" ? "Nova zvijezda Wizdarsa" ? :zoka: :zjev:
šta babo? opet odličan

On se nije ni javio od pocetka eurobasketa dok hrvatska nije izgubila
zg1911

#392 Re: Eurobasket 2017

Post by zg1911 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

patnik
Tomahawk11
Globalni moderator

#393 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Španija mrtva rutina.
Ko Ameri kad dođu na SP.
It_is_a_Leclerc

#394 Re: Eurobasket 2017

Post by It_is_a_Leclerc »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Kao što u zadnjih desetak dana nisam napisao ni nigdje drugdje ništa, s obzirom da sam bio na odmoru.

Opet cmihate i jaučete zbog mojih stavova. Ovaj žalosni zg1911 čak me i pokušava nešto kao provocirati. Totalni fijasko kao i obično.
Bosanski_kralj

#395 Re: Eurobasket 2017

Post by Bosanski_kralj »

Eno odmah ide priča kakve mi rezultate imamo u košarci i sportu općenito. Nikakve rezultate nemamo, ali mi smo svjesni svoje (ne)kvalitete i ne busamo se u prsa da smo ono što nismo.

"Tim za medalju, treći favorit po čvrstim argumentiranim parametrima, generacija za medalju, najlakši skauting, pobjeđujemo Srbe u polufinalu i Špance u finalu..." :lol: :lol: Samo bahato pa će vam razočarenja biti još veća. :thumbup:
dječak sa šibicama

#396 Re: Eurobasket 2017

Ma jok, samo bi BiH sa Nurkicem i Teletovicem bila regularan kandidat za medalju, zlatnu :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#397 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Ne kontam kako je BiH tema ove emisije? :roll:
Ne učestvujemo na EP, dakle....

Fakt jeste da se Hr malo izblamirala, da su letjeli malo više nego je to bilo realno...dok, recimo, Srbi sa desetikovanom ekipom šute i rade....
dječak sa šibicama

#398 Re: Eurobasket 2017

Eh sad, Srbi sute :D ljudi sebe proglasili zemljom kosarke, nema koga nisu isponizavali verbalno u zadnjih 15-20 godina :D

Rekao bi covjek da redovno uzimaju zlatne medalje :D zadnju uzeli prije 15 godina.
Tomahawk11
Globalni moderator

#399 Re: Eurobasket 2017

Post by Tomahawk11 »

Realno i jesu cijelo vrijeme u top 5 što se tiče košarke, a to nije malo.
Mislio sam na ovo prvenstvo, ne vidim neki hajp.
A ako se i hvale, nije bez pokrića.
Kakve noćne more imaju hrvatska reprezentacija i klubovi od njihovih :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#400 Re: Eurobasket 2017

Post by AmiĐa_Idriz »

Bosanski_kralj wrote:Eno odmah ide priča kakve mi rezultate imamo u košarci i sportu općenito. Nikakve rezultate nemamo, ali mi smo svjesni svoje (ne)kvalitete i ne busamo se u prsa da smo ono što nismo.

"Tim za medalju, treći favorit po čvrstim argumentiranim parametrima, generacija za medalju, najlakši skauting, pobjeđujemo Srbe u polufinalu i Špance u finalu..." :lol: :lol: Samo bahato pa će vam razočarenja biti još veća. :thumbup:
Bas tako. U tome i jeste poenta, upravo sto je i sam Leclerc napisao. Sjebah se kontam mogu se ti Hrvati sa Amerikancima hladno pobiti na SP.
Locked