Eurobasket 2015

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koja reprezentacija osvaja EP 2015?

- Francuska
31
19%
- Španija
29
18%
- Srbija
44
27%
- Italija
2
1%
- Turska
1
1%
- Grčka
8
5%
- Hrvatska
7
4%
- Litvanija
2
1%
- Njemačka
0
No votes
- Bosna i Hercegovina
37
23%

Total votes: 161

Tomahawk11
Globalni moderator

#426 Re: Eurobasket 2015

Post by Tomahawk11 »

Ne zakuhavaj, radosni....navuci ces covjeku, ne dao Bog.... :oops: 8-)
llull

#427 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

sWeeT_Companion wrote:
llull wrote:Ako danas Spanci demonstriraju silu ili dobiju Italijane za nekih 10 razlik eopet ih mozemo svrstati u prve favorite turnira, od Srbije ne ocekujem neku maestralnu utakmicu ali pobjedu svakako mozemo ocekivati.
Po svemu prikazanom Grci su za koplje blizi trofeju od ostalih, samo zbog ujednaceno jakog rostera i kompletno sazrelih igraca.

Italijani su kao i hrvati, milion dobrih igraca a tim zvani vasarsko kolo, svi skakucu i nesto hoce a smisla nema...

Kao da su Italijani nešto do sada pokazali... :roll:
Plus im Datome vjerovatno neće igrati..
Nisu pokazali, ali po imenima sjajan tim, o tome govorim... Dosta strucnjaka je bas komentarisalo savrsen skup pojedinaca koji mogu da budu kaznena ekspedicija ako se ukomponuju i ponasaju takticki odgovorno ili ce da budu farsa od ekipe.
zg1911

#428 Re: Eurobasket 2015

Post by zg1911 »

llull wrote:Ako danas Spanci demonstriraju silu ili dobiju Italijane za nekih 10 razlik eopet ih mozemo svrstati u prve favorite turnira, od Srbije ne ocekujem neku maestralnu utakmicu ali pobjedu svakako mozemo ocekivati.
Po svemu prikazanom Grci su za koplje blizi trofeju od ostalih, samo zbog ujednaceno jakog rostera i kompletno sazrelih igraca.

Italijani su kao i hrvati, milion dobrih igraca a tim zvani vasarsko kolo, svi skakucu i nesto hoce a smisla nema...
grcka - hrvatska 72:70

grci najbolji tim na prvenstvu, a hrvati banana, smijeh, luzeri... i takva misljenja procitah na vise mjesta. nema logike. pretjerujete!
llull

#429 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

zg1911 wrote:

grci najbolji tim na prvenstvu, a hrvati banana, smijeh, luzeri... i takva misljenja procitah na vise mjesta. nema logike. pretjerujete!
Ne, pogresno si me shvatio ... Vjeruj mi da su po meni hrvati tim sa najboljim imenima, dobro ne najboljim ali uz spance su sigurno...
Znas onu pricu o prokletstvu bronze iz Atine, e od tada oni ne mogu da izgrade tim. Vrhunski igraci ali tim nikakav,
Ja realno vise volim Ukica i Simona npr kao igrace nego vecinu igraca Srbije a navijac sam orlova. Jednostavno je njima samo problem da ih Perasovic ukomponuje i da naravno ne polete previse, a vidim da su poletili bas bas.
zg1911

#430 Re: Eurobasket 2015

Post by zg1911 »

llull wrote:
zg1911 wrote:

Ne, pogresno si me shvatio ... Vjeruj mi da su po meni hrvati tim sa najboljim imenima, dobro ne najboljim ali uz spance su sigurno...
Znas onu pricu o prokletstvu bronze iz Atine, e od tada oni ne mogu da izgrade tim. Vrhunski igraci ali tim nikakav,
Ja realno vise volim Ukica i Simona npr kao igrace nego vecinu igraca Srbije a navijac sam orlova. Jednostavno je njima samo problem da ih Perasovic ukomponuje i da naravno ne polete previse, a vidim da su poletili bas bas.
po cemu vidis to da su poletili?

i opet, kako to najbolji i bezvezan tim dijele samo 2 poena? s tim da hrvatskoj nisu igrala 2 igraca od kojih je jedan najbolji igrac momcadi.

hrvatska ce svima biti zajeban protivnik u knock out fazi. mozemo do kraja a mozemo i ispast u 1/4 finalu. na kraju mi je drago da izgubismo od grka, vjerojatni scenarij nam je 1/4 finale srbija, 1/2 litva, a grcima 1/4 spanjolska, 1/2 francuska. favoriti ste, ali blagi. vidit cemo...
llull

#431 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Necu da ulazim u raspravu, da pratis moje postove shvatio bi da sve vrijeme pisem o balkanskom mentalitetu, o stavu medija npr. '' Bjelica Furija'' i sl.
Takvi smo mi balkanoidi , jedna pobjeda i svi poletimo .

Plus da konstantno govorim o fenomenalnom rosteru Hrvatske ali jos uvijek ja ne vidim tim u pravom smislu te rijeci, a generalno kada bi stavio na papir Hrv i Srb , hrvati bi apsolutno bili kvalitetnija reprezentacija... Ja srbe ne smatram favoritima u tom duelu ako dodje do njega ali bas nikako.

Ne znam koliko godina imas , ali mislim da bi se mogao sjecati 2005. godine i ekipe koju je tadasnja SCG imala ... Skup zvijezda a nisu prosli grupu.

Tim je ono sto stvara rezultat, tim i pobjednicki mentalitet ... Juce si vidio sta to znaci ako si gledao BiH.

A to 2 poena razlike, hoces reci da je sada npr Belgija bolja od Litvanije... ma daj nemoj da se zezamo ...
Sto se mene tice samo neka se igra najbolja kosarka i da najbolji pobijedi i ja sam sretan, najbitnije je da uzivamo u igri pod obrucima. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#432 Re: Eurobasket 2015

Post by Tomahawk11 »

Da ima neko da voli Ukica :D
Ukic zvani: hrabro je usao na pocetku utakmice, polozio i to je bilo to od njega 8-)
Mislim da njega ni Hrvati nesto pretjerano ne vole. Nista protiv Ukica, nego jednostavno takav status ima i tako se postavlja u igri.
llull

#433 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Nekako mi je simpatican kao igrac kao klinac bio, doduse ispizdio me je kad je kukao kako su ih grci dobili na '' grcke fore '' ahahahahahah

Pick and roll je mama basketa a njemu su to grcke fore ...
bingov buraz

#434 Re: Eurobasket 2015

Post by bingov buraz »

Federalna ce prenositi vrlo vjerovatno rezultatski nezanimljiv mec izmedju Hrvatske i Makedonije a Spanija-Italija ce dati u snimku :zid:
llull

#435 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Hajde sto ce prenositi, neka i treba ... komsije su pa moze ... ali jbt ja sam na pocetku sampionata poludio, jebeno placam kao djavo skup kablovski digitalni paket od 200 kanala i dodje prvenstvo zakljucaju sve programe ... samo mogu gledati BiH, Hrvatsku i Srbiju... mislim ok volim sve tri ekipe ali jbt hocu da gledam i ostale na drugim kanalima...

Plus jos na RTRS neki mucenik od sportskog komentatora, na FTV genije Avdic ali kvalitet slike kao da gledam utakmicu sa blatnjavim cvikama ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#436 Re: Eurobasket 2015

Post by Tomahawk11 »

bingov buraz wrote:Federalna ce prenositi vrlo vjerovatno rezultatski nezanimljiv mec izmedju Hrvatske i Makedonije a Spanija-Italija ce dati u snimku :zid:
:mrgreen: Logicno, sto bi rek'o Chombe :lol: :lol: :oops:
Susjedi se moraju ispostovati. To sto je jaca utakmica....tja, koga briga.
llull

#437 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Srbi lagano gaze borbene Islandjane ... Cim sut proradi sve je lakse, a plus ovi nemaju ni centra cestitog.
Better Man

#438 Re: Eurobasket 2015

Post by Better Man »

bingov buraz wrote:Federalna ce prenositi vrlo vjerovatno rezultatski nezanimljiv mec izmedju Hrvatske i Makedonije a Spanija-Italija ce dati u snimku :zid:
To su i najavili sinoć.
nikimostar

#439 Re: Eurobasket 2015

Post by nikimostar »

Tomahawk11 wrote:Da ima neko da voli Ukica :D
Ukic zvani: hrabro je usao na pocetku utakmice, polozio i to je bilo to od njega 8-)
Mislim da njega ni Hrvati nesto pretjerano ne vole. Nista protiv Ukica, nego jednostavno takav status ima i tako se postavlja u igri.
nema :lol:
Thorgerson

#440 Re: Eurobasket 2015

Post by Thorgerson »

Sinoc stoji najava Hrvatska - Makedonija i pored pise Snimak. Mada je voditelj rekao Hrvatska - Makedonija diretkan prenos.

Kontam, sta je ba ovo ima da im se javi licno ivo miro jovic.

:D

Kad eto, ocito je to bila greska na ekranu.
sWeeT_Companion

#441 Re: Eurobasket 2015

Post by sWeeT_Companion »

Imaš Španija - Italija na RTRS+ direktno.
llull

#442 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Srbija danas 31 asistenciju imala ... :shock: :shock: :shock: :shock:
MOSALJOZE

#443 Re: Eurobasket 2015

Post by MOSALJOZE »

Sta radr Turci ovo je za 18+
Juliuscezar

#444 Re: Eurobasket 2015

Post by Juliuscezar »

Ma usporit ce i Turci, morati ce popustit šut biti ce ovdje egal
kakavdanakneiskustvu

#445 Re: Eurobasket 2015

Post by kakavdanakneiskustvu »

sWeeT_Companion wrote:

Kao da su Italijani nešto do sada pokazali... :roll:
Plus im Datome vjerovatno neće igrati..

sto,povreda?
Bodkin

#446 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

llull wrote:Necu da ulazim u raspravu, da pratis moje postove shvatio bi da sve vrijeme pisem o balkanskom mentalitetu, o stavu medija npr. '' Bjelica Furija'' i sl.

Plus da konstantno govorim o fenomenalnom rosteru Hrvatske ali jos uvijek ja ne vidim tim u pravom smislu te rijeci, a generalno kada bi stavio na papir Hrv i Srb , hrvati bi apsolutno bili kvalitetnija reprezentacija... Ja srbe ne smatram favoritima u tom duelu ako dodje do njega ali bas nikako.

Ne znam koliko godina imas , ali mislim da bi se mogao sjecati 2005. godine i ekipe koju je tadasnja SCG imala ... Skup zvijezda a nisu prosli grupu.

Tim je ono sto stvara rezultat, tim i pobjednicki mentalitet ... Juce si vidio sta to znaci ako si gledao BiH.

A to 2 poena razlike, hoces reci da je sada npr Belgija bolja od Litvanije... ma daj nemoj da se zezamo ...
Sto se mene tice samo neka se igra najbolja kosarka i da najbolji pobijedi i ja sam sretan, najbitnije je da uzivamo u igri pod obrucima. :lol:
Srbi su u basketu pokazali da nema vecih mudonja od njih tako da ne stoji bas to o polijetanju i padanju
llull

#447 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Bodkin wrote: Srbi su u basketu pokazali da nema vecih mudonja od njih tako da ne stoji bas to o polijetanju i padanju
Igraci naravno da jesu pokazali, ali ja govorim o javnosti i medijima...

Srbija je danas u drugom poluvremenu demonstrirala silu protiv islanda i to sa rezervama ...
Martinez_

#448 Re: Eurobasket 2015

Post by Martinez_ »

llull wrote:Necu da ulazim u raspravu, da pratis moje postove shvatio bi da sve vrijeme pisem o balkanskom mentalitetu, o stavu medija npr. '' Bjelica Furija'' i sl.

Srbija je aktuelni vicešampion planete.

A pritom već 10 godina nema tim sa top imenima u svetu košarke. Do te 2005. imali su i imena i rezultate (3 puta evropski i 2 puta svetski prvaci). Nakon toga nema jakih imena, nema iole respektabilnih igrača u NBA za razliku od Španaca, Francuza, čak i Nemaca....

Ali su - vicešampioni sveta.
kakavdanakneiskustvu

#449 Re: Eurobasket 2015

Post by kakavdanakneiskustvu »

logicno
Locked