Eurobasket 2015

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koja reprezentacija osvaja EP 2015?

- Francuska
31
19%
- Španija
29
18%
- Srbija
44
27%
- Italija
2
1%
- Turska
1
1%
- Grčka
8
5%
- Hrvatska
7
4%
- Litvanija
2
1%
- Njemačka
0
No votes
- Bosna i Hercegovina
37
23%

Total votes: 161

Bodkin

#351 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

Nisam se ukljucivao u tu da/ne nba raspravu. Onako samo kazem, neko iz fmp-a ima strasno oko za talente
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#352 Re: Eurobasket 2015

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote:Nisam se ukljucivao u tu da/ne nba raspravu. Onako samo kazem, neko iz fmp-a ima strasno oko za talente
Kako nema pa tu je Raso Radovanovic skupljao godinama sve sto valja po Srbiji. Pa i Teodosica je doveo u FMP samo sto Marjanovic nije igrao u FMP-u nego u Hemofarmu.:)
llull

#353 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Imam ja primjer iz moje blizine, igrao sam vise puta basket sa Miletom Ilicem, lik bio drvo javorovo, ali Hemofarm kada je najjaci bio skonta da ima visinu i da ce rasti. Kazu naucice i dovedu ga, pa posle ode iz Hemofarma u FMP pa za NBA i New Jersey Nets-e... uzeo pare nije cestito utakmicu preko bare odigrao ali ga bas briga.

Ne kazem ja da Bobi nece dobro proci finansijski, samo imam misljenje da nece bas uspjeti tamo, sve preko 5 poena po utakmici je fenomenalno za njega ...
Šveđanin

#354 Re: Eurobasket 2015

Post by Šveđanin »

Ono sto Amerikancima pravi razliku je mnogo razvijeniji proces stvaranja igraca, sportska nauka, bolja infrastruktura, Crnci imaju bolje fizicke karakteristike za kosarku ali vidimo mi africke reprezentacije na SP redovno, najcesce nista ne naprave. Kjuc je u tehnoloskoj prednosti i znanju koje Amerikanci posjeduju, fondu igraca od kojih oni najbolji zaigraju u elitnoj ligi itd itd. Dobra ishrana, jak trening sa strucnjacima, teretana.. Koliko oni samo miliona i milijardi daju na nova istrazivanja.. A ne zaboravimo da su takve Amerikance pobjedljivali i Argentinci, Srbi, Spanci, Litvanci.. Pa u Londonu na OI Amerikanci sa jednim od najboljih timova ikada uzeli Spance na samo 2 posjeda i to na kukavicluk Spanaca u zavrsnici.. OI 2004 Argentninci itd itd..
It_is_a_Leclerc

#355 Re: Eurobasket 2015

Post by It_is_a_Leclerc »

radostan dan wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ako je Milko Bjelica Crnogorac, zar nije i Nemanja?
milko nije cg-orac.
ali nastupa za cg...
šljamčina, što bi rekao le klerk. :D
Nije šljamčina, nego smetljar. Imam ja jednu drugu riječ za kapitalce poput Ognjena "povrijedio se na pripremama" Kuzmića, koje počinju na š, a završavaju na čina, ali ne bih ja sad o njima. :D
It_is_a_Leclerc

#356 Re: Eurobasket 2015

llull wrote:Sukomentator na hrt-u..
Lik uporodeo Šarića sa Medžikom.. Kada krene u kontru šta ti ja znam.. Oplakao sam ahahahahahahahaa
Hrvati žive od pretjerivanja zadnjih dana. Od konstantnog i ničim izazvanog upoređivanja ove solidne ekipe sa Kukočevom generacijom, pa preko proslave pobjeda nad demoralisanim i povredama osakaćenim protivnicima (Je li Hezonja novi Šiškauskas ?, Je li Šarić novi Novitzki ?) i sad kad lik u toku utakmice (Marko Šapit) mrtav hladan skrnavi imena poput Magica. Šta je sljedeće, bogtevidio ?

Inače, utakmicu su Hrvati izgubili zbog svog selektora. Kakav taktički fail sa potrošnjom timeouta na kraju. Onda..Forsiranje one visoke petorke koja kao treba, koćegaznati, da napuni reket, a ovamo Spanoulis i Borusis prodaju bukvalno jednu te istu akciju na liniji za 3, najmanje 3-4 puta. :facepalm:

Hezonja je ok igrač. No, nebo ne voli igrače (pogotovo mlade) koji se puno ku**e nakon dobrih poteza (npr. Nurkić isto), pa ga onda onako počasti jednim kolosalnim airballom u presudnom trenutku kad je elegantno mogao odigrati Tomiću na niski post.

No, možda je ovo sve dio plana Hrvatske da izbjegne Španiju. Sigurno jest. Pa ne mogu "Kukočevi nasljednici" ovako nesretno zijaniti namjerno. :D
putokaz1

#357 Re: Eurobasket 2015

Post by putokaz1 »

28forumaša fulili
kakavdanakneiskustvu

#358 Re: Eurobasket 2015

Post by kakavdanakneiskustvu »

Šveđanin wrote:Auu, kakvih se sve gluposti nablebetao komentator na HRT, ko je uopste onaj lik.

Spanulis standardno. Do sutra bi mogli brojati koliko je on dobio ovakvih utakmica, fenomen, ona stvar do poda i jedan od mojih najomiljenijih evropskih igraca. Bas me zanima postotak pobjeda hrvatske reprezentacije u egal zavrsnicama, ali dobro, to je cisto pitanje glave. Skracena rotacija, umor, ali vjerujem da ce ovo biti bolje nakon odmora, prikljucenja Tomasa i Bojana..

viki ivanovic,marko šapit?
Bodkin

#359 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

hrasno38 wrote:
Bodkin wrote:Nisam se ukljucivao u tu da/ne nba raspravu. Onako samo kazem, neko iz fmp-a ima strasno oko za talente
Kako nema pa tu je Raso Radovanovic skupljao godinama sve sto valja po Srbiji. Pa i Teodosica je doveo u FMP samo sto Marjanovic nije igrao u FMP-u nego u Hemofarmu.:)
I protiv njega sam igrao. A moze biti da je hemofarm ili neka reprezentacija beograda. Ne skecam se vise
llull

#360 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Bodkin wrote:
hrasno38 wrote:
I protiv njega sam igrao. A moze biti da je hemofarm ili neka reprezentacija beograda. Ne skecam se vise

Sta ti je zivot, oni na Evropskom ili NBA a ti na forumu ... Nadam se da se ne ljutis, sta je bilo sa tvoje karijere kosarkasa .
Bodkin

#361 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

llull wrote:
Bodkin wrote:

Sta ti je zivot, oni na Evropskom ili NBA a ti na forumu ... Nadam se da se ne ljutis, sta je bilo sa tvoje karijere kosarkasa .
Jebiga, da je lako postati vrhunski kosarkas svi bi to radili. Ali izvukao sam na dosta od kosarke u svakom slucaju :)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#362 Re: Eurobasket 2015

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote:
hrasno38 wrote:
Jeste jeste Hemofarm nije on nikada bio u FMP-u sto me pomalo i cudi jer je Raso talente skupljao lopatom, otvorio akademiju, stipendirao a bog mi i lijepe pare zaradio na tome zajedno sa Covicem. Koliko sam cuo razisli su se.
dječak sa šibicama

#363 Re: Eurobasket 2015

Post by dječak sa šibicama »

llull wrote:Sukomentator na hrt-u..
Lik uporodeo Šarića sa Medžikom.. Kada krene u kontru šta ti ja znam.. Oplakao sam ahahahahahahahaa
Rekao je da je ovo asistencija (na 0:24) u stilu onih kakve je nekada davno Magic dijelio.

Ako si gledao Magica, onda znas o cemu se govori.

Ako nisi, pogledaj. Umjetnik asistencije "bez gledanja".

llull

#364 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Gledao sam naravno Magic-a i mnostvo igraca sa slicnim smislom za asistencije, ali ovo su ipak rijeci koje imaju tezinu bas bas ...
Mislim da su hrvati bas kao i srbi skloni pretjerivanju,kada pobjede u nekom sportu.
dječak sa šibicama

#365 Re: Eurobasket 2015

E jebiga sad, eto bosanci i hercegovci nisu skloni pretjerivanju, padne jedna medalja djece od 16 godina, i odmah bi ih 90% navijaca ubacilo u A selekciju i ocekuju da Musa ode na EP i zajebava se sa Parkerom i salje ga po cevape.

Ko to nije euforican kod pobjede, gdje to postoji.

Druga je stvar sto nekome smeta necija euforija, to je vec licni problem pojedinca.
Cornholio_

#366 Re: Eurobasket 2015

Post by Cornholio_ »

Skloni pretjerivanju? Ma jooooooook. :D
Cuj porediti nekoga sa Medzikom kraljem, sahom, idolom. Ajte molim vas. :D
It_is_a_Leclerc

#367 Re: Eurobasket 2015

Cornholio_ wrote:Skloni pretjerivanju? Ma jooooooook. :D
Cuj porediti nekoga sa Medzikom kraljem, sahom, idolom. Ajte molim vas. :D
:thumbup: :lol:
llull

#368 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Ponovio sam vise puta to je nas balkanski mentalitet, msm lose sam se izrazio svi smo isti sto se toga tice...

Ne volim ja taj nerealni optimizam, ok msm treba vjerovati u nesto ali ne pretjerivati.
dječak sa šibicama

#369 Re: Eurobasket 2015

Bar smo mi svjetski prvaci u rjecitosti i "nabedjenosti". Mislim mi balkanci.

Ne znam kako ostali na planeti, ali kod nas se zna, kad padne pobjeda najbolji smo na svijetu, daj nam Brazil da se igramo. Padne poraz, aue tragedija, sve je propalo, nista ne valja, ostavke hocemo, potop zlo i naopako, ne zivi nam se vise.

Kad bi covjek slusao nase sportske komentatore... ma bjezi, sve go debil, cast izuzecima poput Avdica koji voli sport koji komentarise pa je realan koliko toliko.
llull

#370 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Avdic u BiH i Sarenac u Srbiji, bar sto se tice kosarke su najbolji... Ok Sarenac malo vise dodaje tog nacionalnog naboja, ne da vrijedja druge vec jednostavno prenosi utakmice svoje zemlje sa puno emocija.
Iako je meni Avdic mnogo bolji, i ljepse mi ga je slusati.

Elem, gledam Finsku i Rusiju, ima Bosna sanse i to fine bez obzira na oslabljen sastav, rusi po meni nista nisu pokazali osim da mi djeluju bas visoka reprezentacija, a ako fince malo smire sa trcanjem i ako se uspije iskontrolisati njihov sut za tri BiH dobija sigurno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#371 Re: Eurobasket 2015

Post by Tomahawk11 »

Belgija dobila Litvaniju. Do sad na ovom prvenstvu Grci izgledaju najbolje. Ovo ostalo ispod ocekivanja. Da li su svi pokazali svoju snagu, vidjecemo.
It_is_a_Leclerc

#372 Re: Eurobasket 2015

Tek sad postaje jos smijesnije likovanje o "pobjedi Hrvatske nad mocnom Litvanijom" prije par dana.

Evo Rusi i treci poraz. Moglo bi se sa 2 pobjede u drugi krug
shake69

#373 Re: Eurobasket 2015

Post by shake69 »

Pogledao malo Finska-Rusija, da vidim ko nas ceka. Ne zna se ko je gori. Finci dobili jedva iako su tri cista zicera u jednom napadu fulali u finishu. Imaju i oni svog Sutala, iako se bojim da je Koponen nesto bolji od nas. Kako vidim, ipak to nije Finska koja nas je razbila u Sloveniji.
Last edited by shake69 on 07/09/2015 16:46, edited 1 time in total.
Šveđanin

#374 Re: Eurobasket 2015

Post by Šveđanin »

Boom!

Image
llull

#375 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

It_is_a_Leclerc wrote:Tek sad postaje jos smijesnije likovanje o "pobjedi Hrvatske nad mocnom Litvanijom" prije par dana.

Evo Rusi i treci poraz. Moglo bi se sa 2 pobjede u drugi krug
Litvanci su smijesna ekipa ove godine.
Grke strucnjaci smatraju za najkompletniju ekipu... Nekako meni djeluju sigurno, znaju sta rade i kada im ne ide.
Hrvati imaju vrhunska imena ali nemaju ono nesto sto cini tim, spanci imaju sve ali opet nije to ona spanija koja je harala mada je opet u samom vrhu. Francuzi fizicki savrsen tim, domacini, skocni, tranzicija im je brutalna,mnostvo NBA igraca koji su bitni u svojim klubovima i naravno veliki Toni sa njima.
Srbi su tim, fanaticno borbeni i kompaktni ali opet nemaju vrhunskog igraca koji ce da pravi razliku, nekako ja ne vjerujem da je Bjelica kalibar vrhunskog igraca, jednostavno je on tu negdje da bude u timu covjek od zadatka ali da bude superstar ne moze. Po meni vise potencijala ima Bogdanovic.

Danas ako BiH dobije a moze samo ako Gorda i Kikan odigraju dobro , oni su kljucni element, da naprave sirinu da vise igraca bude opasnost ka protivnicom kosu.
Locked