Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote:Ima i onaj Nenad Bjelica, nekadasnji reprezentativac Hrvatske u nogometu, iz Osijeka ali 100% doseljenik. Vjerovatno su te Bjelice negdje iz "pasivnih" krajeva Like, ili nesto slicno, porijeklom.
Bjelice је bilо jedno od najbrojnijih crnogorskih plemena koje se razvilo uz još osam plemena u Katunskoj nahiji. To su bila plemena: Cetinjsko, Njeguši, Ćeklići, Cuce, Ozrinići (Čevo), Pješivci, Zagarač i Komani. Danas je "Bjelice" i geografska odrednica i odgovara teritoriji nekadašnjeg plemena.
Bjelice se kao teritorija prvi put pominju 1430. godine, o čemu piše češki istoričar Konstantin Jireček ("de zente Bielice"). Godine 1431. se pominju i u kotorskim zapisima. U turskom defteru iz 1521. godine se o njima piše kao o selu od 80 kuća i četiri zaseoka: Lješev Stup (Lješev Stub), Prediš, Rešna (Resna) i Staković. Prema narodnom predanju, Velje Cuce, Bajice, Bjelice i još neka plemena vode porijeklo tj. od braće Pavla Orlovića, koji su se, bježeći od Turaka poslije Kosovske bitke prvo naselili u Gacku i okolnim mjestima (Čarađe, Bjeletaci), a docnije prešli u Banjane, i konačno na prostore Stare Crne Gore.
Prezime "Bjelica" nose osobe koje vode porijeklo iz plemena Bjelica. Veliki broj iseljenika je uzimao "Bjelica" za svoje prezime i otud je to prezime prisutno u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, i u manjem dijelu u Hrvatskoj.
dječak sa šibicama wrote:Ako je Milko Bjelica Crnogorac, zar nije i Nemanja?
"Moja porodica vodi poreklo iz Gornje Vrbice. Kada su Bjelice napustili ove prostore, otišli su u Gajdobru i tamo se rodio moj otac."
Možda Radosni zna jel to negdje prema Ljubomiru?
Da je 2011, maksimalno 2012, Tomas bi bio neki faktor.
Ovako ga zovu na minuli rad, jer je jedan od rijetkih koji ima muda.
Inace je jednom nogom u penziji. Povrede su ga unistile.
Auu, kakvih se sve gluposti nablebetao komentator na HRT, ko je uopste onaj lik.
Spanulis standardno. Do sutra bi mogli brojati koliko je on dobio ovakvih utakmica, fenomen, ona stvar do poda i jedan od mojih najomiljenijih evropskih igraca. Bas me zanima postotak pobjeda hrvatske reprezentacije u egal zavrsnicama, ali dobro, to je cisto pitanje glave. Skracena rotacija, umor, ali vjerujem da ce ovo biti bolje nakon odmora, prikljucenja Tomasa i Bojana..
Svejedno, Bogdanovic je veliki hendikep, to je ko da Grcima uzmes Spanoulisa.
Bez Bogdanovica igrati ovako dobru utakmicu protiv Grcke, za svaku pohvalu. Samo da ne bude sad grckog pustanja slovencima i ostalima, da izbjegnu prvo mjesto nece ga niko, vodi na Spance i Francuze.
Hrvatskoj fali kvalitetan play i kvalitetan centar, tu smo već dugo slabi. Kad bi to imali bili bi momčad za medalju. Ovako uz sav talenat pojedinih igrača (Hezonja, Šarić, Bogdanović) vrlo teško.
Grci su materijal za polufinale ali nisu me oduševili.
Srbija je sigurna za polufinale uz ovakav roster, za dalje trebati će više sreće nego pameti...a vidimo da srbe zadnje sekunde hoće..tako da je sve otvoreno.
Kad bi se igrao kladionice stavio bi na Španjolce i Francuze..Srbija može osvojiti jedino ako ih sreća pomazi..što nije isključeno.
Jeste kompletne lige i u toj prvoj petorci su pored njega jos Marjanovic i Teodosic. Boban je najkorisniji igrac TOP16 Evro lige i oborio je nekakvih rekorda EL. Stojko Vrankovic je isto igrao u NBA a nije bio klasa osim sto je bio klasa visok, pa Zan Tabak ali su igrali i sve ce zavisti od toga kako ce se Boban uspjeti prilagoditi novom nacinu treninga i novom nacinu borbe pod kosevima gdje se licna svira tek kad ti otkinu ruku. Cinjenica je kad si medju 5 najboljih igraca Evrope da tu nisi slucajno
Peotiv marjanovica sam igrao u mladjim selekcijama jednom. Da znas kakvo je drvo bio tito je jebo...nije centra mogao preci jer je igra za njega prebrza bila i frajer se kretao izmedju dvije trojke. Ali neko je tad iz FMP-a cini mi se znao sta radi
Evo sad citam kod Francuza, Parkeru je veceras "izmakao" rekord
Mogao je postati najbolji strijelac u istoriji evropskih prvenstava
Trenutno se izjednacio sa Nikos Galis-om (1031)
Kaze francuski selektor da je imao pogresne podatke (mislio je da mi treba 11 a u stvari je bilo 12 poena) i da ga zato nije uveo na kraju jer ga je zelio odmoriti i sacuvati od povrede
Zato kaze mozda sutra prvi napad budemo igrali na njega
Jeste kompletne lige i u toj prvoj petorci su pored njega jos Marjanovic i Teodosic. Boban je najkorisniji igrac TOP16 Evro lige i oborio je nekakvih rekorda EL. Stojko Vrankovic je isto igrao u NBA a nije bio klasa osim sto je bio klasa visok, pa Zan Tabak ali su igrali i sve ce zavisti od toga kako ce se Boban uspjeti prilagoditi novom nacinu treninga i novom nacinu borbe pod kosevima gdje se licna svira tek kad ti otkinu ruku. Cinjenica je kad si medju 5 najboljih igraca Evrope da tu nisi slucajno
Peotiv marjanovica sam igrao u mladjim selekcijama jednom. Da znas kakvo je drvo bio tito je jebo...nije centra mogao preci jer je igra za njega prebrza bila i frajer se kretao izmedju dvije trojke. Ali neko je tad iz FMP-a cini mi se znao sta radi
Vidi ja se sjecam Seje Bukve kad je dosao u Zelju da trenira kosarku. On bukvalno nije znao hodati i saplitao se o vlastite noge ali ipak je od njega postao sasvim solidan centar. Opet ponavljam Stojko Vrankovic isto tako osim visine nista ali ono sto NBA klubove interesuje prije svega to je visina a Bobo je ima 221 cm i pored toga sto dobro skace dobro i suta te mu je na utakmicama EL ucinak uglavnom bio doble/double. E pa kad to imas u EL onda je bespredmetno pricati da li je ili nije za NBA kad znamo ko je sve sa ovih prostora tamo isao pa i ko je sve na kraju i igrao bez skoro ikakvih ucinaka.