Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kakavdanakneiskustvu

#4926 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ljuba Moljac wrote:Aleksandar Djordjevic je pitao Sabonisa: "Sta ce mu toliki centri i visoki igraci?"
Evo mu odgovora.

Pitanje je hoce li to Litvancima biti dovoljno za titulu. Mislim da hoce.

to ga stvarno pitao?
Mustang1

#4927 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Jebem ti sport i srecu i sve ! Pa mi smo ove razvalili u utakmici koja je imala knock-out znacaj .. Ili mi ili oni .. A gledaj njih gdje su a gdje smo mi :(
kakavdanakneiskustvu

#4928 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

a da prestanete o bošnjacima i hrvatima na košarkaškoj temi?
saphir_

#4929 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

Mustang1 wrote:Jebem ti sport i srecu i sve ! Pa mi smo ove razvalili u utakmici koja je imala knock-out znacaj .. Ili mi ili oni .. A gledaj njih gdje su a gdje smo mi :(

znali smo da su litvanci VELESILA.. Ali tek sad do izrazaja dolazi nasa pobjeda i gazenje iste. Tek sad moramo biti svjesni kakav smo uspjeh napravili !
Ljuba Moljac

#4930 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Ljuba Moljac »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Ljuba Moljac wrote:Aleksandar Djordjevic je pitao Sabonisa: "Sta ce mu toliki centri i visoki igraci?"
Evo mu odgovora.

to ga stvarno pitao?
"Baš sam pitao Sabonisa zašto imaju toliko istih igrača u centarskoj liniji. Potpuno mi je nejasno da oni, koji su uvek bazirali igru na spoljnim igračima, imaju ovaku postavku."
Mr. Brightside

#4931 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

Litvanija :thumbup:
Havatar

#4932 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Havatar »

U ovoj utakmici su na povrsinu isplivale sve slabosti hrvatske reprezentacije i pokazali su da su ipak i pored za njih historijskog uspjeha i dalje trecerazredna reprezentacija koja je imala srecu sto je ovo jedno od najslabijih prvenstava od kako postoji ovo takmicenje.
kakavdanakneiskustvu

#4933 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Ljuba Moljac wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Evo mu odgovora.

to ga stvarno pitao?
"Baš sam pitao Sabonisa zašto imaju toliko istih igrača u centarskoj liniji. Potpuno mi je nejasno da oni, koji su uvek bazirali igru na spoljnim igračima, imaju ovaku postavku."

svaka im čast,čudan sastav koji je u finalu
Ljuba Moljac

#4934 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Ljuba Moljac »

saphir_ wrote:
Mustang1 wrote:Jebem ti sport i srecu i sve ! Pa mi smo ove razvalili u utakmici koja je imala knock-out znacaj .. Ili mi ili oni .. A gledaj njih gdje su a gdje smo mi :(

znali smo da su litvanci VELESILA.. Ali tek sad do izrazaja dolazi nasa pobjeda i gazenje iste. Tek sad moramo biti svjesni kakav smo uspjeh napravili !
nema sumnje da je pobjeda nad Litvom sjajna, ali ocigledno je da Spanija, Litvanija pa i Francuska su tek od cetvrtfinala krenuli punom snagom. Nisam siguran sta bi bilo da je Litvancima trebala pobjeda tada.
Artest

#4935 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Artest »

Ljuba Moljac wrote:
saphir_ wrote:

nema sumnje da je pobjeda nad Litvom sjajna, ali ocigledno je da Spanija, Litvanija pa i Francuska su tek od cetvrtfinala krenuli punom snagom. Nisam siguran sta bi bilo da je Litvancima trebala pobjeda tada.
Vjerovatno su i svjesno izrezirali -16/ispadanje, 4 m. do kraja.
saphir_

#4936 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

Ljuba Moljac wrote:
ok, nisu krenuli punom snagom ali ipak su bili na konpocima i samo su ih vile pronosale tj nase bespotrebno srljanje nakon +16, 3 min prije kraja
Mustang1

#4937 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Pa i trebala je .. Mislis da su oni bili svjesni da ne mogu izgubiti toliko .. Jesu klinac .. Oni bi volili da su pobjedili i ranije se rijesili muka ..
It_is_a_Leclerc

#4938 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

A tako vam je to... Naleti nekad nekom lud šuterski dan, pa vam ubacuju, što Avdić kaže, građevinski materijal u koš, i otprilike ovako prođeš... Da su Omerhodžić i društvo imali išta bolji šuterski dan možda bi i uspjeli nešto.. Ovako, borba sa Španijom za broncu. :D

P.S. Pobijedili smo finalistu Eurobasketa. :bih:
Logovan

#4939 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Logovan »

U finalu reprezentacija koju smo mi zguzili uzduž i poprijeko. Šta smo im sve radili likovi nisu znali kako se zovu a ni gdje se nalaze :-) ali eto to ti je sport... Razvališ nekoga ali ti ispadaš a poraženi gazi prema finalu.
Ljuba Moljac

#4940 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Ljuba Moljac »

Artest wrote:
Teletovic je pogadjao sa parkinga. Litva je tu utakmicu vecinom igrala u egalu. Nakon par vanserijskih poteza Teletovica i Djedovica napravila se velika razlika, i onda je Klejza spustio.
Kljucni podatak je da je veci dio utakmice bio u egalu sto je Litvancima savrseno odgovaralo.

Steta sto nam nije potrajao momentum, ali i protiv Srbije i protiv BiH su Litvanci odigrali ispod mogucnosti.
smijesni_ste

#4941 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by smijesni_ste »

Samo što mi ništa nismo naučili iz toga niti će biti kakvog progresa vjerovatno u reprezentaciji...i na kraju ćemo se samo sjećati te pobjede....
saphir_

#4942 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

Logovan wrote:U finalu reprezentacija koju smo mi zguzili uzduž i poprijeko. Šta smo im sve radili likovi nisu znali kako se zovu a ni gdje se nalaze :-) ali eto to ti je sport... Razvališ nekoga ali ti ispadaš a poraženi gazi prema finalu.
mi smo moralni finalisti :D Cekamo veceras pobjednika drugog meca :D
Mustang1

#4943 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ko ce zalijeciti ranu ako ovi osvoje u pm :(
saphir_

#4944 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

smijesni_ste wrote:Samo što mi ništa nismo naučili iz toga niti će biti kakvog progresa vjerovatno u reprezentaciji...i na kraju ćemo se samo sjećati te pobjede....

prije 2 godine Makedonija cetvrta, ove godine Hrvatska. Za 2 godine smo mi to iznenadjenje :mrgreen:
radostan dan

#4945 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

jb mater, jeste se vi ikada bavili sportom?
uđeš lagano u utakmicu, hladan, ne moraš da dobiješ...
greška dva, pokušavaš košarkašku utakmicu da pretvoriš u fudbalsku (što je nemoguće), na 0-0 ili 0-1, razvlačiš, bunariš...
i onda na 10 do kraja frka, a na 5 do kraja voda u ušima.
eto šta je bilo na toj utakmici.
da je bio drugi trener,možda bih ne bi prošla, ali bi se igrao zadnji napad za plus 11 ili bi se branio zadnji napad litvanije.
matematicar_teski

#4946 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by matematicar_teski »

saric kakav je ovo kloc nevidjeno :lol: :lol: :lol:
area51

#4947 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

Da je Aco trica znao privest utakmicu kraju ovi finalisti bi odavno bili kući :-)
smijesni_ste

#4948 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by smijesni_ste »

Ovom Kleizi tek 28 godina, a izgleda ko da mu je 35 najmanje.... :run: :o
BHF_Manijak

#4949 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by BHF_Manijak »

Ma to i ja kontam... Mislim jesmo ih dobili, pa i razvalili ako hocete, ali da je i njima trebala pobjeda, ili da je knockout faza bila, cisto sumnjam da bi tako opusteno usli u tekmi. Sjetite se da je Svicarska dobila Spaniju 0:1 na pocetku SP-a 2010., a Spanija na kraju osvoji... Garant su i Svicarci jeli muda jer su ih dobili, pa kontali "vidi jebote, sta bi mi tek uradili da smo prosli...". :roll:

Ovo cisto pisem da se ne zanosimo, imamo fin tim, ali nista vise od toga. Klupa nam je haos tanka i previse zavisimo od vanjskog suta, sjetite se samo vase price nakon prve dvije tekme. :wink:
Artest

#4950 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Artest »

Ljuba Moljac wrote:
Artest wrote:
Teletovic je pogadjao sa parkinga. Litva je tu utakmicu vecinom igrala u egalu. Nakon par vanserijskih poteza Teletovica i Djedovica napravila se velika razlika, i onda je Klejza spustio.
Kljucni podatak je da je veci dio utakmice bio u egalu sto je Litvancima savrseno odgovaralo.

Steta sto nam nije potrajao momentum, ali i protiv Srbije i protiv BiH su Litvanci odigrali ispod mogucnosti.
Igrali su onoliko koliko im je dopusteno. :D Litvu smo mi vratili, sa slobodnih bacanja.

Kosarka je vrlo jednostavna igra: pobjeduje ona ekipa koju prosere sut. :D I Latvija moze uzet svakog kad ima svoj dan. S druge strane, Francuska moze izgubit od Rumunije, ako im se potrefi festival cigla.
Locked