Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#26 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Logovan »

Zraak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Zraak wrote:Realno, Crna Gora prva u grupi bez problema, sa velikom sansom za medalju. Druga u grupi Litvanija. Za trece mesto se bore BiH i Makedonija. Srbija peta i Latvia sesta.
Crna Gora ako bude kompletna, sto ce reci da igraju Pekovic, Vucevic i Dubljevic, bice medju favorite. Mozda im se pridruzi i Mirotic, sto zavisi od toga da li ce ga pozvati Spanci. Srbija nema nikakav tim, mada nisu ga imali ni 2009-2010 kada su igrali vrhunski, ali tad su bar imali Novicu Velickovica, bez njega nemaju sanse, a posto je on povredjen... Litvanija ko Litvanija, standardno na nivou :D Za trece mesto borba BiH vs Makedonija. Makedonci su opasni. To su pokazali na proslom EP kada su izbacili domacina i bili ravnopravni protiv Spanije. BiH pak ima bolji tim od Makedonije, uz pretpostavku da Mirza bude na nivou. Moj favorit je ipak Italija :D
Crna Gora, kažeš... :lol: :lol:
Da. CG je vec dva puta razbila Srbiju, razbice ih i treci put. BiH i MKD nemaju sanse. Litvanija pada malo teze ali pada. CG do pobede!!! Ipak, nadam se da ce Italija biti osvajac zlata.
Previše si siguran za Crnu Goru. Ko visoko leti, nisko pada. :wink:
Crnogorci imaju kvalitetne košarkaše i to nije upitno ali garantujem da niko u grupi neće biti kanta za nabijanje. Grupa je jako kvalitetna i bukvalno svako svakog može dobiti, svi su tu negdje u pet deka. Možda se jedino Litvanija može izdvojiti od ostalih, najviše zbog iskustva kojeg imaju, tako da su po meni oni najbliži prvom mjestu u grupi.
dječak sa šibicama

#27 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by dječak sa šibicama »

Nebitan32 wrote:Francuzi imaju jak team. Prema meni favoriti

Ekipa
http://www.ffbb.com/_edf/page_m.php?d=c ... u=1&s=2012

Tony Parker i Joakim Noah su u izuzetnoj formi ove godine. Citao sam u francuskim novinama da je Parker-u titula s francuskom mozda i jedini preostali cilj u karijeri. Bit ce izuzetno borbeni.

Za nas ce biti veliki uspjeh ako prodemo prvu grupnu fazu
Oni osim NBA igraca, nemaju postenog igraca koji se istice u euroligi, recimo, uglavnom im igraci igraju po Rusiji i prosjecnim spanskim klubovima. Postoji i razlog sto je to tako, fizika i samo fizika, a ko zna zaustaviti njihovu fiziku odnosno ko im nametne "um caruje, snaga klade valja" stanje na terenu, oni su donji.

Bice dobro sto ce BiH igrati prakticno na domacem terenu, Jesenice su poznate po ogromnom broju stanovnika rodom iz BiH, rudarsko mjesto pa je krcato bosancima.
Nebitan32

#28 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Nebitan32 »

Rano je za definitivne prognoze. Na turniru se igra utakmica svaki dan sto znaci ako neko bude povrijeden onda to znaci da nece nikako igrati. To moze uticati na mnoge reprezentacije. Zamisli da Teletovic bude povrijeden? Sve zavisi ko ce biti spreman. I valja izdrzati ritam. Tu je bas bitna snaga, fizicka sprema i mogucnost rotacije( nesto mi nismo imali prosli put pa su igraci bili umorni svaku drugu partiju).

Opet prema meni, Francuzi imaju najbolje igrace. To je samo moje misljenje. Nije ni kod njih sve u snazi : Parker i Batum npr. No zestok je ritam i posto je to turnir onda se nikad ne zna. Svako moze iznenaditi. Jedno je biti favorit a drugo je to i potvrditi.

Nadam se da ce nasi uspijeti pronaci jos par igraca pa da Teletovic, Dedovic i Wright ne igraju po 40min. Mogu tako dvije partije ali trecu nema sanse.
kakavdanakneiskustvu

#29 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

Nebitan32 wrote:Francuzi imaju jak team. Prema meni favoriti

Ekipa
http://www.ffbb.com/_edf/page_m.php?d=c ... u=1&s=2012

Tony Parker i Joakim Noah su u izuzetnoj formi ove godine. Citao sam u francuskim novinama da je Parker-u titula s francuskom mozda i jedini preostali cilj u karijeri. Bit ce izuzetno borbeni.

Za nas ce biti veliki uspjeh ako prodemo prvu grupnu fazu

parker
beaubois
de colo
causeur
m.pietrus
gelabale
batum
diaw
turiaf
seraphine
noah
mahinmi

evo mogućeg sastava,ovdje je deset nba igrača,parker,batum i noah moguće i all star igrači,još da se uigraju,bili bi prvi favotiti
It_is_a_Leclerc

#30 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Zraak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Zraak wrote:Realno, Crna Gora prva u grupi bez problema, sa velikom sansom za medalju. Druga u grupi Litvanija. Za trece mesto se bore BiH i Makedonija. Srbija peta i Latvia sesta.
Crna Gora ako bude kompletna, sto ce reci da igraju Pekovic, Vucevic i Dubljevic, bice medju favorite. Mozda im se pridruzi i Mirotic, sto zavisi od toga da li ce ga pozvati Spanci. Srbija nema nikakav tim, mada nisu ga imali ni 2009-2010 kada su igrali vrhunski, ali tad su bar imali Novicu Velickovica, bez njega nemaju sanse, a posto je on povredjen... Litvanija ko Litvanija, standardno na nivou :D Za trece mesto borba BiH vs Makedonija. Makedonci su opasni. To su pokazali na proslom EP kada su izbacili domacina i bili ravnopravni protiv Spanije. BiH pak ima bolji tim od Makedonije, uz pretpostavku da Mirza bude na nivou. Moj favorit je ipak Italija :D
Da. CG je vec dva puta razbila Srbiju, razbice ih i treci put. BiH i MKD nemaju sanse. Litvanija pada malo teze ali pada. CG do pobede!!! Ipak, nadam se da ce Italija biti osvajac zlata.
Kažeš, Litvanija pada.. :lol: :lol:
fantom slobode

#31 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by fantom slobode »

Ja ocekujem vrlo interesantnu borbu u nasoj grupi. Prostor ex Yu je prostor rodjenih kosarkasa, kao da su za nas taj sport izmislili, taj balkanski karakter ce doprinijeti tome da ce sve biti moguce u grupi. Drago mi je da je Aco stvorio tim i atmosferu, zelim da doguramo sto dalje, znam da ce se momci boriti, to je najvaznije. Nadam se da ce to doprinijeti vecoj popularnosti basketa na ulici i u skolama, ta baza moze cuda uciniti u buducnosti. Sport je prava stvar za djecu, trebalo bi mu posvetiti vise paznje u Bosni i Hercegovini, nisu to neka velika ulaganja, vise je stvar podizanja svijesti u drustvu. Obruc, tabla, lopta i motivacija nista vise nije potrebno.
Bodkin

#32 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

Zraak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
gdje ih je bolan razbila, dobili sutem sa pola terena. srbija je opasna i kad imaju iz svoje lige sastavljen tim.budite realni malo. mozemo dobiti latviju i makedoniju. ostalo borba
radostan dan

#33 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

tanka srbija, fali par igrača, plus nema hemije.
tim je spreman za oi london, na koji se nije ni otišlo... :roll:

nu, zato su tu sokolovi sivi, sva sila od neba što će da naprave...

:mrgreen:
Bodkin

#34 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

crnogorci su bomba, predvidjam im solidan plasman.top4-top8
radostan dan

#35 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

od 4. do 8. :shock:
a ne štedi na nama, jadan ne bio... :roll:
Zraak

#36 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Zraak »

radostan dan wrote:tanka srbija, fali par igrača, plus nema hemije.
tim je spreman za oi london, na koji se nije ni otišlo... :roll:

nu, zato su tu sokolovi sivi, sva sila od neba što će da naprave...

:mrgreen:
Upravo to, taj tim je 2009. godine mnogo obecavao, sa prosekom starosti oko 21 godine bili su drugi na EP i cetvrti na SP. Onda se desio kljucni trenutak koji je doveo do toga da taj tim padne na dno a to je povreda Velickovica koji je bio lider tima. Na EP u Litvaniji su se povredili jos nekolko igraca i to je to. Ista stvar bi se desila i sa BiH u slucaju da se Teletovic povredi. MKD je na proslom prvenstvu iznenadila i neverujem da mogu da ponove uspeh. Ne znam dal ce Mekeleb da igra. S druge strane Crna Gora je pokazala da je jaka i bez kljucnih igraca Pekovica, Vucevica... jos kad oni dodju nema zime. Sokoli do pobede! Sto se tice BiH, mislim da bi BiH bila veoma uspesna reprezentacija kada bi svi bosanski Srbi i bosanski Hrvati igrali za BiH kao za svoju zemlju. Ako malo bolje pogledate onu uspesnu generaciju SRJ koja je harala svetom od 1995-2002 videcete da u tom timu ima podosta Srba iz BiH.
It_is_a_Leclerc

#37 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Nama ne trebaju nikakve izdajice.

Imamo mi sada i Nemanju, Nenada, Antu, Jozu, Dalibora, Srđana, Marka i mnoge druge.

Isti će sa zadovoljstvom začepiti usta mnogim skepticima. Već ovog ljeta. U Sloveniji ;)
Bodkin

#38 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:od 4. do 8. :shock:
mislis da nece?
radostan dan

#39 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:
mislis da nece?
nadam se da hoće. :mrgreen:
Bodkin

#40 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
Bodkin wrote:
mislis da nece?
nadam se da hoće. :mrgreen:
ahaa tek sad skontao :D ne zamjeri, predug dan bio i jos traje :-D
Mr. Brightside

#41 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

upratih na CG televiziji... Peković najavio dolazak :D
skupa s njim vjerovatno i Vučević :cry: :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#42 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Tomahawk11 »

Mr. Brightside wrote:upratih na CG televiziji... Peković najavio dolazak :D
Sinan ce da bitku bije :D
Nebitan32

#43 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Nebitan32 »

Tomahawk11 wrote:
Mr. Brightside wrote:upratih na CG televiziji... Peković najavio dolazak :D
Sinan ce da bitku bije :D
Dobar je ove sezone. Evo kako je igrao sinoc
http://www.acb.com/fichas/LACB57283.php
area51

#44 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

Ni Srbija ni BiH neće proći grupu u Jesenicama
El_comadante

#45 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by El_comadante »

dobar selektor dobri igraći očekujem prolaz grupe i ko zna poslije možda i odlazak na SP.
kakavdanakneiskustvu

#46 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.kosarka24.com/vesti/ostalo/r ... -sloveniji

Jedan od najboljih evropskih centara Pau Gasol odlučio je da ne nastupi na Evropskom šampionatu koje će se održati 4-22. septembra u Sloveniji. Takođe, košarkaš Los Anđeles Lejkersa se nada da će biti spreman za Svetsko prvenstvo koje će se u njegovoj matičnoj državi igrati 2014. godine.

Gasol se košarkaškoj javnosti obratio pismom na sajtu nacionalnog Saveza:

Sa ciljem da izbegnem dalje probleme u karijeri, odlučio sam da se 9. maja podvrgnem operaciji ligamenata kolena. Nakon dogovora sa lekarima o uslovima rehabilitacije i povratka na parket doneo sam odluku da ne nastupim na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Glavni cilj mi je da se što bolje pripremim za sledeću sezonu i naredno veliko takmičenje, Svetsko prvenstvo u Španiji 2014. godine. Kolegama iz reprezentacije želim sve najbolje na predstojećem šampionatu.
Za razliku od brata Marka koji je proglašen za najboljeg defanzivca lige Pau je ove godine imao nešto slabiju sezonu. Trener Majk Dantoni pružao mu je u toku regularne sezone prosečno 33,8 minuta a za to vreme je postizao 13,7 poena uz 8,6 uhvaćenih lopti. Lejkersi su poraženi od San Antonija u prvoj rundi plej - ofa rezultatom 4:0 i tako završili sezonu ranije nego što se očekivalo.

Sa nacionalnom selekcijom Gasol ima tri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju a član je generacije španskih košarkaša koja će ostaviti dubok trag u evropskoj košarci.
smijesni_ste

#47 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by smijesni_ste »

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=717718

Eh još kad bi mi znali iskoristiti ovakve stvari :o
Logovan

#48 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Logovan »

smijesni_ste wrote:http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=717718

Eh još kad bi mi znali iskoristiti ovakve stvari :o
A ko kaže da nećemo? :-)
Locked