Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Zraak

#126 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Zraak »

Sto se tice grupe:
1) Litvanija
2) Crna Gora
3) Makedonija
4) BiH
5) Srbija
6) Letonija

Moguce je, eventualno, iznadjenje da 3) i 4), odnosno 1) i 2) zamene mesta. 5) i 6) su autsajderi u grupi. Letonija nema nikakvih sansi. Srbija tesko, ne igraju Teodosic, Micov, Savanovic, Erceg, a velike nade su polagane u cetvorku iz CSKA. Plus, na sve to, selektor nije pozvao Marjanovica i Milosavljevica, na iznenadjenje mnogih, i plus cinjenica da se samo 12 igraca odazvalo pozivu. Trenutno, Srbija nema NIJEDNOG igraca na poziciji k. centra. Selektor je cak morao da zove igrace iz mlade repke jer nije imao izbora. Crna Gora ima straasne centre i krilne centre al realno, fale ima ostale poziicje. Tacno da Pekovic i Vucevic igraju pa razbijaju, ali u klubovima imaju adekvatnu podrsku. Al opet, i to sto imaju je dovoljno da se porazi Srbija, BiH, Letonija, Makedonija i sve ostale reprezentacije osim Spanije, rancuske, Rusije, Litvanije. Sto se tice BiH, ocekuje se da obavezno pobedi Letoniju, zatim da pobedi Srbiju (realno je da pobedi ali mora da odigra ko sto moze), i da se sa MKD bori za to 3. mesto, sto ce biti tesko.
It_is_a_Leclerc

#127 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

A po čemu je to Makedonija bolja od BiH ?!
denimb

#128 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by denimb »

Kad pocinju ove pripremne utakmice, da li ce biti prijenosa igdje?
MOSALJOZE

#129 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by MOSALJOZE »

Ko prati košarku zna da to nije ista Makedonija od prije 2godine.Nisu sad Makedonci Bog zna šta.
It_is_a_Leclerc

#130 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

MOSALJOZE wrote:Ko prati košarku zna da to nije ista Makedonija od prije 2godine.Nisu sad Makedonci Bog zna šta.
:thumbup:

Nema Gečevskog ni pola drugih igrača koji su bili 4. u Litvaniji...
Mustang1

#131 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Zraak wrote:Sto se tice grupe:
1) Litvanija
2) Crna Gora
3) Makedonija
4) BiH
5) Srbija
6) Letonija

Moguce je, eventualno, iznadjenje da 3) i 4), odnosno 1) i 2) zamene mesta. 5) i 6) su autsajderi u grupi. Letonija nema nikakvih sansi. Srbija tesko, ne igraju Teodosic, Micov, Savanovic, Erceg, a velike nade su polagane u cetvorku iz CSKA. Plus, na sve to, selektor nije pozvao Marjanovica i Milosavljevica, na iznenadjenje mnogih, i plus cinjenica da se samo 12 igraca odazvalo pozivu. Trenutno, Srbija nema NIJEDNOG igraca na poziciji k. centra. Selektor je cak morao da zove igrace iz mlade repke jer nije imao izbora. Crna Gora ima straasne centre i krilne centre al realno, fale ima ostale poziicje. Tacno da Pekovic i Vucevic igraju pa razbijaju, ali u klubovima imaju adekvatnu podrsku. Al opet, i to sto imaju je dovoljno da se porazi Srbija, BiH, Letonija, Makedonija i sve ostale reprezentacije osim Spanije, rancuske, Rusije, Litvanije. Sto se tice BiH, ocekuje se da obavezno pobedi Letoniju, zatim da pobedi Srbiju (realno je da pobedi ali mora da odigra ko sto moze), i da se sa MKD bori za to 3. mesto, sto ce biti tesko.
Neces nista od ovoga sto si rekao i prognozirao pogoditi :D
kakavdanakneiskustvu

#132 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

It_is_a_Leclerc wrote:
MOSALJOZE wrote:Ko prati košarku zna da to nije ista Makedonija od prije 2godine.Nisu sad Makedonci Bog zna šta.

kojih još igrača nema,je li ilievski otkazao?
MOSALJOZE

#133 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by MOSALJOZE »

kakavdanakneiskustvu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

kojih još igrača nema,je li ilievski otkazao?
2011ero Antić Bo McCalebb :PVlado Ilievski Vojdan Stojanovski Damjan Stojanovski Predrag Samardžiski Gjorgji Čekovski Aleksandar Kostoski Darko Sokolov Vladimir Brckov Stojan Gjuroski Bojan Krstevski Gorjan Markovski Aleksandar Sterjov
2013: Dimitar Mirakovski Vlado Ilievski Darko Sokolov Bo McCalebb Vojdan Stojanovski Damjan Stojanovski Marko Simonovski Todor Gechevski Pero Antic Ivica Dimcevski Gjorgji Chekovski Predrag Samardziski
Ovaj sastav 2013 je igrao u kvalifikacijama za EP.Sad kad pogledaš i nisu oni toliko oslabljeni po imenima,ali jednostavno nemaju tu "hemiju" kao što su imali 2011.Ne znam da li su imali nekih otkaza u ovom pripremnom periodu.Makedonija nije otpisana,i njihova snaga lezi u vezi Bo-Antić i ako sam ja bio ubijedjen da su oni napustili repku.Dakle najviše posla će tu imati Zeko,ali i mi konja za trku imamo.Vjerujem da ni njima nije jednostavno kad znaju da će igrati protiv tima koji ima Mirzu.Što se tiče Srbije ukoliko to bude tačno sa otkazima i ukoliko Teodosić ne bude igrao to neće biti tezak zadatak za nas ponavljam ako sve bude tako sa tim otkazima.Što se tiče Crnogoraca mislim da su realno oni favoriti protiv nas.Ne treba zaboraviti da su se prošetali grupom.Naravno ne treba se odmah predati,ali treba biti realan.E to je sa Crnogorcima nemaju neka zvučna imena,ali imaju tu dobru "hemiju"u ekipi koju su Makedonci imali 2011Ima tu mozda 2 igrača koji odskaču od ostalih.ali evo Bojan Dubljevic igra za Valensiju, Nikola Peković je u Minesoti,Rajs igra u Izraelu,Todorović u Barci meni iskreno nepoznat ,Vučević igra za Orlando igra na poziciji centra i standardan je u NBA i jako dobar igrač.Ostali igrači manje više igraju ili ABA ligu,ili nekim manjim ligama.Imaju finu ekipu,ali da je npr usporediš sa Srbijom po imenima i nije nešto,ali ponavljam ta "hemija"je jako vazna,a ja mislim da smo dovodjenjem Ace Petrovića na mjesto selektora i kada su se poslozile neke stvari i mi dobili tu hemiju,
neno#4

#134 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by neno#4 »

Bice Makedonija opet mnogo dobra i nezgodan protivnik. Trebat cemo dobru igru i dosta srece...
It_is_a_Leclerc

#135 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

I mi smo jako nezgodan protivnik i svima će trebati dobra igra i puno sreće da nas dobiju... :wink:
neno#4

#136 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by neno#4 »

Haj mozda da si to nekom drugom rekao, ali meni 8-) 8-)
hrastov žižak

#137 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

ako bumo postizali više poena od protivnika pobjeđivaćemo :zzzz:
Melunator

#138 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Melunator »

Samo tozla me zanima.
Goldenhand

#139 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Goldenhand »

Meni dosta finale.
didžej

#140 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by didžej »

pekovic najvjerovatnije nece igrati za cg na ep.
It_is_a_Leclerc

#141 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

“Nikola treba potpisati najvažniji ugovor u karijeri i u potpunosti razumijemo težinu momenta u kojem se nalazi. U stalnom smo kontaktu sa njim i postigli smo dogovor da je 5. august krajnji rok do kada ima smisla da se priključi timu. Nakon razgovora sa njim i njegovim menadžerom Miodragom Ražnatovićem, juče smo dobili informaciju da ugovor još nije potpisan te da je potrebno još neko vrijeme kako bi se do kraja usaglasili preostali detalji ugovora. Prema tome, Nikola Peković neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, a svi u reprezentaciji i Košarkaškom savezu Crne Gore žele mu da u dobrom zdravlju i dobroj formi u narednoj sezoni nastupa za svoj klub u NBA ligi. Također, želim istaći da je naša želja da u budućim akcijama bude dio reprezentacije Crne Gore,” kazao je direktor reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović u razgovoru za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.
Crna Gora bez Pekovića, ponajboljeg centra u ovom dijelu svijeta ! Vrlo dobre vijesti za nas.
area51

#142 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

Aco i Murza u klinču :roll:
El_comadante

#143 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by El_comadante »

It_is_a_Leclerc wrote:
“Nikola treba potpisati najvažniji ugovor u karijeri i u potpunosti razumijemo težinu momenta u kojem se nalazi. U stalnom smo kontaktu sa njim i postigli smo dogovor da je 5. august krajnji rok do kada ima smisla da se priključi timu. Nakon razgovora sa njim i njegovim menadžerom Miodragom Ražnatovićem, juče smo dobili informaciju da ugovor još nije potpisan te da je potrebno još neko vrijeme kako bi se do kraja usaglasili preostali detalji ugovora. Prema tome, Nikola Peković neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, a svi u reprezentaciji i Košarkaškom savezu Crne Gore žele mu da u dobrom zdravlju i dobroj formi u narednoj sezoni nastupa za svoj klub u NBA ligi. Također, želim istaći da je naša želja da u budućim akcijama bude dio reprezentacije Crne Gore,” kazao je direktor reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović u razgovoru za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.
Crna Gora bez Pekovića, ponajboljeg centra u ovom dijelu svijeta ! Vrlo dobre vijesti za nas.
kakvi smo mi kad nam je najveci uspjeh povreda protivničkog igrača
didžej

#144 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by didžej »

area51 wrote:Aco i Murza u klinču :roll:
petrovic je rinaka od trenera, to ce se najbolje vidjeti na ep gdje se skoro dan za danom igraju utakmice.
mistek

#145 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by mistek »

Previše se podcjenjuju Srbi, i krnji kakvi jesu. Ja sam siguran da će oni proći dalje. Litvanija bi trebala lagano do prvog mjesta. Crnogorci su precijenjeni. Eto, nema Pekovića, a i da ima, džaba, sumnjam da bi uradili nešto više. Prolaz grupe bi trebao biti. Nama nažalost treba ogromna sreća da uletimo u 3. Protiv Latvije i Makedonije ne bi trebalo biti kiksa.
Moja prognoza je:
1. Litvanija
2. Srbija
3. Crna Gora
4. BiH
5. Latvija
6. Makedonija
hrastov žižak

#146 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

didžej wrote:
petrovic je rinaka od trenera, to ce se najbolje vidjeti na ep gdje se skoro dan za danom igraju utakmice.
jest rinaka al to ne opravdava neposlušnost igrača (pretpostavljam da je to, jer je mirza još od mensura znao svojevoljno završavat akcije)
didžej

#147 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by didžej »

hrastov žižak wrote:
didžej wrote:
jest rinaka al to ne opravdava neposlušnost igrača (pretpostavljam da je to, jer je mirza još od mensura znao svojevoljno završavat akcije)
nba je veliko iskusenje za savremenog balkanskog papka.
poznati su slucajevi: radmanovic, milicic, pavlovic a evo sada i pekovic, teletovic...
jedan je dirk novicki.
It_is_a_Leclerc

#148 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

El_comadante wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
kakvi smo mi kad nam je najveci uspjeh povreda protivničkog igrača
Peković nije povrijeđen, već ide u SAD da potpiše ugovor sa NBA ekipom.
Problem ?
Mr. Brightside

#149 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

didžej wrote:
nba je veliko iskusenje za savremenog balkanskog papka.
poznati su slucajevi: radmanovic, milicic, pavlovic a evo sada i pekovic, teletovic...
jedan je dirk novicki.
drži se ti ipak Lj&Sex podforuma, nije ovo za tebe :D
It_is_a_Leclerc

#150 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Kruh te neće, čitajući naslov, ja sam mislio da su se u najmanju ruku pošaketali usred treninga, a ono - "pokušavaju pronaći odgovarajuću ulogu za Mirzu".
Napomenuo bih na kraju, kako između mene i selektora nema nesuglasica i kako selektorove riječi shvatam kao poticaj za budućnost, jer smo svi svjesni da nam se ukazala historijska šansa na predstojećem EP i želimo je iskoristiti."
Locked