Mozda je bolji u ofanzivi, ali za defanzivu mora jos puno pure pojesti.ultima_palabra wrote:Tomić je za Krstića Olajuwon
EuroBasket 2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2126 Re: EuroBasket 2011
- ultima_palabra
#2127 Re: EuroBasket 2011
Ma Ante ima puno veći plafon, ja ga čak vidim kao novog Gasola ako se poslože sve stvari
A Bogdanović zato što izgleda da nema jakih igrača na poziciji "3" u ex-yu državama.
A Bogdanović zato što izgleda da nema jakih igrača na poziciji "3" u ex-yu državama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2128 Re: EuroBasket 2011
Govori se o aktuelnom Eurobasketu, a u ovom momentu je Krstic kompletniji na poziciji petice. Neupitno je da Tomic ima priliku postati kompletan centar, materijala ima. I onaj 'mali' iz Litvanije ima takodje fine predispozicije poput Tomica.
- shalla
#2129 Re: EuroBasket 2011
Ne znam po čemu je Krstić kompletniji od Tomića? Ja bih rekao da su njih dvojica tu negdje i u ofanzivi i u defanzivi ali sam Tomiću dao prednost zbog godina.Tomahawk11 wrote:Krstic je kompletniji centar od Tomica. Sto svi trpate ovog Bogdanovica?!shalla wrote:Teodosić, Dragič, Bogdanović, Teletović, Tomić.
Nisam subjektivan što se tiče Mirze, ne treba njega puno suditi kroz utakmice za repku gdje je on prva i druga napadačka opcija, realno gledajući momak igra 30-35 minuta u jednom od najjačih evropskih klubova...
Hajde kad se već igramo da puknemo i drugu petorku![]()
McCalebb, Popović, Tomas, Savanović, Krstić
Bogdanović? Jbg, na poziciji niskog krila i nije neka pretjerana kvaliteta, ne znam, i njemu sam dao prednost zato što je mlad...
P.S. Ja u svojoj petorci ne mislim na ovaj Eurobasket već generalno na stanje u Ex-Yu košarci...
-
Lucas Leiva
#2130 Re: EuroBasket 2011
Tomic bolji od Krstica buahahahahahahah
Sreca pa pisanja po forumima niko normalan ozbiljno ne shvaca
Sreca pa pisanja po forumima niko normalan ozbiljno ne shvaca
- samo_ti
#2131 Re: EuroBasket 2011
Krstic je zvijer igrac, i sada kao dizati Tomica iznad njega ( u ovom trenutku ) je neozbiljno i bezobrazno 
-
Lucas Leiva
#2132 Re: EuroBasket 2011
Cak i Darko Milicic koji ima problema u glavi, da je dosao na ovo EP, pokidao bi sve centre koji se nalaze u Litvaniji!
Kada je Tomic u pitanju, Krstic ga moze u zubima nositi koliko je bolji!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2133 Re: EuroBasket 2011
Ono sto sam ja vidio, Tomic se puno bolje snalazi u ofanzivi nego u defanzivi. Zasad. Za koju godinu bi on trebao biti pravi. Meni je on zasad ofanzivni centar. Krstic to, sto se tice balkanskih centara, radi puno sigurnije. Naravno da Tomic ima predispozicije da bude bolji centar od Krstica. Za razliku od srbijanskog reprezentativca, puno je brzi i okretniji. Ako gledamo ovaj EB, onda Krstic jer je iskusniji.shalla wrote:Ne znam po čemu je Krstić kompletniji od Tomića? Ja bih rekao da su njih dvojica tu negdje i u ofanzivi i u defanzivi ali sam Tomiću dao prednost zbog godina.Tomahawk11 wrote:Krstic je kompletniji centar od Tomica. Sto svi trpate ovog Bogdanovica?!shalla wrote:Teodosić, Dragič, Bogdanović, Teletović, Tomić.
Nisam subjektivan što se tiče Mirze, ne treba njega puno suditi kroz utakmice za repku gdje je on prva i druga napadačka opcija, realno gledajući momak igra 30-35 minuta u jednom od najjačih evropskih klubova...
Hajde kad se već igramo da puknemo i drugu petorku![]()
McCalebb, Popović, Tomas, Savanović, Krstić
Bogdanović? Jbg, na poziciji niskog krila i nije neka pretjerana kvaliteta, ne znam, i njemu sam dao prednost zato što je mlad...
P.S. Ja u svojoj petorci ne mislim na ovaj Eurobasket već generalno na stanje u Ex-Yu košarci...
Evo nesto kontam, nisam za tog Bogdanovica, jer i nije nesto, ali se ne mogu sjetiti ko bi mogao umjesto njega...
- Banana25
#2134 Re: EuroBasket 2011
Čuj nema igrača na poziciji tri boljeg od Bogdanovića.
Marko Kešelj je za Bogdanovića Pedja Stojaković.
A Tomić Krtsiću ne može ni patike nositi. Svileni centar koji igra tek drugu sezonu u Realu naspram višegodišnjeg NBA centra, koji je kompletniji i napadački i odbrambeno, fizički jači, nema problema sa penalima... Smiješno i porediti. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2135 Re: EuroBasket 2011
Neozbiljno je sad toliko dizati iskusnog Krstica iznad Tomica koji tek dolazi. Momak ima predispozicije da bude bolji od Krstica i mnogih centara koji dolaze sa ovih prostora. I ja bi na ovom EP stavio u prije Krstica nego Tomica, jer je trenutno korisniji igrac. Ali samo na ovom prvenstvu.Lucas Leiva wrote:Cak i Darko Milicic koji ima problema u glavi, da je dosao na ovo EP, pokidao bi sve centre koji se nalaze u Litvaniji!
-
Lucas Leiva
#2136 Re: EuroBasket 2011
Nikola Pekovic je nekoliko godina bio najbolji i najdominantniji centar Evrolige, dosao u NBA prvu sezonu ne moze meda! Pogledajte Krsticeve statistike u NBA, i onda ga uporedite sa Tomicem, koji jos nije ni blizu da se moze proglasiti najboljom peticom u evropskoj kosarci i sve ce vam biti jasno! Tomic nikada nece imati ni blizu takvu karijeru kakvu je imao Krstic u NBA!
Milicic je bio najperspektivniji evropski centar koji se pojavio u NBA,ali ni blizu nije ostvario ono sto se predvidjalo, a od Ante Tomica i Partizan ima bolje centre!
Milicic je bio najperspektivniji evropski centar koji se pojavio u NBA,ali ni blizu nije ostvario ono sto se predvidjalo, a od Ante Tomica i Partizan ima bolje centre!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2137 Re: EuroBasket 2011
Neki su ovdje i previse subjektivni....
Evo petorka: Vasiljevic, Domercant, Djedovic, Teletovic, Kikanovic. Najjaca na Balkanu
Evo petorka: Vasiljevic, Domercant, Djedovic, Teletovic, Kikanovic. Najjaca na Balkanu
- ultima_palabra
#2138 Re: EuroBasket 2011
Previše subjektivni je blag izraz... što bi rekao lik iz Dolly Bell: Više volim rusko govno nego američku tortuTomahawk11 wrote:Neki su ovdje i previse subjektivni....![]()
- Banana25
#2139 Re: EuroBasket 2011
Ja torte i govana, otišli kući a da ni sezona kupanja još nije završena.ultima_palabra wrote:Previše subjektivni je blag izraz... što bi rekao lik iz Dolly Bell: Više volim rusko govno nego američku tortuTomahawk11 wrote:Neki su ovdje i previse subjektivni....![]()
-
Lucas Leiva
#2140 Re: EuroBasket 2011
Tomice je OK i fin momak, potencijal, moze da bude sjajan u Evropi, ali ni njegova majka nebi rekla za njega da je bolji od Krstica... nema to veze sa subjektivnim dozivljajem, prije bih rekao da su subjektivni oni sto tvrde suprotno 
- ultima_palabra
#2141 Re: EuroBasket 2011
Kakve to veze ima? Momak je imao slabe saigrače, selektora debila i anarhiju u reprezentaciji... tom logikom je i Nowitzki trubaBanana25 wrote:Ja torte i govana, otišli kući a da ni sezona kupanja još nije završena.ultima_palabra wrote:Previše subjektivni je blag izraz... što bi rekao lik iz Dolly Bell: Više volim rusko govno nego američku tortuTomahawk11 wrote:Neki su ovdje i previse subjektivni....![]()
A @Lucas je stari objektivni forumaš
- Banana25
#2142 Re: EuroBasket 2011
Nowitzki nije otišao kući nakon prvog kruga, osvajao je i medalje sa reprezentacijom, ima 30 i kusur godina. Da to ne porediš Tomića sa Nowitzkim?ultima_palabra wrote: Kakve to veze ima? Momak je imao slabe saigrače, selektora debila i anarhiju u reprezentaciji... tom logikom je i Nowitzki truba![]()
A @Lucas je stari objektivni forumaš
- ultima_palabra
#2143 Re: EuroBasket 2011
U redu, očigledno da tebi forum služi da se ismijavaš sa Hrvatima... možda su i zaslužili, ali Tomić definitivno nije.Banana25 wrote:Nowitzki nije otišao kući nakon prvog kruga, osvajao je i medalje sa reprezentacijom, ima 30 i kusur godina. Da to ne porediš Tomića sa Nowitzkim?ultima_palabra wrote: Kakve to veze ima? Momak je imao slabe saigrače, selektora debila i anarhiju u reprezentaciji... tom logikom je i Nowitzki truba![]()
A @Lucas je stari objektivni forumašPrvo Olajuwon sad Nowitzki. Bolje reci odmah da je Jordan.
Kako nije imao dobre saigrače? Imao je Marka-Stewe Nash-Popovića, imao je Bojana-Kevin Durant-Bogdanovića... Ne treba im više niko.
Ustvari, kad malo razmislim Hrvatska ima Dream Team, samo im se kockice nisu poklopile.
- Banana25
#2144 Re: EuroBasket 2011
Ne ismijavam se ja Hrvatima, oni su smiješni sami po sebi. I pokazali su koliko vrijede. Meni je čudno da neki ovde od luzera prave vanzemaljce. Tomić je ok i imaće lijepu karijeru ali on se tek ispilio. Kad iza sebe bude imao rezultate onda možemo pričati. Za sada je on samo dobar klupski igrač. Ništa više.ultima_palabra wrote:U redu, očigledno da tebi forum služi da se ismijavaš sa Hrvatima... možda su i zaslužili, ali Tomić definitivno nije.Banana25 wrote:Nowitzki nije otišao kući nakon prvog kruga, osvajao je i medalje sa reprezentacijom, ima 30 i kusur godina. Da to ne porediš Tomića sa Nowitzkim?ultima_palabra wrote: Kakve to veze ima? Momak je imao slabe saigrače, selektora debila i anarhiju u reprezentaciji... tom logikom je i Nowitzki truba![]()
A @Lucas je stari objektivni forumašPrvo Olajuwon sad Nowitzki. Bolje reci odmah da je Jordan.
Kako nije imao dobre saigrače? Imao je Marka-Stewe Nash-Popovića, imao je Bojana-Kevin Durant-Bogdanovića... Ne treba im više niko.
Ustvari, kad malo razmislim Hrvatska ima Dream Team, samo im se kockice nisu poklopile.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2145 Re: EuroBasket 2011
Sa trenutnim stanjem u ekipi, nece ni Srbija daleko. Teodosic sa kratkim fitiljem, padovi u igri...ne moze ni Ivkovic utjecati da se to promijeni preko noci, izgubili su sigurnost u igri, a sve je pocelo porazom od Francuske. Srbija je dosla po medalju, sve ispod je neuspijeh, a tesko ce do nje ako budu ovako igrali.
Hrvati sami sebe ismijavaju od kvalifikacija sa Vatikanom i sl., razumljivo, jer ih je sramota ispadanja na startu prvenstva, ali smijati se sto je komsiji crkla krava, a tvoja na umoru
Hrvati sami sebe ismijavaju od kvalifikacija sa Vatikanom i sl., razumljivo, jer ih je sramota ispadanja na startu prvenstva, ali smijati se sto je komsiji crkla krava, a tvoja na umoru
- ultima_palabra
#2146 Re: EuroBasket 2011
Pa šta je Srbija radila 5-6 godina do dolaska Dude? Jel to bilo smiješno? Na domaćem terenu uz 5-6 NBA zvijezda ne doći među 8 u Evropi... to je debakl. Nemoj bacati kamenje ako živiš u staklenoj kućiBanana25 wrote:Ne ismijavam se ja Hrvatima, oni su smiješni sami po sebi. I pokazali su koliko vrijede. Meni je čudno da neki ovde od luzera prave vanzemaljce. Tomić je ok i imaće lijepu karijeru ali on se tek ispilio. Kad iza sebe bude imao rezultate onda možemo pričati. Za sada je on samo dobar klupski igrač. Ništa više.
Što se tiče Tomića, nositi jednu limitiranu ekipu Reala u Final Four je po meni rezultat.
- shalla
#2147 Re: EuroBasket 2011
This!ultima_palabra wrote:Pa šta je Srbija radila 5-6 godina do dolaska Dude? Jel to bilo smiješno? Na domaćem terenu uz 5-6 NBA zvijezda ne doći među 8 u Evropi... to je debakl. Nemoj bacati kamenje ako živiš u staklenoj kućiBanana25 wrote:Ne ismijavam se ja Hrvatima, oni su smiješni sami po sebi. I pokazali su koliko vrijede. Meni je čudno da neki ovde od luzera prave vanzemaljce. Tomić je ok i imaće lijepu karijeru ali on se tek ispilio. Kad iza sebe bude imao rezultate onda možemo pričati. Za sada je on samo dobar klupski igrač. Ništa više.![]()
Što se tiče Tomića, nositi jednu limitiranu ekipu Reala u Final Four je po meni rezultat.
Jako dobro rečeno, i prvi i drugi dio posta...
- CSKA
#2148 Re: EuroBasket 2011
Srbe samo jedna utakmica dijeli od polufinala i vize za OI,kud ce vise.Tim za zlato nemaju,mozda bi i mogli da nema onakvih spanaca.
Izjave prije poslaska na EP od Dude i od igraca su bile viza za OI,a ne medalja,pogotovo bez Velickovica.
Hrvati sta reci,zna se i samo.Od odlaska Kukoca i Radje kapak.Ipak malo cudno za jednu kosarkasku zemlju kakva je uvijek Hrvatska bila.Ocigledno da je njima mnogo prijala stara jugoslovenska skola.
Izjave prije poslaska na EP od Dude i od igraca su bile viza za OI,a ne medalja,pogotovo bez Velickovica.
Hrvati sta reci,zna se i samo.Od odlaska Kukoca i Radje kapak.Ipak malo cudno za jednu kosarkasku zemlju kakva je uvijek Hrvatska bila.Ocigledno da je njima mnogo prijala stara jugoslovenska skola.
- Banana25
#2149 Re: EuroBasket 2011
Koliko znam Duda je jasno rekao šta je cilj još kad je preuzimao ovu ekipu, a to je građenje tima za OI 2012. U medjuvremenu je osvojeno srebro na EP, na SP su bili četvrti s tim da su pokradeni i trebali su igrati finale sa USA. Prvi zacrtani cilj a to je plasman medju 8 na ovom EP je ispunjen. Čak i ako izgube od Rusije opet mogu biti medju 6 i izboriće plasman na kvalifikacioni turnir za London naredne godine. Iza sebe su ostavili Italiju, Izrael, Njemačku, Tursku, Latviju, sa Francuskom igrali egal, doživjeli poraz od domaćina i debakl protiv najjače reprezentacije na ovom EP u utakmici gdje su čuvali snage za Tursku. Prema tome zasad sve ide po planu. Ne znam o kakvim kravama i umoru pričaš?Tomahawk11 wrote:Sa trenutnim stanjem u ekipi, nece ni Srbija daleko. Teodosic sa kratkim fitiljem, padovi u igri...ne moze ni Ivkovic utjecati da se to promijeni preko noci, izgubili su sigurnost u igri, a sve je pocelo porazom od Francuske. Srbija je dosla po medalju, sve ispod je neuspijeh, a tesko ce do nje ako budu ovako igrali.
p.s. Hrvtaska nije prošla grupu u kojoj su BiH, Finska, Gruzija, Makedonija i neki skrpljeni tim Grčke bez glavnih igrača. O čemu mi pričamo?
- Banana25
#2150 Re: EuroBasket 2011
Kakve to ima veze sada?ultima_palabra wrote:Pa šta je Srbija radila 5-6 godina do dolaska Dude? Jel to bilo smiješno? Na domaćem terenu uz 5-6 NBA zvijezda ne doći među 8 u Evropi... to je debakl. Nemoj bacati kamenje ako živiš u staklenoj kućiBanana25 wrote:Ne ismijavam se ja Hrvatima, oni su smiješni sami po sebi. I pokazali su koliko vrijede. Meni je čudno da neki ovde od luzera prave vanzemaljce. Tomić je ok i imaće lijepu karijeru ali on se tek ispilio. Kad iza sebe bude imao rezultate onda možemo pričati. Za sada je on samo dobar klupski igrač. Ništa više.![]()
Limitirana ekipa Reala.