EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
palermo

#1376 Re: EuroBasket 2011

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
ultima_palabra wrote: U pravu si za Hrvate, ali da mi stojimo sa nogama na zemlji :-) Možda kad nije sport u pitanju.
Ma stojimo, skloniji smo tražiti greške, kritizirati i strahovati. Prati koliko opet poštovanja ukazujemo Bjelorusiji i koliko smo oprezni u pristupu. Naravno, ima neke euforije ali sve je to u nekim realnim ljudskim okvirima. Oni sinoć mrtvi-hladni izvaljuju kako će se vaditi na Grcima! :-)
Ma bravo riđobrki :thumbup: , ja sam čak sklon mišljenju da je ono što nama nedostaje upravo malo više drskosti.....ipak ne trebamo zaboraviti da su Hrvati između ostalog zahvaljujući i toj svojoj drskosti (koja zaista, i tu se slažem sa tobom, u svojim ektremnim varijantama prelazi u komediju) postigli značajne rezultate.
Mislim da bi neka sredina između njihovog stava i našeg stava bila idealna.....al to je čini mi se ipak u domenu nemogućeg....
Mustang1

#1377 Re: EuroBasket 2011

Post by Mustang1 »

Eno na wikipedii smo sad treci .. Nadam se da neki nas nije prepravio nego neko ko provjereno zna pravila :D
jasko_ba

#1378 Re: EuroBasket 2011

Post by jasko_ba »

odlicna igra, nadam se da idemo dalje
cestitke i za nase navijace, nema boljih gore :D
taragona muci

#1379 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

Treba biti realan i reći da ko god da prođe biće topovsko meso za ekipe iz druge grupe,jer sa bezidejnim igrama i pucanjem preku ruku do besvijesti može se lako (i srećno) protiv nekih ekipa........prava sreća pa ne dolazi ukrštanje sa onim ekipama iz A i B grupe!
Ridjobrki

#1380 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

palermo wrote: Ma bravo riđobrki :thumbup: , ja sam čak sklon mišljenju da je ono što nama nedostaje upravo malo više drskosti.....ipak ne trebamo zaboraviti da su Hrvati između ostalog zahvaljujući i toj svojoj drskosti (koja zaista, i tu se slažem sa tobom, u svojim ektremnim varijantama prelazi u komediju) postigli značajne rezultate.
Mislim da bi neka sredina između njihovog stava i našeg stava bila idealna.....al to je čini mi se ipak u domenu nemogućeg....
Ma nama fali malo te pozitivne drskosti i samopoštovanja definitivno. Ne možemo se mi uoči svake utakmice toliko zamarati protivnikom igra li mu ovaj ili onaj igrač. Kao sad npr, dobro je što ne igra Hleb. Ma je*'o Hleba bolan, da su im svih 11 Hlebovi džaba - mi smo ako ne bolji onda ravnopravni. Nek se oni boje Džeke, mi sad imamo jednog od top 5 napadača na svijetu, da sa Špancima igramo kad je napadač u pitanju oni se više trebaju plašiti Džeke neg' mi Torresa. Sad ne treba ni tu pretjerivati pa biti kao Hrvati "ko nam šta može mi imamo Džeku" nego i tu biti realan.

Naš problem je što se ravnamo po drugima u odsustvu svojih standarda. Zato nas Finci uzeše jer mi nemamo svijest o svojoj kvaliteti nego se ravnamo po njima i onda pogriješimo u procjeni.
LFC

#1381 Re: EuroBasket 2011

Post by LFC »

Hajde neka neko nabaci neki kvalitetan stream za CG - Finska!
Tomahawk11
Globalni moderator

#1382 Re: EuroBasket 2011

Post by Tomahawk11 »

taragona muci wrote:Treba biti realan i reći da ko god da prođe biće topovsko meso za ekipe iz druge grupe,jer sa bezidejnim igrama i pucanjem preku ruku do besvijesti može se lako (i srećno) protiv nekih ekipa........prava sreća pa ne dolazi ukrštanje sa onim ekipama iz A i B grupe!
Kako cemo biti topovsko meso Gruziji?!
shake69

#1383 Re: EuroBasket 2011

Post by shake69 »

taragona muci wrote:Treba biti realan i reći da ko god da prođe biće topovsko meso za ekipe iz druge grupe,jer sa bezidejnim igrama i pucanjem preku ruku do besvijesti može se lako (i srećno) protiv nekih ekipa........prava sreća pa ne dolazi ukrštanje sa onim ekipama iz A i B grupe!
Ne znam bas je li tako. kazu da se ukrstamo s Gruzijom i Ukrajinom u slijedecoj fazi takmicenja, a to su slabije reprezentacije od cijele nase grupe po svim parametrima.
Murat Sabanovic

#1384 Re: EuroBasket 2011

Post by Murat Sabanovic »

LFC wrote:Hajde neka neko nabaci neki kvalitetan stream za CG - Finska!
probaj ovdje ...

http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html
LFC

#1385 Re: EuroBasket 2011

Post by LFC »

Murat Sabanovic wrote:
LFC wrote:Hajde neka neko nabaci neki kvalitetan stream za CG - Finska!
probaj ovdje ...

http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html
:thumbup:
taragona muci

#1386 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

shake69 wrote:
Ne znam bas je li tako. kazu da se ukrstamo s Gruzijom i Ukrajinom u slijedecoj fazi takmicenja, a to su slabije reprezentacije od cijele nase grupe po svim parametrima.
Slovenija,Rusija,kao da ste to zaboravili?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1387 Re: EuroBasket 2011

Post by Tomahawk11 »

taragona muci wrote:
shake69 wrote:
Slovenija,Rusija,kao da ste to zaboravili?
A da prenesemo 4 boda i dobijemo Gruziju?
Zavatoni

#1388 Re: EuroBasket 2011

Post by Zavatoni »

Ridjobrki wrote:Ma nama fali malo te pozitivne drskosti i samopoštovanja definitivno. Ne možemo se mi uoči svake utakmice toliko zamarati protivnikom igra li mu ovaj ili onaj igrač. Kao sad npr, dobro je što ne igra Hleb. Ma je*'o Hleba bolan, da su im svih 11 Hlebovi džaba - mi smo ako ne bolji onda ravnopravni. Nek se oni boje Džeke, mi sad imamo jednog od top 5 napadača na svijetu, da sa Špancima igramo kad je napadač u pitanju oni se više trebaju plašiti Džeke neg' mi Torresa. Sad ne treba ni tu pretjerivati pa biti kao Hrvati "ko nam šta može mi imamo Džeku" nego i tu biti realan.

Naš problem je što se ravnamo po drugima u odsustvu svojih standarda. Zato nas Finci uzeše jer mi nemamo svijest o svojoj kvaliteti nego se ravnamo po njima i onda pogriješimo u procjeni.
Koliko sam ja shvatio pisanja po forumima (ako im je šta vjerovati), zijan od Finaca je usljedio od mahmurluka nakon Kikanovićevog rođendanskog derneka u petak navečer... :D :D :D
Ridjobrki

#1389 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

Zavatoni wrote:
Ridjobrki wrote:Ma nama fali malo te pozitivne drskosti i samopoštovanja definitivno. Ne možemo se mi uoči svake utakmice toliko zamarati protivnikom igra li mu ovaj ili onaj igrač. Kao sad npr, dobro je što ne igra Hleb. Ma je*'o Hleba bolan, da su im svih 11 Hlebovi džaba - mi smo ako ne bolji onda ravnopravni. Nek se oni boje Džeke, mi sad imamo jednog od top 5 napadača na svijetu, da sa Špancima igramo kad je napadač u pitanju oni se više trebaju plašiti Džeke neg' mi Torresa. Sad ne treba ni tu pretjerivati pa biti kao Hrvati "ko nam šta može mi imamo Džeku" nego i tu biti realan.

Koliko sam ja shvatio pisanja po forumima (ako im je šta vjerovati), zijan od Finaca je usljedio od mahmurluka nakon Kikanovićevog rođendanskog derneka u petak navečer... :D :D :D
Moguće ali i to se opet svodi na " 'ta će Finci, hajm'o se mi fino napit' - rođendan je čo'j'ku!". :-D
Zavatoni

#1390 Re: EuroBasket 2011

Post by Zavatoni »

Ridjobrki wrote:Moguće ali i to se opet svodi na " 'ta će Finci, hajm'o se mi fino napit' - rođendan je čo'j'ku!". :-D
Ja malo sve okrećem na za***anciju i ozbiljno se ne uključujem u ovu vašu raspravu.
Al' evo malo ozbiljno: Smatram da si u pravu, ali samo donekle. To što navodiš nije osnovni problem ove (košarkaške) reprezentacije i našeg reprezentativnog sporta uopće.
Po mom mišljenju dva osnovna problema su:
1. Nedostatak stručnog trenerskog kvaliteta
2. Nedostatak patriotizma/motivacije kada je reprezentacija u pitanju
Pored toga ne možemo da shvatimo da se u sportu sve svodi na GDP države, strateškom pristupu sportu, broju stanovnika,...
Kada se sve uzme u obzir (i stanje u našoj 'državi') ova reprezentacije je svakako 'overachiever'.

Al' pustimo danas teške teme... Sad hoćemo Španiju u četvrtfinalu, pa da se igramo... :D
Vidiš Ridjobrki da znamo da letimo... :D
Sasvim_Obican

#1391 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

Zašto na rezultati.com piše da je CG - Finska odgođena ?! :shock:
LFC

#1392 Re: EuroBasket 2011

Post by LFC »

Sasvim_Obican wrote:Zašto na rezultati.com piše da je CG - Finska odgođena ?! :shock:
Kasni 15 minuta... Igrat' ce se, evo upravo pocinje...
Doda37

#1393 Re: EuroBasket 2011

Post by Doda37 »

Sasvim_Obican wrote:Zašto na rezultati.com piše da je CG - Finska odgođena ?! :shock:
Upravo je pocelo, kamera ili sat iznad kosa nije bila u redu, pa je zato kasnio pocetak
motachjointa

#1394 Re: EuroBasket 2011

Post by motachjointa »

hajmo montenegro obradujte nas :D :-)
General_Jackson

#1395 Re: EuroBasket 2011

Post by General_Jackson »

ČikaJosip wrote:
udrch wrote:Meni nije jasno zašto se Hrvatsku ne prijavi FIBA-i, zar oni nemaju previše naturalizovanih igrača..koliko znam oni imaju petoricu koji nisu rođeni u Hrvatskoj..
Ja ne vidim nikakvu razliku po tom pitanju između Bogdanovića i onog crnca, bar kad je pravo u pitanju..
Bilo bi veze da nisu Hrvati, ali pošto jesu onda to nema veze.
Zašto je njemcu iz Kazahstana lakše dobiti njemačko državljanstvo nego tebi??

on topic
Realno Hrvatska je za dvije klase jača reprezentacija, sami smo sebe pobjedili.
Mi vam damo trojicu, ameri još jednog igrača i opet vas pometemo sa parketa, e jeste jaki..... :run:
Sasvim_Obican

#1396 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

Nije dobro.. Finci vode. :roll:
LFC

#1397 Re: EuroBasket 2011

Post by LFC »

motachjointa wrote:hajmo montenegro obradujte nas :D :-)
Ako nastave ovako kontrolisati skok, proc' ce gore nego mi... :run:
LFC

#1398 Re: EuroBasket 2011

Post by LFC »

LFC wrote:
motachjointa wrote:hajmo montenegro obradujte nas :D :-)
Ako nastave ovako kontrolisati skok, proc' ce gore nego mi... :run:
Skokovi 16-2 nakon prve cetvrtine, rezultat 25-14 za Fince!
motachjointa

#1399 Re: EuroBasket 2011

Post by motachjointa »

uzasno suđenje, bas navlace fincima :-)
vinnie_jones

#1400 Re: EuroBasket 2011

Post by vinnie_jones »

Ari-Pekka Nikkola i raja nama i mrčanima komotno mogu dati četvrtinu fore :-)

ps. riknu mi link, ako ko ima kakav da radi neka ga bači ođe :mrgreen:
Post Reply