EuroBasket 2009

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
CimBomBom
Location: Saraybosna / Her zaman her yerde, Ali Sami Yen'de, en büyük sensin alemde

#326 Re: EuroBasket 2009

Post by CimBomBom »

Al ćuj do Tokija :lol: Valjda do Kosova jarane
MoHiKaNaC

#327 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Svaka cast Srbiji!!!

Mozemo pricati i palamuditi do sutra, ali cinjenica je da je tako mlada reprezentacija u finalu i to govori dovoljno za sebe. Steta sto nemamo tako sredjene skole kosarke kao sto je Partizanova ili FMP-ova, jer nam talenta ne nedostaje ali tako nam pao grah...

Jos jednom cestitke Ivkovicu i volio bih da jos jednom poderu Spance, mada bice puno puno teze od prve utakmice...
do_tokija

#328 Re: EuroBasket 2009

Post by do_tokija »

kakavdanakneiskustvu wrote:
CimBomBom wrote:Al ćuj do Tokija :lol: Valjda do Kosova jarane

ni na kosovu je više nema,srbije,da ne bude zabune.
sto uvlacis politiku u sportsku temu?
energy_shock

#329 Re: EuroBasket 2009

Post by energy_shock »

laković idiot :x
MoHiKaNaC

#330 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

MoHiKaNaC wrote:Mozda repriza finala iz 2001? :)
Ovo je bila moja procjena na pocetku prvenstva al' me Turci zajebase :D
Rafael

#331 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

Šta bi tek bilo da su Stojaković,Radmanović,Miličić,Gurović,Rakočević.Jarić,Pavlović,Vujanić...došli.Juniori Srbije u finalu :lol:
JThomas

#332 Re: EuroBasket 2009

Post by JThomas »

ova mlada reprezentacija srbije mi je skroz simpatična, puno je lakše navijati za momke koji daju 200% svojih mogućnosti nego za razmažene zvijezde koje su davale 20% recimo 2005. kad su bili domaćini (iskreno vjerujem da nema tog trenera koji bi najjači sastav srbije opet sastavio u dobru ekipu, to su jednostavno prevelike budale)...ali mislim da će im španija sutra napraviti novi šupak. to definitivno nije ona ista ekipa koju je srbija dobila na otvaranju, sredili su redove i tempirali formu baš kada treba.

mada ko bi ga znao...
Last edited by JThomas on 19/09/2009 23:29, edited 1 time in total.
TheWatcher

#333 Re: EuroBasket 2009

Post by TheWatcher »

CimBomBom wrote:Al ćuj do Tokija :lol: Valjda do Kosova jarane

ni na kosovu je više nema,srbije,da ne bude zabune.
tema je eurobasket papak jedan ako nisi primjetio :lol: idi na kosovo pa tamo suplje valjaj :skoljka:
svaka cast za srbiju najblja utakmica do sada moj glas ide za milosa teodosica za mvp igraca :thumbup:
Rafael

#334 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

fixer wrote:Jagoda i Domen trojke :) Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D
:lol:
CimBomBom
Location: Saraybosna / Her zaman her yerde, Ali Sami Yen'de, en büyük sensin alemde

#335 Re: EuroBasket 2009

Post by CimBomBom »

Rafael wrote:Šta bi tek bilo da su Stojaković,Radmanović,Miličić,Gurović,Rakočević.Jarić,Pavlović,Vujanić...došli.Juniori Srbije u finalu :lol:
Ovo je isti frajer tita mi izbliza :lol:
burek_in_space

#336 Re: EuroBasket 2009

Post by burek_in_space »

Rafael wrote:Šta bi tek bilo da su Stojaković,Radmanović,Miličić,Gurović,Rakočević.Jarić,Pavlović,Vujanić...došli.Juniori Srbije u finalu :lol:
Ne bi bilo nishta, ispali bi do sada jer su to igrachi koji ne bi mogli trpiti Dudin autoritet niti stalne rotacije.
Preveliki su to egocentrici da bi mogli igrati timsku kosharku.

Dok god je ovakvih kao shto su @upsala i @kakavdanakneiskustvu, nama napretka nema.
fixer

#337 Re: EuroBasket 2009

Post by fixer »

Bio bi jedan veliki qurac :)
Ova generacija ima nevjerovatnu hemiju. Za Teodosica sam uvijek govorio da je najbolji :)
Rafael

#338 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

šta bi bilo da su litvi igrali jasikevičijus,macijauskas,šiškauskas,kaukenas,songaila,
šta bi bilo da su sloveniji igrali nesterovič,bečirović,vujanić,smodiš,b. udrih,dragič,
šta bi bilo da su grcima igrali diamanatidis,papalukas,tsartaris,papdopulos,vasilopulos,
šta bi bilo da su rusima igrali holden,kirilenko,hrijapa,savrašenko,kaun,
šta bi bilo da su francuzima igrali noah,petro,gelabale
Porediš ove diletante sa Stojakovićem i ekipom :lol:
vivaldi

#339 Re: EuroBasket 2009

Post by vivaldi »

Vala kada od sada bilo kojeg trenera cujem kako se vadi na neiskustvo treba ga pljunut!!! Prosjek 22,3 godine i odose u finale :-) Sad se sjetih prije par godina kad je Partizan u euroligi pobjedio neki talijanski klub, a prosjek tog tima je bio nesto preko 19 godina i to je bio najmladji tim u istoriji eurolige, a cini mi se da su krstic, perovic, velickovic iz te generacije mada vjerujem da je i ovo ubjedljivo najmladji tim kad su EP u pitanju. Kaze Majer da se ovaj tim pravi za Olimpijadu :-)
Drago mi je samo sto Mensur ima, ustvari znam da je prije imao dobru saradnju, sa Vujosevicem pa ce valjda nesto i on nauciti.
CimBomBom

#340 Re: EuroBasket 2009

Post by CimBomBom »

@kakavdanak....

Što se ba raspravljaš s ovom personom :) Vidiš da frajer ima 2-3 nicka, u euforiji je, ne zna s kojeg će prije replicirati :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#341 Re: EuroBasket 2009

Post by Admir_1984 »

Pa ne moze Stojakovic vjecno igrat, nazalost njegovo je proslo ;-) Jedini ko bi im u ovom trenutku bash extra doshao je Rakocevic
lahor

#342 Re: EuroBasket 2009

Post by lahor »

upsala wrote:I ja živim u Bih,ali navijam za Srbiju,a uvijek protiv Bosne.
U istim smo govnima, i ja zivim u inostranstvu a navijam za svoju zemlju....za ove strance navijam jedino kad igraju protiv srbije.... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
cirus

#343 Re: EuroBasket 2009

Post by cirus »

MoHiKaNaC wrote:Svaka cast Srbiji!!!

Mozemo pricati i palamuditi do sutra, ali cinjenica je da je tako mlada reprezentacija u finalu i to govori dovoljno za sebe. Steta sto nemamo tako sredjene skole kosarke kao sto je Partizanova ili FMP-ova, jer nam talenta ne nedostaje ali tako nam pao grah...

Jos jednom cestitke Ivkovicu i volio bih da jos jednom poderu Spance, mada bice puno puno teze od prve utakmice...
Svaka cast i tebi, gospodine MoHiKaNaC.
burek_in_space

#344 Re: EuroBasket 2009

Post by burek_in_space »

izvini,je li to zato što sam napisao da uvijek navijam protiv srbije
Izmedju ostalog, jer ako pravish takvu vrstu selekcije onda bi ti Hrvatska trebala biti na drugom mjestu.
pathfinder

#345 Re: EuroBasket 2009

Post by pathfinder »

Nemojmo se zavaravati i biti smiješni, pa koji crni talenat mi imamo u košarci, koji, koji su to naši igrači vodeći u europskim klubovima, ko igra zapaženo u NBA, nula. Nemamo mi tu genetsku predispoziciju kao ovi momci, vazda su u završnicama, vazda u najjačim klubovima, u NBA ih ima dosta, a o njihovim trenerima da ne pričamo. Ovi malci i sa malo škole košarke su jaki. Stvarno im svaka čast, najmladji tim Eurobasketa, faktički prvi put zajedno u repki i tras eto ga finale, bravo.
upsala

#346 Re: EuroBasket 2009

Post by upsala »

Ja i kolega smo samo iznijeli svoja mišljenja,bez vrijeđanja bilo koga,a to što ne navijam za BIH ne znači da je ne poštujem.Vjerujem da i kakavdanak ima slično mišljenje,ako ne onda ok.
burek_in_space

#347 Re: EuroBasket 2009

Post by burek_in_space »

kakavdanakneiskustvu wrote: e jbg,uz svo poštovanje,nećeš mi ti praviti selekciju za koga i kad navijati,već sam rekao i da za hrvatsku navijam samo u košarci,u ostalim sportovima kako kad,već sam danas to spomenuo.
Naravno da ne pokushavam da utichem na tvoj izbor ekipa za koje navijash, mada bih ja to prije nazvao simpatisanjem, jer je za mene samo jedna reprezentacija moja, a to je BiH. :bih: Ali kazhem da ima nelogichnosti u tvom nachinu rezonovanja.
upsala

#348 Re: EuroBasket 2009

Post by upsala »

Puno se toga ima zahvaliti Duletu Vujoševiću!Iako neki igrači nisu izvorno iz Partizana,pravu nadogradnju su upravo dobili u njemu!
burek_in_space

#349 Re: EuroBasket 2009

Post by burek_in_space »

kojih nelogičnosti,uvijek navijam protiv srbije,što bih morao navijati i protiv hrvatske
Mozhesh li mi reci iz kojih razloga ne navijash za Srbiju, a iz kojih simpatishesh Hrvatsku?!
pathfinder

#350 Re: EuroBasket 2009

Post by pathfinder »

pathfinder wrote:

Nemojmo se zavaravati i biti smiješni, pa koji crni talenat mi imamo u košarci, koji, koji su to naši igrači vodeći u europskim klubovima, ko igra zapaženo u NBA, nula. Nemamo mi tu genetsku predispoziciju kao ovi momci, vazda su u završnicama, vazda u najjačim klubovima, u NBA ih ima dosta, a o njihovim trenerima da ne pričamo. Ovi malci i sa malo škole košarke su jaki. Stvarno im svaka čast, najmladji tim Eurobasketa, faktički prvi put zajedno u repki i tras eto ga finale, bravo.

imamo jednog,mislim da ćeš se složiti,teletović.
Jeste, jeste, nema govora, momak je klasa, al to i pričam, usamljen, on je 1, a vidi ove srpske ''bagre'', možeš 10 timova da sastaviš. Nema kod nas ni škole a ni talenta za košu..
Post Reply