EuroBasket 2009

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jasko_ba

#201 Re: EuroBasket 2009

Post by jasko_ba »

dobra turska, turkoglu 1/16 sut :-)
El_comadante

#202 Re: EuroBasket 2009

Post by El_comadante »

lolo_lolo wrote:imamo mi i turcina na forumu

sad se izdvaja 6 favorita

spanija
francuska
srbija
slovenija
turska
grcka

po meni turci i slovenci idu medju 4
spanija bi tek sad trebala pokazati pravo lice

zasad jako dobro prvenstvo
nebih se složio za Špance preslabo igraju i teško šta oni mogu napraviti pogotovo što če sada vrlo vjerovatno sa pozicije 4 uću u četvrtfinale i naletiti na Frnacuze ili Grke, što če biti za njih teško. a za ostale se slažem. Rusi izleda dižu formu i očekujem pobjedu večeras i možda i osveje čak i drugu poziciju a ušli sa pete. očekujem i pobjedu Hrvata protiv Njemaca jer su Njemci katastrofalno igrali protiv Makedonaca i moraju se žestoko popraviti ako hoče pobjedu večeras. i na kraju očekujem dobru utsakmicu Francuska - Grčka. prednost ovde dajem Francuzima mada Grci moraju zapeti ako izgube završiče kao treći i onda če teško do polufinala.
MoHiKaNaC

#203 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Mascherano wrote:
MoHiKaNaC wrote:Heh, Turkoglu se veceras propisno ispromasivao. Uzasno ga je bilo gledati.

Ali zato Ilyasova, nemam rijeci. Sjajan!

Turska 5 - 0 :-)

Polako ali sigurno idemo na medalju...

Zar i Bosna ucestvuje? :roll:
Nisam znao da je problem ako navijas za nekoga i ako komentaris kao navijac!?

Ukoliko Slovenci sutra budu kompletni Turci bi mogli imati prvi pravi test na putu do medalje. Uz oporavljenog Dragica i Smodisa Slovenci bi bili vise nego ravnopravan protivnik i eventualna pobjeda Turske bi bila dokaz da su zreli za sami krov Evrope. Sto se Turkoglu-a tice, kao sto rekoh sinoc ga je bilo uzasno gledati ali evo jutros citam da je igrao pod inekcijom, isto kao i Arslan. Bilo je ocigledno da sinoc nije njegova noc i ne znam zasto je Bosa toliko insistirao da ga drzi u igri. Cini mi se da je bilo pametnije odmarati njegovo koljeno jer tek im predstoje najbitnije utakmice.

Ilyasova - MVP :)

Hajmo Turciiiii :D
fixer

#204 Re: EuroBasket 2009

Post by fixer »

kakavdanakneiskustvu wrote:
fixer wrote:
hidrant wrote:
Po cemu?

Batum je bolji u odbrani, bolji skakac, bolji asistent, mada nije to njihova snaga,
bolji bloker, bolji kradljivac lopti, atletski superiorniji.

Mozda, Nachbar ima jedino bolji sut za tri, mada je i to neznatno.

Opet ponavljam da decko igra povrijeden i ima mjesta za napredak, ali je i ovako
najbolji na svojoj poziciji na prvenstvu.
Batum je igrac velikog potencijala. Gledao sam ga mnogo puta. Na Nike Hoop Summitu bio najbolji igrac svijeta. Visok, atletski dominantan, odlicne koordinacije, eksplozivan i brz za svoju visinu. Sad vjerovatno igra sa 60 % svojih mogucnosti. Ako se bude razvijao kako treba bit ce sigurno bolji igrac od Nachbara, ali sad to nije. Jednostavno, Nachbar ima sve sto ima Batum, neke stvari jos bolje, ali iskustvo je ono presudno zasto bih ja prije izabrao Slovenca.

ako već pričate o najboljem krilu koje igra na prvenstvu,turkoglu.
Jest, ali ako racunamo kako je odigrao ovu NBA sezonu.
mavcs

#205 Re: EuroBasket 2009

Post by mavcs »

Nisam znao da je problem ako navijas za nekoga i ako komentaris kao navijac!?

Ukoliko Slovenci sutra budu kompletni Turci bi mogli imati prvi pravi test na putu do medalje. Uz oporavljenog Dragica i Smodisa Slovenci bi bili vise nego ravnopravan protivnik i eventualna pobjeda Turske bi bila dokaz da su zreli za sami krov Evrope. Sto se Turkoglu-a tice, kao sto rekoh sinoc ga je bilo uzasno gledati ali evo jutros citam da je igrao pod inekcijom, isto kao i Arslan. Bilo je ocigledno da sinoc nije njegova noc i ne znam zasto je Bosa toliko insistirao da ga drzi u igri. Cini mi se da je bilo pametnije odmarati njegovo koljeno jer tek im predstoje najbitnije utakmice.

Ilyasova - MVP :)

Hajmo Turciiiii :D
To kraaaalju :D
hidrant

#206 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

U pravu je moj kolega kakavdanakneiskustvu.
Turkoglu je najbolji turski igrac, samo se malo zajebaje, a i ostali igraci
misle da covjek moze sam protiv svih pa kad primi loptu oni samo bleje.
Haj da odigraju neku izolaciju, ali oni samo bleje.

Onak kloc komentator neku noc veli da se igraci izmicu i ne pomazu Parkeru, a
ocigledno idu na izolaciju Parkera koji to rjesava 1 na 1 sa katastrofalnim
hrvatskim playevima.

Takoder je u pravu za Turkoglua.
Trenutno je bolji od Batuma.
Zaboravio sam na njega, ali je Batum odmah iza njega.
MoHiKaNaC

#207 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Zar je moguce da je neko bolji od Batuma? :-D Sala, sala...

Evo citam da ce dragic zbog povrede ligamenata propustiti ostatak prvenstva. A izgleda da i Lorbek nece nastupati protiv Turaka, nesto ga ledja zezaju. I Slovencima se bas ne da a volio bih da su se ove dvije reprezentacije sudarile u punim sastavima.

I ne bih se slozio da se Hido sinoc zajebavao, jednostavno mu koljeno nije dozvoljavalo da pokaze svoj maksimum i zato su izostala njegova probijanja. Naravno kada se igrac fizicki ne osjeca dobro onda krenu ispucavanja i fule kao sinoc. Trebao je Tanjevic malo vise da ga drzi izvan igre.

A sta reci za Srbiju koja u produzetku nista nije pogodila? K'o da im se vratilo sve ono sto su pogadjali u toku utakmice iz nemogucih pozicija...
MoHiKaNaC

#208 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Erazem Lorbek
fixer

#209 Re: EuroBasket 2009

Post by fixer »

MoHiKaNaC wrote:Erazem Lorbek

au,baš nemaju sreće,to nije normalno koliko nemaju sreće sa povredama,vujačić,smodiš,udrih,dragić,lorbek,skoro pa prva petorka.
Ne znas koji je bolji. Sve igracina do igracine.
hidrant

#210 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Onog iz LAL-a nije htio povesti.
On je zdrav, mada i nije neki igrac.
rado_vidjen

#211 Re: EuroBasket 2009

Post by rado_vidjen »

hej basketasi, sta mislite moze li se R. Turiaf igrati under? (tj manje od 11 koseva)

grci su jaki u reketu, a svi koji iole prate NBA znaju o kakavom se napadackom potencijalu radi. sirovina obicna. :oops: ocekujem da zbog problema sa licnim presjedi pola utakmice.

steta izbacise Ukica iz ponude. forsiro sam ga svaki put under i nikad nije omano :D
MoHiKaNaC

#212 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

MoHiKaNaC wrote:Erazem Lorbek
My mistake! Ipak je u pitanju Domen Lorbek. Ali evo kazu da se oporavlja.

Nego kontam nesto i utakmica Grcka - Francuska djeluje kao veoma zanimljiv susret. Ako se ne varam pobjednik ide na Spaniju, tako da bi mogli imati jednu zanimljivu utakmicu u kojoj niko nece forsirati a sve kako bi se izbjegli Espanosi...
fixer

#213 Re: EuroBasket 2009

Post by fixer »

fixer wrote:
au,baš nemaju sreće,to nije normalno koliko nemaju sreće sa povredama,vujačić,smodiš,udrih,dragić,lorbek,skoro pa prva petorka.
Ne znas koji je bolji. Sve igracina do igracine.

vujačić,smodiš i lorbek bi bili u prvoj petorci sigurno da su svi u njihovoj repki zdravi,a i ova dva playa su tu negdje po kvaliteti sa lakovičem.
Tu negdje sa Lakovicem po kvaliteti? :D :D :D
Haj dobro, subjektivan stav. Iako to ni Lakovic ne bi izjavio. :-)
fixer

#214 Re: EuroBasket 2009

Post by fixer »

Izgleda da ce ipak igrati u cetvrtfinalu
Dobre novice prihajajo od reprezentančnega zdravnika Slobodana Macure, ki pravi, da z Urošem Slokarjem ni težav, Domen Lorbek bo proti Turkom najbrž še počival, bo pa gotovo nared za četrtfinale, kjer naj bi zaigral tudi Goran Dragič, ki si sicer neizmerno želi pomagati soigralcem že proti Turčiji, a bi bilo to nepotrebno tveganje. Selektor se sicer na vsako tekmo pripravlja upoštevajoč črn scenarij – da poškodovani igralci ne bodo mogli igrati.
fixer

#215 Re: EuroBasket 2009

Post by fixer »

pa vidi,nisam htio napisati da je ovaj ili onaj bolji,bezveze bi se polemika otvorila,lakovič je starter,ova dva su bili rezerve na pripremnim tekmama,mislim da su slične kvalitete.
Lakovic nije bio starter na svim utakmicama. Prvi play je bio Beno Udrih, a Lakovic je obicno igrao na dvici. Bilo je i slucajeva gdje bi poceli sa Lakovicem na playu. Uglavnom, Beno nije u formi, a gledao sam ga dvije tri pripremne tekme. Lakovic sad igra puno bolje nego ovu proslu sezonu, ali to je i normalno kad je druga opcija u napadu.Beno je izuzetno brz igrac, odlicne tehnike, ali igra malo NBA-ovski. Jedan od najboljih igraca kojeg sam gledao u tranziciji. Fenomenalan. Malo ga ubija sut (brat je bolji suter), ali poznat je po tome sto je zivac i cesto nervozan. Znamiljiva stvar je da su sva trojica ljevaci. :-) Jaka Lakovic s godinama mijenja svoj nacin igre. Sad je jedan od onih igraca koji stvara visak cestim pickovima. Kad krene u lijevu stranu gotovo uvijek moze sutnuti tricu poslije bloka, i to mu je najjaca strana. Najbolji suter medju njima.
Goran Dragic je pak prebrz, eksplozivan, brzog dvokoraka, sasvim dovoljne tehnike, nestalnog suta, ali igrac kojeg je tesko cuvati kad mu je dan. Ako njega istrpe u NBA-u, te on bude imao malo srece, postat ce vrhunski igrac.
cyprus

#216 Re: EuroBasket 2009

Post by cyprus »

Počinje. Nadam se pobjedi Grčke, ali biće gusto. Ne znam zašto, ali mislim da bi Printezis trebo dobivat više šanse.
MoHiKaNaC

#217 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Hrvati opet jako jako tesko...
fixer

#218 Re: EuroBasket 2009

Post by fixer »

MoHiKaNaC wrote:Hrvati opet jako jako tesko...

jedva
Haman veze nemaju :)
Ko vam je dosad najbolji igrac turnira?
Meni je, iako ne najbolji, onda definitivno najdrazi Teodosic. :D Lik nije normalan :)
MoHiKaNaC

#219 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Ilyasova :)
hidrant

#220 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

cyprus wrote:Počinje. Nadam se pobjedi Grčke, ali biće gusto. Ne znam zašto, ali mislim da bi Printezis trebo dobivat više šanse.

Samo se ti nadaj. :lol:

Viva la France!
zlaataan

#221 Re: EuroBasket 2009

Post by zlaataan »

Parker i Ilyasova
jazzer

#222 Re: EuroBasket 2009

Post by jazzer »

Ilyasova, Parker su provjereni igraci. Mene je odusevio Timofey Mozgov, centar Rusa.
Mislim da im je najjaci igrac na ovom turniru, dobar i u fazi odbrane i u napadu.
hidrant

#223 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Turkoglu, Parker, Batum, Traore.
Ovim redoslijedom.
van Basten

#224 Re: EuroBasket 2009

Post by van Basten »

realno, tankosava... nema ekipe za koju bi se moglo reći da briljira i da je zaslužila trijumf. Sve je to u pet deka i sve je potanko
MoHiKaNaC

#225 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

hidrant wrote:Turkoglu, Parker, Batum, Traore.
Ovim redoslijedom.

najbolji igrač prvenstva turkoglu koji ima 9 poena prosječno i šut iz igre 30 %,to ni cikcanga vjerovatno ne bi nikad napisao,kažem vjerovatno jer se sa vama trojicom nikad ne zna
Slozio bih se sa hidrantom (uz izuzetak Traore-a) ali samo ako posmatramo cjelokupnu karijeru pomenutih igraca. Ako pak gledamo na prvenstvno onda ni Turkoglu, ni Traore a ni Batum tu nemaju sta da traze...

Ilyasova, Teodosic, Mozgov, Parker su igraci koji bi mogli konkurisati za poziciju MVP, mada jos uvijek ima dosta da se igra i neko novi se uvijek moze pojavit.

My vote to Ilyasova!
Post Reply