Ma daj!upsala wrote:Možda se dobro nisam izrazio,naravno da se igra odbrana,ipak je ona najbitni dio igre,ali ne poklanja joj se dovoljno pažnje kao kod nas.Da NBA-ovci treniraju po našem sistemu,bili bi još bolji igrači,mada su i bez toga vrhunski asovi.
EuroBasket 2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#101 Re: EuroBasket 2009
- oksigen
#102 Re: EuroBasket 2009
Macvan,Paunic,Raduljica i Bjelica....Gasol 1 i 2,Navaro,Rejes, Kalderon, Garbahosa...
Srpske bebe kao i njihov vaspitac D.Ivkovic ,kosarku polako vracaju kuci .
Srpske bebe kao i njihov vaspitac D.Ivkovic ,kosarku polako vracaju kuci .
- Neelix
#103 Re: EuroBasket 2009
jel iko ovdje ijednu nba utakmicu pogledao?
samo takve nebuloze lupate da je to cudo 
kazes jedan od rijetkih timova?
ok boston, a san antonio? detroit? (samo u ovoj dekadi to je 6 titula sa primarno defanzivnim timovima).
zasto phoenix nikad ne osvoji titulu sa napadackom igrom? gdje je golden state, koji samo napad fura?
napad je atraktivan, ali odbrana osvaja prvenstva.
kazes jedan od rijetkih timova?
ok boston, a san antonio? detroit? (samo u ovoj dekadi to je 6 titula sa primarno defanzivnim timovima).
zasto phoenix nikad ne osvoji titulu sa napadackom igrom? gdje je golden state, koji samo napad fura?
napad je atraktivan, ali odbrana osvaja prvenstva.
- ultima_palabra
#104 Re: EuroBasket 2009
Navijam za Španiju, i ovo je bilo grozno za gledat, očigledno su potcijenili orliće
Ali možda je i bolje tako, nego kao prošli put kada su dobijali sviju 30 razlike, i onda se usrali u finalu
-
novinarbl
#105 Re: EuroBasket 2009
Ovo je neka nova Srbija, u pravu si, kosarka se vraca kuci 
- cyprus
#106 Re: EuroBasket 2009
U oštroj konkurenciji za post dana, zbog svoje sofisticiranosti, pobjednik je definitivno ovaj:

hidrant wrote:Kako pobijediti Grke na ovom prvenstvu?
Odgovor je vrlo jednostavan, tempom.
Medutim, objektivno Makedonci ne mogu odigrati takvu utakmicu, tako da se mora naci
drugi nacin.
Da vidimo da li se Grci danas mogu poraziti na centarskim pozicijama?
Ioannis Bourousis vs. Gecevski, Todor
Sad ce me svi napasti i reci da nisam normalan, ali ovdje ce Gecevski da napravi dar mar.
Sa svoji raznovrsnim napadackim arsenalom, tesko da ga moze Bourousis zaustaviti.
Nakon dominacije Gecevskog na niskom postu, priliku ce dobiti Sofoklis Schortsanitis, a on
ce biti unisten na visokom postu i sa distance.
Massey, Jeremiah vs. Antonios Fotsis
Fotsis ce oplakat danas, sto mi je izuzetno drago jer ga ne mogu smislit.
To fast to furious!
Naravno ne treba zaboraviti Antica koji bi po meni danas mogao dobiti priliku i na
trojci kako bi se ostvarila sto veca dominacija pod kosem.
Vrbica vs. Vasileios Spanoulis
Vrbica danas treba samo da preese loptu i da da centrima, znaci, nista od onih mahnitih
okusaja za tri.
Danas tim pobjeduje.
Sto se tice odbrane, Vrbica mora biti visoko na Spanoulisu, znaci igrat covjeka
i smanjiti prostor i vrijeme za manevrisanje.
Ukratko to je to.
Mrsko mi je dodatno objasnjavati neke karafeke jer ne gotivim ove Europejce.
Gdje se ima gledat utakmica?
Bilo koji kanal dolazi u razmatranje.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
- MoHiKaNaC
#108 Re: EuroBasket 2009
Mozda repriza finala iz 2001? 
-
The 51st State
#109 Re: EuroBasket 2009
ovo sto sam gledo, ivkovic stari vuk, iskoristio majstorski jedini adut koju njegova ekipa posjeduje u odnosu na protivnika, znaci mladoscu podrzana brza i agresivna odbrana je bila dovoljna za pobjedu juce, mada se ne mogu oteti utisku ako se spanci uhavizaju da u narednom susretu ni to ne bi bilo dovoljno, nekako juce nisu bas bili u mecu, previse cistih situacija su sjebali (navaro, gasol). hrvatska na suhi kvalitet dobila elijahua, nicevic, rozic i banic nista mu nisu mogli. turska isto nesto ala srbija, mlad i borben tim, stim da su malo jace podrzani iskusnijim igracima, impresioniralo me izvodjenje slobodnih i procenat za tricu turaka, mada sa njima se ne zna kad ce im okidac u glavi puci i popusiti presudnu tekmu.
-
The 51st State
#110 Re: EuroBasket 2009
predlazem da ih izignorisemo, makar do polufinalaneprocjenjivo
-
LFC
#111 Re: EuroBasket 2009
Eh bas me interesuje zasto Francuska nije demonstrirala svu svoju snagu protiv slabasne Njemacke, pa cu gledat ovaj snimak sad...hidrant wrote:Gledajte i divite se Francuzima koji ce demonstrirati pravu, musku, power kosarku.
Viva la France!
Srbi su me odusevili, fakat su odigrali predobro, timski, bas se pokazala ona stara skola Dude Ivkovica, nekako se otpocetka vidjelo da je to sjajno poslozen tim i da u svakom trenutku znaju sta hoce, malo mi je zao sto Igor nije tu, al' i ovako su jaka ekipa. Spanci, kao da su se juce skupili, Llull jedini igrao sinoc, Scariolo mora naci tu hemiju u ekipi. Calderon fali, to je ocigledno...
Turci slicno kao i Srbi, Bosa je to sve fino poslozio, a i sut ih je isao sinioc, sto za 3, sto sa linije slobodnih, Ilyasova ocekivanio, Euroligu je odigrao sjajno prosle godine, a sada je samo nastavio na Euru, valjda ga NBA nece unistiti kao mnoge evropljane. Savas me odusevio, ima izvrsnnu centarsku tehniku, za svoju visinu sjajno barata sa loptom, nije krampa, i bit ce sigurno jedno od najvecih osvjezenja ovog Eura. Litvanci, ekipa koju najvise preferiram jer su uvijek igrali, lijepu kosarku, timsku, pravu evropsku, vidi se da im fali uz Ruse najvise igraca, a da nije tako prosetali bi se ovim Eurom. I ovako ce daleko dogurati, vjerujte...
-
LFC
#112 Re: EuroBasket 2009
http://sport.dnevnik.hr/clanak/kosarka/ ... ozemo.html Gasol - gore ne moze
http://sport.dnevnik.hr/clanak/kosarka/ ... bjedi.html Repesa ljut unatoc pobjedi
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=380243 Duda Ivkovic - Pobjedili smo odbranom
http://sport.dnevnik.hr/clanak/kosarka/ ... bjedi.html Repesa ljut unatoc pobjedi
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=380243 Duda Ivkovic - Pobjedili smo odbranom
- hidrant
#113 Re: EuroBasket 2009
Trener ih sputava.LFC wrote:
Eh bas me interesuje zasto Francuska nije demonstrirala svu svoju snagu protiv slabasne Njemacke, pa cu gledat ovaj snimak sad...
Mrzim "pozicione" napade i kad mi komentator kaze da je u 15. sekundi izhitren sut.
Jednostavno Francuzi moraju zavrsavati napade u prvih 15 sekundi, tj. samo tempo.
Nadmocni su i ovi igraci ne trebaju igrati neke dosadne akcije iz Le Mansa i sl.
Nadam se da cemo u slj. utakmicama gledati mnogo brzu Francusku sa dosta suteva
i ulaza Parkera, Diawa i Batuma, tj. power basketball.
Inace, Batum je ponajbolji SF na prvenstvu, samo se nadam da ga rame nece puno zezati.
Viva la France!
-
LFC
#114 Re: EuroBasket 2009
Hajmo malo razbacit prognozu za danas:
Izrael - Makedonija
Utakmica za koju bi rekao da ce odluciti to 3 mjesto, jer je evidentno da ce prva dva zauzeti Grci i Hrvati. Makedonci jucer katastrofalni, Grci su ih razbili u bas svim segmentima, Messey jedini koji je nesto pokazao, dosta vise sam ocekivao od Gecevskog, Antica i Samardzinskog. Danas je novi dan i moraju konsolidovati redove i probat' pobjedit, mada ce to biti tesko ukoliko Izrael odigra disciplinovano i timski kao protiv Hrvatske. Mislim da ce i pored one katastrofe Makedonije ova tekma biti zanimljiva do kraja, a malu prednost bi dao Izraelu.
Grcka - Hrvatska
Jedan od derbija dana, utakmica koja ce odluciti prvo mjesto u ovoj grupi.
Grci po meni vodjeni Spanulisom ipak favoriti u ovoj tekmi. Hrvati bi mogli odnijeti pobjedu na centarskoj poziciji, Vujicic i Kasun ipak nose malu prevagu, barem po meni. Planinic i Ukic ce morat spustati lopte na njih, jer bekovi su zaista boljka Hrvatske. Prednost dajem Grcima, mada cu navijat za Hrvate.
Njemacka - Rusija
Njemci su me iznenadili protiv Francuza, do samog kraja su drzali egal, i da su Kaman i Nowitzki tu bili bi apsolutni favorit danas, ovako taj epitet nose Rusi, Bykov i Mc Carty juce izvanredni, Blatt je ipak veliki strucnjak i mislim da ce Rusi danas do pobjede...
Latvija - Francuska
Ovo bi moglo biti iznenadjenje dana, ukoliko se Beidrins probudi a Kambala odigra kao juce, Latvijci bi mogli iznenaditi Francuze. Francuzi protiv Njemaca nisu pokazali tu power kosarku o kojoj nam je hidrant pricao, ekipa nakrcana NBA zvijezdama bi morala puno vise, ako odigraju muski lagan pobjeda... Ne znam sta da prognoziram, Francuzi su evidentno jaci, ali ako budu indolentni kao juce, napatit ce se...
Slovenija - Srbija
Spektakl dana, kakva ce ovo utakmica da bude, jedva cekam. Slovenci sebi dozvolili patnju sa Englezima, kao da ih nisu shvatili ozbiljno, kasnije je to doslo na svoje. Srbi, nevjerovatni, o njima sam vec pisao. Ako odigraju odbranu kao juce, onda im pobjeda nece pobjeci. Poslastica sigurno...
Spanija - Engleska
Spanci se ovde vade sa dvocifrenom razlikom, poslije one blamaze sinoc, ovo im je kao kec na desetku, idealno za vadjenje. Englezi uz duzno postovanje za jucerasnju tekmu, al' ovde nemaju sta da traze...
Litvanija - Poljska
Gortat ce se mnogo napatit da odvede Poljake do pobjede, u utakmici koja je kljucna za drugo mjesto. Litvanci ako odigraju kao protiv Turaka, gdje su bili u egalu skoro do kraja, ovde ce do pobjede. Kljucni duel bi mogao biti pod kosem, jer ako Gortat nadigra Petraviciusa, Poljaci bi mogli i do pobjede. Najneizvjesnija utakmica danas, po meni bar, da se ne igra u Poljskoj druga bi to prica bila, ovako bit ce to guravo. Navijacki prognoza na Litvaniju...
Bugarska - Turska
Uz Spance fix dana, Turci ce ovo lagano dobit, pa cak mozda i sa 20 razlike. Nesto kao Grci juce. Bugari po meni nemaju nikakve sanse...
Izrael - Makedonija
Utakmica za koju bi rekao da ce odluciti to 3 mjesto, jer je evidentno da ce prva dva zauzeti Grci i Hrvati. Makedonci jucer katastrofalni, Grci su ih razbili u bas svim segmentima, Messey jedini koji je nesto pokazao, dosta vise sam ocekivao od Gecevskog, Antica i Samardzinskog. Danas je novi dan i moraju konsolidovati redove i probat' pobjedit, mada ce to biti tesko ukoliko Izrael odigra disciplinovano i timski kao protiv Hrvatske. Mislim da ce i pored one katastrofe Makedonije ova tekma biti zanimljiva do kraja, a malu prednost bi dao Izraelu.
Grcka - Hrvatska
Grci po meni vodjeni Spanulisom ipak favoriti u ovoj tekmi. Hrvati bi mogli odnijeti pobjedu na centarskoj poziciji, Vujicic i Kasun ipak nose malu prevagu, barem po meni. Planinic i Ukic ce morat spustati lopte na njih, jer bekovi su zaista boljka Hrvatske. Prednost dajem Grcima, mada cu navijat za Hrvate.
Njemacka - Rusija
Njemci su me iznenadili protiv Francuza, do samog kraja su drzali egal, i da su Kaman i Nowitzki tu bili bi apsolutni favorit danas, ovako taj epitet nose Rusi, Bykov i Mc Carty juce izvanredni, Blatt je ipak veliki strucnjak i mislim da ce Rusi danas do pobjede...
Latvija - Francuska
Ovo bi moglo biti iznenadjenje dana, ukoliko se Beidrins probudi a Kambala odigra kao juce, Latvijci bi mogli iznenaditi Francuze. Francuzi protiv Njemaca nisu pokazali tu power kosarku o kojoj nam je hidrant pricao, ekipa nakrcana NBA zvijezdama bi morala puno vise, ako odigraju muski lagan pobjeda... Ne znam sta da prognoziram, Francuzi su evidentno jaci, ali ako budu indolentni kao juce, napatit ce se...
Slovenija - Srbija
Spektakl dana, kakva ce ovo utakmica da bude, jedva cekam. Slovenci sebi dozvolili patnju sa Englezima, kao da ih nisu shvatili ozbiljno, kasnije je to doslo na svoje. Srbi, nevjerovatni, o njima sam vec pisao. Ako odigraju odbranu kao juce, onda im pobjeda nece pobjeci. Poslastica sigurno...
Spanija - Engleska
Spanci se ovde vade sa dvocifrenom razlikom, poslije one blamaze sinoc, ovo im je kao kec na desetku, idealno za vadjenje. Englezi uz duzno postovanje za jucerasnju tekmu, al' ovde nemaju sta da traze...
Litvanija - Poljska
Gortat ce se mnogo napatit da odvede Poljake do pobjede, u utakmici koja je kljucna za drugo mjesto. Litvanci ako odigraju kao protiv Turaka, gdje su bili u egalu skoro do kraja, ovde ce do pobjede. Kljucni duel bi mogao biti pod kosem, jer ako Gortat nadigra Petraviciusa, Poljaci bi mogli i do pobjede. Najneizvjesnija utakmica danas, po meni bar, da se ne igra u Poljskoj druga bi to prica bila, ovako bit ce to guravo. Navijacki prognoza na Litvaniju...
Bugarska - Turska
Uz Spance fix dana, Turci ce ovo lagano dobit, pa cak mozda i sa 20 razlike. Nesto kao Grci juce. Bugari po meni nemaju nikakve sanse...
- oksigen
#115 Re: EuroBasket 2009
Slazem se...To je to otprilike.,osim sto petpostavljam izvjesniju utakmicu Litvanija -Poljska i pobjedu Litvanije. . No vidjeti cemo.LFC wrote:Hajmo malo razbacit prognozu za danas:
Izrael - Makedonija
Grcka - Hrvatska
Njemacka - Rusija
Latvija - Francuska
Slovenija - Srbija
Spanija - Engleska
Litvanija - Poljska
Bugarska - Turska
Ali posebno me zanima kako ce Ivkovicevo ''obdaniste'' odigrati u utakmici Srbija-Slovenija, i kakav trag ce sinosnja velika pobjeda ostaviti na njima.Ako odigraju zdrelo i kvalitetno, kao sto su sinoc, to bi bila najava povratka Srbije u evropski i svjetski kosarkaski vrh .
Mnogo prije nego sto su mnogi ocekivali.
Nadati se.
-
LFC
#116 Re: EuroBasket 2009
Sta ovo Svabe rade rusima?
Jagla, Haman i Schaffartzik ih razbijaju, al' doslovno...
-
lolo_lolo
#117 Re: EuroBasket 2009
a ti rece da rusi uzimajuLFC wrote:Sta ovo Svabe rade rusima?![]()
![]()
![]()
joj ovdje strucnjaka u pm
niko nista nije pogodio dosad
-
LFC
#118 Re: EuroBasket 2009
A pa bar prognoziram nesto... Ne cekam da neko fuli prognozu, pa da mu se na kosti svalim...lolo_lolo wrote:a ti rece da rusi uzimajuLFC wrote:Sta ovo Svabe rade rusima?![]()
![]()
![]()
Jagla, Haman i Schaffartzik ih razbijaju, al' doslovno...![]()
joj ovdje strucnjaka u pm
niko nista nije pogodio dosad
-
lolo_lolo
#119 Re: EuroBasket 2009
cutanje je zlato
ima vremena za prognoze,ali ja bar necu lupati kao neki drugi
danas njemci uzimaju,i slovenci
-
LFC
#120 Re: EuroBasket 2009
kakavdanakneiskustvu wrote:je li ovo spaho reče da je jagla bio jednu godinu u barceloni?
Sinoc sam ga slus'o, kad kaze za sut, udarac ja se sav najezim...
Danas mi je TV na mute...
-
lolo_lolo
#121 Re: EuroBasket 2009
LFC,i makedoniju si fulio
nadam se da ce bar spanija uzeti,kako ne bi sve promasio,jer bi te raja mogla uzeti kao neozbiljnog prognozera
nadam se da ce bar spanija uzeti,kako ne bi sve promasio,jer bi te raja mogla uzeti kao neozbiljnog prognozera
-
LFC
#122 Re: EuroBasket 2009
Makedonija - Izrael, do kraja guravo bi, na kraju Makedonci uzese, desilo se bas ono o cemu sam govorio, Antic, Samardzinski i Gecevski su se pridruzili upotpunosti Massey-u, i to je rezultiralo pobjedom. Kod Izraela slicno kao sinoc, samo sto je Kozikaro zakaz'o maksimalno...
-
LFC
#123 Re: EuroBasket 2009
lolo, procitaj moj post, ja sam samo rek'o da malu prednost dajem Izraelu...lolo_lolo wrote:LFC,i makedoniju si fulio![]()
I da ce tekma biti gurava do kraja, mislim da je tako i bilo. Te da ako se Gecevski, Samardzinski i Antic pridruze Messey-u da bi Makedonci ovo mogli i uzet, i ovo se desilo, tako da stvarnom ne znam o cemu govoris...
-
lolo_lolo
#124 Re: EuroBasket 2009
mislim da izrael nece proci u dalji krug jer je bilo guravo do kraja
samo se pik akonacni rezultat,a ti nazalost to ne znas dobro prognozirati
drag si mi i sve to,ali mozda bi bilo bolje da radis nesto drugo
-
LFC
#125 Re: EuroBasket 2009
Necu vise ulazit u diskusije sa tobom, bolji si prognozer, svaka ti cast, ja pojma nemam...lolo_lolo wrote:mislim da izrael nece proci u dalji krug jer je bilo guravo do kraja