Euro & Dijaspora
-
auto de fe
#1 Euro & Dijaspora
Pozdrav svim forumasima iz dijaspore.Zelio bih da vas pitam nesto.
Koliko novca potrosite za vrijeme vasih odmora u Bosni, ali iskreno ok.Vlasnik sam jednog lokala i kada je sezona posao mi se pojaca do nekih 40%,dijaspora je kriva za taj ugodni skok.Uhh kako bi ljeto bilo "pakleno" da nema vas........
Koliko novca potrosite za vrijeme vasih odmora u Bosni, ali iskreno ok.Vlasnik sam jednog lokala i kada je sezona posao mi se pojaca do nekih 40%,dijaspora je kriva za taj ugodni skok.Uhh kako bi ljeto bilo "pakleno" da nema vas........
-
auto de fe
Za lokal ti ne mogu reci hebiga,ali za zakidanje no way.Nema "samse" da ikog zakidam a pogotovo dijasporu jer ostave toliko novca da bi svako zakidanje ispalo shupacki.....SiSaJuMe wrote:Prvo ti nama reci koji je lokal u pitanjuDa vidim jesil me zakino
![]()
Ako jesi eto me po kusura ako nisi eto me na vupi
Nego de ti meni odgovori koliko love ostavis kada boravis u ovoj nam dragoj Bosni.
-
teletrader
A je'l nam to dolazis sa daleke Aljaske pa te samo avio karta kosta 2 milje,ili vodis cijelu familiju sa sobom (ukljucujuci punice i zaove) ili ostavljas kompeltnoj familiji u sarajevu po jedno 100€ bajramluka?SiSaJuMe wrote:4 sedmice godisnjeg olaksaju me 4000 - 4500 eura.
Racunajuci i 7 do 10 dana na moru.
Da neispadne da se kurcim al nemoze se jeftinije.
Jer za 4000-4500€ mogu mjesec dana zhivjeti k'o car na Maledivima,da ne spominjem drzhavu gdje za 1KM dobijes kesu kifli...
-
Como_Sarajevo
Ni manje ni više,nego gazdutigris wrote:ja nisam dijaspora ali redovan sam posjetilac lokalareci koji je i ostavljacu tip cijele godine a ne samo ljeti
![]()
![]()
![]()
- SiSaJuMe
Evo ti indikacija;teletrader wrote:A je'l nam to dolazis sa daleke Aljaske pa te samo avio karta kosta 2 milje,ili vodis cijelu familiju sa sobom (ukljucujuci punice i zaove) ili ostavljas kompeltnoj familiji u sarajevu po jedno 100€ bajramluka?SiSaJuMe wrote:4 sedmice godisnjeg olaksaju me 4000 - 4500 eura.
Jer za 4000-4500€ mogu mjesec dana zhivjeti k'o car na Maledivima,da ne spominjem drzhavu gdje za 1KM dobijes kesu kifli...![]()
Prevoz 500 , more 1200, kuca i kucne obaveze 1000, kazne za "brzu voznju'' 150
-
mr2
jeftinije je u spaniju otic.... placeni parking..taksi da te odvuce..dovuce...nigdje nemozes bez makar 50 eura...tetke dajde,amide...
majstori kad ti rade nesto.....
ko da su u njemackoj po dnevnicama.......kazne pogotovo kad izades iz sarajeva...postane smjesno....... rostiljanje kafane ,ma potrosi se previse....
-
tigris
jao ej ni u snuPlavac wrote:Ni manje ni više,nego gazdutigris wrote:ja nisam dijaspora ali redovan sam posjetilac lokalareci koji je i ostavljacu tip cijele godine a ne samo ljeti
![]()
![]()
![]()
Slabo smo namazani
ps. dade mi ideju
ja inace tu dijasporu ne primjecujem
sali se ja
-
teletrader
De ne kukaj dobio si u firmi regres za GOSiSaJuMe wrote:Evo ti indikacija;teletrader wrote:A je'l nam to dolazis sa daleke Aljaske pa te samo avio karta kosta 2 milje,ili vodis cijelu familiju sa sobom (ukljucujuci punice i zaove) ili ostavljas kompeltnoj familiji u sarajevu po jedno 100€ bajramluka?SiSaJuMe wrote:4 sedmice godisnjeg olaksaju me 4000 - 4500 eura.
Jer za 4000-4500€ mogu mjesec dana zhivjeti k'o car na Maledivima,da ne spominjem drzhavu gdje za 1KM dobijes kesu kifli...![]()
Prevoz 500 , more 1200, kuca i kucne obaveze 1000, kazne za "brzu voznju'' 150rodbini 0.00 , klopa, izlasci, fis vitez i ostale zajebancije predju 1000 . (ja , zena, 2 djece)
Jako lijepa stvar kada radis,jako LOSA stvar kada drugi rade za tebe pa im ti moras davati platu
-
Como_Sarajevo
Nego,reci ti meni koje su farbe u modi ovog ljetatigris wrote:jao ej ni u snuPlavac wrote:Ni manje ni više,nego gazdutigris wrote:ja nisam dijaspora ali redovan sam posjetilac lokalareci koji je i ostavljacu tip cijele godine a ne samo ljeti
![]()
![]()
![]()
Slabo smo namazani
![]()
![]()
ps. dade mi idejualo gazda ......sta ima?
![]()
![]()
ja inace tu dijasporu ne primjecujemdoduse nemam nikoga da je dijaspora valjda stoga
doduse primjetim samo strane registracije a papansku odjecu i lancice ne
![]()
![]()
![]()
![]()
sali se ja![]()
![]()
-
auto de fe
Jok bolan domaci sam ja.zmijaIzmaj wrote:auto de fejesi to ti dijasporac
![]()
malo mi se cini da jesi hihihihi...
-
auto de fe
@Sis....
To me interesovalo jer najvise u sezoni imam bas te porodicne skupove inace program jela mi se vecinom bazira na domacoj Bosanskoj kuhinji.
Ljudi pozele domace specijalitete,kvalitet zagarantovan oni zadovoljni, ja zadovoljan i sto je najvaznije ne gledaju koliko ce potrosit a meni to godi pravo.
Zivjela dijaspora!
To me interesovalo jer najvise u sezoni imam bas te porodicne skupove inace program jela mi se vecinom bazira na domacoj Bosanskoj kuhinji.
Ljudi pozele domace specijalitete,kvalitet zagarantovan oni zadovoljni, ja zadovoljan i sto je najvaznije ne gledaju koliko ce potrosit a meni to godi pravo.
Zivjela dijaspora!
-
Como_Sarajevo
Ja sam čuo da je Tigris
slatkohrana pravo
Voli sitni
pače
i tako to 
- SiSaJuMe
formula je jasna. Hebem se 11 mjeseci. Cekam taj godisnji da nezaboravim sta je zivot. Naravno da pozelim i domacu klopu i da je ambijent vrlo vazan.auto de fe wrote:@Sis....
Zivjela dijaspora!
Stoga raci o kojem je restoranu rijec pa da mogu sa ekipom svratiti..
-
tigris
pace da al samo ne ono providnoPlavac wrote:Ja sam čuo da je Tigrisslatkohrana pravo
Voli sitni
pače
i tako to
i voli sendvic iz mišela
sitni čevap jedem samo u maminoj kuhinji
ps. ne ganjam dijasporsku momcad
-
Como_Sarajevo
Ama,po ovoj vručini je to teška klopa
Sad mi je nekako najbolja
lukmira
mladi sir
čorbica neka
paradajz
A ova kuhana jela mogu naveče
pred tekmu taman
oko devetke
Kad zahladni malo 
-
Como_Sarajevo
Gdje li tebe
ubode
optimizam
Zračiš čovječe 
-
Santos
Nema tu optimizma tako ti je.Ima ljudi i na zapadu pa da nemaju ali eto kreda zakon pa bice za benzina i pite a more drugi put.Nemaju svi Audia i da se rasipaju lovom moj prijatelju.Vrjedis kakav si ko covjek a ne kolko imas ali izgleda sad se to promjenilo.
-
auto de fe
Posteno brate......Santos wrote:Nema tu optimizma tako ti je.Ima ljudi i na zapadu pa da nemaju ali eto kreda zakon pa bice za benzina i pite a more drugi put.Nemaju svi Audia i da se rasipaju lovom moj prijatelju.Vrjedis kakav si ko covjek a ne kolko imas ali izgleda sad se to promjenilo.