EURO 2020 13 zemalja
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
lajkujMe
#1 EURO 2020 13 zemalja
Citam sad Njemacka kani da prijavi jedan od svojih stadiona/gradova za euro 2020 koji ce se odrzavati u 13 zemalja sirom Europe. Da li BIH kani da se prijavi za to jer mislim da smo itekako u mogucnosti pruziti 1 stadion/grad za tu svrhu. A bolje prilike nema.
Sarajevo ili Zenica. Mnogo toga ce nam tada ici u prilog.
Aerodrom obezbjedjen, smjestajno-ugostiteljski kapaciteti su vec sad skoro pa spremni. A sto se stadiona tice sigurno bi mogli do 2020 izgraditi jedan novi velemoderni stadion koji bi zadovoljio europsko prvenstvo.
A i putna komunikacija bi nam trebala ici u prilog do tada (ako se bude islo sadasnjom dinamikom) biti ce zavrsen koridor 5C .
Mislim ne bi nas mnogo kostalo a imali bi odlicnu promociju drzave i grada domacina i mnogo novca od turista i navijaca.
Da ne govorim sto bi mogli koristiti neke fondove Uefe za svrhu gradnje stadiona.
Sta mislite?
Sarajevo ili Zenica. Mnogo toga ce nam tada ici u prilog.
Aerodrom obezbjedjen, smjestajno-ugostiteljski kapaciteti su vec sad skoro pa spremni. A sto se stadiona tice sigurno bi mogli do 2020 izgraditi jedan novi velemoderni stadion koji bi zadovoljio europsko prvenstvo.
A i putna komunikacija bi nam trebala ici u prilog do tada (ako se bude islo sadasnjom dinamikom) biti ce zavrsen koridor 5C .
Mislim ne bi nas mnogo kostalo a imali bi odlicnu promociju drzave i grada domacina i mnogo novca od turista i navijaca.
Da ne govorim sto bi mogli koristiti neke fondove Uefe za svrhu gradnje stadiona.
Sta mislite?
- Arteta
#2 Re: EURO 2020 13 zemalja
Nista od toga.lajkujMe wrote:
Sta mislite?
-
Madrid
#3 Re: EURO 2020 13 zemalja
Najveca glupost koju je Platini izmislio, cuj Euro u 13 zemalja...
-
lajkujMe
#4 Re: EURO 2020 13 zemalja
Madrid wrote:Najveca glupost koju je Platini izmislio, cuj Euro u 13 zemalja...
A da je BIH jedna od 13 vi bi ljubili platinija ko da vam je caca?
-
El_comadante
#5 Re: EURO 2020 13 zemalja
a ko kaze da do tada necemo biti u top 13. plus ako neko nece da oraganizuje prventsvo onda imamo vece sanse za tolajkujMe wrote:Madrid wrote:Najveca glupost koju je Platini izmislio, cuj Euro u 13 zemalja...
-
Madrid
#6 Re: EURO 2020 13 zemalja
Da si ziv i zdrav, nemam ja nista od toga, ono ne kazem da ne bi bilo lijepolajkujMe wrote:Madrid wrote:Najveca glupost koju je Platini izmislio, cuj Euro u 13 zemalja...
Ali u osnovi se gubi car Eura, ako to bude samo 2020 ok, ali ako to misle za svaki Euro od 2020, definitivno mi se ne sviđa ideja...
- Maharadza
#7 Re: EURO 2020 13 zemalja
Jašta je a platiniju bi samo jedno poručio:Madrid wrote:Najveca glupost koju je Platini izmislio, cuj Euro u 13 zemalja...
-
mistek
#8 Re: EURO 2020 13 zemalja
Kakva crna BiH. Ideja je glupost i haman je nemoguće realizovati. Ne znam ni da li te države trebaju biti locirane jedna blizu druge. Sumnjam.
Uglavnom, ima sigurno 30 zemalja koje imaju stadione za svjetlosnu godinu ispred naših. Ako se ideja ostvari, onda pretpostavljam da će tu biti 3-4 velike zemlje (Njemačka, Francuska, Italija, Engleska), te zemlje tipa Holandije, Belgije, Švicarske, Češke, Austrije, plus par zemalja sa jednim solidnim stadionom sa 5 zvjezdica koji ispunjava sve uslove i novogradnja je, tipa Rumunija, Ukrajine, Poljske, Kazahstana, Gruzije, Makedonije, Slovenije, Mađarske.
BiH ima bolji stadion (pri čemu vrhunski stadion od 10.000 mjesta ne smatram dobrim) jedino od Albanije, Andore, Crne Gore, Farskih Ostrva, Estonije, Islanda, Latvije, Lihtenštajna, Litvanije, Luksemburga, San Marinom.
Neznatna je razlika sa Armenijom, Hrvatskom, Bjelorusijom, Srbijom, Kiprom, Finskom, Moldavijom, Maltom, Slovačkom.
Uglavnom, ima sigurno 30 zemalja koje imaju stadione za svjetlosnu godinu ispred naših. Ako se ideja ostvari, onda pretpostavljam da će tu biti 3-4 velike zemlje (Njemačka, Francuska, Italija, Engleska), te zemlje tipa Holandije, Belgije, Švicarske, Češke, Austrije, plus par zemalja sa jednim solidnim stadionom sa 5 zvjezdica koji ispunjava sve uslove i novogradnja je, tipa Rumunija, Ukrajine, Poljske, Kazahstana, Gruzije, Makedonije, Slovenije, Mađarske.
BiH ima bolji stadion (pri čemu vrhunski stadion od 10.000 mjesta ne smatram dobrim) jedino od Albanije, Andore, Crne Gore, Farskih Ostrva, Estonije, Islanda, Latvije, Lihtenštajna, Litvanije, Luksemburga, San Marinom.
Neznatna je razlika sa Armenijom, Hrvatskom, Bjelorusijom, Srbijom, Kiprom, Finskom, Moldavijom, Maltom, Slovačkom.
- animals
#9 Re: EURO 2020 13 zemalja
mistek wrote:Kakva crna BiH. Ideja je glupost i haman je nemoguće realizovati. Ne znam ni da li te države trebaju biti locirane jedna blizu druge. Sumnjam.
Da si provjerio ili procitao nesto vidio bi da je Hrvatska navedena u ti 13 zemalja a jedna Austrija nije..iz cistog razloga da se igra u onim zemljama koje se vecinom plasiraju na Euro..
- limeni
#10 Re: EURO 2020 13 zemalja
statisticki nam je sansa oko 25%, realno nemamo 2% sanse..naravno je lakse organizovati utakmicu u jednom gradu nego u citavoj zemlji. jednostavno nismo interesantni za uefu. prvenstvo ce se igrati u londonu, parizu, muenchenu, barceloni, rimu, moskvi, istanbulu, bazelu, amsterdamu, kopenhagenu,lisabonu,glasgow..mozda ulete neke egzoticne destinacije kao sto su zagreb, kisinjev, baku, sarajevo, erevan, tbilisi, beograd, riga..
-
Madrid
#11 Re: EURO 2020 13 zemalja
Ako racunas Maksimir onda jeste i Hrvatska losa, ali Poljud je poprilicno fin stadion...mistek wrote:Kakva crna BiH. Ideja je glupost i haman je nemoguće realizovati. Ne znam ni da li te države trebaju biti locirane jedna blizu druge. Sumnjam.
-
Ammaar
#12 Re: EURO 2020 13 zemalja
Imamo velike sanse ali EP 2220-te dakle sada krenuti i za 200 godina nadajmo se da cemo imati par mocnih stadiona na kojima bi se moglo odrzati EP
- anonimnaosoba
#13 Re: EURO 2020 13 zemalja
Ćao Platini ! 
- Logovan
#14 Re: EURO 2020 13 zemalja
Ne maštajte eto Boga vam dragog.

A ideja da se Euro igra u 13 zemalja je čista glupost.
A ideja da se Euro igra u 13 zemalja je čista glupost.
- Jack Be Nimble
#15 Re: EURO 2020 13 zemalja
Super stvar ako je u 13 zemalja, sto se nisu sjetili 2008 kada sam bio u Evropi 
- SFRJ-Forever
#16 Re: EURO 2020 13 zemalja
Platiniju se bliži kraj, te će uskoro u penziju (ja bar mislim tako), i na silu pokušava da uvede nekakve novitete u fudbal.
Ideja da se Euro igra u trinaest zemalja je čista glupost, jer osim što se gubi nogometna čar, imačeš situacije koje neće biti nikako prijatne.
Ideja da se Euro igra u trinaest zemalja je čista glupost, jer osim što se gubi nogometna čar, imačeš situacije koje neće biti nikako prijatne.
- cyprus
#17 Re: EURO 2020 13 zemalja
Meni je ideja o stadionima domaćinima širom Evrope super... Al mi se ne sviđa broj od 24 reprezentacije na prvenstvu... Nije to onda to...
- SFRJ-Forever
#18 Re: EURO 2020 13 zemalja
Zamisli da prvu utakmicu igraš u Parizu, a neku drugu u posve drugoj zemljicyprus wrote:Meni je ideja o stadionima domaćinima širom Evrope super... Al mi se ne sviđa broj od 24 reprezentacije na prvenstvu... Nije to onda to...
Ili recimo prvu utakmicu igraš u Madridu, a neku utakmicu tamo u Moskvi
- Jack Be Nimble
#19 Re: EURO 2020 13 zemalja
SFRJ-Forever wrote:Zamisli da prvu utakmicu igraš u Parizu, a neku drugu u posve drugoj zemljicyprus wrote:Meni je ideja o stadionima domaćinima širom Evrope super... Al mi se ne sviđa broj od 24 reprezentacije na prvenstvu... Nije to onda to....
Ili recimo prvu utakmicu igraš u Madridu, a neku utakmicu tamo u Moskvi.
Super! Ako zivis u Finskoj mozes laganice opaliti na EURO mec. Kada ides u posjetu nekoj zemlji, mozes da izaberes grad gdje ce biti utakmica i uzeti kartu. Takodjer bolje je da drzava uvali pare u jedan grad, stadion, aerodrom, autoput, policiju nego da to radi u 6 gradova i nabije sebi trosak preko glave.
Al kao sto je Cyprus rekao, neka odrze citavo prvenstvo u Americi samo neka ostave na 16 repki.
- Ajatolah_
#20 Re: EURO 2020 13 zemalja
Je li razjašnjeno kako će se određivati domaćinstva i grupe? Recimo Portugal, može li se desiti da ih bace u grupnoj fazi u Moskvu ili će to sigurno biti zapadna Evropa?
A ideja o 24 zemlje mi je katastrofa... Prvo što će kvaliteta fudbala u grupnoj fazi drastično opasti, a drugo, taman kad smo ojačali kvalifikacija postade nikakav uspjeh.
Mora se nešto uraditi i sa samim kvalifikacijama, Švabe, Holanđani i Španci mogu komotno slati igrače iz drugih liga kad znaju da smiju završiti treći i opet se plasirati.
A ideja o 24 zemlje mi je katastrofa... Prvo što će kvaliteta fudbala u grupnoj fazi drastično opasti, a drugo, taman kad smo ojačali kvalifikacija postade nikakav uspjeh.
- SFRJ-Forever
#21 Re: EURO 2020 13 zemalja
Da li iko od vas razmišlja o igračima, o trenerima ? Za navijače je lagano. Ali valja igračima putovati po cijeloj Europi (bez obzira što se i avionom ide), umore se ljudi i tokom leta, a da ne govorim o tome koliku razliku može igrati i klima u pojedinim državama. Npr: Prvu utakmicu igraš u Lisabonu (Portugal), a neku drugu tamo u Sibiru ( Rusija). Nije svejedno, morate priznatiJack Be Nimble wrote:SFRJ-Forever wrote:Zamisli da prvu utakmicu igraš u Parizu, a neku drugu u posve drugoj zemljicyprus wrote:Meni je ideja o stadionima domaćinima širom Evrope super... Al mi se ne sviđa broj od 24 reprezentacije na prvenstvu... Nije to onda to....
Ili recimo prvu utakmicu igraš u Madridu, a neku utakmicu tamo u Moskvi.
Super! Ako zivis u Finskoj mozes laganice opaliti na EURO mec. Kada ides u posjetu nekoj zemlji, mozes da izaberes grad gdje ce biti utakmica i uzeti kartu. Takodjer bolje je da drzava uvali pare u jedan grad, stadion, aerodrom, autoput, policiju nego da to radi u 6 gradova i nabije sebi trosak preko glave.
Al kao sto je Cyprus rekao, neka odrze citavo prvenstvo u Americi samo neka ostave na 16 repki.
- burek_in_space
#22 Re: EURO 2020 13 zemalja
Po meni, chak i da se i kod nas organizuje jedna-dvije utakmice ( shto je praktichno nemoguce ), jedna od glupljih ideja u zadnje vrijeme.
Shto je Platini nije implementirao, od narednog EP, koje se igra u njegovoj Francuskoj?
Hoce, al' u kurki.
Shto je Platini nije implementirao, od narednog EP, koje se igra u njegovoj Francuskoj?
Hoce, al' u kurki.
- antifascism
#23 Re: EURO 2020 13 zemalja
Pa nas stari savez sa Munjom je trazio da BiH organizuje EURO 2008

- Logovan
#24 Re: EURO 2020 13 zemalja
Normalno da je katastrofa, gubi se sva draž fudbala. Postepeno se fudbal uništava. Još malo pa će sve reprezentacije igrati na Euru, neće uopšte biti kvalifikacija.EdoI wrote: A ideja o 24 zemlje mi je katastrofa... Prvo što će kvaliteta fudbala u grupnoj fazi drastično opasti, a drugo, taman kad smo ojačali kvalifikacija postade nikakav uspjeh.Mora se nešto uraditi i sa samim kvalifikacijama, Švabe, Holanđani i Španci mogu komotno slati igrače iz drugih liga kad znaju da smiju završiti treći i opet se plasirati.
Vazda smo bili optimistični.antifascism wrote:Pa nas stari savez sa Munjom je trazio da BiH organizuje EURO 2008![]()
-
mistek
#25 Re: EURO 2020 13 zemalja
Jeste, isto ko što je Bilino Polje u opticaju za Super kup 2016.animals wrote:mistek wrote:Kakva crna BiH. Ideja je glupost i haman je nemoguće realizovati. Ne znam ni da li te države trebaju biti locirane jedna blizu druge. Sumnjam.
Da si provjerio ili procitao nesto vidio bi da je Hrvatska navedena u ti 13 zemalja a jedna Austrija nije..iz cistog razloga da se igra u onim zemljama koje se vecinom plasiraju na Euro..
Izbor domaćinstva za Euro 2020. je tek za 3 godine.
Oba jedna velika nula. Pa zna se na kakvim se stadionima igra Euro. Poljud je jedino lakše rekonstruisati, manje para, logičniji izbor. No, bez obzira, ako se bilo koja zemlja odluči za korak kandidature za domaćinstvo (Srbija, Hrvatska, BiH), mora praviti novi stadion, samo za tu namjenu. Čitao sam da Srbi to imaju u planu. Hrvati 100 godina svakako planiraju praviti novi stadion u Zg, samo kod njih nema ništa ispod milijarde kuna, a to je apsurdna cifra, jer se solidan stadion može napraviti za 5 puta manje pare.Madrid wrote:Ako racunas Maksimir onda jeste i Hrvatska losa, ali Poljud je poprilicno fin stadion...mistek wrote:Kakva crna BiH. Ideja je glupost i haman je nemoguće realizovati. Ne znam ni da li te države trebaju biti locirane jedna blizu druge. Sumnjam.