EURO 2016

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#976 Re: EURO 2016

Post by todd_smith »

https://streamable.com/n0pt

lijepa prelijepa igra velike italije

:lol:

obicni zabari, bili i ostali, da ih hoce opet Spanci naguziti
MOSALJOZE

#977 Re: EURO 2016

Post by MOSALJOZE »

Opet,ako bih birao Italija ili Španija,izabrao bi Italijane.
todd_smith

#978 Re: EURO 2016

Post by todd_smith »

ma bmk i za jedne i za druge, barem Spanci u zadnjih 10 godina pruzili su vise prelijepe igre i golova, nego ovi zabari koji su uvijek igrali na padanje i plac i prigovore sudiji, jos prije nego sto u Spanci to poceli da rade
omar little

#979 Re: EURO 2016

Post by omar little »

ja, vala, ne bih. :D

ovo hajpanje talijanaca preslo svaku mjeru, ne mogu se okrenuti nigdje a da mi neko ne slinavi o takticki truc prac, tv, internet, radio. pobijedili jednu tekmu protiv belgije, nisu turnir uzeli, jebote. da lukaku i origni nisu debili druga bi se prica pricala. cekaj da im dodje neka ozbiljnija repka koja nece fulati svoje sanse.
Partijaner

#980 Re: EURO 2016

Post by Partijaner »

Imam neki osjecaj da bi Poljska mogla daleko dogurat.
MOSALJOZE

#981 Re: EURO 2016

Post by MOSALJOZE »

Kad su Italijani u pitanju pod "ozbiljnija repka"može ići samo Njemačka i Španija,ovo ostalo iskontroliraju oni bez problema.
Belgija je napadački toliko potentna,da je pravo čudo kako nisu uspjeli dati gol,ali opet to pokazuje koliko je zapravo Italija defanzivno jaka.
todd_smith

#982 Re: EURO 2016

Post by todd_smith »

Ma Belgija je Engleska iz 00tih 2.0

Ekipa prepuna individualnih talenata sa debilom na klupi.

Vezni red prejjeben, ali bez jednog jedinog vodje na terenu. Radja masina koja trci, De Bruyne djecak koji za probaciti pas, Felliani i Witsel krkani obicni. Znaci niko u veznom redu da je vodja tipa Gerrard, Viera, Roy Keane itd.

Napad imaju Lukakua koji ima gori prvi dodir sa loptom nego Dzeko, jednu utakmicu je Melunovic drugu Shevchenko. O Hazardu da ne pricam ove sezone.

Odbrana imaju pet igraca, od cega je jednom stoper prirodna pozicija.

Iskreno mislim da ce biti cudo ako Belgija prodje grupu. Ona Irska iz prvog poluvremena protiv Svedjana ce ih pojesti.
relativno84

#983 Re: EURO 2016

Post by relativno84 »

todd_smith wrote:https://streamable.com/n0pt

lijepa prelijepa igra velike italije

:lol:

obicni zabari, bili i ostali, da ih hoce opet Spanci naguziti
Sve je ovo sastavni dio igre, kako zaustaviti protivnika kad te preleti nego rukama :D bitno je da nema vece brutalnosti da ga povrijedis, a ovo je sve normala :D

Italija nikada nije igrala previse lijepo, mozda samo 2006 jer su tim cinili veliki majstori svog posla, ali generalno uvijek se vise gleda konacni cilj nego dojam koji ce ostaviti, i da velika su repka to se zna odavno :izet: :D
Jack Be Nimble

#984 Re: EURO 2016

Post by Jack Be Nimble »

palermo wrote:¸Meni jako ide na živce ovo da prostite na izrazu preseravanje k'o biva ne valja orvenstvo, slab kvalitet i slične gluposti. Meni je recimo sjajno vidjeti ove navijače Islanda, navijače Mađarske danas, Albance.....da ne govorim Irce....to zapravo i jeste bit fudbala,nepšatvorena emocija, nije njegova bit neka sada peta, šut i slično.

Ovo prvenstvo je nezanimljivo samo za luzere kao što smo mi koji smo ostali kući i ne ulažemo emocije ni u šta. Zanimljvo je da recimo slične komentare o nezanimljvosti prvenstva čitam i na srpskim sajtovima. I njima kao i nama nezanimljivo i nekvalitetno. Što li bože.....
Nismo luzeri po prvi put ili da je ovo prvo prvenstvo bez nas. Uživao sam u drugima (sem mozda SP 10 zbog kvaliteta I EP 12 jer sam stalno mislio o penalu), ali grupna faza ovog prvenstva je užas. Tim može izgubiti prve dvije I jos imati nade da ide dalje.
pirmin

#985 Re: EURO 2016

Post by pirmin »

Prvenstvo je zanimljivo a tek se zakuhava.
Bice ovdje svasta. Nema razvaljivanja tako da
mi se ovo prosirenje cini sasvim opravdanim.
Prvo kolo, najzanimljivija mi je bila tekma Ger-Ukr.
ultima_palabra

#986 Re: EURO 2016

Post by ultima_palabra »

Ima golova više nego na nekim drugim prvenstvima (sjetim se kuknjave 2010.), ali se nekako igra mehanički i neinventivno... 80% utakmice gledam u telefon ili radim nešto drugo... možda sam ja ostario :mrgreen:
fortaleza

#987 Re: EURO 2016

Post by fortaleza »

jasko_ba wrote:
"[Iceland] celebrated like they had won the Euro cup or something. That's a small mentality. That's why they'll do nothing."
—Cristiano Ronaldo, on Iceland after their 1-1 draw with Portugal
Mamu supacku :twisted:
Ronaldo je generalno upravu, to se mora reći, ali je zaboravio da njegova Madeira gdje je rođen ima stanovnika gotovo kao Island i njima bod na euru stvarno puno znači, a i ne znaju kad će ponovo dobiti ovakvu priliku tako da tu baš i nema priče o slabom mentalitetu.

330 000 stanovnika, bravo Island. Nakon prvog kola simpatični su mi Island, Mađarska, Rumunjska, Ukrajina te Irska (ovi pogotovo :D, ostavili su najljepši dojam do sad, igraju otvoreno, klasični EPL nogomet na koji smo navikli).

Mislim da bi Poljska mogla nešto napraviti, Italija se pokazala u dobrom svjetlu, kompaktna, organizirana, dok su Englezi, Rusi, Belgijci najmanje pokazali od ovih većih.

Moji "favoriti" :D

1. Irska (jer igraju najotvorenije s obzirom na kvalitetu, a dali su i odličan gol te imali dobre prilike)
2. Island (tko ih ne bi simpatizirao, 330 000 stanovnika :D )
3. Ukrajina (pokušavali igrati s Njemačkom i većinom bili ravnopravni, izgubili su baš nesretno, drugi gol je bio kad je sve bilo gotovo)
4. Mađarska (začepili usta svima mada malo sretno, pokazali da su ipak bolji od "najslabije" reprezentacije)
5. Rumunjska (imali svoje prilike protiv Francuza, da ih sudac nije "volio" mogli su bolje proći, domaćih dobio poguranac kod gola)

Naravno Hrvatska ispred ovih pet.
zg1911

#988 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

Billy The Pljuc wrote:Cuj manekena sta je izjavio, imam osjecaj da ce se opet izvinjavati i reci da je izvuceno iz konteksta.

Helem gledah malo dalje kostur natjecanja i interesantno je da se u cetvrtfinalu moze desiti slijedece:

Francuska vs Vels/Rusija - Island/Madjarska

Engleska vs Portugal/Belgija

Spanija vs Svicarska/Poljska

i po meni isuvise rano za Italija vs Njemacka al takav je kostur jbga.

Francuzima je otvoreno do polufinala uz neko domacinsko sudjenje koje ocekujem i tamo ce ih cekati jal Italija jal Njemacka a vrlo vjerovatno ovi prvi.
Drugo polufinale je najvjerovatnije Spanija vs Engleska ako ih ne ukopa selektor i ranije.
kakva italija-njemacka u cetvrfinalu ako vec prognoziras u postu prije ovog da ce italija kao prva ici u 1/8 na hrvatsku kao drugu? mogu se samo molit da ce ici na spanjolsku. zna se kako prolaze s nama, a igrasmo i na sp i na ep i u kvalifikacijama. italija ne zna za pobjedu protiv hrvatske. i u ovom kvalifikacijskom ciklusu se mogu zahvalit vcro huliganima odnosno hns zgadiji sto nisu fasovali usred milana

veze o nogometu nemaju oni koji su mislili da je italija smijesna jer nema igraca ala totti, baggio, pirlo, del piero itd, jer tim s juveom obranom, buffonom, predvodjen conteom ne moze biti smijesan. no ne pretjerujmo, prognoziram im da nece stici do 1/4 finala

inace, odlicno prvenstvo! lijepo je da sudjelovat mogu i nogometno manje nacije poput islanda, sipaca, otocana. a pogotovo je lijepo kad se vidi da to uopce ne utjece na neizvjesnost utakmica. o tome koliko se razvodnila kvaliteta govori fakt da ni jedna utakmica nije dobijena s vise od 2 razlike, a rezultatski najizvijesnija utakmica je bila madjarska-austrija (cini mi se da madjari zabise drugi gol prije svaba i digica) u kojoj pobijedise "veci autsajderi"
sumirprimus

#989 Re: EURO 2016

Post by sumirprimus »

nego zg, kakvi se to neredi najavljuju? :D
zg1911

#990 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

a nek se napuse kurca! gade se i meni i mamic i suker i hnl i hns, ali sto fali modricu, srni, corluki? dosadni su vise. pogotovo jer igraju na kartu ustastva. znaju di europu svrbi...

al bas trebas biti idiot i potrosit koliko stotina eura i dana godisnjeg zbog takvih razloga. pij, prci, jedi, deri se, pjevaj... jebote dinamo i hajduk i takav zivot smisla "voli te mama al ne vise od dinama"

ma generalno su navijaci bas talog drustva
Billy The Pljuc

#991 Re: EURO 2016

Post by Billy The Pljuc »

@zg1911,

Ma buraz mozda sam se i ja pogubio sinoc u sitne sate u proucavanju kostura natjecanja al nekako izracunah da se Italija i Njemacka mogu sastati u cetvrfinalu, naravno preduvjet je da budu prvaci skupina i prodju osminu finala.
Uz duzno stovanje Hrvatskoj Conte i ovakva Italija ce najvjerovatnije proci dalje ako se sastanu, ne tvrdim da ce to biti lako ili da Hrvatska nema svoje sanse u tom srazu al onakvo igranje odbrane ne ostavlja mnogo nade protivnicima. Naravno da bih ja volio da Hrvatska prodje i da su moje simpatije na strani iste al utisak nakon prvih utakmica jednih i drugih mi drugacije govori.
Ono sto se meni konkretno nije svidjelo kod Hrvatske je slaba realizacija i trebali su razbucati Tursku a nisu, dobra stvar je da ima mnogo vremena da se taj segment igre popravi. Istina je i da ni jedna druga repka nije razbucala protivnika u prvom krugu a imali su dominaciju kao i Hrvatska i mnogo pokusaja prema golu.
Helem jos je rano definitivno za bilo kakve prognoze i bicemo pametniji nakon drugog kruga, ima jos dosta da se igra.
sumirprimus

#992 Re: EURO 2016

Post by sumirprimus »

zg1911 wrote:a nek se napuse kurca! gade se i meni i mamic i suker i hnl i hns, ali sto fali modricu, srni, corluki? dosadni su vise. pogotovo jer igraju na kartu ustastva. znaju di europu svrbi...

al bas trebas biti idiot i potrosit koliko stotina eura i dana godisnjeg zbog takvih razloga. pij, prci, jedi, deri se, pjevaj... jebote dinamo i hajduk i takav zivot smisla "voli te mama al ne vise od dinama"

mescini da bi vi mogli lako fasovat za ove ostale, najmanji ste od incidentnih... :D

u pojasnjenju stoji da ne prizeljkujem ispadanje susjedima, boze sacuvaj,naprotiv simpatisem ih ,fina ekipa ne mos ne pratit ih. :thumbup:
cyprus

#993 Re: EURO 2016

Post by cyprus »

Pretjeruje se vala i sa hvalospjevima o Italiji... Jesu odigrali dobru utakmicu i izvukli još bolji rezultat, pokazali određenu simpatičnost, ali da je sad nešto wow, vala nije... Po meni je ondje više Belgija (Wilmots) podbacila, nego što su ovi oduševili... Jučer je Korisničkoime malo iskarikirao, ali nije u potpunosti pogriješio - pobjeda Italija i pobjeda Mađarske imaju značajnih sličnosti... Također, Grčka kada je ovako pobjeđivala, onda su išle salve zgražavanja, a ovo je valjda rapsodija na žabarski način :roll:
Last edited by cyprus on 15/06/2016 10:28, edited 1 time in total.
sumirprimus

#994 Re: EURO 2016

Post by sumirprimus »

zvonko,alac s indexa je cesto alapav,al ima ga pravo, jedna odrijtkih proslava gola a da nema veze sa srculencima,sponzorusama,sponzorima,bogu i sl...
madjari-salaj
zg1911

#995 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

Billy The Pljuc wrote:@zg1911,

Ma buraz mozda sam se i ja pogubio sinoc u sitne sate u proucavanju kostura natjecanja al nekako izracunah da se Italija i Njemacka mogu sastati u cetvrfinalu, naravno preduvjet je da budu prvaci skupina i prodju osminu finala.
Uz duzno stovanje Hrvatskoj Conte i ovakva Italija ce najvjerovatnije proci dalje ako se sastanu, ne tvrdim da ce to biti lako ili da Hrvatska nema svoje sanse u tom srazu al onakvo igranje odbrane ne ostavlja mnogo nade protivnicima. Naravno da bih ja volio da Hrvatska prodje i da su moje simpatije na strani iste al utisak nakon prvih utakmica jednih i drugih mi drugacije govori.
Ono sto se meni konkretno nije svidjelo kod Hrvatske je slaba realizacija i trebali su razbucati Tursku a nisu, dobra stvar je da ima mnogo vremena da se taj segment igre popravi. Istina je i da ni jedna druga repka nije razbucala protivnika u prvom krugu a imali su dominaciju kao i Hrvatska i mnogo pokusaja prema golu.
Helem jos je rano definitivno za bilo kakve prognoze i bicemo pametniji nakon drugog kruga, ima jos dosta da se igra.
hvala na simpatiziranju hrvatske :thumbup: i ja sam bio za bih

slazem se da je jos rano. cesto se nakon prve poleti, pa se onda grubo tresne

a dalje... a gle, ja to malo navijacki, al ima nesto i u toj tradiciji. a i nije zbilja italija bauk. ne bih imao nista protiv da ukrstimo koplja pa kud koji mili moji. inace, od velikih reprezentacija simpatiziram upravo italiju
sumirprimus

#996 Re: EURO 2016

Post by sumirprimus »

samo da corlukina glava izdrzi,jer od onog sildenfelda nema hljeba... :D
zg1911

#997 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

sumirprimus wrote:
zg1911 wrote:a nek se napuse kurca! gade se i meni i mamic i suker i hnl i hns, ali sto fali modricu, srni, corluki? dosadni su vise. pogotovo jer igraju na kartu ustastva. znaju di europu svrbi...

mescini da bi vi mogli lako fasovat za ove ostale, najmanji ste od incidentnih... :D

u pojasnjenju stoji da ne prizeljkujem ispadanje susjedima, boze sacuvaj,naprotiv simpatisem ih ,fina ekipa ne mos ne pratit ih. :thumbup:

a cuj, fasujemo li nece biti nezasluzeno, zbog belosvetske zavere itd. toleriralo se nama i previse...

steta bi bilo da nas sad izbace kad imamo dobru momcad. da nam u vezi igraju tudor, kovac, tomas i zivkovic (kao u baricevo vrijeme) pa ne's ti stete, ovako...
Billy The Pljuc

#998 Re: EURO 2016

Post by Billy The Pljuc »

Evo covjek objasnio:

U vjerojatno najkompletnijoj i najdojmljivijoj partiji jedne ekipa u dosadašnjem dijelu Eura, Conteova Italija je u svakom segmentu igre bila klasu iznad svojeg suparnika. Troma Belgija koja je 90 minuta igrala u istom tempu, s lošom geometrijom u igri, rigidnim kretnjama i bez imalo rizika, djelovala je kao nabrzaka sklepana momčad na Football Manageru, kada tu igricu igra igrač koji jednostavno pobaca najzvučnija imena na zacrtane pozicije i nada se najboljem. Umjesto skupa od 11 jedinki s jasnom ulogom, vidjeli smo 11 samostalnih entiteta koji su svake sekunde igre dokazivali kako s izbornikom ne pričaju isti jezik, što je i čak i neki satiričan izgovor belgijske socio-kulturološke podijeljenosti. Mark Wilmots djelovao je kao izgubljeni tinejdžer pored prokušanog lisca, unezvjereno tražeći odgovore svuda, osim u svojoj glavi.

Italija se strpljivo branila u 3-5-2 zoni, koja je začas postajala 5-3-2 kada se trebalo braniti bliže svojem golu i zatvoriti prostor Hazardu i De Bruyneu, a još se brže transformirala u 3-4-3 presing kada bi se lopta našla kod belgijskog beka. Igrač viška u zadnjoj liniji, godinama uigravan u Juventusu, omogućavao je bekovima puno veću slobodu u igri – svaki od njih mogao je visoko izaći iz linije kako bi pritisnuo belgijskog beka, a zadnja linija bi i dalje ostajala "netaknuta", sada četveročlana. Posao je olakšan i veznim igračima – Parolo i Giaccherini mogli su visoko pomagati svojim špicevima u izlasku, znajući da neće De Rossija ostaviti samog, jer mu uvijek izlaskom može pomoći jedan stoper viška iz zadnje linije. Fleksibilnost i kompaktnost po širini, pa onda i dubini terena bili su i više nego dovoljni za statičnu Belgiju, koja je često napade završavala s loptom u nogama stopera, koji bi onda pokušavali dubinski pas prema jednom od veznjaka udaljenom i po 25 metara od lopte – ravno u talijansku zamku.

Eksplozija u napadu

Posebno je dojmljiva bila igra Italije u napadačko fazi igre – za razliku od ustaljenog stereotipa o ekipi koja se brani 90 minuta, izlasci s minimalno pet igrača u završnicu i jasna namjera u svakom pasu već su dobro poznat Conteov rukopis. U trenutku kada Italija osvoji loptu, oba beka šprintaju široko i visoko, "povećavajući" teren za igru. Premda je De Rossi bio dobro praćen od Fellainija i nije mogao organizirati igru iz dubine, za Italiju tu nema problema – sva tri stopera sjajna su na lopti i mogu odraditi prvu fazu napada bez ikakvih problema. Da ste se kojim slučajem uključili na utakmicu prilikom Giaccherinijevog primanja lopte kod gola, teško biste mogli reći je li ju poslao Andrea Pirlo ili Leonardo Bonucci.

Inače, Italija ima nekoliko vrlo jednostavnih, ali efektnih principa u igri prema naprijed. Prva se odnosi na opterećenje suparnikove zadnje linije s velikim brojem igrača, posebno napadačima koji se povlače po loptu i za sobom izvlače stopere, odigravaju povratni pas, a onda suparnik panično brani prostor iza svojih leđa, u kojeg nadiru i bekovi, i napadači, a nerijetko i dva bočna vezna igrača.

Italija s dva bočna igrača (lijevo Darmian nije u kadru) i dva napadača opterećuje suparničku zadnju liniju. Zvjezdicom je označen jedan od stopera koji u postavi s trojicom otraga uvijek ima prostora. Čak i kad su opcije u sredini zatvorene, zahvaljujući tehničkoj potkovanosti zadnje linije mogu dijagonalom promijeniti stranu, ili brzom cirkulacijom okolnim putem dovesti loptu na suprotnu stranu.

U idućoj situaciji vidimo kako to koriste – bek prema kojem ide lopta privlači pozornost belgijskog beka koji mora izaći široko, stoperi su orijentirani centralno na napadače i otvara se golem koridor između u kojeg utrčavaju veznjaci, u ovom slučaju Parolo.

Lopta putuje prema Pelleu koji je označen kružićem. Jedan igrač uvijek mu se nudi na povratnu loptu (ovdje Parolo), dok prostor iza leđa uvijek napada visoko postavljeni bek.
Ove situacije samo ukratko pokazuju na koliko preuzimanja Belgija mora biti spremna svakog trenutka i koliko je brz tranzicijski momentum Italije, a igra bekova koji su de facto primarni fokus napada a često i egzekutori, strahovito odudara od njihove tradicionalno uvriježene uloge "tek" pomoćnih braniča. Sve je to djelo jednog čovjeka koji radi vrhunski posao već neko vrijeme.

Dekadencija Serie A

Prije samo pet godina, Serie A je izgledala jako tužno. Calciopoli koji je samo nekoliko sezona prije toga uzdrmao cijelu ligu i razbio Juventusovu dominaciju, donio je novi poredak snage gdje se kao apsolutni vladar nametnuo tek Mourinhov Inter. Ipak, nakon dvije fantastične godine i vrhunski obavljenog posla, Moratti se vratio prokušanom receptu sumnjivih trenera i još sumnjivijih pojačanja. Inter je slijedio primjer čitave lige – dovođenje igrača koji su umjesto na zaslužena vječna nogometna lovišta došli odigrati laganiju sezonu i upisati Milan ili Inter kao poslodavca u svoj CV na Wikipediji. Pretakanje iz šupljeg u prazno stiglo ih je glave i pokušaj povratka na staze stare slave bio je nemoguć na ovaj način – uvjeti na tržištu rapidno su uvjetovali opadanje vrijednosti svih njihovih dionica, i u doslovnom i u prenesenom smislu.
Na naplatu su došli i infrastrukturni i organizacijski problemi, a pored uzdrmanih velikana, nitko se iz drugog plana nije uspio nametnuti novim smjerom, talijanskim nogometnim "New Dealom" , koji je bolno očito bio potreban. Romini pokušaji čak su i na nešto ličili, ali pomanjkanje strpljenja i nove dramatične reorganizacije pokazale su da je ipak bila riječ o improvizaciji, a ne jasnom planu. Tijekom tog razdoblja, legendarni Juventusov veznjak marljivo je skupljao ideje i iskustvo za budućnost, a pritom je uspio Bari i Sienu uvesti u najviši razred talijanskog nogometa. Nakon što je konačno imenovan za trenera Juventusa u ljeto 2011., više ništa neće biti isto.

Stvorio zvijer koju je Allegri usavršio

Stara Dama je u tom trenutku bila u stanju nedostojnom svojeg imena. Sedma pozicija na tablici, ispadanje u četvrtfinalu talijanskog kupa i ispadanje u grupi Europske lige iza Manchester Cityja i Lech Poznana sasvim sigurno nisu najslavniji dani torinskog kluba. Vezna linija koja je bila bazirana na Felipe Melu trebala je biti podrška već ostarjelom Del Pieru i sili napadača koji su se izmjenjivali kao na traci, tražeći mu najboljeg partnera – Matri, Iaquinta, Quagliarella i Amauri. O kroničnoj slabosti tog kadra dovoljno govori i kako je svoje mjesto u ekipi znao naći i 35-godišnji Braco Salihamidžić, Frederik Sørensen ili već davno zaboravljeni Marco Motta.

Kadrovsko i sistemsko unaprjeđenje koje je uslijedilo bilo je kulturološki šok. Akvizicijom Pirla i davanjem ključeve igre u ruke vjerojatno je plemenitog registu spasio sudbine generacijskih kolega koji su polako klizili u nogometnu irelevantnost. Dovedeni su i Vučinić i Vidal, igrači koji će biti nositelji igre kroz naredno razdoblje. Baš je uloga crnogorskog napadača bila jako bitna za njegov sistem – u slučaju kada je pritisak na Pirla bio prejak, uvijek je u prednjoj liniji imao igrača koji se mogao spustiti na desetku i odigrati spojku koja bi povezala igru u završnoj fazi. Kasnije je na tom mjestu instalirao već i pomalo zaboravljenog velikana Carlosa Teveza. Svaki od navedenih u tom je razdoblju igrao nogomet karijere. Sveti romb stopera i Buffona, sredina terena s balansom između koplja i kista te klasan napad s dinamičnim tranzicijama i vrhunskom organizacijom donijeli su tri nacionalne titule koje su vratile Juve na vrh Serie A. Još bitnije, Juventus je konačno postao europski relevantan, a Talijani se više nisu morali sjećati sa sjetom Intera pod Mourinhom, koji je djelovao kao nedosanjani ideal kojem se više nikada neće približiti. Malo nakon njega, na tim temeljima Allegri će izgraditi europskog viceprvaka. Utjecaj je bio očit i u samoj ligi – pojava trenera novije škole s modernim tekovinama u igri, brzim nogometom i inzistiranjem na braničima koji moraju biti dobri na lopti jer jedini oni imaju dovoljno vremena za organizirati igru poput Sarrija, Giampaola ili Di Francesca učinili su ligu progresivnijom nego ikad, i samo je pitanje kada će više strukture i kapital pripomoći ovakvu bazu koja gazi naprijed.

Uzbudljivi Azzuri

Koliko je ljudi moglo zamisliti prije desetak godina da će Talijani biti najuzbudljivija i najdinamičnija reprezentacija na nekom turniru, premda u njoj više ne igraju klase poput Tottija, Pirla, Del Piera ili Vierija? Cesare Prandelli već je 2012. na bazi Conteovog Juventusa umalo osvojio Europu prezentirajući sjajan nogomet, da bi nakon neuspjeha u Brazilu uzde prepustio duhovnom ocu ovih modernih Azzura. Pozivi, pa i stavljanje u prvi sastav široj javnosti relativno nepoznatih igrača, samo govore o kvaliteti skautinga koje njegov tim odrađuje u traženju komplementarnih dijelova za sustav kojeg dosljedno provodi. Premda su kroz povijest dali svijetu i Dantea i Michelangela, i Jacopa Perija i Benignija, nogometni stil bio im je podosta konzervativan, jednoličan. Danas je to jako daleko od istine. Prvi odgovorni za to je čovjek s naslovne slike.

Nove tekovine u nogometnoj Italiji nemaju jedan jedini izvor niti uzrok, ali baš sve zajednički upiru prstom u smjeru jednog čovjeka i njegove ostavštine. Antonio Conte, čovjek koji je oživio Calcio.
sumirprimus

#999 Re: EURO 2016

Post by sumirprimus »

konte olso noun ez lejzr ajz :D
zg1911

#1000 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

sumirprimus wrote:samo da corlukina glava izdrzi,jer od onog sildenfelda nema hljeba... :D
ne znam jesi primjetio da su turci imali samo jednu sansu? kad je turcin nadakocio vidu u skoku. sumnjam da bi lovrena. lovren je divlji i nepouzdan, no vida je isti takav samo manje skocan i manje brz. steta lovrena! tip je stvarno stroj sto se atleticizma tice. sa corlukom bi cinio super tandem. jedan atleta, a drugi po onon "um caruje, snaga klade valja" :D
Locked