Portugal 0 - 2 Cape Verde
Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#2376 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
od koga je srbija izgubila
- Logovan
#2377 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Portugal je igrao u kombinovanom sastavu koliko znam, ali eto mogli su makar remi izvući.Romanista 101% wrote:od koga je srbija izgubila![]()
- cyprus
#2378 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Nije Kap Verde uopšte tako smješna reprezentacija...
- Lakat Jebić
#2379 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
ma daj ba nemoj zajebavatcyprus wrote:Nije Kap Verde uopšte tako smješna reprezentacija...
- cyprus
#2380 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Pa recimo da je to nivo neke osrednje evropske selekcijeLakat Jebić wrote:ma daj ba nemoj zajebavatcyprus wrote:Nije Kap Verde uopšte tako smješna reprezentacija...
- Tvrtko II Kotromanić
#2381 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
ma prije bih rekao nivo moldavije, litvanije i slcyprus wrote:Pa recimo da je to nivo neke osrednje evropske selekcijeLakat Jebić wrote:ma daj ba nemoj zajebavatcyprus wrote:Nije Kap Verde uopšte tako smješna reprezentacija...
mislim da ne bude da ti kontriram skroz, u zadnje vrijeme se popravljaju, vise vremena posvecuju ganjaju djece svojih emigranata (ko i mi
ali opet sraamota i za kombinovani Portugal
- cyprus
#2382 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Jebiga neće bit baš da litvanski i moldavski reprezentativci igraju mahom u portugalskoj, španskoj i francuskoj ligiTvrtko II Kotromanić wrote:ma prije bih rekao nivo moldavije, litvanije i sl
mislim da ne bude da ti kontriram skroz, u zadnje vrijeme se popravljaju, vise vremena posvecuju ganjaju djece svojih emigranata (ko i mi) pa su stvarno bolje repka, barem u africkim mjerilima
ali opet sraamota i za kombinovani Portugal
U svakom slučaju nivo je to iznad Moldavije i Litvanije... A vidim da ovo nije prvi put da su izneadili Portugala... Iznenađenje jeste, ali da je neka senzacija da uzmu kombinovani tim starijeg brata, i nije baš...
-
golman
#2383 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Portugal-Zelenortska Republika (Kape Verde) 0:2
Portugal igrao u rezervnom sastavu..
šutevi na gol:
Portugal 14(u okvir gola 6)
Kape Verde 2(u okvir gola 2)
Portugal sa igračem manje od 60.minuta
Holandija dobila Španiju 2:0 u prijateljskoj,a u kvalifikacijama nije mogla Tursku.
Portugal igrao u rezervnom sastavu..
šutevi na gol:
Portugal 14(u okvir gola 6)
Kape Verde 2(u okvir gola 2)
Portugal sa igračem manje od 60.minuta
Holandija dobila Španiju 2:0 u prijateljskoj,a u kvalifikacijama nije mogla Tursku.
-
El_comadante
#2384 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
malo su razvukli ove kvalifikacije... čekamo pola godine i onda jedna utakmica pa sad opet čekamo haman 3 mjeseca 1 utakmica pa 3 mjeseca pauze 2 utakmice. znači u 8 mjeseci ove godine samo dvije kvalifikacione utakmice. malo.
- zg1911
#2385 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
slazem se da srbija po imenima ima nesto bolju momcad od bih te da su losiji no sto bi trebali biti ali bi rekao da su klasu ispod hrvatske a nikako da su minimalno na nivou hrvatske.ultima_palabra wrote:Imaju Srbi i bolju ekipu po imenima... trebali bi biti minimalno na nivou Hrvatske.Pismonosa wrote:Mada, imamo mi trenutno dosta fudbalskih sličnosti sa srbijicom. Igrači u Manchesteru, Romi, Laciju, Bayeru, Šalkeu, Evertonu, a pustahija na kontu. BodEva ko i Lihtenštajn
srbija nema igraca ala modric, a hrvatska uz modrica ima i rakitica i kovacica. a to su igraci koji vode igru, diktiraju ritam. dalje, srbija ima losiji napad i losijeg golmana, kao i slabiju klupu.
bolji su na stoperskim pozicijama (prvenstveno zbog baneta) i zadnjem veznom (matic). takodjer, hrvatskoj bi dobro doslo i neko od njihovih krila, jer olic je u godinama tako da uskoro ostadosmo samo na perisicu (koji je odlican).
sve u svemu da sam ja izbornik i da na raspolaganu imam igrace hrvatske i srbije 23 igraca 2/3 bi ih bilo iz hrvatske reprezentacije.
- BackInBlack
#2386 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
potpisujem ....mistek wrote:Ma stvari se već prilično odmotavaju. Biće ovo glomazno prvenstvo i manje kvalitetno od prethodnih. Previše su 24 ekipe.
U grupi A, sumnjam da će Island ispustiti meč lopte kontra Latvije i Kazahstana kući. U suštini, oni su u naletu kao mi prije 2 godine i vjerovatno ni u ostalim utakmicama neće biti porazi. S druge strane, Holanđane bi još jedan kiks mogao skupo koštati. Moja procjena je da će Holandezi napokon morati malo težim putem do prvenstva.
U grupi B će vjerovatno Belgija dići formu i vratiti stavi na svoje mjesto. Izrael haman od gotovog pravi veresiju. Ukoliko izgube od Belgije sad, vjerovatno će se morati zadovoljiti baražom. Mi, sumnjam da imamo šanse nakon rezultata iz Haife od neki dan.
U grupi C možda i najjasnije stvari. Slovaci su stvarno napravili mnogo u ovih 5 kola i vjerovatno već obezbjedili plasman. Ukrajina će vjerovatno biti jedna od najjačih ekipa u baražu, gdje sumnjam da će imati problema.
U grudi D će borba za treće mjesto biti možda i najzanimljivija. Za Poljake i Njemce vjerujem da imaju kvalitet da lagano riješe prve dvije pozicije i ne kiksaju u manjim utakmicama, ali Škoti i Irci mogu gubiti bodove od svakoga, i uzeti ih svakome. Bojim se da Škoti, koji su mi draži, imaju teži raspored i manje šanse.
U grupi E isto prilično čista situacija. Engleska ovo rješava bez problema, a Švica je kiksala gdje je imala kiksati. Slovenci moraju, kao i Ukrajina, po hiljaditi put u baraž. Šteta što Litvanci nisu zakuhali situaciju malo.
Grupa F mi je najpoganija nekakoTamo bi čak i Grci, kad bi vratili formu, mogli da se nadaju baražu (nešto kao i mi). Međutim, ranjivi su i teško sad mogu da se vrate na taj nivo. Rumuni su dosta kvalitetni u odnosu na ostale i vjerovatno će biti prvi. Sjeverna Irska, koja bi mogla biti i najslabija ekipa na EP, svoj status će rješavati u tekmi kući kontra Mađara. Ja se lično nadam da će to Mađari znati iskoristiti i obezbjediti direktan plasman, a ovim ukasiti nade.
Grupa G je samo zanimljiva ko će direktno, ko u baraž. Austrija, iako joj se ostao teži dio rasporeda, mislim da će na kraju biti među prve dvije ekipe. S druge strane, Rusi imaju bolji raspored od Švedske, pa im stoga prognoziram također direktan plasman. Ibra će se namučiti da dođe do prvenstva![]()
U grupi H su iznenađenja skoro pa nemoguća. Hrvati najkvalitetnija repka, a i Italijani će rutinski ovo završiti. Norveška je solidna i prototip reprezentacije kakva se treba naći u baražu.
Na kraju, u grupi I, matematika je jasna. Albanci trebaju remi kući sa Srbima i još pobjedu negdje. Ja vjerujem da i sa remijima kontra Armenije i Srbije mogu dalje. Srbi teško da mogu dobiti Portugal i Dansku. Iako, sumnjam da će Albanci biti ozbiljan takmac u baražu.
Dakle, direktno na EP: Češka, Island, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švajcarska, Rumunija, Sjeverna Irska, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal, Danska.
Najbolji drugoplasirani bi mogli biti Ukrajinci ako odigraju ozbiljno do kraja. Moguće i Švedska u onom gombanju u grupi. Također, ostavljam mogućnost i Holandije, ako Turci ne budu otkidali puno bodova u grupi A.
Uglavnom,baraž i ta najbolja drugoplasirana koji prolaze: Holandija, Ukrajina, Švedska, Slovenija, Norveška, Izrael, Irska, Mađarska, Albanija.
Kako stvari stoje i po trenutnoj formi reprezentacija, ako ne bude nekih velikih iznenadzenja, ovako ce i biti 99%.
Ja poslje dvo-meca sa zanatlijama i Osterreichom izgubio nadu i za baraz ...
-
El_comadante
#2387 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
u ovim kvalifikacijama od "velikih" reprezentacija jedino Engleska ima 100% učinak i jednom su nogom več na EP. ostali se pate ali vjerujem da če proći dalje osim možda Holandije. glavno je pitanje da li Island može izdržati
-
golman
#2388 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
MožeEl_comadante wrote:u ovim kvalifikacijama od "velikih" reprezentacija jedino Engleska ima 100% učinak i jednom su nogom več na EP. ostali se pate ali vjerujem da če proći dalje osim možda Holandije. glavno je pitanje da li Island može izdržati
pa Island je i u prošlim kvalifikacijama za svjetsko bio u baražu,ispao od Hrvata (0:0 i 0:2)
-
El_comadante
#2389 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Island ima kući Češku sad na ljeto, Kazahstan i Latviju, u goste idu Holandiji i Turskoj.golman wrote:MožeEl_comadante wrote:u ovim kvalifikacijama od "velikih" reprezentacija jedino Engleska ima 100% učinak i jednom su nogom več na EP. ostali se pate ali vjerujem da če proći dalje osim možda Holandije. glavno je pitanje da li Island može izdržati
pa Island je i u prošlim kvalifikacijama za svjetsko bio u baražu,ispao od Hrvata (0:0 i 0:2)
Holandija ima kući Island i češku dakle direktne konkurente, a u gostima Latvija, Turska i Kazahstan. tu imaju sigurnih 6 bodova
Turska mada če oni teško bilo koga stiči iznad sebe ali eto, kući imaju Latvija, Holandija i Island, dakle dva im konkurenta doalze, i u gostima Češka i Kazahstan.
dakle ako Island izgubi od Čeha, Holandja i Turaka onda če ih prestiči Holandija ili Turska. zato to i govorim a vidječemo ako dobiju Čehe onda skoro su sigurni najmanje drugi.
- insaneinthebrain
#2390 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
kad ih papke odvede na euro, a mi ostanemo praznih dzepova
http://www.klix.ba/sport/nogomet/safet- ... /150410070
http://www.klix.ba/sport/nogomet/safet- ... /150410070
- Radio Sarajevo
#2391 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Uvijek sam se pitao zašto ljudi koriste "č" i "ć" na tastaturi, ako ih već ne znaju razlikovati?El_comadante wrote:Island ima kući Češku sad na ljeto, Kazahstan i Latviju, u goste idu Holandiji i Turskoj.
Holandija ima kući Island i češku dakle direktne konkurente, a u gostima Latvija, Turska i Kazahstan. tu imaju sigurnih 6 bodova
Turska mada če oni teško bilo koga stiči iznad sebe ali eto, kući imaju Latvija, Holandija i Island, dakle dva im konkurenta doalze, i u gostima Češka i Kazahstan.
dakle ako Island izgubi od Čeha, Holandja i Turaka onda če ih prestiči Holandija ili Turska. zato to i govorim a vidječemo ako dobiju Čehe onda skoro su sigurni najmanje drugi.
Brate, piši samo "c" i gotovo
-
El_comadante
#2392 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
upravu si sad kad si to napisao shvatio sam gdje sam pogriješio.Radio Sarajevo wrote:Uvijek sam se pitao zašto ljudi koriste "č" i "ć" na tastaturi, ako ih već ne znaju razlikovati?El_comadante wrote:Island ima kući Češku sad na ljeto, Kazahstan i Latviju, u goste idu Holandiji i Turskoj.
Brate, piši samo "c" i gotovo
- Logovan
#2393 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Island pobijedio Češku i preuzeo prvo mjesto sa 15 bodova, a i završit će prvi vjerovatno. Česi i Holanđani se će boriti za drugo mjesto, Turska mislim da nema šanse.
Hrvatska zadržala prvo mjesto i njih jedino može Uefa spriječiti da ne ostvare prolazak na Euro.
Italija će isto otići direktno, a Norveška je mogla obezbijediti treću poziciju da su pobijedili.
Hrvatska zadržala prvo mjesto i njih jedino može Uefa spriječiti da ne ostvare prolazak na Euro.
-
El_comadante
#2394 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
ovako i bugari mogu biti 3 jer sada direktno igraju u Bug za 3 pozicijuLogovan wrote:Island pobijedio Češku i preuzeo prvo mjesto sa 15 bodova, a i završit će prvi vjerovatno. Česi i Holanđani se će boriti za drugo mjesto, Turska mislim da nema šanse.
Hrvatska zadržala prvo mjesto i njih jedino može Uefa spriječiti da ne ostvare prolazak na Euro.Italija će isto otići direktno, a Norveška je mogla obezbijediti treću poziciju da su pobijedili.
-
mistek
#2395 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Noćas Srbima biti ili ne biti. Ako izgube, ostaje im još neka šansa za baraž, ali onda će i Albanija u Tirani i Portugal kući morati biti apsolvirani. I remi, u biti znači isto. Portugal i Danska bi večerašnjim pobjedama trebali potvrditi Euro.
Grupa F bi večeras mogla postati zanimljivija od naše, ali mogle bi neke stvari postati i jasnije, u suprotnom slučaju. Sjeverna Irska vs Rumunija, pobjednik je vjerovatno na Euru. Predviđam da će Rumuni to lagano riješiti. Finska vs Mađarska, ako Finci dobiju, u igri su za baraž. Mađare pobjeda približava baražu izuzetno. Grci moraju dobiti Farane ako hoće bilo kakvu nadu. Nevjerovatno izgleda da uz poraze protiv Farskih Ostrva, Sjeverne Irske i Rumunije kući, te 2 boda nakon 5 kola, Grci mogu još da se nadaju. Ako dobiju danas, a Finska dobije Mađarsku, na 3 boda su od baraža, a plus čekaju Mađarsku kući. Čak i ukoliko Mađari ne izgube danas, ako bi Grci proigrali, mogu možda maštati o 12 bodova u tekmama kontra FO, SI, Finske i Mađarske. Onda bi Grci morali osvojiti makar isto bodova na gostovanju u Rumuniji u odnosu na Mađare kontra Rumunije kući i Sjeverne Irske u gostima. Mislim da će ovdje biti krvavo do kraja s Grcima, nisu za otpisati.
U grupi D, Poljaci i Njemci imaju odrađivanje posla protiv Gruzija i Gibraltara. S druge strane, Irci pod imperativom pobjede kontra Škotske ukoliko žele Euro. Iako, moguće da Irci razmišljaju i u smjeru kako remi nije smak svijeta, pa da čekaju neki kiks Škotske. Ali, onda ovise o drugima.
I kad se gledaju ove grupe, pa baraž bi mogao da bude nešto tipa: Češka, Ukrajina, Mađarska, Škotska, Norveška, Slovenija, Albanija.
Objektivno, osim prve dvije ekipe, koje bi u biti uz nas bili nositelji sigurno, sve ostalo ništa specijalno.
Grupa F bi večeras mogla postati zanimljivija od naše, ali mogle bi neke stvari postati i jasnije, u suprotnom slučaju. Sjeverna Irska vs Rumunija, pobjednik je vjerovatno na Euru. Predviđam da će Rumuni to lagano riješiti. Finska vs Mađarska, ako Finci dobiju, u igri su za baraž. Mađare pobjeda približava baražu izuzetno. Grci moraju dobiti Farane ako hoće bilo kakvu nadu. Nevjerovatno izgleda da uz poraze protiv Farskih Ostrva, Sjeverne Irske i Rumunije kući, te 2 boda nakon 5 kola, Grci mogu još da se nadaju. Ako dobiju danas, a Finska dobije Mađarsku, na 3 boda su od baraža, a plus čekaju Mađarsku kući. Čak i ukoliko Mađari ne izgube danas, ako bi Grci proigrali, mogu možda maštati o 12 bodova u tekmama kontra FO, SI, Finske i Mađarske. Onda bi Grci morali osvojiti makar isto bodova na gostovanju u Rumuniji u odnosu na Mađare kontra Rumunije kući i Sjeverne Irske u gostima. Mislim da će ovdje biti krvavo do kraja s Grcima, nisu za otpisati.
U grupi D, Poljaci i Njemci imaju odrađivanje posla protiv Gruzija i Gibraltara. S druge strane, Irci pod imperativom pobjede kontra Škotske ukoliko žele Euro. Iako, moguće da Irci razmišljaju i u smjeru kako remi nije smak svijeta, pa da čekaju neki kiks Škotske. Ali, onda ovise o drugima.
I kad se gledaju ove grupe, pa baraž bi mogao da bude nešto tipa: Češka, Ukrajina, Mađarska, Škotska, Norveška, Slovenija, Albanija.
Objektivno, osim prve dvije ekipe, koje bi u biti uz nas bili nositelji sigurno, sve ostalo ništa specijalno.
- BHF_Manijak
#2396 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Hrvatima prijeti cak izbacivanje iz kvalifikacija. Kakvi retardi, ko je god ono s krizom napravio.

- phillie
#2397 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
opaaaaaaa portugal hahahaha
- insaneinthebrain
#2398 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
igra li balerina 
- Romanista 101%
#2399 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
za ljubitelje pravog muskog fudbala preporucujem Irska - Skotska 
-
Crvena Tifoza
#2400 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Kakva golčina iz slobodnjaka za Armeniju
A balerina kod njegovog slobodnjaka open ono njegovo koračanje unazad. Fakat glupo izgleda.
Neće valjda opet Portugal u baraž.

A balerina kod njegovog slobodnjaka open ono njegovo koračanje unazad. Fakat glupo izgleda.
Neće valjda opet Portugal u baraž.