Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- wickerman
#2351 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Kakva Srbija, pa objektivni komentator i trenerski mag Tulic su navijacki izjavili da Srbija nije mogla meda i da nisu izgleda ko tim cijeli susret.
- armin071
#2352 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
E super nek vam je to utjeha sto smo mi primili 6 a vi samo 2. A to sto ste na dnu grupe sa velesilama poput Armenije, Albanije i Danske hebo to. A ja i Matic je zabio evrogol. Zbog onog gola ste "zasluzili bod". A sto se tice "igre" ne znam da li da placem ili da se smijem.Creasy wrote:Srbija je dobro igrala i može se reći da je zaslužila bar bod. Ne treba zaboraviti da je snažna reprezentacija BiH na tom istom stadionu dobila 6 komada.
Matić odličan, ono je bio vjerovatno jedan od najljepših golova dosadašnjih kvalifikacija.
- Pismonosa
#2353 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 14:56, edited 1 time in total.
- Pismonosa
#2355 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 14:55, edited 1 time in total.
- Pismonosa
#2356 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
...
-
golman
#2357 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
da Bogda ti pogodiš išta...limeni wrote:moja procjena:
grupa A:
1. Holandija
2. Ceska
3. island
grupa B:
1. Belgija
2. Izrael
3. bih
grupa C:
1. Spanija
2. Slovacka
3. ukrajina
grupa D:
1. Njemacka
2. Poljska
3. skotska
grupa E:
1. Engleska
2. Svicarska
3. slovenija
grupa F:
1. Rumunija
2. Sj. Irska
3. madjarska
grupa G:
1. Svedska
2. Austrija
3. rusija
grupa H:
1. Italija
2. Hrvatska
3. norveska
grupa I:
1. Portugal
2. Danska
3. albanija
znaci u barazu bi nosioci po slobodnoj procjeni bili ukrajina, rusija, bih i skotska dok bi nenosioci bili norveska, albanija, slovenija i madjarska..
mada je rano jos za ovo govoriti..
- ultima_palabra
#2358 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Imaju Srbi i bolju ekipu po imenima... trebali bi biti minimalno na nivou Hrvatske.Pismonosa wrote:Mada, imamo mi trenutno dosta fudbalskih sličnosti sa srbijicom. Igrači u Manchesteru, Romi, Laciju, Bayeru, Šalkeu, Evertonu, a pustahija na kontu. BodEva ko i Lihtenštajn
- Pismonosa
#2359 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
...
-
golman
#2360 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Pismonosa wrote:Imaju imena fakat, onako na papiru djeluju moćno.ultima_palabra wrote:Imaju Srbi i bolju ekipu po imenima... trebali bi biti minimalno na nivou Hrvatske.Pismonosa wrote:Mada, imamo mi trenutno dosta fudbalskih sličnosti sa srbijicom. Igrači u Manchesteru, Romi, Laciju, Bayeru, Šalkeu, Evertonu, a pustahija na kontu. BodEva ko i Lihtenštajn
Ali ovo što su do sada pokazali je jebena katastrofa. Oni bukvalno ne mogu kreirat nikakvu akciju prema naprijed. Izbij -nabij taktika.
E pa jebi ga...zato postoji čika selektor da to sve ukomponuje...ne daju džaba pojedinim selektorima mala bogatstva da im vode repku
i Bosna i Srbija imaju nove selektore i preuzeli su vruć krompir...smanjene šanse za prolaz,ali sve ostaje da se vidi...
i još nešto..džaba igrači i velike zvijezde,ako u Savezu sjedi iskorumpirana stoka
- vicious
#2361 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Tačno, isto kao da su se prvi put u životu sastali, ne zna se ko pije a ko plaća.Pismonosa wrote:Imaju imena fakat, onako na papiru djeluju moćno.ultima_palabra wrote:Imaju Srbi i bolju ekipu po imenima... trebali bi biti minimalno na nivou Hrvatske.Pismonosa wrote:Mada, imamo mi trenutno dosta fudbalskih sličnosti sa srbijicom. Igrači u Manchesteru, Romi, Laciju, Bayeru, Šalkeu, Evertonu, a pustahija na kontu. BodEva ko i Lihtenštajn
Ali ovo što su do sada pokazali je jebena katastrofa. Oni bukvalno ne mogu kreirat nikakvu akciju prema naprijed. Izbij -nabij taktika.
Eto jednom i veliki stručnjak i trenerski mag B.Tulić pogodi nešto kad reče da ne izgledaju kao tim
- ultima_palabra
#2362 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Tulić kaže dosta dobrih stvari, ali nema šlif za trenera... nešto kao Štimac 
- Pismonosa
#2363 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
...
- shake69
#2364 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Ma, sve je to truba. Treba samo pogledati kako je o njima govorio ex selektor Stojkovic. Nema ko podvaliti tu posljednju loptu, "dzaba nam zvijezde Chelsea, i drugih klubova, veli on, to ne vrijedi, bitno je naprijed. Baska sto nema ko dati gola. Meni zao sto ih vec dvije godine nismo dobili da popravimo H2H.Pismonosa wrote:Imaju imena fakat, onako na papiru djeluju moćno.ultima_palabra wrote:Imaju Srbi i bolju ekipu po imenima... trebali bi biti minimalno na nivou Hrvatske.Pismonosa wrote:Mada, imamo mi trenutno dosta fudbalskih sličnosti sa srbijicom. Igrači u Manchesteru, Romi, Laciju, Bayeru, Šalkeu, Evertonu, a pustahija na kontu. BodEva ko i Lihtenštajn
-
mistek
#2365 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Ma stvari se već prilično odmotavaju. Biće ovo glomazno prvenstvo i manje kvalitetno od prethodnih. Previše su 24 ekipe.
U grupi A, sumnjam da će Island ispustiti meč lopte kontra Latvije i Kazahstana kući. U suštini, oni su u naletu kao mi prije 2 godine i vjerovatno ni u ostalim utakmicama neće biti porazi. S druge strane, Holanđane bi još jedan kiks mogao skupo koštati. Moja procjena je da će Holandezi napokon morati malo težim putem do prvenstva.
U grupi B će vjerovatno Belgija dići formu i vratiti stavi na svoje mjesto. Izrael haman od gotovog pravi veresiju. Ukoliko izgube od Belgije sad, vjerovatno će se morati zadovoljiti baražom. Mi, sumnjam da imamo šanse nakon rezultata iz Haife od neki dan.
U grupi C možda i najjasnije stvari. Slovaci su stvarno napravili mnogo u ovih 5 kola i vjerovatno već obezbjedili plasman. Ukrajina će vjerovatno biti jedna od najjačih ekipa u baražu, gdje sumnjam da će imati problema.
U grudi D će borba za treće mjesto biti možda i najzanimljivija. Za Poljake i Njemce vjerujem da imaju kvalitet da lagano riješe prve dvije pozicije i ne kiksaju u manjim utakmicama, ali Škoti i Irci mogu gubiti bodove od svakoga, i uzeti ih svakome. Bojim se da Škoti, koji su mi draži, imaju teži raspored i manje šanse.
U grupi E isto prilično čista situacija. Engleska ovo rješava bez problema, a Švica je kiksala gdje je imala kiksati. Slovenci moraju, kao i Ukrajina, po hiljaditi put u baraž. Šteta što Litvanci nisu zakuhali situaciju malo.
Grupa F mi je najpoganija nekako
Tamo bi čak i Grci, kad bi vratili formu, mogli da se nadaju baražu (nešto kao i mi). Međutim, ranjivi su i teško sad mogu da se vrate na taj nivo. Rumuni su dosta kvalitetni u odnosu na ostale i vjerovatno će biti prvi. Sjeverna Irska, koja bi mogla biti i najslabija ekipa na EP, svoj status će rješavati u tekmi kući kontra Mađara. Ja se lično nadam da će to Mađari znati iskoristiti i obezbjediti direktan plasman, a ovim ukasiti nade.
Grupa G je samo zanimljiva ko će direktno, ko u baraž. Austrija, iako joj se ostao teži dio rasporeda, mislim da će na kraju biti među prve dvije ekipe. S druge strane, Rusi imaju bolji raspored od Švedske, pa im stoga prognoziram također direktan plasman. Ibra će se namučiti da dođe do prvenstva
U grupi H su iznenađenja skoro pa nemoguća. Hrvati najkvalitetnija repka, a i Italijani će rutinski ovo završiti. Norveška je solidna i prototip reprezentacije kakva se treba naći u baražu.
Na kraju, u grupi I, matematika je jasna. Albanci trebaju remi kući sa Srbima i još pobjedu negdje. Ja vjerujem da i sa remijima kontra Armenije i Srbije mogu dalje. Srbi teško da mogu dobiti Portugal i Dansku. Iako, sumnjam da će Albanci biti ozbiljan takmac u baražu.
Dakle, direktno na EP: Češka, Island, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švajcarska, Rumunija, Sjeverna Irska, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal, Danska.
Najbolji drugoplasirani bi mogli biti Ukrajinci ako odigraju ozbiljno do kraja. Moguće i Švedska u onom gombanju u grupi. Također, ostavljam mogućnost i Holandije, ako Turci ne budu otkidali puno bodova u grupi A.
Uglavnom,baraž i ta najbolja drugoplasirana koji prolaze: Holandija, Ukrajina, Švedska, Slovenija, Norveška, Izrael, Irska, Mađarska, Albanija.
U grupi A, sumnjam da će Island ispustiti meč lopte kontra Latvije i Kazahstana kući. U suštini, oni su u naletu kao mi prije 2 godine i vjerovatno ni u ostalim utakmicama neće biti porazi. S druge strane, Holanđane bi još jedan kiks mogao skupo koštati. Moja procjena je da će Holandezi napokon morati malo težim putem do prvenstva.
U grupi B će vjerovatno Belgija dići formu i vratiti stavi na svoje mjesto. Izrael haman od gotovog pravi veresiju. Ukoliko izgube od Belgije sad, vjerovatno će se morati zadovoljiti baražom. Mi, sumnjam da imamo šanse nakon rezultata iz Haife od neki dan.
U grupi C možda i najjasnije stvari. Slovaci su stvarno napravili mnogo u ovih 5 kola i vjerovatno već obezbjedili plasman. Ukrajina će vjerovatno biti jedna od najjačih ekipa u baražu, gdje sumnjam da će imati problema.
U grudi D će borba za treće mjesto biti možda i najzanimljivija. Za Poljake i Njemce vjerujem da imaju kvalitet da lagano riješe prve dvije pozicije i ne kiksaju u manjim utakmicama, ali Škoti i Irci mogu gubiti bodove od svakoga, i uzeti ih svakome. Bojim se da Škoti, koji su mi draži, imaju teži raspored i manje šanse.
U grupi E isto prilično čista situacija. Engleska ovo rješava bez problema, a Švica je kiksala gdje je imala kiksati. Slovenci moraju, kao i Ukrajina, po hiljaditi put u baraž. Šteta što Litvanci nisu zakuhali situaciju malo.
Grupa F mi je najpoganija nekako
Grupa G je samo zanimljiva ko će direktno, ko u baraž. Austrija, iako joj se ostao teži dio rasporeda, mislim da će na kraju biti među prve dvije ekipe. S druge strane, Rusi imaju bolji raspored od Švedske, pa im stoga prognoziram također direktan plasman. Ibra će se namučiti da dođe do prvenstva
U grupi H su iznenađenja skoro pa nemoguća. Hrvati najkvalitetnija repka, a i Italijani će rutinski ovo završiti. Norveška je solidna i prototip reprezentacije kakva se treba naći u baražu.
Na kraju, u grupi I, matematika je jasna. Albanci trebaju remi kući sa Srbima i još pobjedu negdje. Ja vjerujem da i sa remijima kontra Armenije i Srbije mogu dalje. Srbi teško da mogu dobiti Portugal i Dansku. Iako, sumnjam da će Albanci biti ozbiljan takmac u baražu.
Dakle, direktno na EP: Češka, Island, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švajcarska, Rumunija, Sjeverna Irska, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal, Danska.
Najbolji drugoplasirani bi mogli biti Ukrajinci ako odigraju ozbiljno do kraja. Moguće i Švedska u onom gombanju u grupi. Također, ostavljam mogućnost i Holandije, ako Turci ne budu otkidali puno bodova u grupi A.
Uglavnom,baraž i ta najbolja drugoplasirana koji prolaze: Holandija, Ukrajina, Švedska, Slovenija, Norveška, Izrael, Irska, Mađarska, Albanija.
- bingov buraz
#2366 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Da,kreacija je najveca boljka Srbije,nema ko podvaliti loptu i zadrzati posjed,nas Medunjanin bi bio najjaci tehnicar tamo,najozbiljnije!
Inace su jace reprezentacije grohnule,ovaj Portugal od sinoc je smijesan,bez Ronalda bare-bare sa nama,Holandija se pati,Belgija takodje,Francuska uzas za gledati,Italijani nisu izbacili igraca ima 10 godina,cak i Njemci nisu sjena onih iz proslih kvalifikacija.
Inace su jace reprezentacije grohnule,ovaj Portugal od sinoc je smijesan,bez Ronalda bare-bare sa nama,Holandija se pati,Belgija takodje,Francuska uzas za gledati,Italijani nisu izbacili igraca ima 10 godina,cak i Njemci nisu sjena onih iz proslih kvalifikacija.
- ultima_palabra
#2367 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Pa Tadić je jedan od najboljih kreativaca u EPL... Marković, Đuričić, Ljajić isto znaju lopte. Đorđević u Laziju držao Klosea na klupi dok nije slomio nogu.
Jebe njih dosta stvari, lopovski savez, nema kulta reprezentacije, pobjedničkog duha, nijedan selektor se nije duže zadržao... onda svake kvalifikacije bude neko sranje na tribinama, u startu su 3 boda donji
Jebe njih dosta stvari, lopovski savez, nema kulta reprezentacije, pobjedničkog duha, nijedan selektor se nije duže zadržao... onda svake kvalifikacije bude neko sranje na tribinama, u startu su 3 boda donji
- bingov buraz
#2368 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
zajebavasultima_palabra wrote:Pa Tadić je jedan od najboljih kreativaca u EPL...
u zemlji slijepih jednooki je kralj
- p206
#2369 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
ni mi ništa bolji nismo...prije su nam davali golove Miske, Džeko, Pjanić i Ibišević...ovi ostali 1 ili nijedan u toku kval.shake69 wrote:
Ma, sve je to truba. Treba samo pogledati kako je o njima govorio ex selektor Stojkovic. Nema ko podvaliti tu posljednju loptu, "dzaba nam zvijezde Chelsea, i drugih klubova, veli on, to ne vrijedi, bitno je naprijed. Baska sto nema ko dati gola. Meni zao sto ih vec dvije godine nismo dobili da popravimo H2H.Nije da nemaju pojma ali ne umiju dati gol, pogledajte da su spali da Matic zabija a lik u karijeri par golova dao.Da ne govorim da im je samopouzdanje na nuli.
sad samo ostali samo na Džeksonu...kad njega ne bude išlo gubićemo bodove
očekivati od Lulića, Višće, Hajrovića golove...da Bog da...
- ultima_palabra
#2370 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Ima i tabingov buraz wrote:zajebavasultima_palabra wrote:Pa Tadić je jedan od najboljih kreativaca u EPL...![]()
u zemlji slijepih jednooki je kralj
Ali bez zajebancije mislim da imaju materijala da budu na nivou Belgije, recimo.
- Creasy
#2371 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
ultima_palabra wrote:Pa Tadić je jedan od najboljih kreativaca u EPL... Marković, Đuričić, Ljajić isto znaju lopte. Đorđević u Laziju držao Klosea na klupi dok nije slomio nogu.
Aj za Tadića inekako, al' Marković i Đuričić - niđe veze! Pogotovo taj Marković. Pa jbt na Enfildu se navijači sprdaju s njim... A Đorđević jedino ima dobru ženu.
Sa ovim drugim dijelom bih se i mogao složiti, ali činjenica je da su uvijek bili igrači (uglavnom Toletovi), koji su morali igrati. Kad se sjetim startne postave protiv Hrvata u ZG, ne znam bi l' se smijao ili plakao.
-
zg2
#2372 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
zg1911 wrote:a kovac kao nije "thompson" razmisljenje? seljacic iz dijaspore...
opet ponavljam, NE navijam za Kovaca, ali za razliku od Štimca , kod njega nema nema euforije ...
Štimac bi nakon prekjucersnje pobjede vec pričaoo o osvajanju EP / ili cak SP
u tom je razlika
shvaćaš, ne ?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2373 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Izgleda da i oni imaju selektore-igrace kao sto smo mi imali birvaktile. Optuzuju se Kolarov i Ivanovic da sastavljaju ekipu i odlucuju ko ce igrati. Istovremeno se oni vode kao najveci krivci za dosadasnje lose rezultate.
- zg1911
#2374 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
shvacam. samo to su suplje price. cekam da se prijedje s rijeci na djela.zg2 wrote:zg1911 wrote:a kovac kao nije "thompson" razmisljenje? seljacic iz dijaspore...![]()
opet ponavljam, NE navijam za Kovaca, ali za razliku od Štimca , kod njega nema nema euforije ...
Štimac bi nakon prekjucersnje pobjede vec pričaoo o osvajanju EP / ili cak SP
u tom je razlika
shvaćaš, ne ?
dakle:
1. da se zove najbolje igrace (a ne one koje se treba prodat, pa igra leovac iz rijeke a ne strinic iz napolija. da ne govorimo o mamic tradeu)
2. da igraci igraju pozicije koje igraju u svojim klubovima (a ne kao sto je na sp-u zajebao sa rakiticem)
ova 2 uvjeta svako tko je neovisan moze ispuniti. kovac to ne cini. da ne spominjem dalje taktiku i ostale strucne segmente igre, kojima kovac ne vlada. nije ni cudo, za to ga ne krivim. nema iskustva. tip je do sad trenirao mladu momcad red bull salzburga. al krivim mamica i suker koji su ga postavili.
da se razumijemo, stimac je bio jos gori. eno mu hrt-a, samo neka odjebe od hajduka i hrvatske.
- PriNc_ba
#2375 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
joj brani se belgija ko zepa ...
nadam se da ce izdrzati
nadam se da ce izdrzati