Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Altair_SA

#1601 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Altair_SA »

Sve je to realno trebalo pokaznjavati... i nasu repku takodjer da se recimo to desi, nebitno fudbalsku ili neku drugu. S druge strane to nije opravdanje da Srbija sada ne bude kaznjena. Ne samo za "ubi zakolji da siptar ne postoji", vec i zbog toga sto su navijaci fizicki napali igrace Albanije. Pa po pravilima UEFA-e najveci prijestup je ulazak navijaca na teren, a tek mogu misliti koliki je prekrsaj kada isti napadnu gostujuce igrace. Plus redari i policija su tukli Albance. Hebote zivot, i kako ti da igras nakon toga?

S druge strane, za albance ne znam tacno kako ce dokazati da su oni odgovorni za dron. Takodjer iks puta je vec receno i napisano da se delegat nije slozio da su uslovi za igru normalni. To sto srbijanski mediji izmisljaju, to je druga stvar. Meni prosto nije jasno kako to sudija moze da kaze ok si, mozes igrati, ako si samo deset minuta prije toga bio fizicki napadnut od strane navijaca? Prosto to nije normalno. Mogu takodjer biti kaznjeni zbog ulaska u sukob sa igracima Srbije. Vidjecemo sta ce UEFA reci, ali realno nije cetaljima prvi put, tako da bi mogli da prodju zestoko kaznjeni.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1602 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Tomahawk11 »

Zar nije delegat ocijenio da nisu stvoreni uslovi za nastavak utakmice? :?
Altair_SA

#1603 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Altair_SA »

Tomahawk11 wrote:Zar nije delegat ocijenio da nisu stvoreni uslovi za nastavak utakmice? :?
Ma jeste... ali znas kakvi su srbijanski mediji... lavovi, Pionirska, nejac :serbo: . Pa jucer su provalili bili da su albanci priznali da su odgovorni za dron, a to nigdje ne pise u zvanicnom saopcenju FS Albanije.
uglavnomja

#1604 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Altair_SA wrote:
Tomahawk11 wrote:Zar nije delegat ocijenio da nisu stvoreni uslovi za nastavak utakmice? :?
Ma jeste... ali znas kakvi su srbijanski mediji... lavovi, Pionirska, nejac :serbo: . Pa jucer su provalili bili da su albanci priznali da su odgovorni za dron, a to nigdje ne pise u zvanicnom saopcenju FS Albanije.
ovo stoji na stranici uefe od 15.10.

Proceedings have also been opened against the Football Association of Albania (FShF) for refusing to play (Art. 27(1) UEFA Competition Regulations) and the display of an illicit banner (Art. 16(2e) DR).

ni meni nije jasno kako je neko mogao traziti da se igra nastavi :roll:
Point.

#1605 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Point. »

TheWatcher wrote:
Point. wrote:Srbi su bolestan narod. To je cinjenica.
prije ce biti da ti je tata/babo bio bolestan dok je tebe napravio :oops: idi se lijeci dok je vrijeme :izet:
Za sve krive druge, ne priznaju svoje zlocine nego su se zrtve same gadjale po pijacama, same se zakopavale u primarne i sekundarne masovne grobnice, ratko heroj, ubi i zakolji ustasu, baliju, turcina, siptara, bugara, jenkija, marsovca, vanzemaljca, uvijek su drugi krivi a oni jadne zrtve. I to tako iz godine u godinu, iz decenije u deceniju. Ako sve ovo nije za strucne dijagnoze, ja neznam sta je.
Pjanic15

#1606 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pjanic15 »

Ima i kod nas domaćih fašista poput ovog Pointa, treba se i to priznati i distancirati od takvih, a izgleda da je i on još jedan u nizu "američkih bh klix patriota". :lol:
ljevoruki

#1607 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by ljevoruki »

[quote="radostan dan"]ogljedalce, ogledaljce, ko je najljepši na svijet?
ti, draga moja malja kraljic...

Ma bravo salonac.
Albanski jezik nije slavenski, ako nisi znao, izgovor je potpuno drugaciji.
To sto ne mogu pravilno izgovoriti neke glasove treba da bude predmet podsmjeha i sprdnje? :(
I onda se cudite sto vam pjevaju te pjesme gdje god da odete.
Point.

#1608 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Point. »

Pjanic15 wrote:Ima i kod nas domaćih fašista poput ovog Pointa, treba se i to priznati i distancirati od takvih, a izgleda da je i on još jedan u nizu "američkih bh klix patriota". :lol:
Ameriku vidio samo preko tevea. Ja, drug, nista ne izmisljam, zar ne pratis dnevne novosti sve ove godine? Prateci sve te demagogije i komentare, stecem takav dojam. Mozda grijesim, ko ce ga znati.
noiserr

#1609 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by noiserr »

Da se razumijemo nacionalisticko skandiranje nema mjesta na fudbalskim utakmicama. Fudbal je sportsko takmicenje i navijaci bi se trebali samo sprdati a ne mrziti. Mislim da bi svi oni koji to rade trebali biti kaznjeni pa bili Bosanci ili Hrvati ili bilo ko.

Iz totalno objektivne tacke gledista, Srbija je ta koja je prijetila suverenitetu susjednih drzava, i prouzrokovala rat, jedan(slo), drugi(hr), treci(bih) i cetvrti(kosovo).., i totalno je logicno da nece biti popularna u tim zemljama.

To su cinjenice. Pa to protu-srpsko skandiranje i nije totalno nerazumljivo. Meni se Srpsko skandiranje mrznje ravna sa maloumnoscu.
Zmijuga loma

#1610 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zmijuga loma »

Koje su picajzle ti Albanci, par stolica preko leđa i naljutili se neće da igraju.

A junačine i pored podmuklog ataka albanskog kvadro sijača smrti čekaju na terenu.
Last edited by Zmijuga loma on 17/10/2014 20:35, edited 1 time in total.
Havatar

#1611 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Havatar »

radostan dan wrote:ogljedalce, ogledaljce, ko je najljepši na svijet?
ti, draga moja malja kraljic...

Ovo je revanš utakmica izmedju Partizana i Škendije. Prije prve utakmice u Beogradu su mnogi igrači i članovi stručnog štaba Škendije govorili da navijaju za Partizan i bili su više nego prijatelski raspoloženi . Na to im je odgovoreno tako što su svih 90 minuta vrijedjani na nacionalnoj osnovi istim povicima koji su se mogli čuti i na utakmici protiv Albanije . O tome da pokušavaš da se sprdaš sa time što su Albanci pored svog maternjeg znali još jedan jezik i koliko je to apsurdno ne treba ni govoriti .
Last edited by Havatar on 17/10/2014 20:39, edited 1 time in total.
noiserr

#1612 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by noiserr »

Zmijuga loma wrote:Koje su picajzle ti Albanci, par stolica preko leđa i naljutili se neće da igraju.

A junačine i pored podmuklog ataka albanskog kvadro sijača smrti čekaju na terenu.
Hoces to da kazez da se nije situacija mogla eskalirati? Cim su ultre mogle slobodno da ulaze na teren ti bi se osjecao sigurnim? I mogao bi se koncentrisati na utakmicu? Ne njatke matereti.

Uopste i nije bitno ko je, da su Njemci nebi izasli da igraju drugo poluvrijeme poslije onih upada.
Zmijuga loma

#1613 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zmijuga loma »

noiserr wrote:
Zmijuga loma wrote:Koje su picajzle ti Albanci, par stolica preko leđa i naljutili se neće da igraju.

Hoces to da kazez da se nije situacija mogla eskalirati? Cim su ultre mogle slobodno da ulaze na teren ti bi se osjecao sigurnim? I mogao bi se koncentrisati na utakmicu? Ne njatke matereti.
Mislim da sam ostavio dosta tragova u postu da se razumije da sam bio sarkastičan.
noiserr

#1614 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by noiserr »

Zmijuga loma wrote:
noiserr wrote:

Mislim da sam ostavio dosta tragova u postu da se razumije da sam bio sarkastičan.
izgleda ne dovoljno za mene :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1615 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by JoseMujica »

as usual u bilo kakvom razgovoru sa Srbima...o čemu god počneš pričati završiš u 1389-oj :-)

grow up!
It_is_a_Leclerc

#1616 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by It_is_a_Leclerc »

Slažem se, međutim, s Radosnim. Utakmice u kojima se propagira ovo - "Ubij, ubij" i slična vrlo uvredljiva skandiranja bi trebalo prekidati, stadion ili tribinu isprazniti, a ukoliko to nije moguće, kao što je bio slučaj u Beogradu, utakmicu suspendovati i registrovati u korist gostujećeg tima.
radostan dan

#1617 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

radosni je svoj stav davno napisao i obznanio -
radostan dan dana 13/10/2010 11:33

Iskreno se nadam...
Kao navijač Srbije i Crvene Zvezde, iskreno se nadam da će FS Srbije biti diskvalifikovan iz UEFE i FIFE sledećih 5 godina.
Iskreno se nadam da je bagra dobila žestoke batine sinoć i da će trunuti u nekom italijanskom zatvoru, nakon čega će biti deportovani u neki srpski.
Iskreno se nadam da će novi zakon o huliganstvu koji je danas na raspravi predvidjeti kazne do 10 godina, za izazivanje nemira i uništavanje inventara.
Iskreno se nadam da će se nakon toga skinuti ograde i mreže sa tribina, tribine produžiti do aut linija (bez us.anih atletskih staza), kao u Engleskoj, tako da mogu na miru da povedem i veći dio porodice na stadion i da uživam.
Žao mi je talentovane generacije srpskih fudbalera (Krasić, Ivanović, Vidić and co.), ali morali su da budu svjesni situacije, te da umjesto da mole bagru da se smiri, sami su trebali tražiti prekid utakmice, demonstrativno skidajući dresove i odlažući ih ispod tribine ( evo bagro, pa vi igrajte ).
A za tih 5 godina izolacije, FS Srbije i vođe fudbalskih navijača ne moraju ići na inostrane seminare, nek uče od odbojkaškog, vaterpolo, košarkaškog i drugih saveza i navijača.
Fuj bagro.
(ima razloga što sam ovo napisao ovdje).

...ali što ovdje na ovoj temi ima licemjera, i likova sa kognitivnim sposobnostima zlatne ribice (čast malobrojnim), to se rijetko viđa.
area51

#1618 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by area51 »

radostan dan wrote:radosni je svoj stav davno napisao i obznanio -
radostan dan dana 13/10/2010 11:33

Iskreno se nadam...
Kao navijač Srbije i Crvene Zvezde, iskreno se nadam da će FS Srbije biti diskvalifikovan iz UEFE i FIFE sledećih 5 godina.
Iskreno se nadam da je bagra dobila žestoke batine sinoć i da će trunuti u nekom italijanskom zatvoru, nakon čega će biti deportovani u neki srpski.
Iskreno se nadam da će novi zakon o huliganstvu koji je danas na raspravi predvidjeti kazne do 10 godina, za izazivanje nemira i uništavanje inventara.
Iskreno se nadam da će se nakon toga skinuti ograde i mreže sa tribina, tribine produžiti do aut linija (bez us.anih atletskih staza), kao u Engleskoj, tako da mogu na miru da povedem i veći dio porodice na stadion i da uživam.
Žao mi je talentovane generacije srpskih fudbalera (Krasić, Ivanović, Vidić and co.), ali morali su da budu svjesni situacije, te da umjesto da mole bagru da se smiri, sami su trebali tražiti prekid utakmice, demonstrativno skidajući dresove i odlažući ih ispod tribine ( evo bagro, pa vi igrajte ).
A za tih 5 godina izolacije, FS Srbije i vođe fudbalskih navijača ne moraju ići na inostrane seminare, nek uče od odbojkaškog, vaterpolo, košarkaškog i drugih saveza i navijača.
Fuj bagro.
(ima razloga što sam ovo napisao ovdje).

...ali što ovdje na ovoj temi ima licemjera, i likova sa kognitivnim sposobnostima zlatne ribice (čast malobrojnim), to se rijetko viđa.
Jesi li zadovoljan onim sinoć ili ih je trebalo dotuć sa nekih 15-20 razlike :P
radostan dan

#1619 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

taman... : :thumbup:
area51

#1620 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by area51 »

radostan dan wrote:taman... : :thumbup:
A sutra...? :D
Rob_Atl

#1621 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Rob_Atl »

JoseMujica wrote:as usual u bilo kakvom razgovoru sa Srbima...o čemu god počneš pričati završiš u 1389-oj :-)

grow up!
jedini narod koji slavi poraz kao pobjedu :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1622 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by JoseMujica »

Rob_Atl wrote:
JoseMujica wrote:as usual u bilo kakvom razgovoru sa Srbima...o čemu god počneš pričati završiš u 1389-oj :-)

grow up!
jedini narod koji slavi poraz kao pobjedu :D

pa nije baš....to je već balkansko pravilo, a bome i šire
radostan dan

#1623 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

area51 wrote:
radostan dan wrote:taman... : :thumbup:
A sutra...? :D
sutra -čudo neviđeno-....zapamti ovaj post.
ylli

#1624 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by ylli »

uglavnomja wrote:
Altair_SA wrote:
ovo stoji na stranici uefe od 15.10.

Proceedings have also been opened against the Football Association of Albania (FShF) for refusing to play (Art. 27(1) UEFA Competition Regulations) and the display of an illicit banner (Art. 16(2e) DR).

ni meni nije jasno kako je neko mogao traziti da se igra nastavi :roll:
Tacno da stoji samo zaista neznam zasto stoji !!
Kako je moguce nastavak utakmice kad su igraci Albanije bili napuadnuti i od njiohove policije , zaista nemogu razumjeti .
ylli

#1625 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by ylli »

Image
Post Reply