Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Pismonosa
#1526 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Last edited by Pismonosa on 17/10/2014 09:16, edited 2 times in total.
- Pismonosa
#1527 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
A slučaj se otpetljava otprilike kako sam i predvidio. Niko neće biti nagrađen bodovima, nego će obje strane biti kažnjene. Srbi će dobiti drastično manju kaznu nego što zaslužuju zbog upliva politike i otpisa grijeha na ručun nedavno pretrpljenih duševnih boli za Kosovo. Albanci su tu zbog ravnoteže u svemiru. Čisto da bi se potvrdila nakaradna teza da je za mržnju potrebno dvoje.
- omega369
#1528 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
ma sta se opterecujete pacenicima
svakako su oDRON

svakako su oDRON
- Šveđanin
#1529 Re: Odg: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
E napacenosti moja..StrogoBanjalucki wrote:Мржња ових турака према србима је толика да се они чак и више радују од албанаца због ових догађаја. Комплекс, ал није ни чудо.На стадиону ЈНА је била и огромна застава из нове вароши у БЛ, свака част!!!
Слуштајте ме добро..
На дан саме утакмице, у недостатку свих чињеница, чинило се да можемо бити задовољни оваквим исходом (ако заиста тако и буде), међутим, сад контам да је све осим регистровања утакмице 3-0 за нас (уз очекиване новчане казне због организационих пропуста) поприлично непоштено.
Тачке по којима Албанце терете су много озбиљније - коришћење политичких порука за ширење мржње је само по себи довољно за дисквалификацију (случај Чавић), а како је то директан узрок прекида (њихови играчи су иницирали конфликт), ствари су прилично јасне. Даље отежавајуће околности за Албанце су и те што им је нуђен наставак по изузетно повољним околностима - наставак меча без публике и чак понављање меча сутрадан без публике, на шта нису били "физички ни психички спремни", као да су десетогодишње дјевојчице. Ако и послије свега овога УЕФА буде имала милости па им поклони меч на неутралном терену без публике, тиме шаље јасну и недвосмислену поруку - "Ако вам се негдје не игра, можете да направите некакво срање да испровоцирате прекид, нећете бити кажњени. Ми из УЕФА серемо о томе како политика не смије да се мијеша у фудбал, а у ствари нам управо политика кроји капу и отуд оваква одлука."
Тако да, моја порука..
Za razliku od nas koji molimo fudbalere iz Lihtenštajna da obuku dres BiH selekcije, mladi fudbaleri Srbije su godinama među najboljim u Evropi.To isto veče izbacili su evropske prvake Špance.
Што је најгоре, вјечно ће те остати такви, то је ваша природа. Ви сте створени за садаку, садака је ваше друго име у вашем бошњакистану.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
-
5 0 5
#1531 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Na osnovu čega?Pismonosa wrote:A slučaj se otpetljava otprilike kako sam i predvidio...
- Pismonosa
#1532 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Šta na osnovu čega?5 0 5 wrote:Na osnovu čega?Pismonosa wrote:A slučaj se otpetljava otprilike kako sam i predvidio...
-
5 0 5
#1533 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Na osnovi čega si zaključio da se slučaj otpetljava kako si i predvidio? Ima još 5 dana do odluke, a sve što je u medijima napisano je špekulacija. Mislim da niko ne zna. Pa rekoh, odakle ti znaš?Pismonosa wrote:Šta na osnovu čega?5 0 5 wrote:Na osnovu čega?Pismonosa wrote:A slučaj se otpetljava otprilike kako sam i predvidio...
- Pismonosa
#1534 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Po ovim izjavama koje daju čak i neki političari iz EU. UEFA potencira to da neće trpiti političke poruke isl. A branjenje velikoalbanske zastave i tuča zbog iste bi se mogli tako tretirati. Ako postoji volja za to, naravno.
I iskreno ne mislim da će UEFA ići direktno u kost i kazniti samo Srbiju. Imaju par argumenata zbog kojih mogu natakariti i Albance. I to će i uraditi. Zbog, kako rekoh, ravnoteže. Naravno da smtaram da je ovo glatko trebalo biti 0:3 za albaniju. Ali ne mislim da će tako i biti. Živi bili pa vidjeli.
Ali ono što ostaje najbolnije je

I iskreno ne mislim da će UEFA ići direktno u kost i kazniti samo Srbiju. Imaju par argumenata zbog kojih mogu natakariti i Albance. I to će i uraditi. Zbog, kako rekoh, ravnoteže. Naravno da smtaram da je ovo glatko trebalo biti 0:3 za albaniju. Ali ne mislim da će tako i biti. Živi bili pa vidjeli.
Ali ono što ostaje najbolnije je

- htcxone
#1535 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Krenuo bih prvo od neke 2001/2002 nisam siguran, na Koševu se igrala utakmica BiH - SiCG. Čim su ušli na stadion spominjali su srebrenicu, markale, klanje, ubijanje.
Zatim 2005. godine, jedan sportski događaj koji mi je zgadio jednu državu i svakoga ko se smatra dijelom tog naroda. Bukvalno su pokušali da ubiju navijače, bukvalno! Cijeli stadion nije gledao utakmicu nego jednan mali dio tribine uzvikujuću stvari kojih bi se postidio svako normalan. Nevjerovatna stvar je da tada utakmica nije bila prekinuta. Mislim da su tu gresku napravili i igraci BiH koji nisu reagovali kako treba osim Barbareza. UEFA i FIFA su dopustili ovo ponasanje na tribinama i da su tada presjekli to sve bi poslije bilo drugačije.
Onda slijedi još nekoliko incidenata od U21 reprezentacije i divljanja rasista, utakmice protiv Italije, gdje su kažnjavani ali očito ne dovoljno da bi došlo iz stražnjice u glavu.
Nevjerovatan narod. Ne mrzim nikoga, samo imam one koji su mi ok i oni koji mi se gade zbog svog načina života i razmisljanja. Koliko samo moraš biti pokvaren u srži da možeš ismijavati preko 8000 ljudi ubijenih u jednom gradiću koji nisu ni metka imali kod sebe. E kada to možeš onda se ja takvih ljudi klonim i izbjegavam ih jer će sutra opet to isto i on uraditi jer je to njemu očigledno normalna stvar.
A onda ova utakmica sa Albanijom. Mučno je bilo ono slušati dok komentator RTRSa pokušava da nam prikrije povike sa tribina nekim mljevenjem prazne slame. Od zakolji, ubij i da ne nabrajam dalje sve sto se moglo čuti sa tribina. U punom jeku svog egoizma i mržnje kada njihova reprezentacija nije uspjela da postigne gol, kada su povici ubijanja i klanja bili sve glasniji eto zastave, eto poniženja. I onda onako već prije tekme nabrijani, ulijeću na teren i tu treba svaka rasprava da završi. Dakle u koliko je jedan igrač povrijeđen od strane navijača tu nema smisla da se nastavi utakmica. U koliko se radi o više igrča to je i smiješno da se diskutuje.
Na provokaciju se ne odgovara ulijetanjem na teren i udaranjem protivnika. Može se reći da su Albanci na svoj način uzvratili na provokacije Srpskih navijača. Nki igrači Srbije su se ponijeli nesportski, neki su stali u odbranu sto je za svaku pohvalu, igači Albanije koji su se tukli sa navijacima nemaju po meni biti za sto sanckionisani jer su se BRANILI i navijačima nije mjesto na terenu. Totalno loša organizacija utakmice, čak šta više katastrofalna. Sada će da snose posljedice.
U zadnjih 7-8 godina previše opomea su imali od UEFA i FIFA i mislim da će sada da to osjete na svojoj koži. Na kraju po glavi će dobiti igrači, normalni navijači. Ovim huliganima je svejedno naći će oni nekoga da izmlate i van tekme i van stadiona.Makar to bila žena i dijete u kući.
Zatim 2005. godine, jedan sportski događaj koji mi je zgadio jednu državu i svakoga ko se smatra dijelom tog naroda. Bukvalno su pokušali da ubiju navijače, bukvalno! Cijeli stadion nije gledao utakmicu nego jednan mali dio tribine uzvikujuću stvari kojih bi se postidio svako normalan. Nevjerovatna stvar je da tada utakmica nije bila prekinuta. Mislim da su tu gresku napravili i igraci BiH koji nisu reagovali kako treba osim Barbareza. UEFA i FIFA su dopustili ovo ponasanje na tribinama i da su tada presjekli to sve bi poslije bilo drugačije.
Onda slijedi još nekoliko incidenata od U21 reprezentacije i divljanja rasista, utakmice protiv Italije, gdje su kažnjavani ali očito ne dovoljno da bi došlo iz stražnjice u glavu.
Nevjerovatan narod. Ne mrzim nikoga, samo imam one koji su mi ok i oni koji mi se gade zbog svog načina života i razmisljanja. Koliko samo moraš biti pokvaren u srži da možeš ismijavati preko 8000 ljudi ubijenih u jednom gradiću koji nisu ni metka imali kod sebe. E kada to možeš onda se ja takvih ljudi klonim i izbjegavam ih jer će sutra opet to isto i on uraditi jer je to njemu očigledno normalna stvar.
A onda ova utakmica sa Albanijom. Mučno je bilo ono slušati dok komentator RTRSa pokušava da nam prikrije povike sa tribina nekim mljevenjem prazne slame. Od zakolji, ubij i da ne nabrajam dalje sve sto se moglo čuti sa tribina. U punom jeku svog egoizma i mržnje kada njihova reprezentacija nije uspjela da postigne gol, kada su povici ubijanja i klanja bili sve glasniji eto zastave, eto poniženja. I onda onako već prije tekme nabrijani, ulijeću na teren i tu treba svaka rasprava da završi. Dakle u koliko je jedan igrač povrijeđen od strane navijača tu nema smisla da se nastavi utakmica. U koliko se radi o više igrča to je i smiješno da se diskutuje.
Na provokaciju se ne odgovara ulijetanjem na teren i udaranjem protivnika. Može se reći da su Albanci na svoj način uzvratili na provokacije Srpskih navijača. Nki igrači Srbije su se ponijeli nesportski, neki su stali u odbranu sto je za svaku pohvalu, igači Albanije koji su se tukli sa navijacima nemaju po meni biti za sto sanckionisani jer su se BRANILI i navijačima nije mjesto na terenu. Totalno loša organizacija utakmice, čak šta više katastrofalna. Sada će da snose posljedice.
U zadnjih 7-8 godina previše opomea su imali od UEFA i FIFA i mislim da će sada da to osjete na svojoj koži. Na kraju po glavi će dobiti igrači, normalni navijači. Ovim huliganima je svejedno naći će oni nekoga da izmlate i van tekme i van stadiona.Makar to bila žena i dijete u kući.
- alanx
#1536 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Momenat u kome citav stadion pocne pozivati na ubijanje i klanje jednog naroda ciji igraci se nalaze na terenu, je trebao biti momenat prekida utakice. To je na samom pocetku trebalo biti kod intoniranja himni i nisu bili potrebni nikakvi dronovi. Znaci utakmica je trebala biti prekinuta na samom pocetku. Za ljude koji pozivaju na klanje i ubijajnje ne treba sport i nema potrebe uopste igrati fudbal, vec je njima potrebna mentalna institucija. Oni crnci, kad ih vrijedjaju sa tribina, samo napuste stadion. I FIFA stane na njihovu stranu. Hrvati i njihovo fasisticko navijanje uvijek bude kaznjeno. I jedino je to normalan pristup. Sasijec stvar u korijenu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1537 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Ono pise iz Banja Luke i kaze nas, a misli na Srbiju. To mi je u rangu ko da bih ja navijao za Madagaskar
Nemas svoje drzave da navijas za nju, pa je fino izmislis
- Pismonosa
#1538 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Evo, i po Kliksu se ništa što je bilo prije drona ne može nazvati incidentom. Tek nakon drona su se desile ružne stvari. Dotle, sve regulara
Novinari Kurira im pišu članke
http://www.klix.ba/sport/nogomet/platin ... /141015080
Novinari Kurira im pišu članke
Kako se pametno konstruiše rečenica. Platini je dakle tužan zbog drona. Zbog svega ostalog je izrazito veseo.Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini rekao je danas da je duboko rastužen događajima u Beogradu prošle noći, kada je dron sa zastavom velike Albanije letio iznad stadiona Partizana te izazvao incidente i prekid kvalifikacijskog susreta za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1539 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Sta ces, dosao vakat plagijata, nije se u stanju vise ni napisati obicni clanak.
Nije se u stanju malo proshvrljati internetom i vidjeti sta je zaista bilo, pa na osnovu toga napisati 5-6 recenica
ne dao Bog nesto vise 
Nije se u stanju malo proshvrljati internetom i vidjeti sta je zaista bilo, pa na osnovu toga napisati 5-6 recenica
- Pismonosa
#1540 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Naše "novinarstvo"Tomahawk11 wrote:Sta ces, dosao vakat plagijata, nije se u stanju vise ni napisati obicni clanak.
Nije se u stanju malo proshvrljati internetom i vidjeti sta je zaista bilo, pa na osnovu toga napisati 5-6 recenicane dao Bog nesto vise
- Sinapsa
#1541 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Sta´s, valjda izracunali da je profitabilnije pisati sranje - "nase" ne gubis a ljubitelje istine dobijas...Pismonosa wrote:Evo, i po Kliksu se ništa što je bilo prije drona ne može nazvati incidentom. Tek nakon drona su se desile ružne stvari. Dotle, sve regulara![]()
![]()
![]()
Novinari Kurira im pišu članke![]()
Kako se pametno konstruiše rečenica. Platini je dakle tužan zbog drona. Zbog svega ostalog je izrazito veseo.Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini rekao je danas da je duboko rastužen događajima u Beogradu prošle noći, kada je dron sa zastavom velike Albanije letio iznad stadiona Partizana te izazvao incidente i prekid kvalifikacijskog susreta za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije.
- Pismonosa
#1542 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Ma nema to više veze ni sa klikovima ni sa planiranjem zarade, nego jednostavno s mozgom.Sinapsa wrote:
Sta´s, valjda izracunali da je profitabilnije pisati sranje - "nase" ne gubis a ljubitelje istine dobijas...za klix i Srbiju
- Sinapsa
#1543 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Draze bi mi bilo i nadam se da je to rezultat aljkavosti i gluposti nego da je to rezultat lazi i dezinformacije sa predumisljajem u korist onih koji su urlikali:"Ubij, zakolji da Siptar ne postoji!"...Pismonosa wrote:Ma nema to više veze ni sa klikovima ni sa planiranjem zarade, nego jednostavno s mozgom.Sinapsa wrote:
Sta´s, valjda izracunali da je profitabilnije pisati sranje - "nase" ne gubis a ljubitelje istine dobijas...za klix i Srbiju
Ako je ovo prvo u pitanju onda se sramote i srozavaju...
Ako je ovo drugo u pitanju, onda se svi trebamo da zamislimo da li je klix vrijedan nasih klikova...
- @mba
#1544 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Tomahawk11 wrote:Ono pise iz Banja Luke i kaze nas, a misli na Srbiju. To mi je u rangu ko da bih ja navijao za Madagaskar![]()
cek doso na klix i pise nas, a pise iz BL!
- Point.
#1545 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Srbi su bolestan narod. To je cinjenica.
- Suicidal Siberian
#1546 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Utakmica je bila prekinuta kod izvodjenja kornera zbog upada baklje na teren blizu korner zastavice. Nakon minut, dvije, utakmica je nastavljena. Navijaca nije bilo ni blizu terena. Prekid utakmice u cijelini je nastao kada se pojavio dron i kad su skocili albanci na onog srpskog štopera.
UEFA se izjasnila za šta terete i jedne i druge, i ako pitaš bilo kojeg delegata na nivou naše Premijer lige svi če ti reči isto: ako su sudija i delegat smatrali da su se stekli uslovi za odigravanje utakmice a jedna od ekipa odbije zna se šta slijedi.
Albanci su toliko glupi i primitivni da covjek ne moze povjerovati, umjesto da se ograde totalno od drona i da naprave spin od toga, oni se još diče time i plasiraju u medije takve nebuloze da na dupe padneš.[/quote]
de bolan ne lazi dron uposte nije dio problema po UEFI (bar za sada vidjecemo dalje)
srbija ce odgovarati za veoma losu organizaciju i prekid utakmice i utrcavanje navijaca u teren i bice drasticno kaznjena, a albanci za neizlazak na teren. ako je stvarno deleget rekao da se moze nastaviti onda za to, mada ima i specijalni posmatrac koji je bolje vidio situaciju od delegata jer je za tu namjenu i poslan... mada poslije batinjanja od strane navijaca i redara tesko da ce albanci dobiti neku drasticnu kaznu i vrlo lako se mogu odbraniti pred uefom jednostavno napadnuti smo fizicki...
evo pogledaj ovaj snimak fino se vidi da sudija ni u jednom trenutku nije preknuo utakmicu dok je dron bio na nebu tek kad su baklje uletile tada je na trenutak prekinuo jer ovo se desava svugdje da baklja uleti, ali zvanicni prekid nikad nije ni sviran za tvoju info, bar ga mi na tv nismo vidjeli...
Po mom nekom sudu 0:3 (za albaniju), kaznjavanje oba saveza novcano, a srbija mozda dobije i suspenziju stadiona pa cak i mozda 1-2 godinu suspenzije.
Jer ne zaboravimo sta je bilo protiv nas, pa s hrvatskom, pa italija (bogdanov i slicni), pa s engleskom na rasnoj osnovi (mlada reprezentacija) mislim da je uefi dosta srbije ovo ce sada presjeci zivi bili pa vidjeli[/quote]
Ok, kao prvo ne lažem. Imaš izjave na UEFI sa strane organa kao i izjavu Grahama Paula koji je rekao da je sudac bio spreman na sve, ali na dron...Ovo je ozbiljan presedan u fudbalu, Albanci su dali ideju hordama navijaca sirom EU i mislim da ce UEFA drasticno kazniti Albaniju cisto zbog primjera da nekom drugom ne bi palo napamet da pusti dron na utakmice visokog komercialnog značaja (liga prvaka, europa league).
Zvanicni prekid je sudija odsvirao u tunelu vjerovao ili ne, kad su Albanci odbili da igraju, ispostovali su proceduru 15 min i onda je svirao kraj. U istom trenutku se pojavio na tv-u banner "match abandoned".
Ja mislim da ce ih mlatnut sa praznim tribinama, lovom i ponavljanjem utakmice.
UEFA se izjasnila za šta terete i jedne i druge, i ako pitaš bilo kojeg delegata na nivou naše Premijer lige svi če ti reči isto: ako su sudija i delegat smatrali da su se stekli uslovi za odigravanje utakmice a jedna od ekipa odbije zna se šta slijedi.
Albanci su toliko glupi i primitivni da covjek ne moze povjerovati, umjesto da se ograde totalno od drona i da naprave spin od toga, oni se još diče time i plasiraju u medije takve nebuloze da na dupe padneš.[/quote]
de bolan ne lazi dron uposte nije dio problema po UEFI (bar za sada vidjecemo dalje)
srbija ce odgovarati za veoma losu organizaciju i prekid utakmice i utrcavanje navijaca u teren i bice drasticno kaznjena, a albanci za neizlazak na teren. ako je stvarno deleget rekao da se moze nastaviti onda za to, mada ima i specijalni posmatrac koji je bolje vidio situaciju od delegata jer je za tu namjenu i poslan... mada poslije batinjanja od strane navijaca i redara tesko da ce albanci dobiti neku drasticnu kaznu i vrlo lako se mogu odbraniti pred uefom jednostavno napadnuti smo fizicki...
evo pogledaj ovaj snimak fino se vidi da sudija ni u jednom trenutku nije preknuo utakmicu dok je dron bio na nebu tek kad su baklje uletile tada je na trenutak prekinuo jer ovo se desava svugdje da baklja uleti, ali zvanicni prekid nikad nije ni sviran za tvoju info, bar ga mi na tv nismo vidjeli...
Po mom nekom sudu 0:3 (za albaniju), kaznjavanje oba saveza novcano, a srbija mozda dobije i suspenziju stadiona pa cak i mozda 1-2 godinu suspenzije.
Jer ne zaboravimo sta je bilo protiv nas, pa s hrvatskom, pa italija (bogdanov i slicni), pa s engleskom na rasnoj osnovi (mlada reprezentacija) mislim da je uefi dosta srbije ovo ce sada presjeci zivi bili pa vidjeli[/quote]
Ok, kao prvo ne lažem. Imaš izjave na UEFI sa strane organa kao i izjavu Grahama Paula koji je rekao da je sudac bio spreman na sve, ali na dron...Ovo je ozbiljan presedan u fudbalu, Albanci su dali ideju hordama navijaca sirom EU i mislim da ce UEFA drasticno kazniti Albaniju cisto zbog primjera da nekom drugom ne bi palo napamet da pusti dron na utakmice visokog komercialnog značaja (liga prvaka, europa league).
Zvanicni prekid je sudija odsvirao u tunelu vjerovao ili ne, kad su Albanci odbili da igraju, ispostovali su proceduru 15 min i onda je svirao kraj. U istom trenutku se pojavio na tv-u banner "match abandoned".
Ja mislim da ce ih mlatnut sa praznim tribinama, lovom i ponavljanjem utakmice.
- Pismonosa
#1547 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Baklja igraču u glavu nije problem, ali je zato dron problem.
Džaba, mitomani ostaju mitomani.
Džaba, mitomani ostaju mitomani.
- Radio Sarajevo
#1548 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Ja mislim da se utakmica neće ni odigrati, a da će oba saveza ostati bez bodova. Takođe, mislim da neće ni druge utakmice biti. Srbija će dobiti veću novčanu kaznu i moraće igrati dugo pred praznim tribinama. Slične kazne su jednom izrekli Armeniji i Azerbejdžanu i otad imaju dirigovani žrijeb da se ne mogu sastati u kvalifikacijama.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1549 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Radio Sarajevo wrote:Ja mislim da se utakmica neće ni odigrati, a da će oba saveza ostati bez bodova. Takođe, mislim da neće ni druge utakmice biti. Srbija će dobiti veću novčanu kaznu i moraće igrati dugo pred praznim tribinama. Slične kazne su jednom izrekli Armeniji i Azerbejdžanu i otad imaju dirigovani žrijeb da se ne mogu sastati u kvalifikacijama.
ne pomaže u ovom slučaju ni dirigovani žlijeb...isto ovo će biti da u BG dođu: BiH, Hrvatska, Crna Gora, Bugarska, Mađarska, Kosovo..možda malo blaže ako dođu Makedonija ili Slovenija
jedino da Srbiju prebace u Azijsku ili Afričku grupu gdje mentalno već i jesu...al i tamo bi možda mrzili Japance jer drže vekovni srpski pogranični grad Tokio
shvatite da je srž problema u Srbiji i Srbija je ta koja mora pojesti govno i rještiti ga se...naslovnice novina nakon svega samo pokazuju kolika je metastaza
Last edited by JoseMujica on 17/10/2014 13:33, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#1550 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
"Cikalleshi je ispričao sve što događalo u svlačionici i kako je sve to izgledalo iz kuta albanske reprezentacije.
Srbija i Albanija odradile su 42. nogometne minute koje se nigdje ne spominju. Zaboravljene su brzo jer ostaju samo slike nemilih scena na stadionu Partizana.
''Osjećam se dobro, no za vrijeme svega što se događalo u Beogradu naša momčad se bojala, ipak je stadion bio pun, hvala Bogu nije se dogodilo neko veće zlo. Sada je sve u redu'', rekao je Cikalleshi.
Veznjak Splita nije komentirao zastavu tzv. 'Velike Albanije' ni famozni dron iznad terena. Ispričao je što se događalo ispod tribina partizanovog stadiona.
''Delegat je želio nastaviti utakmicu, no kada je vidio da nekoliko naših igrača u svlačionici da ima probleme, shvatio je da nismo u stanju ni mentalno i fizički odigrati utakmicu do kraja'', objasnio je Cikalleshi.
U tunelu je ipak bilo puno opasnije.
''Kada smo bježali u tunel policajci su nas pokušali udariti. Nas 10 je pobjeglo u grupi, jedan policajac je uspio udariti našeg kapetana, no u svlačionici je bilo sve u redu'', izjavio je veznjak Splita.
Pohvalio je srpske kolege.
''To je jako važno i to moram naglasiti. Srpski igrači su bili jako korektni prema nama. Na početku su se htjeli riješiti zastave, no čim su navijači upali na teren zaštitili su nas. Ispričali smo se jedni drugima kasnije u svlačionicama. Nitko nije želio one scene'', rekao je albanski reprezentativac.
U Tirani su dočekani kao heroji.
''Kada smo došli u zračnu luku čekalo nas je oko sedam tisuća navijača i slavili su nakon svega što se dogodilo u Beogradu'', izjavio je Cikalleshi te nadodao:
''Moramo pričekati još nekoliko dana. Iskreno očekujemo tri boda. Svugdje kada se dogodi ovako nešto, momčad u ovom slučaju mi, očekuje tri boda za zelenim stolom. Znam da će možda i neki naši igrači dobiti suspenziju, ali moramo pričekati još nekoliko dana.''
UEFA će odlučiti 23. listopada."
Srbija i Albanija odradile su 42. nogometne minute koje se nigdje ne spominju. Zaboravljene su brzo jer ostaju samo slike nemilih scena na stadionu Partizana.
''Osjećam se dobro, no za vrijeme svega što se događalo u Beogradu naša momčad se bojala, ipak je stadion bio pun, hvala Bogu nije se dogodilo neko veće zlo. Sada je sve u redu'', rekao je Cikalleshi.
Veznjak Splita nije komentirao zastavu tzv. 'Velike Albanije' ni famozni dron iznad terena. Ispričao je što se događalo ispod tribina partizanovog stadiona.
''Delegat je želio nastaviti utakmicu, no kada je vidio da nekoliko naših igrača u svlačionici da ima probleme, shvatio je da nismo u stanju ni mentalno i fizički odigrati utakmicu do kraja'', objasnio je Cikalleshi.
U tunelu je ipak bilo puno opasnije.
''Kada smo bježali u tunel policajci su nas pokušali udariti. Nas 10 je pobjeglo u grupi, jedan policajac je uspio udariti našeg kapetana, no u svlačionici je bilo sve u redu'', izjavio je veznjak Splita.
Pohvalio je srpske kolege.
''To je jako važno i to moram naglasiti. Srpski igrači su bili jako korektni prema nama. Na početku su se htjeli riješiti zastave, no čim su navijači upali na teren zaštitili su nas. Ispričali smo se jedni drugima kasnije u svlačionicama. Nitko nije želio one scene'', rekao je albanski reprezentativac.
U Tirani su dočekani kao heroji.
''Kada smo došli u zračnu luku čekalo nas je oko sedam tisuća navijača i slavili su nakon svega što se dogodilo u Beogradu'', izjavio je Cikalleshi te nadodao:
''Moramo pričekati još nekoliko dana. Iskreno očekujemo tri boda. Svugdje kada se dogodi ovako nešto, momčad u ovom slučaju mi, očekuje tri boda za zelenim stolom. Znam da će možda i neki naši igrači dobiti suspenziju, ali moramo pričekati još nekoliko dana.''
UEFA će odlučiti 23. listopada."