Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
uglavnomja

#1476 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Altair_SA wrote:Mediji su im nenormalni zaista... Meni je tako neshvatljivo da lazes nesto sto ce se vec za sat ili dva ili dan ispostaviti kao dezinformacija. Prvo su lagali za brata od Premijera Albanije da je on upravljao dronom, pa onda za delegata da je odlucio da su uvjeti ok za nastavak utakmice, pa vidim danas ovo lazirano saopcenje FS Albanije... ludaci totalni. Mada meni sve to nekako izgleda kao potez ocajnika da se spase, a ustvari jos vise ide u blato. Vidjecemo sljedece sedmice, ali mislim da ce biti zestoko kaznjeni i da ih tesko sta moze spasiti.

ti se izgleda ne sjecas pocetka 90+ih, djoge i one djogulje sto je iz hrvatske lagala .... bolan to je masinerija, pravljena jos od kosovske bitke.

sto im rece prvi akademik u njihA: sto puta izrecena laz postaje istina. :zzzz:

i nazalost, vecina ljudi u regionu nema internet, ne zna sta je gugl, cita jedne novine, gleda jedan dnevnik i :zzzz:
Altair_SA

#1477 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Altair_SA »

JoseMujica wrote:
Altair_SA wrote:Mediji su im nenormalni zaista... Meni je tako neshvatljivo da lazes nesto sto ce se vec za sat ili dva ili dan ispostaviti kao dezinformacija. Prvo su lagali za brata od Premijera Albanije da je on upravljao dronom, pa onda za delegata da je odlucio da su uvjeti ok za nastavak utakmice, pa vidim danas ovo lazirano saopcenje FS Albanije... ludaci totalni. Mada meni sve to nekako izgleda kao potez ocajnika da se spase, a ustvari jos vise ide u blato. Vidjecemo sljedece sedmice, ali mislim da ce biti zestoko kaznjeni i da ih tesko sta moze spasiti.

sreća pa u našoj kasabi ima samo hAvaz koji je na ovom nivou
Pa realno ja osim hAvaza i ne znam za neke druge da su ovakve... cak i Fahraonovo :faraon: glasilo zna biti otmenije nego njihov Kurir, Alo, Informer i sta ja znam vec. Samo pogledas naslovnice i sve ti bude jasno... :cry:

@uglavnomja, naravno da se sjecam i Djoge, pa njihovih dnevnika sto iz HR sto iz BiH, pa Pionirske, lavova i nejaci :sabur: . Fakat su nepopravljivi :-)
limeni

#1478 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by limeni »

amiliana wrote:Fudbaleri Srbije

Samo dostojanstveno!
nazalost su oni jedini normalni bili na onom stadionu neku vecer, skidam kapu kolarovu, nastasicu i b. ivanovicu.
ko prati navijacka desavanja na balkanu zna da smo svi imali probleme, neki manje neki vise.
navijaci bih su rasisticki vrijedjali johna carewa iz norveske 2003, to je i zadnji ozbiljni incident neracunajuci borbu protiv saveza i bakljada. posljednih godinu su navijaci bih mozda i najbolji u evropi, aplaudira se skoro svakoj protiv. himni.
navijaci hrvatske su godinama pravili probleme, kukasti krizevi na tribinama, tuce po poljskoj i drugim drzavama, demoliranje stadionu na malti, pjevanje nacionalistickih pjesama. ipak moram reci da su hrv. navijaci postali kulturniji i manje se desavaju incidenti posljednih godina.
e sad dolazimo do navijaca srbije koji su bruka za njihovu drzavu. rasisticko vrijedjanje kao protiv u-21 rep. engleske, divljanje navijaca, strasni incidenti protiv bih 2005, prekidanje utakmica kao u italiji i ova bruka preksinoc.
ne bi volio da izbace rep. srbije jer ima finih navijaca ali najrealnije ce biti ovako.

srbija-albanija 0-3
novcana kazna za fs srbije 200.000 eura
bez navijaca 4 utakmice tj do kraja kvalifikacija
oduzimanje 3 boda
kaznjavanje lorika cane i onog drugog albanca 2 utakmice neigranje zbog sukoba sa navijacima
utakmica u tirani bez gledaoca
Hammerfest

#1479 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Hammerfest »

Javio se i jedan Hrvat. Ja ništa ne bih dodao.

Možda bih samo rekao, uprkos svim klanjima u istoriji, da su Hrvati i Srbi mnogo bliži nego dosta drugih naroda. Na to se nikad neće zaboraviti, bilo sa srpske ili hrvatske strane, ali dobar odnos trebamo imati.
Ne da trebamo, nego moramo, jer imamo zajedničkog neprijatelja. Radi opstanka Srbi i Hrvati moraju biti bliski.

Poturice se smiju, i treba da se smiju kad su im Šiptari draži od Srba. Ali je fazon u tome da se ovo desilo na utakmici reprezentacije BIH (zastava velike srbije i sl), izbio bi haos. Dobro vi to znate.

Izvesni Splićanin jednom šiptaru, na portalu B92:
"@Komshija Hashim
Ja bi tebi od srca čestita.Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju.Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda.Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama.Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude,polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo.Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.
Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna,ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama,a vi slavite.Šta slavite?
To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj?To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša?Ma,šta slavite da mi je znat?Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.
Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije.Ma,ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.
Samo šta ni mi Hrvati,a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.
Sram vas može bit.Ne zbog provokacije,nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije.Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.
Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!
(miro split, 15. oktobar 2014 18:36)
Hammerfest

#1480 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Hammerfest »

Utakmica između Srbije i Hrvatske se mogla odigrati još 550 puta.. sve bi ostalo na zviždanju himni, verbalnim sukobima, poneko pjan da poludi i slično.

Tenzije kakve Srbi imaju prema Hrvatima su mnogo manje nego one prema Albancima i narodu koji sebe naziva "Bošnjacima", jer su rane od Albanaca svježije, a rane izdaje i prodaje vjere od strane "Bošnjaka" će zauvijek biti tu.
Po tome koga srpski narod ne voli, rame uz rame sa Albancima su i bosanski muslimani. Bilo bi isto.

A sa hrvatima je to drugačije.. nekad prije je bila nemoguća mržnja, a danas je to sazrelo.. teško da bi se ove scene desile. Nije više to to.
dr socrates

#1481 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by dr socrates »

Zamolio bih nekoga da mi objasni kakve veze ima utakmica između Srbije i Albanije sa BiH?
bambina78

#1482 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by bambina78 »

Nijedna jedina osuda od srbijanskih medija poziva na klanje i ubijanje, NIJEDNA!
My name is Pi

#1483 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by My name is Pi »

Hammerfest vam je slika i prilika prosjecnog srbina :lol: :lol: :lol:
burgundy

#1484 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by burgundy »

Hammerfest wrote:Javio se i jedan Hrvat. Ja ništa ne bih dodao.

Možda bih samo rekao, uprkos svim klanjima u istoriji, da su Hrvati i Srbi mnogo bliži nego dosta drugih naroda. Na to se nikad neće zaboraviti, bilo sa srpske ili hrvatske strane, ali dobar odnos trebamo imati.
Ne da trebamo, nego moramo, jer imamo zajedničkog neprijatelja. Radi opstanka Srbi i Hrvati moraju biti bliski.

Poturice se smiju, i treba da se smiju kad su im Šiptari draži od Srba. Ali je fazon u tome da se ovo desilo na utakmici reprezentacije BIH (zastava velike srbije i sl), izbio bi haos. Dobro vi to znate.

Izvesni Splićanin jednom šiptaru, na portalu B92:
"@Komshija Hashim
Ja bi tebi od srca čestita.Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju.Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda.Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama.Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude,polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo.Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.
Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna,ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama,a vi slavite.Šta slavite?
To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj?To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša?Ma,šta slavite da mi je znat?Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.
Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije.Ma,ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.
Samo šta ni mi Hrvati,a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.
Sram vas može bit.Ne zbog provokacije,nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije.Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.
Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!
(miro split, 15. oktobar 2014 18:36)
Mora da si gledao Jednom braca prije svog prvog posta.Pricas zajednicki neprijatelj,pa da te podsjetim:Ubij hrvata da siptar nema brata.Srbija i Srbi nemaju bas prijatelja u okruzenju.To je realnost.Znas koliko Albance boli briga hoce li Srbija dobit za zelenim stolom pobjedu.Oni su svoj cilj ispunili.
Pjanic15

#1485 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pjanic15 »

@Hammerfeste

Hajd nam objasni onda što je izbio haos na Marakani 2005 i ko je tu provocirao i napao?
bambina78

#1486 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by bambina78 »

Šimunić: Josipoviću, hoćete li reagirati na povike "ubij Hrvata da šiptar nema brata"?

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=777975
Šveđanin

#1487 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Šveđanin »

Kako i rekoh, a i objavili su ipak malo relevantniji mediji od kurira:

NOVOSTI: Srbija i Albanija igraju novi meč!
http://www.sportklub.rs/srbija-i-albani ... u-novi-mec
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/502896 ... azvao-haos

Fino su to Srbi sortirali..

Image

Tek će se odlučiti, ali ponovljen meč je najizglednija opcija.
Altair_SA

#1488 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Altair_SA »

bambina78 wrote:Šimunić: Josipoviću, hoćete li reagirati na povike "ubij Hrvata da šiptar nema brata"?

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=777975
Nemoj tako... "izvesni splicanin" je prava slika sta i kako 'rvati misle :oops: :nasolji1:
Astrix

#1489 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Astrix »

bambina78 wrote:

Nijedna jedina osuda od srbijanskih medija poziva na klanje i ubijanje, NIJEDNA!

Pa sta ce osudjivati, to je njima normalno i to za njih nije nista, veci je problem zastava...
My name is Pi

#1490 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by My name is Pi »

Pa samo za skandiranje "UBIJ, ZAKOLJI DA SIPTAR NE POSTOJI" i "UBIH HRVATA DA SIPTAR NEMA BRATA" je dovoljan razlog za prekid utakmice.

Bas me zanima da se skandira Izraelu "HEIL HITLER" sta bi se desilo? Suspenzija vjerovatno?
Logovan

#1491 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Logovan »

bambina78 wrote:

Pa brane svoje, što bi osuđivali... :oops:
bambina78

#1492 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by bambina78 »

Šveđanin wrote: Image
Olaksavajuce:

1. Nije istina, pretuceni igraci nisu u stanju da nastave utakmicu, to bi zaista bio presedan na UEFA priredbama, da nakon sto navijaci prebiju protivnicke igrace, da se od istih trazi da nastave utakmicu

2. Isto kao i pod 1.

3. Ako uzmemo da pozivi na ubijanje i klanje nisu provokacije, da je bilo pozoriste prije ulaska drona u vazdusni prostor stadiona, nema nikakvog dokaza da Albanci imaju ikakve veze sa letjelicom.

4. Tuca se nije desila izmedju igraca, nego izmedju navijaca i protivnickih igraca i to na terenu.

5. Malo su vas nasi navijaci istukli, pa cak i ponekom stolicom opalili po glavi, ali hajde da se igramo i dalje, sta ima veze :lol:

Nema sta, ove olaksavajuce okolnosti ce sigurno donijeti Srbiji, ne 3 nego 33 boda za zelenim stolom...
Astrix

#1493 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Astrix »

Pa za puno manje stvari su nama prijetili da ce prekidati utakmice dok smo jos bili ''mali'', cak i u domacoj ligi zbog zastave sa ljiljanima i tome slicno su prijetili, dok je druga strana uredno imala cetnicka obiljezja...
Havatar

#1494 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Havatar »

Hammerfest wrote:Utakmica između Srbije i Hrvatske se mogla odigrati još 550 puta.. sve bi ostalo na zviždanju himni, verbalnim sukobima, poneko pjan da poludi i slično.

Tenzije kakve Srbi imaju prema Hrvatima su mnogo manje nego one prema Albancima i narodu koji sebe naziva "Bošnjacima",
O ovome smo još davno govorili na temi o srpskoj katarzi ali su se se tada mnogi "neoptereceni" upljuvali da pokazu kako to nije istina a to se vidi i u praksi posto su jedini veliki incidenti na domaćem terenu kad je reprezentcija u pitanju su bili kad je Srbija igrala protiv reprezentacija BIH i Albanije .
Altair_SA

#1495 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Altair_SA »

Šveđanin wrote:Kako i rekoh, a i objavili su ipak malo relevantniji mediji od kurira:

NOVOSTI: Srbija i Albanija igraju novi meč!
http://www.sportklub.rs/srbija-i-albani ... u-novi-mec
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/502896 ... azvao-haos

Fino su to Srbi sortirali..

Image

Tek će se odlučiti, ali ponovljen meč je najizglednija opcija.
Cuj relevantniji mediji :pisnuo:

Pa njihov drzavni medij je lagao da su albanci priznali u sapocenju da su oni odgovorni za dron i zastavu, a u zvanicnom saopcenju ustvari nigdje to ne pise. Ima zvanicno saopcenje na sajtu FS Albanije. I sad treba da vjerujemo u ovo sto senzacionalisticki u maniru Riste Djoge saznaje Blic :sabur:

Puno je vise svakako otezavajucih okolnosti, posebno napad na igrace od strane navijaca... to se prakticno ne prasta, ali vidjecemo jos.
Havatar

#1496 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Havatar »

limeni wrote:
amiliana wrote:Fudbaleri Srbije

Samo dostojanstveno!
nazalost su oni jedini normalni bili na onom stadionu neku vecer, skidam kapu kolarovu, nastasicu i b. ivanovicu.
ko prati navijacka desavanja na balkanu zna da smo svi imali probleme, neki manje neki vise.
navijaci bih su rasisticki vrijedjali johna carewa iz norveske 2003, to je i zadnji ozbiljni incident neracunajuci borbu protiv saveza i bakljada. posljednih godinu su navijaci bih mozda i najbolji u evropi, aplaudira se skoro svakoj protiv. himni.
navijaci hrvatske su godinama pravili probleme, kukasti krizevi na tribinama, tuce po poljskoj i drugim drzavama, demoliranje stadionu na malti, pjevanje nacionalistickih pjesama. ipak moram reci da su hrv. navijaci postali kulturniji i manje se desavaju incidenti posljednih godina.
e sad dolazimo do navijaca srbije koji su bruka za njihovu drzavu. rasisticko vrijedjanje kao protiv u-21 rep. engleske, divljanje navijaca, strasni incidenti protiv bih 2005, prekidanje utakmica kao u italiji i ova bruka preksinoc.
ne bi volio da izbace rep. srbije jer ima finih navijaca ali najrealnije ce biti ovako.

srbija-albanija 0-3
novcana kazna za fs srbije 200.000 eura
bez navijaca 4 utakmice tj do kraja kvalifikacija
oduzimanje 3 boda
kaznjavanje lorika cane i onog drugog albanca 2 utakmice neigranje zbog sukoba sa navijacima
utakmica u tirani bez gledaoca
Kad se govori o igračima Srbije nisu se svi ponijeli na isti način pošto su se neki ponijeli pozitivno a to su ti koje si nabrojao kao i još neki ali je bilo i onih koji su se tukli sa albanskim igračima ( Tomović, Aleksandar Mitrović) a ni Stefan Mitrović i Gudelj nisu trebali da se prave heroji nego da puste da redari uklone zastavu i za to bi da nije bilo ulijetanja navijača od sudije dobili karton (žuti ili crveni u zavisnosti od odluke sudije).
Partijaner

#1497 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Partijaner »

Bgm i Kolarov je krenuo da se potuce pa se onda kasnije povukao.
zrakomlat

#1498 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zrakomlat »

My name is Pi wrote:Hammerfest vam je slika i prilika prosjecnog srbina :lol: :lol: :lol:
:lol:

Tokmak obični.
dr socrates

#1499 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by dr socrates »

Da su ovi i slični forumi okupljalište svakojakih besposličara i frustriranih tipova to je jasno, ali ovolika opsjednutost Srbijom je stvarno patološki slučaj.Stvarno, kakve veze ima utakmica u Beogradu sa BiH?
Pogledajte koliko postova je objavljeno već dva dana i vidjećete da se više ta utakmica komentariše nego BiH reprezentacija.
Mislim da se ni Albanci ne bi toliko radovali izbacivanju Srbije kao dobar dio ovdašnjih "navijača".
Od histeričnih prognoza o višegodišnjem izbacivanju do poziva da se ubuduće ni BiH ne bi trebala nalaziti u grupi sa Srbijom.
To nije uopšte čudno s obzirom da je međusobni omjer BiH i srbijanskih sportista otprilike 1:16 u korist ovih drugih.
Valjda bi eventualno izbacivanje Srba bio dodatni podstrek za bolje igre BiH fudbalera, jer se protivnik kojem smo stalna mušterija u bilo kojem sportu definitivno eliminiše.
Ako već sa pravom napadate srpske navijače kao možda najgore u regionu,zašto malo ne pogledate u svoju avliju.
Koliko je ubistava zadnjih godina bilo na BiH stadionima i oko njih.Koliko su puta BiH navijači napravili prekid?
Slično histerične pozive za izbacivanje Srbije upućivali ste i prije poslije Kruševca, Đenove,Marakane...
Nisu vama se ostvarile, a uvjeren sam neće ni sad.
Razlog je što UEFA I FIFA znaju da poštuju nečiji rad i rezultate i gledaju stvari sa sportskog aspekta, a ne isključivo političkog.
Možemo prezirati srbijanske huligane, ali ne i nihove fudbalere koji su se pokazali kao pravi sportisti.
Za razliku od nas koji molimo fudbalere iz Lihtenštajna da obuku dres BiH selekcije, mladi fudbaleri Srbije su godinama među najboljim u Evropi.To isto veče izbacili su evropske prvake Špance.
Stručnjaci i fudbaleri su ipak proteklih decenija ostavili trag u evropskom fudbalu,za razliku od recimo Albanaca koji niti su imali niti imaju čime da se podiče u tom pogledu.

Eto toliko,pozdrav svim normalnim ljudima!
Havatar

#1500 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Havatar »

zrakomlat wrote:
My name is Pi wrote:Hammerfest vam je slika i prilika prosjecnog srbina :lol: :lol: :lol:
:lol:

Tokmak obični.
Image
:mrgreen:
Post Reply