EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

mayab

#701 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by mayab »

.
El_comadante

#702 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

znali neko zašo se nije igrala utakmica Izrael - Belgija? vidim jedino oni nisu igrali od svih utakmica u kvalifikacijama.
karanana

#703 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by karanana »

zbog palestinske agresije i zestokog bombardovanja izraelskih gradova od strane hamasa
hodža

#704 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by hodža »

Ma glupost...bujrum brate na Kipar, u Grcku, bilo gdje i igraj na neutralnom terenu ako ne mozes obezbijediti uslove na svom.
wolf07

#705 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by wolf07 »

hodža wrote:Ma glupost...bujrum brate na Kipar, u Grcku, bilo gdje i igraj na neutralnom terenu ako ne mozes obezbijediti uslove na svom.
Nama nije dozvoljeno igranje utakmice na nasem terenu u kvalifikacijama 1996.g. pa smo morali kao domacini igrati u Italiji protiv Hrvatske, a Izrael moze odgadjati svoje tekme dokle hoce, samo je bitno da igraju na svom terenu. Pardon, na terenu otetom od Palestinaca.
karanana

#706 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by karanana »

mene malo cudi kako ukrajina igra svoje tekme kuci. ali valljda je kijev dovoljno daleko od tih istocnih ratnih zona. jos mi je cudnije da oni regularno igraju svoju ligu a zemlja u ratu i pola klubova ukljucujuci i sampiona drzave ne mogu igrati zbog rata.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#707 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Truba »

šampion se preselio u neki drugi grad koliko sam skonto
a što se belgije tiče i velsa i izraela...
odmah na početku neregularno kolo i mi u grupi s njima
sjajno
insaneinthebrain

#708 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by insaneinthebrain »

ovako se u normalnim savezima radi, a nas usrani savez izbacuje i usvaja nekakve kodekse ponasanja. kao da je to najbitnije :-)

http://sportsport.ba/ino_fudbal/pape-pr ... ije/140143
5 0 5

#709 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by 5 0 5 »

insaneinthebrain wrote:ovako se u normalnim savezima radi, a nas usrani savez izbacuje i usvaja nekakve kodekse ponasanja. kao da je to najbitnije :-)

http://sportsport.ba/ino_fudbal/pape-pr ... ije/140143
bas juce razmisljam da bi bento mogao preuzeti nasu reprezentaciju da je slobodan. a danas otpusten. :)
cyprus

#710 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by cyprus »

Što se tiče Izraela, pa i prije je bilo sranja po Bliskom istoku, pa se utakmice nisu odgađale, nego samo premještale... Tako je Izrael (i njegovi klubovi) nekoliko puta domaće utakmice igro na Kipru... Ni meni nije jasno zašto je praksa sad drugačija :-)
Partijaner

#711 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Partijaner »

MOSALJOZE

#712 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

Pape de prešuti nešto biće bolje vjeruj mi.Nek je rodjo alternativa i svršajević.
SkyLimit

#713 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by SkyLimit »

Ja sam Wales gledao par puta u prošlim kvalifikacijama i izgledali su kao bezveze ekipe. Taktika je dati loptu Bale - u i ako on nešto uradi dobro je. Niko drugi i ne zna dati gola. Odbrana i golman isto jad i čemer. A ne izgledaju tako na papiru, to su igrači iz Premiershipa i Championshipa. Možda nisam u pravu, ali meni se čini da su jaki što se tiče fizičke spreme, mogu trčati, dobijati duele, skok igra na nivou, ali što se tiče tehnike, pola ih ne zna pimplati loptu. S toga će(barem bi trebali) imati velikih problema sa ekipom poput naše, kojoj se može naći mana, ali što se tiče tehničara s loptom, toga nam nikad nije nedostajalo.

Šta je fazon sa ovim ključanjem tema?
5 0 5

#714 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by 5 0 5 »

Partijaner wrote:http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/S ... 62613.html

Kakve izjave trunje ti jebem. :shock:
nisu ni tacka na vrhu malog i od igraca. :lol: :thumbup:
hodža

#715 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by hodža »

Jos kad vrli Sajo ubaci 7 tehnicara u ekipu ima da im sakrijemo loptu ko Koperfild Kip slobode
wolf07

#716 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by wolf07 »

Haj' ne trunite vise! Da li je iko ziv ovdje pogledao statistiku ove utakmice, u cemu nas je to Kipar nadigrao? Imali dvije sanse i dali dva gola, sve ostalo je na nasoj strani. Pogodili smo precku, jbg nece u gol i gotovo. Je li Safet kriv sto je Pjanic izveo penal onako? Sta hocete od Vrsajevica, ubacio je loptu k'o rukom za Vedin gol. A taj isti Vedo se nakon toga dva puta sastavio s loptom do kraja tekme. Lulic - gdje je taj covjek igrao uopste pa da nekom prigovara bilo sta, spor je k'o puz jbt.

Necemo mi odigrati dvije lose tekme za redom samo ako se atmosfera u timu ne narusi. Ja se samo bojim da nije u pitanju neki bojkot igraca a da Safet i ne zna sta mu rade igraci, to bi vec bila tragedija. Ovo jeste lose ali nije to bas katastrofa biblijskih razmjera.
MOSALJOZE

#717 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

wolf ja i ti nismo gledali istu tekmu.AVDIJA VRŠAJEVIĆ je imao 1 dobar centaršut i bio je gol.Ostalo ništa ama baš ništa nije valjalo od njega.Ljudi mu kroz noge probacivali loptu,ostavljao propuh nazad,čovjek jednostavno NE ZNA.Kipar nas nije nadigrao,a da vidim koliko smo mi to opasnih napada imali u drugom poluvremenu.Golman Kipra 2-3 puta intervenisao i ništa više.Jednostavno nije bilo kvalitetnih napada.Jebo ti to,ako držiš loptu kružiš,dobaciš do Avdije i on izbori aut za Kipar.Lulić jedonstavno NE ZNA igrati beka kraj priče.Momak je odličan prema naprijed,ali nazad da te Bog sačuva.
I na kraju šta kaže statistika??Zbog više udaraca u okvir gola i više kornera nama trebaju ići 3 boda.Svakako....
Napisao sam jednom,i ponovno ću:NE BOLI PORAZ,NEGO NAČIN NA KOJI SMO IZGUBILI
kamberovica polje

#718 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by kamberovica polje »

wolf07 wrote:Haj' ne trunite vise! Da li je iko ziv ovdje pogledao statistiku ove utakmice, u cemu nas je to Kipar nadigrao? Imali dvije sanse i dali dva gola, sve ostalo je na nasoj strani. Pogodili smo precku, jbg nece u gol i gotovo. Je li Safet kriv sto je Pjanic izveo penal onako? Sta hocete od Vrsajevica, ubacio je loptu k'o rukom za Vedin gol. A taj isti Vedo se nakon toga dva puta sastavio s loptom do kraja tekme. Lulic - gdje je taj covjek igrao uopste pa da nekom prigovara bilo sta, spor je k'o puz jbt.

Necemo mi odigrati dvije lose tekme za redom samo ako se atmosfera u timu ne narusi. Ja se samo bojim da nije u pitanju neki bojkot igraca a da Safet i ne zna sta mu rade igraci, to bi vec bila tragedija. Ovo jeste lose ali nije to bas katastrofa biblijskih razmjera.

1. Niko na jebenom svijetu ne igra sa dva beka bez krila pa to je suicidalno protiv brzih ekipa koje igraju na kontre a isto je sranje napravio i protiv Nigerije.
2. Pretrpao je vezni red kreativcima bez ijednog krila tako da su se i TSS i PJanić i Prcić sudarali jer nisu znali ni ko pije ni ko plaća
3. Vršajević ni u snu ne može igrat beka, jedino krilo a i to u knap a ni Lulić nije supermen da drži čitavu jednu stranu i da šprinta gore dolje 90 minuta.
4. Dovoljno je bezobrazan i bahat da sve svaljuje na igrače. On NIKAD nije preuzeo odgovornost ni za jedan poraz a ovaj je najsramotniji do sad. Sad izjavljuje kako je mogao otić popit kaficu da su igrači igrali kako treba, pa gdje to ima?

Mi jesmo stvorili milijardu šansi zato što smo individualno kvalitetniji od njih 55555555 puta ali imamo selektora koji ne zna osnove fudbala i koji ne zna motivirat svoje igrače i tu se možemo jebat.

"Jača je vojska magaraca koju vodi lav nego vojska lavova koju vodi magarac"- Napoleon
E pa mi smo ovo drugo samo što nas tele vodi.
Last edited by kamberovica polje on 12/09/2014 00:41, edited 1 time in total.
hodža

#719 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by hodža »

Statistika je ko bikini :mrgreen:

Debil je onaj ko brani takticku postavku protiv Kipra. Karlos ne bi mog'o sam drzati cijelu stranu a kamoli Avdija i Lulic. Igraci iz liga 5 sjede na klupi a "talenti" debituju. Itd...
MOSALJOZE

#720 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

Avdija,Tino,Prcić out Vranješ,Medo,Salihović in dobili bi tekmu protiv Kipra,dao bih glavu za ovo.
wolf07

#721 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by wolf07 »

Ej, bio je Medunjanin in kad smo dobili drugi gol! A bio je i Hajrovic, za pola sata ne znam da li je dva puta dodio loptu. Slazem se ja s vecinom napisanog samo pravo pitanje je treba li nama sad belaj u reprezentaciji??? Mi ako ne dobijemo Vels 10.10. mozemo skoro pa da se pozdravimo s prvenstvom, zato ne treba unositi zlu krv. Ja svakako mislim da te prica sa krilima stoji ali ja kako god okrenem mi smo imali desno krilo (Vrsajevica) a nismo lijevo (Lulica). Pjanic odigrao najlosiju utakmicu u zivotu i to je to! Kada covjek koji je kreator igre No1 ne igra kako treba (ma koji razlog bio) cemu se onda mozemo nadati u bilo kojoj utakmici. Ja se samo nadam da se ovo Pjanicu ne moze ponoviti ni za 100 godina.
MOSALJOZE

#722 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

U sredini terena jedino je Bešić znao šta igra i šta mu je cilj.Imaš Tina Prcića dva haman ista igrača i Pjanića,koji dok je bio Miske znao šta su njegovi zadaci,a šta Misketovi.
Logovan

#723 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:Avdija,Tino,Prcić out Vranješ,Medo,Salihović in dobili bi tekmu protiv Kipra,dao bih glavu za ovo.
Salihović će početi utakmicu ja mislim, kao i Medo, dok Vranješ neće.
wolf07

#724 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by wolf07 »

MOSALJOZE wrote:U sredini terena jedino je Bešić znao šta igra i šta mu je cilj.Imaš Tina Prcića dva haman ista igrača i Pjanića,koji dok je bio Miske znao šta su njegovi zadaci,a šta Misketovi.
Pa Pjanic je jos i igrao nekako dok je bila ta guzva na sredini (TSS i Prcic), kad su njih dvojica izasli i kad je Pjanic dobio sirinu - nestalo ga je!
kamberovica polje

#725 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by kamberovica polje »

wolf07 wrote:
MOSALJOZE wrote:U sredini terena jedino je Bešić znao šta igra i šta mu je cilj.Imaš Tina Prcića dva haman ista igrača i Pjanića,koji dok je bio Miske znao šta su njegovi zadaci,a šta Misketovi.
Pa Pjanic je jos i igrao nekako dok je bila ta guzva na sredini (TSS i Prcic), kad su njih dvojica izasli i kad je Pjanic dobio sirinu - nestalo ga je!
Jooooooj nestalo ga je ????!!!! Kad su ova dvojica izašla bila je osamdeseta minuta, pred kraj utakmice znači sve je bilo više manje GOTOVO. Ne možeš jest govna 80 minuta i onda u 10 sve raspetljat. Očito je da nam je atmosfera u ekipi na dnu, zbog čega je to e treba pitat vrlog selektora.
Locked