EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

Havatar

#551 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Havatar »

shake69 wrote:
Kemal Malovčić wrote:4 boda protiv belgije
6 bodova protiv izraela
6 bodova protiv velsa
6 bodova protiv kipra
6 bodova protiv andore

28 bodova

je li to naš najbolji skor što smo napravili ikad?
Hm, mora da se salis. Ako ostavimo po strani navijacku euforiju i subjektivnost, kladio bih se u slijedece:
Belgija, 1 ili 3 boda
Izrael, 3 ili 4 boda
Vels, 4 ili 6 bodova
Kipar 6 bodova
Andora 6 bodova
Naravno, dovoljno (20-23 boda) za drugo mjesto i - puna saka bosanske brade! :bih:
Ovo sto je Malovcic napisao je realnije od ovog tvog.
Havatar

#552 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Havatar »

The BEN10 wrote:
wolf07 wrote:
agent_zero wrote:Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
Jbg zaboravio si napomenuti uvijek i svima neugodnu Andoru i dopadljivu igru Kipra!!! Koja crna Latvija i Litvanija ljudi nisu presli centra kako treba, samo je bilo pitanje kad cemo dati go ili vise njih. Ili mozda imaju jos neki Litvanija i Latvija za koje ja nisam nikad cuo. Muke sa Slovackom OK, ali broji se konacan ishod, pun mi je vise kuratz utakmica koje smo odlicno igrali - i izgubili!
Evo vidiš, i ovo je tipičan primjer kada se nema osjećaj za realnost. Pogledajte ba ljudi malo portale po regionu, prije svega Hrvatske, pa ćete vidjeti kako se kritički i oprezno pristupa svakoj utakmici. Ne mogu da shvatim našu javnost koja sve gleda crno-bijelo, pa jal je jak ili slab, ništa između.
Care, Portugal je 2 puta remizirao sa Izraelom, a domaći remi ih je koštao direktnog plasmana na SP! Vrijedi li spominjati da nas je isti taj Portugal ponizio, razvalio i skršio u 2 navrata!?
Kako misliš da je na kraju bitan rezultat - pa mi smo visili protiv Slovačke, i da smo bili malo nesretniji, išli bi opet u baraž gdje bi nas eventualno Portugal ponovo kršio. Ili da nismo imali onoliko sreće u Grčkoj, gdje je Gekas promašio nemoguće.
Kipar je uzeo bodove Švicarskoj i Islandu, a mislim da je u kvalifikacijama prije toga uzimao bodove jačima, mrsko mi sad tražiti - apsolutno je smiješan i bezvezan pristup LAHKO ćemo. Ne, ništa neće doći samo od sebe, i malo opreza više ne škodi. Bolje to, nego grlom u jagode...
Mi smo sa tim Portugalom igrali tri egal utakmice a onaj poraz od 6:2 je bio toliki zbog nervoze nasih igraca.
Havatar

#553 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Havatar »

The BEN10 wrote:
wolf07 wrote:Care i mi smo 2 puta razmazali Belgiju po terenu! Nije taj tim bio tako drasticno drugaciji od ovog koji nam dolazi u naredne kvalifikacije. Jesu se popravili ali nismo ni mi pasli travu.
Naravno da su Belgijanci dramatično bolji u odnosu na onda- pogledaj samo Hazarda kako igra. No dobro, slažemo se da su prvi favoriti i da ćemo ako remiziramo sa njima jednom, ili čak oba puta, reći da smo uspjeli.
E sad, slažemo se da je naša šansa kao i do sada dobra igra sa malima..
wolf07 wrote:
The BEN10 wrote:Kipar je uzeo bodove Švicarskoj i Islandu, a mislim da je u kvalifikacijama prije toga uzimao bodove jačima, mrsko mi sad tražiti - apsolutno je smiješan i bezvezan pristup LAHKO ćemo. Ne, ništa neće doći samo od sebe, i malo opreza više ne škodi. Bolje to, nego grlom u jagode...
Izrael jeste nepoznanica ali nije to nesto nerjesivo, jbg kad su igrali zadnji put baraz???? Mi smo stalna musterija za veliko takmicenje vec zadnjih desetak godina, valjda to znaci nesto. Mislim da su Kipar i Vels ipak truba bez obzira sto jednom u sto godina nekome poput Islanda otkinu bod.
S druge strane, slazem se s tobom kad kazes da treba biti oprezan. Pa nece niko sam od sebe dati tri boda. Trebace dobro oznojit guzove sa svakim timom ali prolaz na EP nije uopste neka naucna fantastika.
Dakle, da ne idemo sad u krajnost - nisam rekao da su nerješivi, ali da im treba itekako pridavati pažnju. Priče tipa lahko ćemo, ne dolaze u obzir ni pod razno, naročito sa Izraelom, a Boga mi ni sa Velsom, pa ni Kiprom.
Nema veze kad je Izrael igrao baraž, činjenica je da su remizirali sa Portugalom 2 puta u zadnjim kvalifikacijama, od toga je drugi remi Portugalcima značio odlazak u baraž! Hoćemo se još jednom podsjetiti šta je nama taj isti Portugal uradio u 4 utakmice!? Kipar jeste blaža varijanta, ali isto tako, ne smije ni trenutka biti opuštanja.
Zamisli kako bi onda tek Švabe ili Španci trebali gledati na sve predstojeće utakmice, kad mi tako ležerno govorimo o ekipama koje Portugalu otkidaju 4 boda. POENTA koju naglašavam je upravo taj pristup - a upravo je taj pristup jedan od razloga zašto se pobjednici razlikuju od gubitnika...
Prvo ne slazemo se da je Belgija favorit posto oni imaju kompleks od Bosne i to ce se odraziti i na njihovu igru. Sto se tice Portugala mi smo tri utakmiceodigrali egal i to sto ti pises pokazuje da veze nemas sa fudbalom. Ne valja podcjenjivanje ali ni tvoj pristup ne valja posto preveliki respekt samo moze da nas kosta bodova i neiskoriscenih sansi .
Jedaj

#554 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Jedaj »

Kao prvo Brazil je propao zbog nestrucnosti Papeta. Tu cemo primiti kisu golova a jedva da utrpamo I jedan.

Kao drugo za EU 2016 treba angazovati Halilhodzica. A ja se nadam da Vaha nece biti toliko tvrdoglav, nestrucan I lijencina kao Pape I da ce pronaci I animirati mlade zmajeve sirom svijeta. Mozda uspije vratiti Besica I Prcica I nagovoriti Halilovica.
Logovan

#555 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

Havatar wrote:
shake69 wrote:
Kemal Malovčić wrote:4 boda protiv belgije
6 bodova protiv izraela
6 bodova protiv velsa
6 bodova protiv kipra
6 bodova protiv andore

28 bodova

je li to naš najbolji skor što smo napravili ikad?
Hm, mora da se salis. Ako ostavimo po strani navijacku euforiju i subjektivnost, kladio bih se u slijedece:
Belgija, 1 ili 3 boda
Izrael, 3 ili 4 boda
Vels, 4 ili 6 bodova
Kipar 6 bodova
Andora 6 bodova
Naravno, dovoljno (20-23 boda) za drugo mjesto i - puna saka bosanske brade! :bih:
Ovo sto je Malovcic napisao je realnije od ovog tvog.
Kako god okreneš, završit ćemo ili prvi ili drugi a to znači direktan plasman na Euro. :bih:
limeni

#556 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by limeni »

Jedaj wrote:Kao prvo Brazil je propao zbog nestrucnosti Papeta. Tu cemo primiti kisu golova a jedva da utrpamo I jedan.

Kao drugo za EU 2016 treba angazovati Halilhodzica. A ja se nadam da Vaha nece biti toliko tvrdoglav, nestrucan I lijencina kao Pape I da ce pronaci I animirati mlade zmajeve sirom svijeta. Mozda uspije vratiti Besica I Prcica I nagovoriti Halilovica.
vaha bi se nakon druge utakmice posvadjao sa ekipom i onakvi kao sto su dzeko, spahic..ne bi igrali za nas.
najbolje rijesenje bi bili srecko katanec, dusan bajevic, ibrahim zukanovic, tandem bola,kodro,braco, slaven bilic i radomir antic.
Bosanski_kralj

#557 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Bosanski_kralj »

limeni wrote:
Jedaj wrote:Kao prvo Brazil je propao zbog nestrucnosti Papeta. Tu cemo primiti kisu golova a jedva da utrpamo I jedan.

vaha bi se nakon druge utakmice posvadjao sa ekipom i onakvi kao sto su dzeko, spahic..ne bi igrali za nas.
najbolje rijesenje bi bili srecko katanec, dusan bajevic, ibrahim zukanovic, tandem bola,kodro,braco, slaven bilic i radomir antic.
jao koje preseravanje u pm. Do juče bolji od njih nije bilo, Džeko uvijek slovio za pravog profesionalca i sad zbog jednog incidenta, nema goreg.
Logovan

#558 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

limeni wrote:

Reci da se šališ sa ovim Zukanovićem? :lol:
limeni

#559 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by limeni »

Bosanski_kralj wrote:
limeni wrote:

jao koje preseravanje u pm. Do juče bolji od njih nije bilo, Džeko uvijek slovio za pravog profesionalca i sad zbog jednog incidenta, nema goreg.
ne mislim ja na edina nego na vahu koji je strasan trener ali jako problematican karakter, u dinamu se cak pobio sa mamicem, u francuskoj i africi ga tjeraju iako je dobar strateg, pravi tvrdoglavi hercegovac. edin (zasluzeno) ima neki poseban status kao nas najbolji igrac ali to moze samo proci kod slabih trenera, kod vahe sigurno nece.

@logovan: ne salim se, on je i stvorio ovu jaku generaciju s dzekom, salihovicem, ibisevicem..kada su igrali za nasu u-21.
Logovan

#560 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

limeni wrote: @logovan: ne salim se, on je i stvorio ovu jaku generaciju s dzekom, salihovicem, ibisevicem..kada su igrali za nasu u-21.
To stoji... Trenirao ih pravo dobro dok su Salihović i još neki igrali za mladu reprezentaciju ali opet on nije pravo rješenje.

Nama treba neko jako ime, pošto smo sad već daleko kvalitetnija reprezentacija nego prije tako da je logičnije da nas vodi Bajević ili neko sličan a ne Zukanović.
palermo

#561 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by palermo »

Logovan wrote:
limeni wrote: @logovan: ne salim se, on je i stvorio ovu jaku generaciju s dzekom, salihovicem, ibisevicem..kada su igrali za nasu u-21.
To stoji... Trenirao ih pravo dobro dok su Salihović i još neki igrali za mladu reprezentaciju ali opet on nije pravo rješenje.

Nama treba neko jako ime, pošto smo sad već daleko kvalitetnija reprezentacija nego prije tako da je logičnije da nas vodi Bajević ili neko sličan a ne Zukanović.
A Duško je veći tabijasus od Vahe :D . Kako je legenda ustao sa Zvezdine klupe i samo rekao, tražili ste da odem, odoh ja :D .

Nama bi trebao neki trener koji prevashodno zna sa ljudima, koji ima socijalne vještine. Mi smo takva ekipa, četiri pet dobrih (neki i više nego dobri) a ostalo krpljenje. Tako je i prije bilo, naravno razlika postoji, ali generalno otprilike je tako. A u takvoj konstelaciji snaga potrebno je znati upravljati sa timskom atmosferom na način da zadovoljiš ego glavnih igrača, a pri tome da staviš do znanja i drugima da su važan dio tima.

Nemam pojma ko bi to mogao biti, možda je vrijeme da i Meša dobije svoju priliku ako je naravno zainteresovan,
N.N.

#562 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by N.N. »

Pa ako se vec o tome razmislja, mozda opet kompinacija, Bola i Kodro, sa njima Barbarez, Konjic se ionako lakta i td. :-D
U Hrvatskoj je odlicno funkcionisalo sa ovakvim pristupom, i sada je nesto slicno. Mi smo probali, ali znamo kako je zavrseno.
limeni

#563 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by limeni »

Logovan wrote:

zukanovic i alija braco hadziosmanovic su potcijenjeni..oni znaju mnogo o fudbalu, takodjer je i mehmed janjos fin takticar. ali slazem se, treba nama neko veliko ime jer smo i mi postali velika reprezentacija.
Logovan

#564 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

limeni wrote: zukanovic i alija braco hadziosmanovic su potcijenjeni..oni znaju mnogo o fudbalu, takodjer je i mehmed janjos fin takticar. ali slazem se, treba nama neko veliko ime jer smo i mi postali velika reprezentacija.
Sva trojica nisu kvalitet za reprezentaciju, posebno taj drugi a i ne znam sto njega spominjes...:roll:
Kad bolje razmislim, ova prica o drugom selektoru je debilna. Vec imamo selektora.
Bosanski_kralj

#565 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Bosanski_kralj »

limeni wrote:
ne mislim ja na edina nego na vahu koji je strasan trener ali jako problematican karakter, u dinamu se cak pobio sa mamicem, u francuskoj i africi ga tjeraju iako je dobar strateg, pravi tvrdoglavi hercegovac. edin (zasluzeno) ima neki poseban status kao nas najbolji igrac ali to moze samo proci kod slabih trenera, kod vahe sigurno nece.

@logovan: ne salim se, on je i stvorio ovu jaku generaciju s dzekom, salihovicem, ibisevicem..kada su igrali za nasu u-21.
Aha, pardon onda. :D

Ima li koji dobar trener iz Hrvatske, Srbije...koji bi nama pasao? Možda bi čak to bilo bolje rješenje nego neko od ovih domaćih.
Dino Djurbuzovic

#566 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Dino Djurbuzovic »

Bosanski_kralj wrote:
limeni wrote:

Ima li koji dobar trener iz Hrvatske, Srbije...koji bi nama pasao? Možda bi čak to bilo bolje rješenje nego neko od ovih domaćih.
Sta fali domacim trenerima ????
Havatar

#567 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Havatar »

Bosanski_kralj wrote:
limeni wrote:

Jarni
MOSALJOZE

#568 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

Ti bi Jaranija pored živog Dine Đurbuzovića stvarno si izdajica.Dino je naš čojek
Dino Djurbuzovic

#569 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

MOSALJOZE wrote:Ti bi Jaranija pored živog Dine Đurbuzovića stvarno si izdajica.Dino je naš čojek
Hvala puno, sve cestitke
Logovan

#570 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

Havatar wrote:
Bosanski_kralj wrote:
limeni wrote:

Jarni
Može. Jest da si opsjednut s nama, ne izlazi ti Sarajevo iz glave ali dobrog si trenera naveo. :thumbup:
Brat

#571 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Brat »

limeni wrote:
Logovan wrote:

zukanovic i alija braco hadziosmanovic su potcijenjeni..oni znaju mnogo o fudbalu, takodjer je i mehmed janjos fin takticar. ali slazem se, treba nama neko veliko ime jer smo i mi postali velika reprezentacija.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Molim te reci mi da se šališ, eto kad te molim. Eksplodirat' ću mog mi oca.
MOSALJOZE

#572 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

limeni je vazzda ozbiljan
MOSALJOZE

#573 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

Dino Djurbuzovic wrote:
MOSALJOZE wrote:Ti bi Jaranija pored živog Dine Đurbuzovića stvarno si izdajica.Dino je naš čojek
Hvala puno, sve cestitke
Nema na čemu,pridruzi nam se na temi Seada(SEA) Kolašinca biće nam drago
Dino Djurbuzovic

#574 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Kolasinac super decko, cujem da je mnogo popularan u Njemackoj, sve hvalospjevke sam cuo za njega
MOSALJOZE

#575 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

Dino Djurbuzovic wrote:Kolasinac super decko, cujem da je mnogo popularan u Njemackoj, sve hvalospjevke sam cuo za njega
momčilk pravi,samo ruši
Locked