Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AntiKrist wrote:Pozdrav,zna li neko gdje mogu gledati vecerasnju utakmicu na netu?
Drug Ovde ce ti biti dosta linkova sa BHT bit ce i HD tako da tu imas izbora za gledat da ti ne trza http://www.netraja.net/p/sport.html pa isprobaj. VECERAS do pobjedeeeeeee
Kipar-BIH 2(mi IDEMO DALJE)
Kipar-BIH X(Čeka se Belgija -Izrael)
Belgija -Izrael 1(Idemo dalje),X(Idemo dalje),2(Izrael ide dalje)
Kipar-BIH 1(Čeka se Belgija-Izrael)
Belgija-Izrael 1(Kipar ide dalje),X(Kipar ide dalje),2(Izrael ide dalje)
Trebali bi biti nositelji..Jedine repre ispred nas koje su 3-e u grupama su Ukrajina.Svedska,Hrvatska i Danska..Danska je svje kvale zavrsila tako da bi ih trebali preskociti na listi,ali dodajmo tome jos da ce i Hrvati ako pobjede Maltu zadnje kolo a Norvezani izgube od Italijana ici direktno a Norveznai su ispod nas na UEFa listi tako da ako budemo 3 u grupi trebali bi biti reprezentacija sa 2-im najboljim keoficjentom a koja ide u baraz...
A postoji i teorija da ukoliko nekim cudom Turci izgube kuci od Islanda a Holandija dobije a Hrvatska ode u baraza e onda ne bi bili nositelji..Eto nadam se da sam bio jasan
EDIT:Danska je druga malo sam se zezno,Albanci trebaj udobit ako zeele direktno ali oba slucaja cemo imat bolji koeficijent od ta 2 tima
Za baraž: Sa pobjedom na Kipru smo sigurni u baražu, a dovoljan nam je i bod pod uslovom da Izrael ne pobijedi u Belgiji.
U baražu: U slučaju da se plasiramo u baraž sigurni smo nositelji. Slovenija je siguran učesnik baraža.Turska treba bod protiv Islanda i sigurno osvajaju treće mjesto. Norveška vjerovatno završava kao treća (Hrvatska je favorit protv Malte, a Norvežani će teško dobiti Italiju u gostima).
To su tri 99% sigurna protivnika.
Ukoliko Albanija ne pobijedi u Armeniji biće treća i tako postati potencijalni naš protivnik.
U slučaju pobjede Albanaca, mogući su još: Irska/Poljska (realno), Mađarska (u slučaju pobjede Ukrajine protiv Španije i neriješenog Poljska-Irska sa 2:2, 3:3...) i Danska (pobjeda Ukrajine, neriješeno Poljska-Irska 0:0, 1:1).
Dakle u slučaju da se plasiramo u baraž za protivnika je realno očekivati: Slovenija, Turska, Norveška i Albanija (Irska/Poljska)
Racunaj vako:
Belgija - Izrael. Belgija ce nastojati da zadovolji publiku te na domacem terenu da proslavi kvalifikaciju na EP, ali posto Izrael mora igrati na sve ili nista, Belgija ce sigurno postediti neke kljucne igrace, da nebi evt. zaradi ozljede ili kartone itd. Treba racunati na agresivniju igru Izraela. Ovoj utakmici se po mojoj procijeni pise jednak rezultat.
Kipar - BiH Tu obe ekipe ce igrati na pobjedu zbog neizvjestnosti duge utakmice. Ocekujem ostru i agresivnu igru sa gomilu preksaja i kartona (mozda i po vise crvenih nego ocekivano). Pidajem i jednoj i drugoj ekipi pobjedu odnosno 50/50 su sanse.
GaizkaMendieta wrote:Za baraž: Sa pobjedom na Kipru smo sigurni u baražu, a dovoljan nam je i bod pod uslovom da Izrael ne pobijedi u Belgiji.
U baražu: U slučaju da se plasiramo u baraž sigurni smo nositelji. Slovenija je siguran učesnik baraža.Turska treba bod protiv Islanda i sigurno osvajaju treće mjesto. Norveška vjerovatno završava kao treća (Hrvatska je favorit protv Malte, a Norvežani će teško dobiti Italiju u gostima).
Ukoliko Albanija ne pobijedi u Armeniji biće treća i tako postati potencijalni naš protivnik.
U slučaju pobjede Albanaca, mogući su još: Irska/Poljska (realno), Mađarska (u slučaju pobjede Ukrajine protiv Španije i neriješenog Poljska-Irska sa 2:2, 3:3...) i Danska (pobjeda Ukrajine, neriješeno Poljska-Irska 0:0, 1:1).
Dakle u slučaju da se plasiramo u baraž za protivnika je realno očekivati: Slovenija, Turska, Norveška i Albanija (Irska/Poljska)
Norveska samo moze zavrsiti treca ako se kosmos okrene naopako, nemoj misliti da je Italijanima stalo da pomognu Hrvatima. Tu utakmicu slobodno pisi kao 2 (pobjeda Norveske), jer to ce i uciniti - ako nista sami ce sebi zakucati gol i to momacki. Madjarska ce ici direktno, jer Hrvatska nema vise sta da ponudi po tom pitanju a Ukraina ce u najboljem izvuci jednak rezultat sa Spanijom.
I nije ranking lista da ce se koristiti vec - poslje kvalifikacija ce napraviti neki up-date kvota i sl. a posto BiH nije bas imala narocito neke kvalifikacije, ja mislim tu moze biti komotno dojnja cetvorica. Budi siguran da ce Svedska, Hrvatska i Ukraina zbog znatno boljih kvalifikacija od BiH biti iznad BiH poslje up-to-date Uefine liste, e sad ostaje samo pitanje ako Irici zavrse kao treci hoce li toliko skociti da ce prestici BiH, jer racunaj zbog losih kvalifikacija BiH moze da malo i izgubi na toj listi.
Last edited by Zviz on 10/10/2015 23:54, edited 1 time in total.
Racunaj vako:
Belgija - Izrael. Belgija ce nastojati da zadovolji publiku te na domacem terenu da proslavi kvalifikaciju na EP, ali posto Izrael mora igrati na sve ili nista, Belgija ce sigurno postediti neke kljucne igrace, da nebi evt. zaradi ozljede ili kartone itd. Treba racunati na agresivniju igru Izraela. Ovoj utakmici se po mojoj procijeni pise jednak rezultat.
Kipar - BiH Tu obe ekipe ce igrati na pobjedu zbog neizvjestnosti duge utakmice. Ocekujem ostru i agresivnu igru sa gomilu preksaja i kartona (mozda i po vise crvenih nego ocekivano). Pidajem i jednoj i drugoj ekipi pobjedu odnosno 50/50 su sanse.
BELGIJA- IZRAEL 1-1 DE BRUYNE 73´ BEN HAIM 27´
KIPAR-BIH 1-3 MYTIDIS 9´ PJANIC 42´ DZEKO 76´ IBISEVIC 88´
Racunaj vako:
BELGIJA- IZRAEL 1-1 DE BRUYNE 73´ BEN HAIM 27´
KIPAR-BIH 1-3 MYTIDIS 9´ PJANIC 42´ DZEKO 76´ IBISEVIC 88´
Nisam baba gatara pa tako ne precizan ne mogu biti. I sam znas da su ti vece sanse na lotu nego da ovo pogodis Kipar - BiH ja tipujem na vise kartona nego pokusaja po golovima i kornera skupa. Na zivcima su i jedni i drugi.
Pa eto danas sam pogodio 2-0 te Ibisevica kao strijelca
Ma nek samo uzmemo treba igrace psiholoski pripremiti za utakmicu da izvuku 100% svojih mogucnosti jer ce kako ti kazes biti teska utakmica ali na kraju bi kvalitet trebao isplivati a on je protiv Kipra uz sav respekt na nasoj strani.
GaizkaMendieta wrote:Za baraž: Sa pobjedom na Kipru smo sigurni u baražu, a dovoljan nam je i bod pod uslovom da Izrael ne pobijedi u Belgiji.
Norveska samo moze zavrsiti treca ako se kosmos okrene naopako, nemoj misliti da je Italijanima stalo da pomognu Hrvatima. Tu utakmicu slobodno pisi kao 2 (pobjeda Norveske), jer to ce i uciniti - ako nista sami ce sebi zakucati gol i to momacki. Madjarska ce ici direktno, jer Hrvatska nema vise sta da ponudi po tom pitanju a Ukraina ce u najboljem izvuci jednak rezultat sa Spanijom.
I nije ranking lista da ce se koristiti vec - poslje kvalifikacija ce napraviti neki up-date kvota i sl. a posto BiH nije bas imala narocito neke kvalifikacije, ja mislim tu moze biti komotno dojnja cetvorica. Budi siguran da ce Svedska, Hrvatska i Ukraina zbog znatno boljih kvalifikacija od BiH biti iznad BiH poslje up-to-date Uefine liste, e sad ostaje samo pitanje ako Irici zavrse kao treci hoce li toliko skociti da ce prestici BiH, jer racunaj zbog losih kvalifikacija BiH moze da malo i izgubi na toj listi.
Ukrajina i Hrvatska su svakako ispred nas, Svedska i Irska kako god da zavrse utakmice su iza nas. Naravno da su moguce i druge opcije (da Norveska dobije Italiju, Ukrajina Spaniju, Turska izgubi od Islanda...), al ovo sto sam napisao je kalkulacija na osnovu kvaliteta
limeni wrote:Pa eto danas sam pogodio 2-0 te Ibisevica kao strijelca
Ma nek samo uzmemo treba igrace psiholoski pripremiti za utakmicu da izvuku 100% svojih mogucnosti jer ce kako ti kazes biti teska utakmica ali na kraju bi kvalitet trebao isplivati a on je protiv Kipra uz sav respekt na nasoj strani.
Ja sam gledao utakmicu Kipar - Izrael, ovaj Kipar nije za popisati. Isto sto ni Apoel nije bio na kraju krajeva a znas kako su svi govorili tim sa par makedonaca i srednje dobrih brazilaca bez konkurencije na otoku, sta ce oni. Nesto su mi protiv Izraela a i ona protiv Belgije licili na dobro uigranu ekipu. I ako je za racunati da ce Belgija zasigurno igrati bez kljucnih igraca opet mislim da ce ta utakmica zavrsiti nerijeseno ili pobjedom Belgije. Sto znaci realno gledano za trece mjesto se bore Kipar i BiH.
Ukrajina i Hrvatska su svakako ispred nas, Svedska i Irska kako god da zavrse utakmice su iza nas. Naravno da su moguce i druge opcije (da Norveska dobije Italiju, Ukrajina Spaniju, Turska izgubi od Islanda...), al ovo sto sam napisao je kalkulacija na osnovu kvaliteta
Ja ali Svedska je imala bolje kvalifikacije a razlika u koeficientu je mala. Svedska posto je 100% u barazu ce biti iznad BiH poslje novog racunjana. BiH ce zasigurno izgubiti 4-6 mjesta na ljestvici. Jer 40% kvalifikacija ovih ce se racunati, a sad uzmi u obzir ko sta ima za ponuditi.
BiH Kipar 1-2
Posto je bosna izgubila dobila je 10.000 + 501 za gol, ali posto je primila dva gola -1.000, znaci 9.501
BiH Wels 0-0 znaci 20.000
BiH-Belgija 1-1 znaci 20.001
BiH Izrael 0-2 znaci 8.500
BiH Andora 3-0 znaci 41.503
BiH Izrael 3-1 znaci 41.003
BiH Belgija 1-3 znaci 9.001
BiH Andora 3-0 znaci 41.503
BiH Wels 2-0 znaci 41.002
Znaci poslje ovih 9 utakmica je BiH. 25.779 e sad dolazi ono sta se iz ovog racuna a sta iz proslih itd. ali trenutno kako stoji je znatno nize!
Kipar ne zelim nimalo potcjeniti al mislim da cemo ovo rjesiti mnogo lakse nego sto mislimo I ocekujemo I da cemo ostvariti sigurno pobjedu jer ce u ovoj tekmi presuditi iskustvo igranja vaznih I odlucujucih "istorijskih tekmi" koja je nama bog zna koja po redu a kipranima prva, a svjesni su I oni da je kvalitet na nasoj strain.Oni se sad osjecaju kao mi kad smo igrali protiv portugala u barazu prvi put.Prognoza moja 0-2 opet.
samkoF wrote:Kipar ne zelim nimalo potcjeniti al mislim da cemo ovo rjesiti mnogo lakse nego sto mislimo I ocekujemo I da cemo ostvariti sigurno pobjedu jer ce u ovoj tekmi presuditi iskustvo igranja vaznih I odlucujucih "istorijskih tekmi" koja je nama bog zna koja po redu a kipranima prva, a svjesni su I oni da je kvalitet na nasoj strain.Oni se sad osjecaju kao mi kad smo igrali protiv portugala u barazu prvi put.Prognoza moja 0-2 opet.
A plus Kipru ne odgovara bunker igra pa ce se otvoriti protiv nas...