Teorija i matematika su čudne možemo ispast i sa 9 i proći sa 4reffik wrote:Sa 9 bodova sigurno idemo u baraž, ne vjerujem da Izrael može pobijediti Belgiju ili Vels u gostima niti vjerujem da mogu izvući dva remija koja bi im garantirao treću poziciju...![]()
https://bs.wikipedia.org/wiki/Kvalifika ... _-_grupa_B
Sa +9 Izrael mora čuda da pravi- remi u Cardifu i Remi u Briselu,ili samo 1 pobjeda(uz pobjedu nad Kiprom)-i mi ''pa pa''
Sa +4 isto čudna kombinacija naš remi s Andorom pobjeda na Kipru te poraz ali da se ostali tako poklope naša pobjeda nad Kiprom npr 3-4 gola i više a Kipar mlatne izraela u nekoj kombinaciji da imamo bolji skor od Kipra,Kipar od Izraela,Izrael od nas,al da mi budemo najubjedljiviji protiv Grka sa otoka,i time međusobnom gol razlikom preskočimo ih,Izrael i Kipar gube ostale sve i svi po 12
Postoje i opcije da sa +9 bude drugi npr Andora pobjedi Belgiju ili Velsa,Vels sve izgubi ostane na 17 kao i mi(+9) uz pobjedom nad njima(bolji međusobni),nešto slično s Belgijom da osvoji manje od 3,a da se ostalo poklopi nekako
Sve je to matematika ali realnost?
Realnost je da ćemo pobjediti Andoru
a sutra čekamo povoljne rezlutate Vels -Izrael 1 i Cipar-Belgija 2