EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

BackInBlack

#5301 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BackInBlack »

necko_hz wrote:Odlična analiza :thumbup:

Domaći fudbal u ćorsokaku: Kako se trznuti iz letargije?

http://sport1.ba/domaci-fudbal-u-corsok ... letargije/
najjaci pocetak i kraj ...

"Šta će Irci, šta će Portugalci, šta će Francuzi, šta će Belgijanci, šta će Nigerijci… ponekad djelujemo kao mentalno bolesna nacija"

‘ta će Irska? Neće ništa, ode u Francusku, a mi ih možemo gledati na TV-u i lijepiti njihove sličice u Panini album."

Sreca ovi "mentalno zaostali" ce imati priliku tek poslje deset-jedanaest mjeseci opet da :izet: normalne ljude u zdrav mozak ....

dobar clanak :thumbup:
Last edited by BackInBlack on 18/11/2015 09:28, edited 1 time in total.
Silvester071

#5302 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Silvester071 »

Pozz za sve forumase...nisam jos dosao sebi od "igre" koje su prikazale nase ŠONJE u ovom dvomecu, pogotovo u Dublinu ali eto vecinu stvari ste vec napisali ovdje na forumu.
Po meni, ono sto nama najvise nedostaje jeste ta homogenost u ekipi (pocela se gubiti po meni negdje poslije onog meca sa USA na Kosevu), kohezija, zajednistvo. Prevedeno, imas igrace, nemas tim, Irska je ociti primjer toga kao I Slovenija sinoc. Sa tim da Irska ima I realno boljes selektora od naseg.
Slovenci sinoc poginuli na terenu, imali aktivav rezultata do samog kraja meca, fulili par izglednih prilika I na kraju ispali ali mislim da im niko od navijaca nece zamjeriti za ono sto su prikazali na terenu.
Ono sto je je jucer zaintrigirali jeste radijska emisija na Otvorenoj mrezi, kod onog Darka Dosle. Javili su se Muhamed Bikic (odatke sam poceo slusati, mozda je jos neko bio prije, ne znam), Ligata iz Oslobodjena I tako bla, bla nista konkretno od njih barem ja nisam cuo I za kraj se javio onaj lik sa RTRS-a, Corsovic ili kako vec, da on prokomentarise stanje u repki, nasoj I naravno Srbije :-D , vizadiv neodlaska na EP.
I tako ono sto mi je zapalo za usi (koliko je sad on stvarno upoznat sa stanjem u nasoj repki zaista ne znam a mozda I jeste, sto ovi nasi sporski novinaru iz raznoraznih razloga sute, poltroni vecina, po meni) jeste da spominje neki "problem" u svlacioni poslije meca na Kipru I generalno neka desavanja u svlacionici medju igracima u zadnje vrijeme.
Ja zaista mislim da nesto ne stima, jer kako sam na pocetku posta rekao, po meni se vidi da ekipa ne dise kao jedan, to nam je i Edin rekao poslije meca, oko skrivanja igraca, bjezanja od odgovornosti.
Volio da bih ima neka sportska emisija, neki novinar koji ce napraviti smislenu emisiju, pa zovnuti u istu Mesu, mozda neke igrace, mozda neke ljude iz Saveza, pa da se javno razgovora o problemima u ekipi, kako ih rijesiti, sta selector mislim kao i X pitanja uvezi saveza (karte i sl.), ali kod nas nema toga, novinari su vecinom njihova potrckala, jedan dan ih dizu u zvijezde, jedan dan ne pisu nista, konstruktivne kritike uglavnom nema, imaju svoje favorite itd, itd...mogao bih do jutra ovako.
Kako ce Mesa izaci na kraj sa ovim, kao i sa evidentnim problemima sa kojima cemo se susreti u narednom ciklusu (ostaje bez par igraca ali i vrijeme je), ko ce od mladih moci doci, ko ce se snaci tu, vrijeme ce pokazati...ali da ce se trebati poklopiti neke stvari da vidimo Rusiju, definitivno hoce, pogovoto sto II mjesto u grupi i eventualni baraz nam nece donjeti Irsku, Sloveniju i Dansku, nego mnogo, mnogo ozbiljnije ekipe....a i sami znamo kakav nam je skor sa top ekipama.... :-?
MOSALJOZE

#5303 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by MOSALJOZE »

U narednim utakmicama,prijateljskim naravno,OBAVEZNO dati sansu Hodzicu ispred Vede,Cimirotu/Grahovcu ispred Medunjanina,Anicicu/Cocalicu ispred Spahica.Visca i Lulic pod hitno moraju dobiti konkurenciju,znaci Izet(ako bude igrao)Duljevic,pa i Suljic mogu konkurusati za siri spisak.Mahmutovic MORA dobiti poziv.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5304 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

north wrote:Slovenija je pravi primjer kako limitirana ekipa se nikad ne predaje i kako se bori...Nakon dva gola zaostatka iz prve utakmice kada su ih svi otpisali, čitavu utakmicu vodili 1-0, imali 100% šansu za drugi gol i produžetke, zadnjih 10 minuta Ukrajina ne može izaći iz šesnest, korner za kornerom za slovence, i onda u 97 minuti kada su svi krenuli gore, ukrajinci im slože kontru i osiguraju prolaz.....Šta hoću reći, tako se radi pritisak, tako se napada, pokazuje da se može, pa kad i ispadnu ljudi dobiju zasluženi aplauz....Mi da smo sinoć stisnuli irce i držali ih na konpcima, ko slovenci ukrajince, i pored ispadanja lakše bi se knedla gutala....Ovo kad vidim večeras u Sloveniji, i naš dvomeč, pravo je pitanje bi li mi njih uopšte prošli da smo ih izvukli, a ko biva glasili su za idealnog protivnika kojeg bi bez po muke izbacili :oops: ....Da ne pričamo da je realno Ukrajina jača od Irske...
E moji fudbaleri i selektore :-) :skoljka: :run:
Slovenija ima selektora koji je strucan i ima rezultate iza sebe. Mi nemamo.

Pola prvotimaca Slovenije nama ni na klupi ne bi sjedila
Tomahawk11
Globalni moderator

#5305 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:U narednim utakmicama,prijateljskim naravno,OBAVEZNO dati sansu Hodzicu ispred Vede,Cimirotu/Grahovcu ispred Medunjanina,Anicicu/Cocalicu ispred Spahica.Visca i Lulic pod hitno moraju dobiti konkurenciju,znaci Izet(ako bude igrao)Duljevic,pa i Suljic mogu konkurusati za siri spisak.Mahmutovic MORA dobiti poziv.
Mahmutovic je napadac? Gledam ima 29 godina, da nije malo kasno ga uvoditi u reprezentaciju. A nije se ni nesto golova nadavao. Ne treba nam novi Zec.
Dr. Kuca

#5306 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Dr. Kuca »

Iskreno je malo glupa politika gledati godine ako bude igrao dobro. Npr ako Vedo eksplodira dogodine zasto to ignorisati? Ili 5-10 igrac nije bitno pa makar imo i 33-34 godine ako moze pomoci i ako je u formi. Nas je problem sto se gledaju neke stare zasluge a ne forma, pa tako ti spahic i vedo igraju iako su ocajni i u klubovima, hajrovic radi slovacke ima kredita pa se zove a mozda ima neko ko je u formi. Dok se nepocne gledati forma i samo forma imat cemo to sto imamo. Samo jos kod na si srba su zasluge, ovo sotalo napreduje brzo.

Sreca u nesreci su one izgubljene kvalifikacije prije dolaska cire, kad je muzurovic uveo neke nove momke koji su kasnije postali nosioci igre. Igraci dolaze i odlaze, samo gledat formu i napredovat cemo.
kostarikanac

#5307 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by kostarikanac »

Analiza svih dvanaest utakmica, kao i nastupi igrača pojedinačno.

Ovo bi bilo moje viđenje:

1. BIH - KIPAR

Već viđeno u nogometu, jedna ekipa napada, šutira, dominira ali lopta neće u gol. 27 šuteva, promašeni penal, da bi na kraju primili dva gola. Krivac za prvi gol je isključivo Begović. Nadskočio ga je igrač koji je niži 21 centimetar. Drugi gol je krivica zadnje linije. Nije normalno da cijela linija ispadne od jedne duge lopte. Nakon oproštaja Misimovića vodila se polemika ko će šutirati eventualne penale da bi se Pjanić javio uz obrazloženje kako ih on šutira u odsustvu Tottija (pitam se koliko to Roma dobije penala a da pri tome nema Frančeska), ali OK, svakome se desi pa je tako Miralem na kraju i promašio penal. Šutirao je traljavo. Mnogi su krivili Sušića, ali po mom mišljenju on nije krivac za ovaj poraz.

2. VELS - BIH

Dobra igra protiv jake reprezentacije. Veći posjed lopte, više udaraca, nedostajala je realizacija. Utakmica koju mnogi pamte po odličnoj utakmici Muhameda Bešića koji je fenomenalno čuvao Balea.

3. BIH - BELGIJA

Odlično smo se nosili sa reprezentacijom koja je prva na FIFA-inoj rang listi. Bilo je za očekivati da će oni imati veći posjed lopte, ali smo im zadavali mnogo problema iz kontri. Bilo je perioda igre kad smo djelovali poput Njemačke što je i njih iznenadilo pa se u zadnjih pola sata nisu mnogo ni otvarali. Odlična postavka igre od strane Sušića. Treba reći da su Džeku u pojedinim momentima čuvala tri igrača.

4. IZRAEL - BIH

KATASTROFA! Džeko i Ibišević jesu bili povrijeđeni, ali nacija je sa pravom krivila Sušića zbog nepozivanja Đurića. Katastrofu je upotpunio Šunjić tako što je dobio crveni karton i ostavio nas cijelo drugo poluvrijeme sa igračem manje. Nismo napravili ništa, pa se nema šta mnogo ni reći.

5. ANDORA - BIH

Uspješan debi Mehmeda Baždarevića na klupi zmajeva i het trik Edina Džeke za prvu pobjedu u kvalifikacijama.

6. BIH - IZRAEL

Odlična utakmica, odlična postavka igre od strane Baždarevića, i odlični Višća. Pobjeda koja nam je vratila nadu da kvalifikacije nisu izgubljene. Tek tad smo osjetili žal za izgubljenim bodovima u Izraelu jer je svima postalo jasno da smo mnogo kvalitetniji od Izraelaca. Višća je još jednom pokazao da mora biti starter.

7. BELGIJA - BIH

Ovdje nismo mnogo ni očekivali. Pozitivno smo iznenađeni početkom i ranim vodstvom, možda smo se malo ranije zatvorili, ali opet kažem nemamo šta kome zamjeriti. Belgija je fudbalska sila, i nije sramota izgubiti 3:1 od takve ekipe.

8. BIH - ANDORA

Očekivana pobjeda zmajeva i najgluplji potez u kvalifikacijama. Naravno, radi se o Muhamedu Bešiću i potpuno nepotrebnom crvenom kartonu. Neko ko sebe smatra profesionalcem ne smije napraviti takvu glupost.

9. BIH - VELS

Ova utakmica nas je možda malo i zavarala. Vels jeste jak, ali je prije utakmice sa nama praktično obezbijedio direktan plasman (obzirom da su u zadnjoj utakmici igrali sa Andorom), tako da nisu ginuli kako znaju. Naravno da nas nisu pustili, ali nisu ni igrali punim gasom. Hvala Bogu nama ne treba mnogo da nas uhvati potpuna euforija i medijski natpisi kako možemo igrati sa svima. Ipak i takav Vels treba pobijediti što smo uspjeli zahvaljujući otkrovljenju ovih kvalifikacija Milanu Đuriću koji je riješio utakmicu, a Vedo je samo potvrdio pobjedu. Meša odlično pogodio sa izmjenama.

10. KIPAR - BIH

Ovakve utakmice su najteže. Svi nas već vide u baražu a utakmica nije ni počela. Tu smo pokazali da smo koliko toliko zrela ekipa pa me stoga još i više čudi ono što će uslijediti mjesec poslije protiv Iraca. Medunjanin je bljesnuo, a Đurić majstorski pogodio za baraž. Odličan izbor Baždarevića za ovu utakmicu.

BARAŽ:

BIH - IRSKA

Ovdje smo mogli i morali više. Vidjelo se da smo boji i kvalitetniji od njih, ali definitivno su oni imali veću želju i motiv od nas. Utakmicu je teško opisati jer je pola nismo ni vidjeli. Ostala je nada za revanš.

IRSKA - BIH

Uz gostovanje kod Izraela (mada tad nismo bili kompletni) ovo je najgora utakmica u ovim kvalifikacijama. JEDNO VELIKO NIŠTA! TOTALNO NEDOSTOJNO BARAŽA!

Još ćemo spomenuti i učinke pojedinih igrača:

Asmir Begović: Vrhunski golman, ali je u cijelim kvalifikacijama iskazivao nesigurnost, iako nas je u par situacija (čitaj Izrael) spašavao od veće katastrofe.

Vedad Ibišević:

Imao je problem sa klubom, ali u igrama reprezentacije to nismo mnogo osjetili. Protiv Andore je imao par neshvatljivih promašaja, ali je radio lavovski posao u odbrani i bio jedan od važnijih igrača u ovim kvalifikacijama.

Edin Džeko:

Naš dijamant, naše zlato. Definitivno najbolji igrač u ovim kvalifikacijama. Dao je osam golova, trčao, asistirao, odvlačio uvijek barem dvojicu igrača na sebe. Bukvalno, on nam je pola reprezentacije u svakom smislu. Čak i po učinku je kao pola tima 8/18. Ponosni smo što imamo takvu zvijezdu.

Ervin Zukanović:

Ovaj momak mi nikako nije drag. Zna odigrati solidnu partiju, ali ne smijemo zaboraviti da je on uzrok svađe u svlačionici i time je direktno narušio atmosferu pred odlazak na svjetsko prvenstvo. Javna je tajna da ga igrači nisu željeli u timu. Čovjek je donio neke "manire" koji nikome nisu odgovarali, čak je i sam Tomislav Piplica izjavio da ga zmajevi nisu htjeli u svojoj blizini. Safet Sušić NIJE KRIV što se tiče "slučaja Zukanović". Još je rano, ali sam uvjeren da će u skoroj budućnosti izaći na vidjelo o čemu se tu radilo i kako je javnost izmanipulisana. Uostalom, Zukanović nije tip igrača zbog čijeg bi odsustva neko trebao žaliti. Vidjelo se to i protiv Irske gdje je skrivio penal. Mi koji znamo istinu, znamo da je Safet čistog obraza, ali zbog nekih stvari u savezu još nije vrijeme za otkrivanje svih detalja, mada ne sumnjam da će ubrzo "neko" progovoriti.

Senad Lulić:

Jeste možda najbolji asistent u kvalifikacijama, ali nije pružio mnogo. U baražu jedan od najlošijih igrača. Može i mora mnogo više.

Emir Spahić:

Vrhunski igrač. Na stranu što je prgav, ja kad njega vidim u odbrani odmah budem mirniji jer znam da ga teško proći. Ali isto tako se zabrinem kad vidim onaj pogled kao kad hoće da tuče nekoga. Jedan od najboljih u kvalifikacijama.

Muhamed Bešić:

Momak ima potencijala, ali mora prestati da igra za publiku. Čovjek upropasti akciju sa pokušajem nekakvog driblinga, ili dobije crveni karton samo da bi mu neko sa tribine dobacio "Bravo Mume". To nije vrijedno toga dragi Muhamede. Igraj za tim.

Miralem Pjanić:

Čovjek od koga se očekivalo najviše, a priredio nam je jedno veliko ništa. Bio je katastrofalan. Važnija mu je statistika od reprezentacije. Skoro sve lopte je vraćao unazad samo kako bi bilježio tačne pasove i time bio u vrhu te totalno nebitne liste. Misimović je Zidane za njega. Definitivno je precijenjen igrač. Ako moramo čekati po pet ili deset utakmica na jedan njegov slobodnjak ili neku majstoriju onda...... Priču kako nema saigrače kao u Romi možemo baciti u vodu, jer ni Džeko ih nema pa je najbolji!

:bih:

Na kraju moram spomenuti i selektore.

Safet Sušić jeste možda bio tvrdoglav, ali je jedini koji nas je ikad odveo na neko veliko takmičenje. Znao je on kako treba sa pojedinim igračima.

Mehmed Baždarević jeste imao rezultat, ali upravo taj rezultat je prikrio igru koja nije bila ništa bolja od Safetove u ovim kvalifikacijama. Namjerno kažem ovim, jer prošle kvalifikacije za SP 2014. su bile najbolje koje smo ikad igrali. Nije mi se svidjelo kod Mehmeda to što je preko medija saznao šta pojedini zamjeraju Safetu pa je izgledao malo teatralan. Neki su Safetu zamjerili to što nije vikao na igrače pa smo znali vidjeti Mehmeda kako mirno sjedi na klupi, ali čim ga kamera prikaže on skoči kao nešto viče na igrače. Nema potrebe za tim dragi Mehmede, za to postoji svlačionica. Nije loše nekad zagalamiti i uputiti neki savjet u toku utakmice, ali onako teatralno kad niko od igrača ne može čuti od buke sa tribina nije potrebno.

Na kraju par riječi i o medijima. Oni jesu mnogo važan faktor, ali ovi naši su baš pretjerali što se tiče izvještavanja o pojedinim igračima. Jednostavno napravili su od njih megazvijezde, a ovi naši to ipak nisu. Izuzimajući Džeku, naravno. O sponzorisanim tekstovima i intervjuima tipa Hušidić ili Hadžić neću ni trošiti riječi.

Glas Navijača:

Navijači jesu važni, ali da li baš treba slušati i one kafanske prijedloge tipa "zovi onog malog" pa kad se vidi da je to potpuni promašaj isti ti "navijači" psuju sve po spisku selektoru što je zvao određenog igrača. Sjetite se samo pritisaka javnosti u slučaju Sanjina Prcića? Sušić je podlegao pritisku i pozvao momka koji bukvalno ništa nije pokazao na terenu. O braći Vranješ, Hadžiću, Ančiću, Kruniću, Štiliću, Vrančiću, Cimirotu, Zecu i brojnim drugim nije potrebno ni pisati. Oni jednostavno nisu kalibar za reprezentaciju BIH. Skauting je također zakazao. Nemoguće je da se u toku jedne godine ne mogu naći barem dva igrača koja bi zadovoljila kriterije i bili dostojni da obuku dres naše drage BIH? Sve u svemu iza nas su još jedne izgubljene kvalifikacije, igrača koji su odrasli u dijaspori je sve manje, tako da se moramo (htjeli ili nehtjeli) okrenuti djeci iz BIH. Liga nam je katastrofalna, ali zar je toliko teško pratiti poluafirmirane igrače poput Hodžića iz Dinama. Drugim riječima, stranci nam otkrivaju djecu, što je žalosno, ali opet nam na neki način sugerišu ko je igrač za koje domete, tj. da vidimo koji mu je limit? Nemoguće je da nema neko ko bi znao izvršiti pravilnu selekciju i omogućiti nam da par igrača (nevezano iz koje su agencije) bar u prijateljskim utakmicama dobiju priliku dva, tri puta godišnje.

Mehmedu ne možemo zamjeriti mnogo za ove kvalifikacije, mada ruku na srce ni Safetu, ali mora se uvezati sa svima, da ne kažem pionirima i tražiti igrača jednakom srčanošću kao malo vode u pustinji. Mi smo mala zemlja i svaki igrač, ali da stvarno zna igrati lopte je dobrodošao. Moramo se riješiti ovih koji žele da se udaju preko reprezentacije. Blaž Slišković je bio najbolji što se toga tiče. On nije želio da vidi nikoga ko nije kadar za reprezentaciju, ali su ga zato i otjerala bagra iz saveza. Isti takav je bio i Kodro, ali su ga još brže slomili. Zato, Mehmede dok je javnost uz tebe moraš povući crtu. Shvatam da te savez plaća, ali ne smije se njihova riječ pikati više od "običnog" naroda koji živo za reprezentaciju. Poznajem ljude koji plaču od sreće kad Džeko da gol za klub, a kamoli za BIH. E, upravo iz tog razloga moraš raščistiti sa savezom, pa tek onda slagati momčad za SP u Rusiji.

O Misimoviću nisam mnogo pisao jer je svakome ko je ikad pogledao i jednu utakmicu jasno da takvog genijalca niko nije sposoban zamijeniti. Žao mi je što ga nije bilo u ovim kvalifikacijama pa da se prošetamo do Francusle, ali svaku njegovu odluku poštujem. Ovo pišem, a iza mene je poster Džeke i Misimoviće iz vreme dok su se šetali Bundesligom i uništavali Bayern. Isti ovaj Bayern koji je sada strah i trepet u evropi. Hvala ti Miske za svaki izvedeni korner, da ne spominjem sve golove i asistenicije koji se ni na "googleu" ne mogu naći. Iskreno se nadam da si ti budući selektor. Zadužio si nas kao niko do sada.

Volim te BIH. :bih: :bih:
Tipicoti

#5308 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tipicoti »

north wrote:Slovenija je pravi primjer kako limitirana ekipa se nikad ne predaje i kako se bori...Nakon dva gola zaostatka iz prve utakmice kada su ih svi otpisali, čitavu utakmicu vodili 1-0, imali 100% šansu za drugi gol i produžetke, zadnjih 10 minuta Ukrajina ne može izaći iz šesnest, korner za kornerom za slovence, i onda u 97 minuti kada su svi krenuli gore, ukrajinci im slože kontru i osiguraju prolaz.....Šta hoću reći, tako se radi pritisak, tako se napada, pokazuje da se može, pa kad i ispadnu ljudi dobiju zasluženi aplauz....Mi da smo sinoć stisnuli irce i držali ih na konpcima, ko slovenci ukrajince, i pored ispadanja lakše bi se knedla gutala....Ovo kad vidim večeras u Sloveniji, i naš dvomeč, pravo je pitanje bi li mi njih uopšte prošli da smo ih izvukli, a ko biva glasili su za idealnog protivnika kojeg bi bez po muke izbacili :oops: ....Da ne pričamo da je realno Ukrajina jača od Irske...
E moji fudbaleri i selektore :-) :skoljka: :run:
U sustini si u pravu.

Ali ih ne mozes porediti sa nama. Ova igra Slovenije ma posjecala na nas prije 10-ak godina kada smo se borili kao psi za svaku loptu do kraja utakmice. Kada smo bili zeljni uspjeha.Danas nemamo igrace koji ce da ``grizu travu`` osim Dzeke i Besica, a izgleda nema se ni volje.
Tipicoti

#5309 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tipicoti »

Reprezentacije koje su se plasirale na Evropsko fudbalsko prvenstvo 2016. godine podijeljene su u jakosne grupe uoči žrijeba koji je na rasporedu 12. decembra u Parizu.

Image

:zid:
Charuga
Globalni moderator

#5310 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Charuga »

Šest grupa po četri ... 8-)
Romanista 101%

#5311 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Romanista 101% »

Zatvorili nam Pjanica, i tako rijesili oba meca. U revansu im cak Mesa pomogao jer je igrao samo sa jednim napadacem tako da im je bilo lakse nego u Zenici. Od ovih 8 ekipa najgore smo odigrali, bez volje motivacije i MUDA da se pokusa proci na Euro. Trebaju nam novi igraci, nova krv, novi stadion i novi dresovi :D
Idemedosumom

#5312 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Hajde ako ništa, svaki od konstitutivnih naroda BiH ima za koga navijati na EP :D :bih:
Point.

#5313 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Point. »

Tipicoti wrote:Reprezentacije koje su se plasirale na Evropsko fudbalsko prvenstvo 2016. godine podijeljene su u jakosne grupe uoči žrijeba koji je na rasporedu 12. decembra u Parizu.

Image

:zid:
Ovu tabelu treba ispisati na debelom kartonu i svakog igraca udarati po glavi da vide kako su se pickasto ponasali tokom baraza i da se sramote da se medju 24 ekipe u Evropi nismo mogli plasirati.
RtrnOfSalisbury

#5314 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by RtrnOfSalisbury »

treba urgentno pokrenut inicijativu da se ep prosiri na 32 ekipe. time bi se dobilo na kvalitetu, bilo bi napetije, financijski efekat ... ma sve.
pa cak nije losa ideja uvest i vajld kart za one koji ne uspiju unic :idea:
Laertes

#5315 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Laertes »

RtrnOfSalisbury wrote:treba urgentno pokrenut inicijativu da se ep prosiri na 32 ekipe. time bi se dobilo na kvalitetu, bilo bi napetije, financijski efekat ... ma sve.
pa cak nije losa ideja uvest i vajld kart za one koji ne uspiju unic :idea:
I da se grupe igraju u različitim zemljama k'o u košarci, pa da i kod nas na AFH i BP dođu Zlatan i VejnRuni.
Romanista 101%

#5316 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Romanista 101% »

ako se ovo sranje nastavi nece ni biti EP
ja71

#5317 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ja71 »

ja (kao fudbalski neznalica) nisam vidio nasu reprezentaciju tako losu u ovom barazu kakvom se ona ovdje opisuje.
najvise mi smeta sto pljujete po nasim momcima.
a oni se JESU svih 180 min. trudili.

pa pogledajte posjed lopte i u 1. i u 2. utakmici.
Irci su igrali svoju bunker igru i ona im je prosla.
Pa i puno jaci od nas su padali na takvoj bunker igri.
Sjetite se kako se prije samo 2-3 godine Barca slicno izgubila od Celtic Glasgowa.

Dalje, Irci su stvarno neku dobru nafaku imali.
U 1. utakmici jednom opucali na go i zabili.
U drugoj im poklonjen penal.

Ne, ne zelim reci da je to presudilo. Nije.
Presudio je njihov bunker.

Ali nije u redu nase momke ovdje predstavljati kao neke amatere.
Ja sam vidio 2 izjednacene ekipe od kojih je jedna imala malo vise srece.
USAblues

#5318 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by USAblues »

ja71 wrote:ja (kao fudbalski neznalica) nisam vidio nasu reprezentaciju tako losu u ovom barazu kakvom se ona ovdje opisuje.
najvise mi smeta sto pljujete po nasim momcima.
a oni se JESU svih 180 min. trudili.

Irci su igrali svoju bunker igru i ona im je prosla.
Pa i puno jaci od nas su padali na takvoj bunker igri.
Sjetite se kako se prije samo 2-3 godine Barca slicno izgubila od Celtic Glasgowa.

Dalje, Irci su stvarno neku dobru nafaku imali.

Ne, ne zelim reci da je to presudilo. Nije.

Ali nije u redu nase momke ovdje predstavljati kao neke amatere.
Ja sam vidio 2 izjednacene ekipe od kojih je jedna imala malo vise srece.
:thumbup: :thumbup:
BackInBlack

#5319 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BackInBlack »

ja71 wrote:
Ekipi ogromni pehar za posjed lopte i svakom igracu medalju za trud.
Futbal se igra na golove, druze!
ja71 wrote: Dalje, Irci su stvarno neku dobru nafaku imali.
Slazem se. Zato reprezentacija BiH u dvije utakmice imali 3 suta. Jedan je zavrsio u mrezi, jedna precka ... i jedan pored gola :)
Irci efikasni ... 4 suta, 3 gola. Futbal se igra na golove, ne na sanse.
ja71 wrote: Ne, ne zelim reci da je to presudilo. Nije.
Jeste, presudila je takticno disciplinovana igra koja ima smisla i koja se cesto igra protiv reprezentacija koje planiraju napadat i ganjat
rezultat. Samo sto protivnik Iraca niti je napadao niti je ganjao rezultat. Dosli ljudi na izlet :bih:. Cast izuzetcima ( Visca, Dzeko ).
ja71 wrote: Ja sam vidio 2 izjednacene ekipe od kojih je jedna imala malo vise srece.
Koju si ti tekme gledao ? Onako realno. Oprostena ti je tekma u Zenici, jer ni ja nisam pola vidio xD
Irci su grizli ... disciplinovana odbrana i brze kontre. I to je upalilo. Takticki jaca ekipa.
Kao pojedinic nisu jaci ... al igra ekipa a ne pojedinac! Jedino su imali srece kod penala, koji nije bilo potrebno svirati.
Al opet, bio je potreban jedan gol ... i ja nisam vidio da se ekipa trudi da ga postigne. Zato ne mogu reci da su ove dvije ekipe odigrali
izjednacenu utakmicu !
pirmin

#5320 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by pirmin »

.
shalla

#5321 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by shalla »

Nakon dvije prospavane noći i nakon na silu odgledane reprize, mogu konstatovati samo jedno:

Jasno mi je da nemaš svoj dan, da si slabiji kvalitetom, da si slabiji trkom, da protivnik igra igru koja ti kvari postavku i planove, ma sve mi je jasno ali nije mi jasno, jebem mu majku da mu jebem, NIJE MI JASNO da u 180 minuta nemaš nikakve želje da potrčiš, izvršiš neki pritisak, pokušaš da trkom nadomjestiš slabiju postavku ili formu, ma da pokažeš na bilo koji način da ti je stalo da uspiješ u toj utakmici, pa više smo problema napravili Portugalu u oba baraža nego Ircima u ovom dvomeču :sad: Jučer poslije pregledane snimke nisam više uopšte bio sjeban ili razočaran već sam bio ljut, ljut zbog prikazanog nezalaganja, indolentnosti, letargičnosti... Da li im je stvarno bilo toliko svejedno, u to jednostavno neću i ne mogu da povjerujem...

P.S. Ovo se odnosi na sviju osim na kapitena koji je jedini pokazao nešto agilnosti i hvala mu na tome...
SukiJr

#5322 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SukiJr »

Kad god su nadigrani naši se izgube kao da lopte nisu vidjeli i sve pada u vodu :shock:
ja71

#5323 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ja71 »

BackInBlack wrote: Koju si ti tekme gledao ? Onako realno. Oprostena ti je tekma u Zenici, jer ni ja nisam pola vidio xD
Irci su grizli ... disciplinovana odbrana i brze kontre. I to je upalilo. Takticki jaca ekipa.
Kao pojedinic nisu jaci ... al igra ekipa a ne pojedinac! Jedino su imali srece kod penala, koji nije bilo potrebno svirati.
Al opet, bio je potreban jedan gol ... i ja nisam vidio da se ekipa trudi da ga postigne. Zato ne mogu reci da su ove dvije ekipe odigrali
izjednacenu utakmicu !
mislim da si me potpuno pogresno shvatio.
sve ja te tvoje argumente znam.
i nisam neko ko je sujetan i uvijek kuka na sudije/srecu i slicno.

ali ovo ponizavanje reprezentacije poslije utakmice stavljam u isti kos kao i dizanje u nebesa prije (svake) utakmice
stranac2

#5324 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by stranac2 »

Mnogi spominju Sloveniju , Island i "ove manje ekipe" , kao mi nemamo želje i volje da trčimo. Onaj citat Osima TKO NE MOŽE DA TRČI NE MOŽE DA IGRA FUDBAL nešto tako. E to treba ispisati kao veliki transparent na svakom našem stadionu.

Druga stvar kod nas narod treba da promijeni definiciju tehničara. Tehničar u modernom fudbalu je igrač koji u punom trku ili ti sprintu može da odradi centaršut , šut , dribling .. da sa svojim driblingom osvoji teren. Da odradi kvalitetan šut pd pritiskom u djeliću sekunde , tipa Ibrahimović go protiv Danske poslije kornera.

Imamo problem generalni u repci neosvajanje terena pimplanje u mjestu varljivi posjed lopte. Tipovi koji nam se vrzmaju po repci tipa Medunjanin nisu za fudbala modernog nego za onog fuzbala dvoranskog gdje je teren puno manji.

Pročitana smo ekipa trkački limitirana ekipa za iole jaču repku , pa nama Kipar može da nabije tempo i nabije nas u 16. Isti će nam se šablon utakmica dešavati i naredne kvalifikacije. Limiitirani NOVINARI, limitirani i poltronaški nastrojeni treneri o tome ne pričaju ili ne kontaju a pola nacije mentalno u srednjem vijelku još.

Tko je gledao Danska Švedska tekmu ubitačan tempo , Švedska ekipa devet radilica na terenu u obadva smjera i jedna zvijezda koja može sebi da priušti malo lakši tempo i čuvanje snage za pravi momenat pred golom.

Treba nam trener koji će izvršiti manju revoluciju u shvatnju fudbala kod nas , spoznati problem i imati hrabrost zovnuti igrače koji imaju predispozicije za moderni trkački fudbal. To recimo Meša sigurni nije čovjek se boji vlastite sjene ...
ate

#5325 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ate »

ja71 wrote: ali ovo ponizavanje reprezentacije poslije utakmice stavljam u isti kos kao i dizanje u nebesa prije (svake) utakmice
E ovo je fakat tacno
Locked