EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

Nasa Stvar

#5251 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Nasa Stvar »

Odmah da kazem da nee branim Papeta niti imam sta protiv mese,ali cu samo jedno reci: trazili ste "Cocu","Zukana" i Djurica(koji je najmanje los od nabrojanih),ZAISKALI STE-EVO VAM GA,vodite ih sad kuci,jer ste vi to zaiskali

Garantujem da Cocalic gori igrac od Ivana Tatomirovica i to duplo,dok ako vec treba zamjena na zadnjeg veznog zapamtite ovo ime: GOJKO CIMIROT !!
Zukanovic,Lulic i Begovic su vec odavno ograjisali i igraju ko da im neko mrve svako vece stavlja ispod carsafa i siguran sam da bi se isti u trenutnom stanju i formi tesku izborili za prvih 11 u bilo kojem klubu iz nase lige,nazalost tako nam je kako je
Spaha:najbolje bi bilo za sviju da se drzao rijeci,kao sto je Miske to uradio i otisao ko gospodin!!
Vedo: i za njega isto vazi,neko gore rece da nikad nije bio neki igrac,izvinut ce ali jeste,Vedo je nekad znao sve s loptom,imo sut s obje noge + skok i sut glavom,znao predriblat,znao dodat,ali Vedo je definitivno jedan od onih igraca kojeg su izmedju ostalog povrede i godine brzo pojele,koji je imao svoju godinu dvije tri,ali kako vrijeme ide on ne vraca formu samo tone dublje i vjerovatno ce brzo i mozda kao i najmladji i prvi od ove generacije okaciti kopacke o klin,tuzno je to i ako mi je ikoga zao,njega mi je zao,
Ove ostale ne bih komentarisao,jer se nema sta komentarisati,mogu samo reci da je Mesa do poluvremena uvidjeo da je cocalic greska jer nema sa njim nikakve kreativnosti i unosi samo nesigurnost,cim je Besic usao drzali smo irce u Sahu,imali i veliku moze se reci 100 % priliku,sve sto je trebalo je da se nepromasi lopta,i onda nakon jednog prekida nesretno primamo drugi gol i tu nam je bio i kraj,
Dakle misljenja sam da je utakmicu trebao krenuti sa Besicem umjesto Cocalicem,tako bi puno dobili na kreativnosti ali i na sigurnosti,jer znamo da Besic prekida protivnicke akcije po citavom terenu,a ne ko onaj celavi parmak kojem je radijus kretanja bio max.15 m gore-dole i 10 m lijevo desno,steta sto je Mesa to kasno vidio,a mislim da smo svi mi to vidjeli poslije prve utakmice u Zenici,
Ovi sto prozivaju Pjanica samo cu im rec,previse se ocekuje od njega,ja pratim Romu dugi niz godina i odavno nije igrao precjenjeniji igrac za kojeg mora pola ekipe trcati,da bi se on lagano sepurio po terenu i ceko slobodnjak(to je jedino sto zna),cak ni jedan Totti kojem se moze se ne sepuri po terenu ko Pjanic,dakle donekle i razumijem ove sto ne prate te utakmice i koji samo procitaju kad izadje clanak da je zabio iz slobodnjaka,pa tako ljudi stvaraju sebi pogresnu sliku kako je on neka igracina i kako gine i krv pisa u Romi,a ovamo nemoze potrcat u repki,nije to bas tako,isto se on i u Romi ponasa,samo u Romi ima nekoliko radilica koji uvijek trce tu za njega i ginu zbog njegovih izgubljenih lopti,oprostite na duzem postu,suzdrzavao sam se od sinoc,ali moram i ja iznijeti svoje vidjenje svega
supercali

#5252 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by supercali »

vratite nam legea dresove :D
Tito_i_Partija

#5253 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tito_i_Partija »

SkyLimit wrote:I ja vjerujem da bi Miske da je bio tu, uradio barem onoliko koliko u proslim barazima. Propustio revans zbog povrede, i onda tri dana poslije odigrao 90 minuta za Wolsburg :D
Ma bjezi ba, tipicno dizanje u neba igraca koji nije tu, samo da se nadje bilo sta u smislu sbb-kbb. Ne osporavam da je bio dobar igrac, al' da je on sam mog'o promijenit' tok ovih kvala, to je smijesno i pomislit'. Sjecam se par njegovih zadnjih utakmica za repku, posle 25-e minute covjek ne moze vise da trci. I tad je bilo "dosta ga je vise", a sad kad ga nema, odmah ide "daj ga".

Koji smo mi cudan narod jbt. :roll:
Logovan

#5254 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Logovan »

Tipicoti wrote:Image

- Vikali su da si debel i da konacno prestanes igrati ...
- Vrijedio si nam kao Pjanic, Medunjanin i Zukanovic zajedno...
- Nema vise ko korner da dobaci do 16-terca, izvede slobodni udarac tako da Dzeko dobije loptu serviranu kao na tacni.
- Nema vise ko da diriguje igru, da dijeli lopte.
- Nemamo vise tipicnu desetku. :sad:
Prestanimo plakati za bivšim igračima. :oops:
skenderija04

#5255 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by skenderija04 »

aCme wrote:Znal' ko što je odgođena tekma Belgija-Espana ? :mrgreen:
A Njemacka - Holandija?
Tipicoti

#5256 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tipicoti »

skenderija04 wrote:
aCme wrote:Znal' ko što je odgođena tekma Belgija-Espana ? :mrgreen:
A Njemacka - Holandija?
Image

Ne igra se, sumnjivo lice setalo oko stadiona.
donidzek

#5257 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by donidzek »

Joj sto mrzim ova preseravanja radi "sigurnosti"...

Uvijek se mjere uvode POSLIJE NAPADA i ispasta opet normalan svijet koji se radovao utakmici!
aCme

#5258 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by aCme »

Ovo sve ode u vraga..
donidzek

#5259 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by donidzek »

Vjerovatno setao neki bradati umjetnik, slikar ili tako neki tip...

I odmah OPREZ! Sta rade ti isti sigurnjaci prije napada???
Reisova

#5260 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Reisova »

supercali wrote:vratite nam legea dresove :D
Kontaš možda i Miske dođe. Ma ovi naši parmaci nisu ni za Legeeee.
jeza u ledja

#5261 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

I mene je Cocalic sinoc razocarao. U prvoj utakmici baraza je bio dosta bolji.

Previse zracnih duela je gubio, a i one koje dobije lopta mu se od glave odbijala pozadi.
supercali

#5262 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by supercali »

Reisova wrote:
supercali wrote:vratite nam legea dresove :D
Kontaš možda i Miske dođe. Ma ovi naši parmaci nisu ni za Legeeee.
ne kontam nego kontam sretnija nam legea nego adidas izgleda
nego da tebe pita respo jesi ti za kafu?
incognito071

#5263 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by incognito071 »

Jel ko provalio kome Dzeko psuje poslje one Vedine precke i moguceg penala protiv Djurica??

Govori nesto kao bravo bravo p.... ti m..
SSemir

#5264 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SSemir »

Image
pirmin

#5265 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by pirmin »

Dokle cemo patiti na ovoj temi? :D
zlajaBHF

#5266 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zlajaBHF »

Bojim se da nam slijedi pad velikih razmjera u svakom pogledu.

Uglavom, zadnjih 6 godina, od dolaska Cire mogli smo da uzivamo u dobrim tekmama, dosta zanimljivih okrsaja, pa cak i odlazak u Brazil na SP....bilo je fino, moram priznat.

Do neke nove generacije :bih:
snoopy_cb

#5267 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by snoopy_cb »

Iduce kvalifikacije ce igrati na sredini Besic-Cimirot-Pjanic. Ove spore teretnjake treb izbaciti, ova trojica su pokretljivi a znaju lopte. Sa onako staticnom sredinom mi sinoc nismo imali sta traziti, nije bitno samo znati dodati loptu bitno je da je imas kome i dodati. KRETANJA BEZ LOPTE SINOC NIJE BILO NA SREDINI, ZATO SMO IZGLEDALI BEZIDEJNO, TUPAVO I JALOVO SKORO CITAVU UTAKMICU.

Spaha nece vise igrati, pored svega on je nas najbolji stoper, tako da bi tu u buducnosti trebalo najvise da skripi. Mozemo mi pamtiti njegove greske, ali bez nj tesko cemo mi upariti dva stopera da nam zadnja linija izgleda dobro. Da je nj neko izbacio kao Sunjica u Zenici narednu deceniju bi pricali o parmaku Spahicu.

Meni nikako ne ide u glavu da je Medo poceo utakmice, pitanje zasto je covjek realno i pozvan. Protiv Kipra je dao dva gola ali su nas izmedju ostalog zbog nj oni poluamateri stisinuli jer nije imao ko da trci i zatvara prostor.

I na kraju nisam odavno vidio jednog trener da nema damu kao Mesa, i da konta da ce istim nacinom i izmjenama dobiti 10 utakmica zaredom. Jbg Mesa upali jednom, dvaput uz malo srece... ‌
It_is_a_Leclerc

#5268 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da ćemo biti jedini nosilac koji neće igrati Euro.

Tugo nagomilana i nikad okončana.
jeza u ledja

#5269 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da ćemo biti jedini nosilac koji neće igrati Euro.

Ni blizu.
Holandija i Grcka su bili nosioci. Nisu dosli ni do baraza.
Last edited by jeza u ledja on 17/11/2015 21:17, edited 2 times in total.
It_is_a_Leclerc

#5270 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by It_is_a_Leclerc »

jeza u ledja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da ćemo biti jedini nosilac koji neće igrati Euro.

Ni blizu.
Baražni nosioci.
karanana

#5271 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by karanana »

ma vjerovatno govori o nosiocima baraza.

mada ja mislim da bi slovenci mogli napraviti cudo. ustvari vec su blizu a igraju solidno.
last mohicans

#5272 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by last mohicans »

Gledam zmajčeke protiv ukrajine.Kako ljidi trče i bore se,još imaju zaostatak od dva gola, ali se ne predaju.Jedan go su vec anulirali.
Slovenci koje smo bez po muke pobijeđivali.
Ma nije sve ni do Meše, dosta su naše primadone kumovale svemu. Pa nije im selektor rekao da ne oru teren i igraju pičkasto.
skafiskafsnjak

#5273 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by skafiskafsnjak »

last mohicans wrote:Gledam zmajčeke protiv ukrajine.Kako ljidi trče i bore se,još imaju zaostatak od dva gola, ali se ne predaju.Jedan go su vec anulirali.
Slovenci koje smo bez po muke pobijeđivali.
Ma nije sve ni do Meše, dosta su naše primadone kumovale svemu. Pa nije im selektor rekao da ne oru teren i igraju pičkasto.
Nasa reprezentacija je goli qrac bila zadnje dvije tekme... i ne bi bilo posteno da su prosli.

E sad zasto ... Dzeko i Visca jedini koji su igrali ..ostalo ... nula bodova
jeza u ledja

#5274 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

It_is_a_Leclerc wrote:
jeza u ledja wrote:

Ni blizu.
Baražni nosioci.
Aha. Ja mislim da se svaki baraz desi da od 4 utakmice upravo 1 nosioc ne prodje.

Usput, mi kad smo izvukli ovu grupu ja sam se razocarao jer je drugi nosioc bila Belgija, koja je objektivno jaca od nas. Reko kud bas njih izukosmo bas sad kad smo nosioci. (Mogli smo izvuci Cesku, Madjarsku, Irsku, Dansku, Svedsku, Hrvatsku, Ukrajinu, Svicu). Danas je Belgija prva na FIFA rankingu :shock: , a Vels je prosli mjesec bio osmi :shock: :shock: . Znaci dobili smo dvije ekipe koje su bile u velikoj uzlaznoj putanji.
U barazu smo opet, po meni, dobili najtezu ekipu (mada tesko da bi prosli ikoga sa onakvom igrom) i jos smo dobili da drugu igramo u gostima.

Ljudi su u vezi Belgije govorili izvikana reprezentacija, mi ih razvaljivali, mada se znalo da imaju fantasticne igrace i samo je pitanje vremena kad ce se ustimati.
SkyLimit

#5275 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Ali nas svakako nisu kostali drugog mjesta u grupi rezultati protiv Belgije i Velsa, vec protiv Kipra i Izraela.
Locked