EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

Warashii

#5101 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Warashii »

Thorgerson wrote: Ja necu blatiti Pjanica, ali ne pamtim kad je lik odigrao ok partiju. I kad nam najvise treba podbaci. Pa sinoc je bolje centarsuteve imao Vranjes nego on...imali smo eto nekoliko kornera nije lopte dobacio do peterca, jedva i do 16 dodje...

Nema s kim igrati? Pa s kim eto Dzeko igra? Pa opet svake kvalifikacije namiri svoj broj golova...

Ne moze ba, uobrazili su se, digli su se previse, a tek ce vidjeti u kvalifikacijama za SP gdje im je mjesto. (cekaju nas Belgija, Grčka, Estonija, Kipar)...ja ne vidim kako se mi mozemo plasirati direktno na SP, a i baraz ce vjerovatno biti upitan ako ovako nastavimo.
Mah sve ti je to u par deka, jednostavno nismo mi toliko dobri koliko mislimo da jesmo.
A ove reprezentacije sa kojima igramo bas mi vise muka od njih, povraca mi se kad vidim da smo "opet" u grupi sa njima.
Thorgerson

#5102 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Thorgerson »

Usli u grupu kao nosilac grupe!

Nismo se uspjeli plasirati iako su PRVE DVIJE EKIPE ISLE DIREKTNO!

Ispali u barazu od Irske koja je 20 mjesta ispod nas na rang listi.

Promjenili trenera...promjenili nekoliko igraca...ok...red bi bio mozda da i SAVEZ ODSTUPI.

BEGIC I CO. NAPOLJE!
zg1911

#5103 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zg1911 »

Ricken wrote:
Čovjek se trudio da dobije crveni. I ni to mu nije pošlo za rukom. :D
ne znam, meni onako blesavo, neodgovorno ponašanje od igrača koji ima 35 godina strašno ide na živce. da su to neke stani pani situacije pa ajde, nego na trećini terena...
oridjidji

#5104 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

JEBEM TI BOSNJE BLENTAVE.

Njemacka - Irska 1-1
Irska - Njemacka 1-0

Svijetski prvaci im u ovim kvalifikacijama nisu dali dva gola, o cemu mi da pricamo. Bas se pravimo kretenima i od njih pravimo San Marino, Andoru. Daj malo uozbiljite se.

Zadnje dvije godine ne pamte utakmicu kada su primili dva gola od nekoga. Koliko se sjecam Poljska ih je jedina pobjedila 2-1 u Varsavi, ali mi ih i dalje posmatramo kao da su Kipar.

Od njih smo tehnicki potkovanija ekipa, loptu mozemo cuvati koliko hocemo, odbrana nam skripi, skripi nam cak i veza, a bome i napad. Trkacki smo losa ekipa. A moderni fudbal to ne trpi. Isto tako i spor protok lopte. Ne mozes igrati tako dobro, kada imas lose bekove i krila koja ne trce. Lula pao na poluvremenu. Lopta valja njega, ne on nju. Medo nas usporavao. Visca dobar, ma koliko ga neki satanizirali. Pjanic korektan. Cocalic igrao bolje prvu nego drugu utakmicu. Besic sam odigrao ko Cocalic i Medo zajedno.

Samo mogu zaliti za tim sto je Bazdarevic kalkulisao i od pocetka nije igrao sa barem jos jednim napadacem koji bi igrao sa Dzekom, da ga malo rastereti, a i Irskoj odbrani oteza posao. U zadnjih 10 minuta se vidjelo sta smo postavkom sa pocetka izgubili. Ali jbg, nekada se mora i rizikovati, juce se nije. Nakon sinocnje utakmice ne zna se na sta je Bazdarevic igrao, na remi , na pobjedu sigurno nije.
statixx

#5105 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by statixx »

Spaha jos uvijek ima nocne more zbog pretrcavanja Emenike-a, nije ga trebalo vracati.
wickerman

#5106 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by wickerman »

Ubaci Mesa Besica, odmah preokrenu tok utakmice u nasu korsit. O'neil reaguje u roku 10 minuta i ubacuje dvojicu igraca da izbalansira. Svaka mu cast na tom potezu, to kod nas se nece desiti ni narednih 20 godina.
Prvo poluvrijeme nisam gledao bio na terminu,steta sto nije trajao termin do 23h. Igarci,taktika,terner smijesni, oni bolja ekipa i to je to.
Sve u svemu, jebo Bosnu okrecem se FKS.
Drzava Dobrinja.
statixx

#5107 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by statixx »

oridjidji wrote:ali mi ih i dalje posmatramo kao da su Kipar.[/size]

Ali mi smo od Kipra izgubili, a drugu na guzove dobili. Ljudi nam dali 4 gola u dvije utakmice... :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5108 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Chmoljo »

1946--1987 wrote:Mislim da je chmoljo ipak bio ironican, makar se nadam :mrgreen:
oko čega?
Thorgerson

#5109 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Thorgerson »

zg1911 wrote:
Ricken wrote:
Čovjek se trudio da dobije crveni. I ni to mu nije pošlo za rukom. :D
ne znam, meni onako blesavo, neodgovorno ponašanje od igrača koji ima 35 godina strašno ide na živce. da su to neke stani pani situacije pa ajde, nego na trećini terena...
I jos ona faca...ko ono nesto ljut, smrknut...

siđe terminatoru

:-) :lol:
vicious

#5110 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by vicious »

Kako mi ide na neku stvar ovo kukanje oko sudije, magle, i koje već PM.

Nema opravdanja za onakvu beskrvnu i bezidejnu igru, pa mi za 180 minuta nismo napravili 2 šanse. A furamo se da smo šatro nekakva tehnički potkovana ekipa. Grohotom se smijem. Da ne idem sad u pojedinačne kritike, ali naši strašni tehničari ne znaju uštopati loptu kako treba, čim pokušaju odigrati nekakvu kombinaciju blizu aut linije bježi im lopta u aut, a kamoli da naprave nešto konkretnije oko šesnaesterca. Grozno. Izuzetak je možda Pjanić, koji super zna pimplati loptu na 30-40 m od našeg gola.

Ti Irci, koje mi potcjenjujemo kao sirovine i trkače, odigraju perfektnu akciju po lijevoj strani, ono kod 0:0 kad je čovjek pred golom za djelić sekunde zakasnio i Begović izbio u korner. Ili prije penala, pogledajte ponovo tu situaciju. Ljudi izvedu aut, i u 3 dodira, dodavanja iz prve dođu u 16m i ide taj ubačaj u sredinu kad Zukanovića lopta pogađa u ruku. Možda se nije se moralo svirati, ali volio bih čuti naše reakcije da je situacija bila na suprotnoj strani, a da sudija nije svirao penal za nas. :D

Ništa, slijedi remont, s Mešom ili bez Meše nije više ni bitno jer nemamo baš nekih opcija. Pod Mešom smo imali samo jednu utakmicu da valja (Kipar u Zenici), sve ostale smo se mučili u nekakvoj hrkljuš igri. Mislim da glavni problem leži u nekakvoj čudnoj, nezdravoj atmosferi u reprezentaciji, koja je na kraju krajeva i Sušiću došla glave. Možda se nešto promijeni kada ode par ovih starijih igrača i dođu neki novi.
shalla

#5111 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by shalla »

Jbt, preslikamo akciju ko Švedi kod prvog gola i tamo onaj njihov Forsberg, SonyEricsson ili kako se već zove, majstorski zabija gol a kod nas krampa Lulić zamalo sebi nogu na izvali iz kuka :roll:
oridjidji

#5112 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

rime80 wrote:Osvrt na utakmicu nakon prospavane noci.
Mislim da smo u svakom pogledu zasluzeno ostali bez ucesca na evropskom prvenstvu. Ova utakmica je dobivena na trenerskom nivou kao jedna partija saha. Mesha je definitivno izvukao deblji kraj i tu je kraj price.

Ova me je utakmica definitivno podsjetila na utakmicu sa francuskom u sarajevu sa identicnim rezultatom kad je miske vikao „ne moze vise ovako“… nakon 15min sam znao da nema nikakve promjene od prve u zenici i da je oneil meshu takticki nadmudrio. Iskreno sam se nadao da ce jedna frljoka zavrsiti u golu iraca do kraja utakmice ali ni to nismo bili u stanju napraviti jer nismo cestito opucali prema golu.
Tek sad vidim koliko je misimovic znacio ovoj repki. Da je bio sinoc na igralistu mislim da bi jedini imao muda da provoza par irskih drvosjeca driblingom i da ako nista opuca ili izvuce faul. Ali i tu su irci bili pravi jer niti jedan faul nisu napravili u zoni suta dok smo mi njima barem 5 priredili. Pjanic ni veceras nije ni pokusavao ici 1:1 i da tu svoju izvikanu tehnicku superiornost pokaze na djelu. Lako je pimplati loptu i pokazivati finte i izivljavanja protiv konobara i amatera ili na polovini igralista. On nista konkretno nije pokazao u ovih 180 minuta i za meine je pored begovica najvece razocarenje ovih kvalifikacija. Jedini pored dzeke koji je imao muda i isao 1:1 je bio visca i koji je opet po meni ostavio dosta dobar utisak.

Kod prvog gola medunjanin ne izbija loptu naprijed nego nevjerovatnim dodavanjem „izbija“ u aut iz kojeg slijedi igranje rukom i taj misteriozni penal. Kod drugog gola je vranjes dosta nespretan ali i to se desava u fudbalu. Ipak i bega je mogao ako nista barem jednom da nas izvuce ali ni od njega vec odavno nista.
Kao sto je neko vec reko, ovo je psihicki gore nego onih 6:2 od portugala jer smo se tamo drzali u igri i sto je vazno "igrali" smo. barem nismo onako jadno izgledali na terenu. Sramotno je da mi nismo u stanju kreirati dvije sanse kako treba - kao da smo igrali sa spanijom ili njemackom a ne irskom.
Nasi igraci jednostavno nisu mogli naci odgovor na presing i takticku postavu iraca i to je to. Odlicna taktika iraca i disciplina je pobijedila nas „izvikani“ individualni kvalitet. Da smo igrali jos jedno poluvrijeme mi opet gola dali nebi.

Bice bolje jer gore ne moze od ovoga. Sad slijedi rez, podmladak i cistka u reprezentaciji. ako se to ne desi onda nema novog pocetka i agonija ce se nastaviti.. :bih:
Ne kontam recimo tebe i pola raje koja dva razlicita tipa igraca poredite Misketa i Pjanketa. Obojica su veznjaci, prvi ofanzivni vezni, drugi dosta defanzivniji sa bitnom rolom na sredini, neces ga ko Misketa vidjeti toliko cesto na sesnestercu i u njemu ni u Romi ni u BiH , Pjanke je povuceniji u odnosu na njega mnogo vise. Pjanke je u ovim nasim kvalifikacijama okarakterisan kao igrac koji je napravio najvise preciznih pasova, presjekao puno lopti, upisao i par asistencija 3 cini mi se. Lula je upisao 3 vise, a napravio ih je 4 u mecevima sa Andorom. Triput je Dzeki za hetrik upisao asistenciju protiv Andore.

Dzeko, Pjana i Lula su bili u ovim kvalifikacijama nase najvaznije karike. Naravno u odbrani ne mozemo zaobici Spahica, to je jednostavno tako, on je takodjer nas najbolji stoper.

Samo mi ne zelimo realno o tome pricati, na Pjanketa ide sav teret nasih losih igara u vezi, iako svaku utakmicu odradi korektno.
bingov buraz

#5113 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by bingov buraz »

shalla wrote:
luckylaka wrote:
fakat wrote: Nakon Nigerije ja im ne dam da mi to vise rade, ali ta fudbalska euforija je kao droga pa na kraju ne odolim :D .
Blago se tebi kad mozes tako.Evo i ja cu ih pokusati ignorisati da vidim dokle ce ici.
Lucky, ti znaš da smo ti i ja vazda u kontru jedan drugome ali sam uvijek cijenio to što si emotivan i jer se vidi da ti je stalo (stalo nam je valjda svima ovdje, valjda zato i visimo na ovim temama oko repke) ali kad sve odvagaš, ma nije vrijedno tolike sekiracije, nemoj se zajebavati...
Ja sam isto emotivac, pizdim, nerviram se, kad je neka bitna tekma (ko jučer) stomak me zaboli od treme pa serem nekoliko puta, radujem se, skačem ko malo dijete itd itd. ali vjeruj mi, kako sam prošle godine dobio dijete, totalno drugačije reagujem na poraze naših reprezentacija. Tako brzo sam se u stanju konsolidovati da sam sebe iznenađujem :mrgreen: Prođe tekma, legnem pored sina, izljubim ga, malo ga gledam kako hvala Bogu spokojno spava i ja dobar... Da se nerviram zbog primadona koji se nisu u stanju oznojiti u ovako bitnim tekmama? Ma mrš svi u pm, sve češće se vodim onom, "ako njima nije stalo, što bih se ja kidao"...
Pozdrav
Za citav post :thumbup: a podvuceno isti slucaj kao i kod mene.
1946--1987

#5114 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by 1946--1987 »

Chmoljo wrote:
1946--1987 wrote:Mislim da je chmoljo ipak bio ironican, makar se nadam :mrgreen:
oko čega?
Da nas handre jer smo muslimani :mrgreen:
Last edited by 1946--1987 on 17/11/2015 09:58, edited 1 time in total.
Pismonosa

#5115 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Pismonosa »

Hajde, zaključajte prvo ove teme u vezi reprezentacije. Pa ih onda obrišite. Pa da probamo oprati sramotu.

Kakve sudije kakvi kurci palci. Nemamo kvalitet ni za bajramski turnir u Klokotima Donjim, a kamo li za najveću evropsku smotru.

Imamo tri igrača koji nečemu vrijede, i od ta tri igrača samo jedan nije zakazao. Ostatak fudbaleri u pokušaju :bih:
Chmoljo

#5116 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Chmoljo »

znači ako nastavimo ovako igrati, ne moramo plašiti za natalitet? :D
Chmoljo

#5117 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Chmoljo »

1946--1987 wrote:
Chmoljo wrote:
oko čega?
Da nas handre jer smo muslimani :mrgreen:
a to. ma jok, bio sam ozbiljan :D :lol:
Thorgerson

#5118 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Thorgerson »

shalla wrote:Jbt, preslikamo akciju ko Švedi kod prvog gola i tamo onaj njihov Forsberg, SonyEricsson ili kako se već zove, majstorski zabija gol a kod nas krampa Lulić zamalo sebi nogu na izvali iz kuka :roll:
U lulica i medunjanina jos ona magla iz nicaze u glavi
Chmoljo

#5119 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Chmoljo »

Thorgerson wrote:
shalla wrote:Jbt, preslikamo akciju ko Švedi kod prvog gola i tamo onaj njihov Forsberg, SonyEricsson ili kako se već zove, majstorski zabija gol a kod nas krampa Lulić zamalo sebi nogu na izvali iz kuka :roll:
U lulica i medunjanina jos ona magla iz nicaze u glavi
ili im je u Zenici pobjegla iz glave...
oridjidji

#5120 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

:lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5121 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

Vaha realno...
Sa Halilhodžićem smo razgovarali dok u Kambodži vrši posljednje pripreme svog tima za utakmicu protiv reprezentacije ove zemlje u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Inače, utakmica počinje u 13:15 sati po našem vremenu.

"Bila je to velika šansa za reprezentaciju BiH da se plasira na Euro. Uspjeli su se podići tokom kvalifikacija, ali neki igrači se trebaju pogledati nakon utakmice protiv Irske. Ranije nije valjao Safet (Sušić op.a.), sada vjerovatno neće valjati Meša (Baždarević op.a.). Velika je odgovornost na igračima. Treba manje da se posvete pričanju, a više igri", rekao je na početku razgovora za Klix.ba Vahid Halilhodžić.

Ističe da većina selekcija nakon poraza kao što je sinoćnji protiv Irske uglavnom promijeni trenera, ali smatra da Mehmed Baždarević treba ostati na mjestu selektora.

"Meši treba dati podršku i Nogometni savez BiH treba produžiti ugovor s njim. Napravio je nekoliko veoma dobrih rezultata u teškim utakmicama tokom kvalifikacija. Žao mi je da u posljednjem momentu nije došlo do konačnog slavlja", dodao je Halilhodžić.

Komentirao je i reakciju selektora Baždarevića koji je i zaplakao nakon meča.

"Meša je uložio mnogo emocija u ovaj tim, nije to kao da treniraš reprezentaciju neke druge države. Veći je sentiment, veće je privrženje, želja. Učestvovao sam u razgovorima kada je nakon Safeta biran novi selektor, odnosno izabran Baždarević. On je ušao u ovaj posao sa velikom željom da napravi nešto. Vratio se u svoju zemlju i želio je napraviti dobre rezultate. On je bio maksimalno angažiran u cijelom projektu i posvetio je cijelog sebe", rekao je Halilhodžić te dodao:

"Žao mi je ljudi u BiH. Sport donosi mnogo toga, jedinstva, zajedništva koje je Bosni i Hercegovini neophodno. Najteže mi je što će neki koji žive u BiH likovati zbog poraza. To je bolno, tragično i žalosno".

Na kraju razgovora je rekao da očekuje pobjedu Japana u današnjoj utakmici protiv Kambodže.

"Uvijek treba ići na pobjedu, a trener treba da se nametne svojom voljom i kompetencijom", zaključio je Halilhodžić.
Laertes

#5122 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Laertes »

shalla wrote:
luckylaka wrote:
fakat wrote: Nakon Nigerije ja im ne dam da mi to vise rade, ali ta fudbalska euforija je kao droga pa na kraju ne odolim :D .
Blago se tebi kad mozes tako.Evo i ja cu ih pokusati ignorisati da vidim dokle ce ici.
Lucky, ti znaš da smo ti i ja vazda u kontru jedan drugome ali sam uvijek cijenio to što si emotivan i jer se vidi da ti je stalo (stalo nam je valjda svima ovdje, valjda zato i visimo na ovim temama oko repke) ali kad sve odvagaš, ma nije vrijedno tolike sekiracije, nemoj se zajebavati...
Ja sam isto emotivac, pizdim, nerviram se, kad je neka bitna tekma (ko jučer) stomak me zaboli od treme pa serem nekoliko puta, radujem se, skačem ko malo dijete itd itd. ali vjeruj mi, kako sam prošle godine dobio dijete, totalno drugačije reagujem na poraze naših reprezentacija. Tako brzo sam se u stanju konsolidovati da sam sebe iznenađujem :mrgreen: Prođe tekma, legnem pored sina, izljubim ga, malo ga gledam kako hvala Bogu spokojno spava i ja dobar... Da se nerviram zbog primadona koji se nisu u stanju oznojiti u ovako bitnim tekmama? Ma mrš svi u pm, sve češće se vodim onom, "ako njima nije stalo, što bih se ja kidao"...
Pozdrav
Ma i ja tako prob'o, oboje djece, i leg'o. Budim se u tri ujutro, niđe gstala u kući, jebo me svak' što kupih pečenice i pive, što gastal il' rupurut ne kupi blento, ma ni sode bikarbone nema. Zapalim cigaru, reko neću ni na forum, a sve mi Lakijeva Fata pred očima. Jebemtiživotdatijebem.
Idemedosumom

#5123 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Na kraju mogu zaključiti da s ekipom nešto jednostavno nije uredu. Ne možemo reći da oni ne umiju bolje, jer su relativno nedavno upravo bolje partije pružali.

Nije bilo zalaganja, 2 igrača su se trudila, ostali su igrali eto onako.

Slično kao na SP protiv Nigerije, na stranu što je Pape izveo sastav bez lijevog beka, na stranu što gubimo 1:0, na stranu što nas je sudija po ko zna koji kut zakinuo, igrači odjednom više ne grizu, šetkaju se po terenu, nešto se desilo, a niko neće da nam otkrije šta...

Neko veli fali nam Miske, pa mi smo već nekoliko utakmica podbacivali u skoro svim segmentima igre, nije da samo kreativnosti fali...

Jel nam fali novi Ćiro (ili stari?) da nas motiviše? Jel ponovo treba savez bojkotovati? Zaista ne znam. Bil hajr.
bingov buraz

#5124 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by bingov buraz »

Nije tema ali lici li jos kome Mesa na Mr.Mackeya?
Image

onaj pomocnik mu je preslikani Johan Micoud

Image
oridjidji

#5125 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

statixx wrote:
oridjidji wrote:ali mi ih i dalje posmatramo kao da su Kipar.[/size]

Ali mi smo od Kipra izgubili, a drugu na guzove dobili. Ljudi nam dali 4 gola u dvije utakmice... :D
Ne oborive cinjenice nazalost. Sto nam govori da odbrana skripi, a bome i veza. Kad bi se kako moglo statisticki izvuci podatak ko je najvise prodao lopti u toj vezi, mozda bi i mogli malo povuci korist i skontati koliko toj vezi znaci Pjanic.
Locked