EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Idemedosumom
#4851 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Da se malo nasmijemo

- Capajebo
#4852 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Jedan Vranjes, Visca, Hadzic itd jednostavno nemaju mjesta u reprezentaciji jedne zemlje. Moraju, moraju se davati prilike igracima iz nase lige. Sto Subic nikada nije dobio poziv? Sto se ne proba Duljevic? Sto se ne proba Kvesic?
Kod nas igrac kada jednom dobije poziv, tu je do penzije
Kod nas igrac kada jednom dobije poziv, tu je do penzije
- haris0032
#4853 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Vrlo jednostavan odgovor. Zato sto imamo bolje igrace, al nemamo ekipu, a ovo je timski sport. Da je Messi igrao veceras za nas i on bi bio taraba. Primiti loptu i ne znat sta uraditi s njom pa je vratiti nazad su odlike lose ekipe. Bezidejnost, a nakon nje i nezainteresovanost su nase mane gdje ti ni tri Edina i tri Miralema ne bi pomogla.jeza u ledja wrote:Nismo bolja reprezentacija, ali imamo bolje igrace i bolje rezultate.north wrote:
Ma vidi jarane, mi vazda nekako razmišljamo, mi tehnički bolji, igrači u boljim klubovima, samo tim po defaultu bolji smo u ovakvim utakmicama, i onda imaš dvije utakmice, i ljudi te glat izbace, pa je li glat, ako te dobiju 2-0 a ti jedinu priliku imiao u 92 minuti, a i kući smo spašavali X jedva...E pa ako se možemo složiti da je glat poraz, onda se valjda možemo složiti i da zasluženo idu, da su zasluženo pobijedili, da su bili bolji u dvije utakmice...Samim tim su bolji u globalu, zar nije tako, jer je to fakat, priča u domenu da je Pjanić bio ko u Romi, Lulić ko u Laciju, Zukanović ko u Sampdoriji, Begović ko u Stokeu, je priča šta bi bilo kad bi bilo....Tako stvari sada ne stoje
...Ja pričam o trenutnom stanju nakon ove dvije utakmice, i nije pošteno nakon ovoga i dalje misliti da smo bolji od njih...
Jedino je pitanje zasto s boljim igracima nismo dobili Irsku?
-
LSD
#4854 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
zaboravio si dodati koga bi doveo za selektora, nakon što se ubleha otjera1946--1987 wrote:Mesa odlazi ubleho
- plagijator1975
#4855 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ništa onda, vikend Roma, Džeko Pjana idemo dalje 
- razumibezumlje
#4856 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
zasto je lulic igrao 80 min. ? pa lik bio duplo losiji od ostalih !! mesa ne mora suze pustat, senad je bio tu pored aut - linije .... morao vidjet te kikseve.
-
oridjidji
#4857 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ovi koji pljuju Pjanica trebaju da pogledaju i igru drugih igraca. On u Romi ima igrace koji trce za njega, otvaraju mu prostor, trce i jednako se otvaraju u napadu. Pjana je tamo zaduzen za kornere i slobodnjake. U ovoj sezoni je vise ponudio Romi nego Dzeko, dao je vise golova, zabiljezio vise asistencija i igrao mnogo bolje. Dzeko je u onoliko utakmica koliko je odigrao za Romu dao 1 go iz igre i 1 iz penala koliko se sjecam. Roma kao mi nocas nije zavisila od toga kako ce Dzeko odigrati jer ima od veze do napada podjednako dobre igrace koji mogu dati gol. Kod nas u reprezentaciji to nije slucaj. Jedan Medo nije Naingolan, niti je jedan Lulic De Rosi, niti je Besic Keita, ni Vedo Gervinjo , Djuric Salah. Da ne govorim o tome kakve bekove Roma ima i ko njima otvara stranu tipa jednog Majkona, Torosidisa, Manolasa, od kojih sigurno nisu bolji recimo Vranjes i Mujdza.
Meni je dovoljno da vidim na koji nacin Pjanic cuva loptu, predaje je, koliko gresaka pravi ili ne pravi na terenu da primjetim razliku izmedju dobrog veznjaka i loseg. Sad sto neki ocekuju da on napravi par driblinga, izbaci pola odbrane sa jednim potezom, odigra sam utakmicu ko da je Messi, a isto to ocekujete od Dzeke samog, to je vec pretjerivanje.
On je i dalje nas najbolji veznjak, htijeli mi priznati to ili ne. Da Roma zavisi samo od Dzeke, a ne od cijelog kolektiva, danas bi bili 12 u Italiji, a ne prvi favoriti za titulu.
Meni je dovoljno da vidim na koji nacin Pjanic cuva loptu, predaje je, koliko gresaka pravi ili ne pravi na terenu da primjetim razliku izmedju dobrog veznjaka i loseg. Sad sto neki ocekuju da on napravi par driblinga, izbaci pola odbrane sa jednim potezom, odigra sam utakmicu ko da je Messi, a isto to ocekujete od Dzeke samog, to je vec pretjerivanje.
On je i dalje nas najbolji veznjak, htijeli mi priznati to ili ne. Da Roma zavisi samo od Dzeke, a ne od cijelog kolektiva, danas bi bili 12 u Italiji, a ne prvi favoriti za titulu.
- Artest
#4858 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Za onu ustasicu, u svezi zvizdanja:
http://www.index.hr/sport/clanak/navija ... 56368.aspx
Zapadna civilizacija se odavno odrekla Hitlera i njegove bastine. Odrekli ga se svi osim velike vecine Hrvata, koji obrukase region, pa i neke sankcije imase.
A za Pjanica, sacekaces ljeto, da ti se ispiski u usta.
Eto neka je skocimis klasa
Jedan Medunjanin zabio vise golova od njega u Primeri, a u dresu reprezentacije se istakne samo protiv Malte i slicnih nesretnika. Dokazano.
U barazu smo popusili mahom zbog Mese, ali znamo ko nas je doveo u ovo stanje, i to kao nosioca grupe.
http://www.index.hr/sport/clanak/navija ... 56368.aspx
Zapadna civilizacija se odavno odrekla Hitlera i njegove bastine. Odrekli ga se svi osim velike vecine Hrvata, koji obrukase region, pa i neke sankcije imase.
A za Pjanica, sacekaces ljeto, da ti se ispiski u usta.
Eto neka je skocimis klasa
U barazu smo popusili mahom zbog Mese, ali znamo ko nas je doveo u ovo stanje, i to kao nosioca grupe.
Last edited by Artest on 16/11/2015 23:35, edited 2 times in total.
-
1946--1987
#4859 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Husniju arapovicaLSD wrote:zaboravio si dodati koga bi doveo za selektora, nakon što se ubleha otjera1946--1987 wrote:Mesa odlazi ubleho
-
smijesni_ste
#4860 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Šveđanin wrote:Vec sam pisao dozivljaje sa navijackih ekskurzija. Vi niste svjesni kakve sve njuske prate reprezentaciju. Prvi bih rekao da su oni neka mala manjina, ali bogami...Kako je vrijeme odmicalo, broj cobana je bio sve veci. Peak je bio u Francuskoj...
Reprezentaciju nazalost prati poprilican broj ljudi koje sport ne zanima, fejsbuk i instagram navijaci koji su tu radi slikanja, prvi kad treba vrijedjati Jevreje u sred Beca, posljednji kad treba igracima pruziti podrsku (ne veceras, veceras se nema za sta pruziti podrska, jer obrnute reakcije od igraca nije ni bilo)... prvi kad treba psovati majku Bazdarevicu, posljednji koji ce povesti huk kad primjete da se igraci koprcaju i potrebna im je podrska, prvi kad se treba nagurati pred fotoaparate klixa po gostovanjima...
Duboka sprega politike, nacionalizma, neke lude potrebe da oni kao navijaci bosanske reprezentacije
Vi niste svjesni kakav sljam je zvizdao minuti sutnje i uzvikivao Palestina, znam ja mnoge od njih. To vam je profil ljudi koji uopste na karti ni ne zna pokazati Palestinu, to vam je profil ljudi koji ne zna nista o tom konfliktu, oni blage veze nemaju o Palestini, Izraelu, samo su negdje culi kako se Palestina treba podrzati, kako to moras raditi da bi bio veliki Musliman inace si izdajica i to se redovno radi. U svakoj neprilici. Cemu kopati po necemu sto nema veze sa fudbalskom utakmicom nase reprezentacije?
Organizujes covjece javnu tribinu, zakupi neku salu i pricaj o Palestini 3 dana, pruzaj im podrsku koliko god hoces. Ali van fudbalskih terena sa tim stvarima...
Volim čitati tvoje postove.
Pa može li se nešto uraditi sa tim smetljarima? Je li to "zvaninčan stav" BHF-a (ne mislim samo na ovo večeras)?
- Promoe
#4861 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
to je toVelkoski wrote:"Ovo je utakmica koju nismo ni igrali, pa tako nismo mogli ni pobijediti. Nismo ništa više od ovoga ni zaslužili, pa smo na kraju dobro i prošli, iako je sudija svirao 70/30 za njih. Taj penal što je njima dao nama nikad ne bi dao u životu, ali i pored toga je ovo danas neka alibi igra, dodaj prvom do sebe. Tako se ne može igrati i ovom igrom se ne može na Evropsko prvenstvo. Očigledno je da nismo bolji, jer samo bolji pobijedili bismo."
http://sport1.ba/video-edin-dzeko-ovo-j ... ni-igrali/
- Logovan
#4862 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ne znam što se ljudi oko mene nerviraju, bitno je učestvovati.
Pobijedio ili ne, nebitno, samo igraj, pa šta bude, neka bude.
Baraž je jako loše odrađen. Baždarević postavljao kukavičku postavku. Bijeda od igre, i u prvoj i u drugoj utakmici.
Hodžić? Gdje ovaj momak?
Jebo te Ibiševića ubacuje, umjesto Hodžića. Daj momku šansu u pičku materinu lijepu. Prikovan frajer na klupi, a ulaze vazda jedni te isti.
Hajmo sada očistiti reprezentaciju od propalih, potrošenih igrača, kloceva, taraba, krampi, neznalica, itd. ČISTI!
Baraž je jako loše odrađen. Baždarević postavljao kukavičku postavku. Bijeda od igre, i u prvoj i u drugoj utakmici.
Hodžić? Gdje ovaj momak?
Hajmo sada očistiti reprezentaciju od propalih, potrošenih igrača, kloceva, taraba, krampi, neznalica, itd. ČISTI!
-
north
#4863 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Tu se slažemo da smo ovo morali proći, i prije Zenice je sve bilo na našoj strani, da se ovo prođe...Također, ova sramota oko tako malo šansei je fakat i blam......Samo nakon ovog dvomeča se ne može reći jednakim intezitetom kako smo bolji u odnosu na pred Zenicu kada je to istina izgledalo realno....Evo i kapiten reče prosto, ko da me čita, "Nismo bolji, da smo bolji pobijedili bismo"...."Šibicar wrote:Nismo mi bili bolji i zasluženo smo ispali,nego smo realno kvalitetnija ekipa koja ih je morala proći i dobiti u Zenici,jednostavno smo to MORALI uraditi,sad što nismo nek' se zapita selektor i igrači,jer mene bi bilo stid da sam igrač reprezentacije ili selektor a ekipa mi ne napravi ni jednu šansu kako treba u 2 utakmice,pa da je ne znam ti kakav bunker u pitanju našlo bi se prostora za par akcija i prilika.....north wrote:
Ma vidi jarane, mi vazda nekako razmišljamo, mi tehnički bolji, igrači u boljim klubovima, samo tim po defaultu bolji smo u ovakvim utakmicama, i onda imaš dvije utakmice, i ljudi te glat izbace, pa je li glat, ako te dobiju 2-0 a ti jedinu priliku imiao u 92 minuti, a i kući smo spašavali X jedva...E pa ako se možemo složiti da je glat poraz, onda se valjda možemo složiti i da zasluženo idu, da su zasluženo pobijedili, da su bili bolji u dvije utakmice...Samim tim su bolji u globalu, zar nije tako, jer je to fakat, priča u domenu da je Pjanić bio ko u Romi, Lulić ko u Laciju, Zukanović ko u Sampdoriji, Begović ko u Stokeu, je priča šta bi bilo kad bi bilo....Tako stvari sada ne stoje
...Ja pričam o trenutnom stanju nakon ove dvije utakmice, i nije pošteno nakon ovoga i dalje misliti da smo bolji od njih...
Šta su oni analizirali u ovim pripremama, i šta su kontali samo da mi je znati ......Još igrači u glas poručivali biće bolje u Dablinu, nego u Zenici, a ono duplo gore, a i ono je bilo tanko
-
rossoneri83
#4864 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Bravo druze ko god kaze drukcije pojma nema o fudbalu!!!!oridjidji wrote:Ovi koji pljuju Pjanica trebaju da pogledaju i igru drugih igraca. On u Romi ima igrace koji trce za njega, otvaraju mu prostor, trce i jednako se otvaraju u napadu. Pjana je tamo zaduzen za kornere i slobodnjake. U ovoj sezoni je vise ponudio Romi nego Dzeko, dao je vise golova, zabiljezio vise asistencija i igrao mnogo bolje. Dzeko je u onoliko utakmica koliko je odigrao za Romu dao 1 go iz igre i 1 iz penala koliko se sjecam. Roma kao mi nocas nije zavisila od toga kako ce Dzeko odigrati jer ima od veze do napada podjednako dobre igrace koji mogu dati gol. Kod nas u reprezentaciji to nije slucaj. Jedan Medo nije Naingolan, niti je jedan Lulic De Rosi, niti je Besic Keita, ni Vedo Gervinjo , Djuric Salah. Da ne govorim o tome kakve bekove Roma ima i ko njima otvara stranu tipa jednog Majkona, Torosidisa, Manolasa, od kojih sigurno nisu bolji recimo Vranjes i Mujdza.
-
budza
#4865 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
agent_zero wrote:budza wrote:i sta ako su tekbirali? ti vidis problem jer si iskomoleksiran. zazivanje boga u nevolji je cest navijacki folklor.![]()
![]()
![]()
Znaš li šta je minuta šutnje imbecilu? ili ti je mozak zaostao kao kod onih kozojeba?
imbecil te napravio, stoko jedna nekulturna.
ja sam pisao o tekbiranju koje se tokom meca culo, povremeno.
- radiša
#4866 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
kakva sramota,fuj,ovakva igra za reprezentaciju.nikad ih vise gledat necu.
-
last mohicans
#4867 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Mislim da je dosta psiha uticala na ovu drugu utakmicu i losa priprema igraca od strane selektora.Znam da je ciro sarlatan, ali on bi ovdje znao naloziti i pripremiti igrace.
Na previse stvari ih je Mesa upozorio i jednostavno su pregorili.
Njegove izjave pred utakmicu to potvrđuju, ofanzivno-defanzivno.
A njegova faca nakon utakmice pokazuje nemoc i mislim da nema viziju ove reprezentacije u buducnosti.
Nešta je pokusao promijeniti u drugom poluvremenu i nije to ni izgledalo tako loše. Ali dzaba kad se lulic uvijek spetlja,kao da tek uči hodati. Sto niko ne smije ošutati,pa se mozda i odbitak kakav pojavi..
Što vec rekose gore da nismo imali igraca koji ce preci Irca 1:1, stvoriti višak i tako dobiti prostor.
Nadali smo se da cemo bolje odigrati drugu, sto za nijanau i jesmo, ali su Irci odigrali vrhunsku.
Onil,kako se vec piše nas je prekucao.
Na previse stvari ih je Mesa upozorio i jednostavno su pregorili.
Njegove izjave pred utakmicu to potvrđuju, ofanzivno-defanzivno.
A njegova faca nakon utakmice pokazuje nemoc i mislim da nema viziju ove reprezentacije u buducnosti.
Nešta je pokusao promijeniti u drugom poluvremenu i nije to ni izgledalo tako loše. Ali dzaba kad se lulic uvijek spetlja,kao da tek uči hodati. Sto niko ne smije ošutati,pa se mozda i odbitak kakav pojavi..
Što vec rekose gore da nismo imali igraca koji ce preci Irca 1:1, stvoriti višak i tako dobiti prostor.
Nadali smo se da cemo bolje odigrati drugu, sto za nijanau i jesmo, ali su Irci odigrali vrhunsku.
Onil,kako se vec piše nas je prekucao.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#4868 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Aha znaci Mesu treba sutnuti nakon sto nas je izvukao iz nemoguce situacije u koju nas je uvukao Susic i doveo do baraza a Susicu se moglo tolerisati 5 godina da bi nas odveo na veliko takmicnje. Dakle ove kvalifikacije se nikako amam bas nikako kao nesupsjeh ne mogu pripisati Mesi Bazdarevicu tj. mogu ali samo u onim pojedinim bolesnim navijackim glavama bordo sarajevskog kluba. Da je bio od pocetka ja bih prvi rekao da treba da ide i da je kriv ali od onakvog odroba stici do baraza je ogroman uspjeh!!!agent_zero wrote:Bože me ti sačuvaj da ima ovakvih razmišljanja, poslije ovakvih kataklizama od igre u zadnjih nekoliko utakmica, a ovaj baraž i katastrofu, potop, raspad sistema i da ne spominjemhrasno38 wrote: Mesi treba dati jos sad ovaj mandat za SP i ako prodje u ni malo naivnoj grupi super a ako ne prodje nema se sta cekati.![]()
.... Ostavi ga, pa se vidimo nekad 2157 na nekom prvenstvu.
![]()
... a vrlo vjerovatno ni tad...
- Point.
#4869 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Babo objasnio. Trebo je samo reci mi smo picke, igralo smo ko picke, ponasali se ko picke i ispali smo ko zadnje picketine, bez ispaljenog metka. Kad vec govori o alibiju, nas najveci alibi igrac je njegov saigrac iz Rome.Velkoski wrote:"Ovo je utakmica koju nismo ni igrali, pa tako nismo mogli ni pobijediti. Nismo ništa više od ovoga ni zaslužili, pa smo na kraju dobro i prošli, iako je sudija svirao 70/30 za njih. Taj penal što je njima dao nama nikad ne bi dao u životu, ali i pored toga je ovo danas neka alibi igra, dodaj prvom do sebe. Tako se ne može igrati i ovom igrom se ne može na Evropsko prvenstvo. Očigledno je da nismo bolji, jer samo bolji pobijedili bismo."
http://sport1.ba/video-edin-dzeko-ovo-j ... ni-igrali/
-
Korisničkoime
#4870 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ovo je kraj lijepe price o fudbalskoj reprezentaciji.It_is_a_Leclerc wrote:Nema potrebe za vriskom i kmečanjem.
I ovo je za ljude.
Mi sport previše ozbiljno shvatamo, i puno toga emotivnog tu investiramo. Danas si dobar, sutra si loš. Danas pobijediš, sutra izgubiš. Nema potrebe da frustracije i nesreće svakodnevnog života, pokušavamo ispraviti na fudbalu. Ja znam da su navijači sada u fazonu djeteta koje se malo igralo dobrom igračkom, i onda su mu je uzeli, ali mora se imati malo digniteta i dostojanstva i u porazu.
Treba malo ohladiti fudbalsku reprezentaciju. Izaći će oni jači i iz ovog.
Usrali smo sebi fudbalsku buducnost.
-
zetareticula
#4871 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Preloše ovo bilo nocas stvarno smor
a tako sam ocekivao lijepu utakmicu veceras, samo se bez veze iznervirao nismo ni zasluzili EU nakon ovakve prestave stvarno sramotno smo odigrali 
- zecko_kupuz
#4872 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Kristić je jedan pijačarski novinar, uvlači se u guzicu "velepatriotama" - primitivcima svojim slatkorječivim izjavama o reprezentaciji (zapravo vrlo arogantim naspram naših protivnika).north wrote: Upravo...na qrac mi idu komentari poput Kristićevog na kraju utakmice, Irska nije bolja...
I sto posto čita forum i džoni diskusije odavde. U jednom momentu sam tačno mogao prepoznati neku od tema sa ovog podforuma u sklopu neke njegove "stručne" analize. Samo što ne počne još citirati određene forumaše.
- insaneinthebrain
#4873 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
otjerati i meshu i sve igrace, rasformirati reprezentaciju. ukinuti je skroz. sto da se nerviramo bezveze 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4874 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma ya nek smo im pokazalikamen spoticanja wrote:Popusti me patetikeRipicipi wrote:"muda do poda", a mozak k'o plivadon.kamen spoticanja wrote:Ipak nije bio tekbir...culo se Palestina...muda do poda![]()
al ba charlie sheen HIV pozitivan
Ljudi bez bontona i kucnog odgoja, obicna stoka.
- Capajebo
#4875 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Kamen spoticanja heroj, a ne zlocinac!