EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

kamen spoticanja

#4801 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by kamen spoticanja »

Ipak nije bio tekbir...culo se Palestina...muda do poda :thumbup:
al ba charlie sheen HIV pozitivan :cry:
dječak sa šibicama

#4802 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by dječak sa šibicama »

Zbog par cobana se ne treba sramotiti. Sta mene briga sta po tribinama radi par debila koji su se docepali dijaspore i socijale pa sad putuju Europom i glume nekakve navijace.

Sto se tice dvoboja, nazalost, Martin O Neil je tata mata za Bazdarevica. Plasio sam se njega, i eto s pravom. Covjek je pregazio kao plitak potok ovaj braz.
Šveđanin

#4803 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Šveđanin »

Anomalije ostale iste kao prije, rezultat ocekivan i na kraju zaista tako bi. Nevjerovatna je lakoca kojom su nas Irci dobili, covjece kao da se radi od 5 i 155 timu sa FIFA liste, a 2 tima, bar na papiru, nisu nisu nebo i zemlja - na terenu su to bili. Kakva disciplina u igri, u veznom redu Iraca... Nismo pokazali zelju, ni volju, nismo zasluzili da se nadjemo na EP.

Remont ekipe, Spahicu se zahvaliti jos veceras, pa bi se mogli nadati nekim uspjesima. Telecu glavu ne spominjite, nije ni mijesto ni vrijeme da se suskavac opravdava. Neka cudna nervoza je zavladala, nevezano za ovu utakmicu. Vrijedilo bi dovesti par psihologa u ekipu da porazgovaraju sa igracima.

Evo citiracu sebe sta sam napisao nakon utakmice sa Belgijom.
Pozitivno je to sto su nam ocekivanja realna, nije bilo nekog pretjeranog buncanja i vidim po komentarima da je narod maksimalno na zemlji.

Mi smo jedna prosjecna evropska reprezentacija, koja je istjeravsi bagru iz krimi saveza smogla snage da skupi jednu dobru grupu nasih momaka koji su veci dio svog zivota bili vezani za dijasporu, da to spoji, ukomponuje i da se pod velikom euforijom ode na jedno veliko takmicenje. Itekakav uspjeh. Ono sto je svima jasno, ono sto se u zadnje vrijeme sve vise pominje je smjena generacija koja ce doci. Ove momke jednostavno nema ko da naslijedi. Rezultati mladih selekcija BIH su katastrofa. A veze sa dijasporom ce slabiti i nece se dovijeka moci dovlaciti kompletni isklesani igraci iz inostranstva. Pa Bosna nakon rata nema svoj gotov produkt u vidu fudbalera koji je tu stasao, igrao domacu ligu, jacao, presao na visi nivo i slicno. A sa druge strane imamo primjer Hrvatske i Srbije koje imaju svoje domace talente, koji su tu stasali pa otisli dalje da jacaju. Dakle nije ni to neka nuklearna fizika ali ocigledno da je kod nas nesto u kvaru.

Island ce se plasirati na EP, mi smo se plasirali na svjetsko u Brazil.. Slovacka se plasirala 2010 u JAR, Slovenija se plasirala 2002... to je otprilike sudbina prosjecnih reprezentacija.. jedno prvenstvo odigras.. dva preskocis, pa na narednom budes blizu pa se sjebes, pa iz cetvrtog puta uspijes se plasirati..i tako. I drago mi je sto mediji nisu palili masu, kao sto to redovno redovno rade, narod poleti pa kad nas nabiju onda se svi razocaraju, krenu da jebu sve po spisku kome stignu.

Kako je bilo prije = sad je odlicno, ipak smo nivo vise.

Kako ce biti u buducnosti = ipak mislim da je isto sad odlicno, jer u buducnosti moze biti samo losije nego sada, sjecacemo se ovih godina kao vrlo lijepih.
Cestitke Ircima na zasluzenom plasmanu, a mi trebamo da prihvatimo realnost. Ko je brze prihvati - manje ce se nervirati.
oridjidji

#4804 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

Irska nas je ubila takticki, borbenoscu, disciplinom. Mi kao i obicno jalov posjed imamo. Medo nas je usporio, Cocalic takodjer. Proslu utakmicu je odigrao bolje. Lula cas u utakmici bljesne, cas se izgubi. Previse spori za ekipu protiv koji moras imati brzi protok lopte, kada se otvore u nekom od pokusaju kontre i izgube loptu mi nijednom nismo uspijeli da iznesemo loptu brze. Isti problem S Besicem se malo trznuli. Vedo i Djuric za 10-tak minuta na terenu pokazali vise nego Dzeko za cijelu utakmicu. Nekad se stice dojam da sami sebe kaznjavamo kalkulisanjem kad nam realno ne treba i ne izvodimo na teren ono sto najbolje od igraca imamo. Sam Dzeko nista nocas nije mogao, protiv ekipe koja igra odbanu dobro. Razocarao me Kujpers onakav penal protiv jedne Njemacke ili Italije nikada nebi svirao, a bome i Bazdarevic svojom postavkom igre, koji je trebao postaviti igru kao jajara. Međutim trebamo žaliti za ovom prokockanom prilikom, kad smo već sve učinili da se mrtvi dignemo do baraža.

Irci zasluzeno idu dalje. Pokazali su kako se prakticno sa 40% lopte u nogama i dvije sanse dobija baraz. Od dvije sanse za dvije utakmice oni su iskoristili obje, prvu su stvorili u magli u Zenici, druga je dosla sretno od Vranjesa. Ako se trazi razlog ispadanja onda to lezi u cinjenici da su nam pokazali kako se treba braniti i kako jednostavno iznjeti loptu na tudju polovicu.
O'zone
Globalni moderator

#4805 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by O'zone »

''Analiza će biti, ali ako mislite da je 2:0 realan rezultat, onda ja ne znam ništa o fudbalu. Ispali smo od ekipe koju smo morali i mogli dobiti. Prednost smo morali napraviti u Zenici'', zaključio je selektor bh. reprezentacije.
ketronsd1

#4806 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ketronsd1 »

stalaktit wrote:Neutralac sam, inače Bosnu i ne pratim nešto, ali evo da velim par stvari, pa vi to uzmite kako hoćete.

Prva stvar - Bosna ima samo jednog igrača koji bi mogao igrati u većini europskih timova, i to je Džeko. To što mu tepate da je najbolja devetka u Europi je naravno notorna glupost, ali svejedno, Bosna se šverca na Džekinu klasu već godinama. Kad njemu uđe koji šut, uđe, ako ne, nema drugog rješenja. Opet, naravno, nije klasa za Real i Bayern i slične, ali je u odnosu na ostale bosanske igrače avion.

Pjanić - lik dobro igra u sustavu u svom klubu u kojem ima točno određene zadaće i gdje su oko njega sve redom vrhunski igrači koji i za njega nešto odigraju, trče bez lopte i slično, van toga sustava lik je nemoćan. Prvo je fizički inferioran, tehnika mu nije nešto, ima solidan udarac, pa i solidan osjećaj za zadnji pas, opet, kada ima jako jako dobre igrače pored sebe. Ne bi imao mjesto u većini vrhunskih europskih ekipa. Ne bi u Realu, Barceloni, Manchesterima, PSG-u, Juventusu, Bayernu itd. Ove ostale srednje bi.

Treća stvar - ciganluk. Fakini ala Spahić i Bešić su bili popularni valjda u nogometu šezdesetih i sedamdesetih godina kada su grubosti i fakinluk prolazili. Takve se danas udaljava iz klubova i reprezentacija, da su ne znam kakvi igrači, a nisu. Takvih ima stotine po Europi, i bolje je da ih se makne da ne štete ekipi i zamijeni gorima, nego da ono rade.

Ostali nisu vrijedni spomena, jer su ih Irci sabili taktički, trkački, tehnički i psihološki. I to ti isti Irci čijem su se golmanu ovdje na forumu smijali, iako je ove sezone što je odigrao branio odlično za West Ham, o ostalim ismijavanjima tih profesionalaca koji to ničim nisu zaslužili neću ni govoriti.

I na kraju, namjerno cijelo vrijeme govorim Bosna, a ne Bosna i Hercegovina, jer brate, ono zviždanje na minutu šutnje je ne sramota, nego strahota, i za vašu dobrobit, bilo bi najbolje, kada su tako nastrojeni, da ih se izbaci u kakve bliskoistočne kvalifikacije, a ne europske, jer to europa nije. Neki će reći manjina, ali bilo je i 50 000 irskih navijača na tribini, pa među njima nije bio niti jedan koji je zviždao. A među bošnjačkim nije bio jedan, ono je bilo glasno zviždanje, uvreda civiliziranoj Europi, uvreda osnovnim ljudskim vrijednostima koje zapad gaji, i od sramim se što mi na osobnoj iskaznici piše mjesto rođenja koje dijelim s tom populacijom.

Jadna zemljo, ako mi je do sada pogled bio neutralan, sad te se odričem!
Pa skutori jedni ,nabijem vas na k...ac. Kad kukaste dizete po tekmama onda je to civilizacija.
Daleko od toga da ove idiote branim(sjetim im se mame malo) ali sta ste vi ista bolji smrdljivci jedni.

Banovici valjda :serbo:
leo karan

#4807 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by leo karan »

hrasno38 wrote:
undefined007 wrote:Image

nikad prezaliti ovog majstora necu!
jedino sto je smetao Pjanicu dok je igrao :D
Ja sam u ljeto prosle godine dizao Pjanica u nebesa...al kod Susica u tom periodu se igralo puno modernije nego poslije i sada.
Tu je i Pjanic bio na svom..
U Pjanica sam se razocarao kad sam skontao da se ne zna prilagoditi, a to veliki znalci znaju. Nije problem uklopit se lad si majstor.
Nikako da skonta da ima saigrace koji nece da trce naprijed nazad bez lopte i da mora promijenit nacin igre kad igra za repku.

Miske je za nas bio puno korisniji.
Za Romu sigurno ne bi bio, jer je to drugi sistem u kojem se Pjanic bolje snalazi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4808 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by hrasno38 »

LSD wrote:
SSemir wrote:
LSD wrote:Varešanović :thumbup: nek je rekao neke stvari koje niko ne smije :thumbup:
sta je reko?
da treba poraditi ozbiljno na svim mladim kategorijama koje su nam u qrcu, da ne možemo vjecno crpiti igrace iz dijaspore, da treba dovesti OZBILJNE profi trenere, a ne neke haklamaše, da selektori ne smiju odrađivati po 2-3 mandata (a da nemaju uspjeha) itd....svaka cast Varešanoviću što to rece javno :thumbup:

Šabić naravno kurvanjsku šuti, politika ne talasaj....fujjjjj

pa reci nešto pizdune
Tako je i sve je to tacno. Mesi treba dati jos sad ovaj mandat za SP i ako prodje u ni malo naivnoj grupi super a ako ne prodje nema se sta cekati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4809 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by _BataZiv_0809 »

stalaktit wrote:
, uvreda civiliziranoj Europi, uvreda osnovnim ljudskim vrijednostima koje zapad gaji, i od sramim se što mi na osobnoj iskaznici piše mjesto rođenja koje dijelim s tom populacijom.

Jadna zemljo, ako mi je do sada pogled bio neutralan, sad te se odričem!
Slazem se:

Image
SpecialOffer

#4810 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SpecialOffer »

Jeb'o fudbal.
last mohicans

#4811 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by last mohicans »

Idemedosumom wrote:
noiserr wrote:Nemamo kreativne igre, Pjanic nemoze sam, fali mu neko da se dodaje. Medunjanin je ogranicen igrac.
Fali nama i još mnogo više od toga, fali nam trke, agresivnosti, fale nam precizni pasovi, nikada ne vršimo presing zajedno. I na kraju ponavljam, fali nam sreća, koja nas je u ovom dvomeču skroz napustila. Ne htjede ni počasni da uđe u gol, prečka...
Ova ekipa ne zna šta je presing ili im trener ne zna objasniti kako se vrši.Ali šta im koji kurac neko treba objasnjavati kako se vrsi presing.Irci ko osice,na metar od igraca.Mi kad ga kao vršimo,trce dvojica i kao treci se zaliječe...
Zalosno.
Ljudi su nas zasluzeno uzeli, a mi apsolutno ništa njsno pokazali.
budza

#4812 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by budza »

elk wrote:fakat tekbirali???!
zasluženo irci idu dalje, nisu bolji, ali to možemo mačku o rep okačiti.

i nismo tako dobri kako mnogi ovdje misle. kad se edin oprosti za par godina vidjećete tada gdje ćemo biti.... al fakat tekbir bio, fakat??

i sta ako su tekbirali? ti vidis problem jer si iskomoleksiran. zazivanje boga u nevolji je cest navijacki folklor.
costacurta

#4813 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by costacurta »

Al da ne izvede Medunjanina ne bi Miralem vidio ni kornera ni slobodnog udarca :lol:
rossoneri83

#4814 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by rossoneri83 »

Jack Be Nimble wrote:Drago mi je da smo ispali zbog onih debila koji nisu mogli da ispostuju minutu sutnje.
i meni vjeruj,cekam utakmicu ko ozeblo sunce,sinoc ne mogu da zaspem od silnog iscekivanja,i onda cujes primitivce kako fol oni odaju pocest Palestini pa picka ti materina rat u Palestini traje 30 godina ti si sad naso da skandiras,neka nek vidi svijet kakav smo mi sljam!!!!
Ripicipi

#4815 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Ripicipi »

kamen spoticanja wrote:Ipak nije bio tekbir...culo se Palestina...muda do poda :thumbup:
"muda do poda", a mozak k'o plivadon.
Ljudi bez bontona i kucnog odgoja, obicna stoka.
kamen spoticanja

#4816 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by kamen spoticanja »

Ripicipi wrote:
kamen spoticanja wrote:Ipak nije bio tekbir...culo se Palestina...muda do poda :thumbup:
Popusti me patetike
north

#4817 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by north »

Šibicar wrote:
north wrote:Je li se još slažemo da smo Brazil za Irsku, da su oni ragbisti, poruke ko plitak potok itd :oops: ?

Dakle, Irska je bolja od nas, Irska zasluženo ide na EP, a mi zasluženo ga gledamo preko TV-a...Kraj priče :oops:

Nema potrebe o učinku igrača i igri, opšta katastrofa kada u dvije utakmice imaš po jednu pravu priliku, a u odlučujućoj tek u 92 minuti :skoljka:, pri tome njihov golman neocijenjen na kraju :oops: ....Moje mišljenje je da je Meša grozno spremio obje utakmice, jedno je pričati, ali drugo ono što se vidjelo na terenu, a nije se vidjelo ništa....Neka je agonija okončana :skoljka:

Ma brate,šta su to Irci imali života ti?2 poluprilike su pretvorili u 3 gola,al' kad te ide baš te ide...ne sporim da smo mi grozno odigrali ovaj dvomeč ali i takvi smo za njih tehnički svemirski brod,a mi umjesto da spustimo loptu nabijamo je i preskačemo igru što je njima itekako odgovaralo,dakle svi su zakazali od trenera do igrača,ali ne mogu nikako reći da je irska kvalitetenija ekipa od nas,jer jedno je kad te kvalitetenija ekipa pomete k'o što je nas pomeo Portugal,a drugo kad te ljudi dobiju na način na koji te jedino mogu dobiti,na kontre....

Ovu Irsku bi ona Safetova reprezentacija koja je igrala baraž sa Portugalom(u onoj formi i sa onom igrom)razvalila na proste faktore...
Ma vidi jarane, mi vazda nekako razmišljamo, mi tehnički bolji, igrači u boljim klubovima, samo tim po defaultu bolji smo u ovakvim utakmicama, i onda imaš dvije utakmice, i ljudi te glat izbace, pa je li glat, ako te dobiju 2-0 a ti jedinu priliku imiao u 92 minuti, a i kući smo spašavali X jedva :-) ...E pa ako se možemo složiti da je glat poraz, onda se valjda možemo složiti i da zasluženo idu, da su zasluženo pobijedili, da su bili bolji u dvije utakmice...Samim tim su bolji u globalu, zar nije tako, jer je to fakat, priča u domenu da je Pjanić bio ko u Romi, Lulić ko u Laciju, Zukanović ko u Sampdoriji, Begović ko u Stokeu, je priča šta bi bilo kad bi bilo....Tako stvari sada ne stoje ;-) ...Ja pričam o trenutnom stanju nakon ove dvije utakmice, i nije pošteno nakon ovoga i dalje misliti da smo bolji od njih...
zecko_kupuz

#4818 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zecko_kupuz »

Hah, a ja mislio da Meša ima samo respekt prema sudijama. :P :D

Ne mogu skoro očima gledati trenera koji krene od sudije i meteo-prilika u svojim opravdanjima. Pape je tu bio truba, a ni Meša nije daleko.
uglavnomja

#4819 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by uglavnomja »

rossoneri83 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Drago mi je da smo ispali zbog onih debila koji nisu mogli da ispostuju minutu sutnje.
i meni vjeruj,cekam utakmicu ko ozeblo sunce,sinoc ne mogu da zaspem od silnog iscekivanja,i onda cujes primitivce kako fol oni odaju pocest Palestini pa picka ti materina rat u Palestini traje 30 godina ti si sad naso da skandiras,neka nek vidi svijet kakav smo mi sljam!!!!

posrali su mi se na cejf :twisted:

a mislim da ni igraci nisu ostali ravnodusni, ipak svi oni zaradjuju za zivot u toj istoj europi
cyprus

#4820 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by cyprus »

Opšti zaključak oko kojeg smo (čini mi se) gotovo svi konačno jedinstveni:

Irci nisu bolja (jača) reprezentacija, ali zasluženo idu na prvenstvo... Sve kako su isplanirali i zacrtali - ostvarili su... Što bi mnogi treneri iz naše lige rekli - njihova ekipa je više željela pobjedu :oops:

Mi :oops: igrački bezidejni... Treba to realno reći - nismo zaslužili prvenstvo... Ne govorim to samo zbog baraža nego generalno... Prvo smo se razbahatili - ispostavilo se neosnovano... Zbog brojnih ispada naših igrača, što u reprezentaciji, što van nje, nekako postadosmo krkanska ekipa... Prestali smo biti simpatičan tim, za kakav smo oduvijek važili... Navijači su posebna priča - ne treba ni trošiti riječi...

Mešu ne bih krivio mnogo, vidi se da se maksimalno trudio da sve bude kako treba... Na kraju krajeva, uspio nas je vratiti na krivi put iz gotovo nemoguće situacije... Međutim, očigledno je i da je nestalo tečnosti u igri, da je nedostatak rješenja bio evidentan i kada smo pobjeđivali... I to je nešto za šta Meša mora pronaći rješenje... Naravno, mislim da treba ostati na klupi... Zaslužuje još jednu šansu...
Last edited by cyprus on 16/11/2015 23:21, edited 2 times in total.
apsidejzi

#4821 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by apsidejzi »

Ripicipi wrote:
Satira. U pitanju je satira u stilu Charlia. Druga je stvar sto ti imas kompleks pa te stid.
jeza u ledja

#4822 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

north wrote:
Ma vidi jarane, mi vazda nekako razmišljamo, mi tehnički bolji, igrači u boljim klubovima, samo tim po defaultu bolji smo u ovakvim utakmicama, i onda imaš dvije utakmice, i ljudi te glat izbace, pa je li glat, ako te dobiju 2-0 a ti jedinu priliku imiao u 92 minuti, a i kući smo spašavali X jedva :-) ...E pa ako se možemo složiti da je glat poraz, onda se valjda možemo složiti i da zasluženo idu, da su zasluženo pobijedili, da su bili bolji u dvije utakmice...Samim tim su bolji u globalu, zar nije tako, jer je to fakat, priča u domenu da je Pjanić bio ko u Romi, Lulić ko u Laciju, Zukanović ko u Sampdoriji, Begović ko u Stokeu, je priča šta bi bilo kad bi bilo....Tako stvari sada ne stoje ;-) ...Ja pričam o trenutnom stanju nakon ove dvije utakmice, i nije pošteno nakon ovoga i dalje misliti da smo bolji od njih...
Nismo bolja reprezentacija, ali imamo bolje igrace i bolje rezultate.

Jedino je pitanje zasto s boljim igracima nismo dobili Irsku?
uglavnomja

#4823 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by uglavnomja »

apsidejzi wrote:
Ripicipi wrote:
Satira. U pitanju je satira u stilu Charlia. Druga je stvar sto ti imas kompleks pa te stid.
jah :zzzz:
last mohicans

#4824 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by last mohicans »

zecko_kupuz wrote:
Hah, a ja mislio da Meša ima samo respekt prema sudijama. :P :D

Ne mogu skoro očima gledati trenera koji krene od sudije i meteo-prilika u svojim opravdanjima. Pape je tu bio truba, a ni Meša nije daleko.
Zaboravio si i povrede.
Ircima falili najbolji igraci pa nam uvališe go u Zenici.Zove 30 fudbalera,pa se zali na povrede.
NediM17

#4825 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by NediM17 »

Samo se ne treba sekirat. Procemo baraz za Euro 2020. Samo opusteno. 8-)
Locked