Koliko je izmislio fudbal za Viscu vidi se po tome koliko ga cijene od Turske,Njemacke,Spanije.Dok Visca standardno igra godinama ovaj ne moze sastaviti par minuta cak ni na klupi.Naravno da je do njega samog jer se zaletio ko nekad StevanovicDaj boze da proigra i da ga krene ali tvrditi da je Izet izmislio fudbal za Edina je besmislica.na osnovu cega je ovaj zakljucak.bas me interesujeDead Man Walking wrote:Ma Hajrovic je izmislio fudbal za Viscu, samo da hoce zaigrati tamo koliko toliko i da se vrati.
EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#376 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
-
Dead Man Walking
#377 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Na osnovu toga sto Visca osim brzine nema nista.
-
Stargate Punk
#378 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Hajrovic nema brzinu pa da radi prodore po strain a nema tehniku niti kontrolu lopte pa da bude u sredini.
Jedino sto ima je sut iz daljine i to voli raditi ali on na terenu je jednostavno igrac manje jer ne samo da ne moze nista sam uciniti nego ne moze niti dodati loptu nekome jer vjerojatno nema dobar pregled terena a ni viziju pa da vidi kud ce mu suigraci ici.
U ovom trenutku Visca > Hajrovica sto ne znaci da ne trebamo traziti boljeg.
Jedino sto ima je sut iz daljine i to voli raditi ali on na terenu je jednostavno igrac manje jer ne samo da ne moze nista sam uciniti nego ne moze niti dodati loptu nekome jer vjerojatno nema dobar pregled terena a ni viziju pa da vidi kud ce mu suigraci ici.
U ovom trenutku Visca > Hajrovica sto ne znaci da ne trebamo traziti boljeg.
- luckylaka
#379 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Cek bolan sta ima Izet ako ne igra nikako.Imao je brzinu,sut,tehniku i to ga je ostalo da nije mogao nigdje da se dokaze.Ono nase klasicno,,ne valjaju treneri"Ok.Izet jeste talenat ali na tome ostaje godinama.I Stevanovic je bio talenat i Zahirovic ,Prcic,Susic..al jbga nije sve do talenta.Nekad te i sreca treba pogurati a ocito da ove bas to ne sluziDead Man Walking wrote:Na osnovu toga sto Visca osim brzine nema nista.
- ILVIIR
- Laertes
#381 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nije ba loš bio ZahirpašićSSemir wrote:meni zao sto nema vise zahiragica, sega mi bilo prije citati ovdje kako masaju ljudi negovo prezime
- GeneralBHF
#382 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
luckylaka wrote:Cek bolan sta ima Izet ako ne igra nikako.Imao je brzinu,sut,tehniku i to ga je ostalo da nije mogao nigdje da se dokaze.Ono nase klasicno,,ne valjaju treneri"Ok.Izet jeste talenat ali na tome ostaje godinama.I Stevanovic je bio talenat i Zahirovic ,Prcic,Susic..al jbga nije sve do talenta.Nekad te i sreca treba pogurati a ocito da ove bas to ne sluziDead Man Walking wrote:Na osnovu toga sto Visca osim brzine nema nista.
Salihamidzic nije imao nista osim brzine i sve je postigao iskljucivo radom a daleko da ima neko talenat. Znaci samo rad, rad, rad i opet rad.
Visca daje svoj maksimum i radi onako kako mu se kaze i suti.
-
Dead Man Walking
#383 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
E nek sam i to za Hasana procito.
Visca mi je kao navijaci Zelje izuzetno drag, njega sam se jos u Zelji nagledao, i slobodno mogu reci da od tad uopste nije napredovao. Ima brzinu, solidan sut, doduse neprecizan, centarsut nula, dribling nula, pas nula, znaci sve sto treba jednom krilu, osim brzine, njemu fali.
Visca mi je kao navijaci Zelje izuzetno drag, njega sam se jos u Zelji nagledao, i slobodno mogu reci da od tad uopste nije napredovao. Ima brzinu, solidan sut, doduse neprecizan, centarsut nula, dribling nula, pas nula, znaci sve sto treba jednom krilu, osim brzine, njemu fali.
- alphonse kauders
#384 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Sve ok, prodornost 1 na 1 mu nije jača strana, ali pogledajte malo utakmicu i primijetićete da je Višća jedini špartao gore dole čitavu utakmicu punim tempom. Barem tu može doprinijeti mnogo više nego Hajrović, a ako se otvori prostor - teško ga iko može stići.
Ne znam, meni je Višća ok, dovoljno dobar da se rotira u postavi, neće biti nikad Salihamidžić, ali trkački dosta koristan.
Ne znam, meni je Višća ok, dovoljno dobar da se rotira u postavi, neće biti nikad Salihamidžić, ali trkački dosta koristan.
- Laertes
#385 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Stvar je u tome da boljeg nemamo, kao što boljeg nemamo ni umjesto Mujdže. Teško da će Meša iskopati neko rješenje za tu desnu stranu za baraž. Rješenje treba tražiti ako prođemo na Euro - tad će biti pola godine da se nešto nađe.
- limeni
#386 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Porediti Viscu sa Salihamidzicem je post mjeseca
Hasan je sa 19 godina stigao iz HSV u Bayern, osvojio sve sto se moze sa klubom, Hoenes plakao kad je otisao Hasan u Juventus..lik imao centarsut odlican, bio dobar jedan na jedan...slazem se da su slican tip igraca ali je Visca jedno dvije klase ispod Hasana.
Ipak ne treba ni Viscu pljuvati, zna biti vrijedan igrac za nasu ekipu ali da je neka klasa nije.
Hasan je sa 19 godina stigao iz HSV u Bayern, osvojio sve sto se moze sa klubom, Hoenes plakao kad je otisao Hasan u Juventus..lik imao centarsut odlican, bio dobar jedan na jedan...slazem se da su slican tip igraca ali je Visca jedno dvije klase ispod Hasana.
Ipak ne treba ni Viscu pljuvati, zna biti vrijedan igrac za nasu ekipu ali da je neka klasa nije.
- A1fa
#387 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Artest wrote:Kakav ba Visca. U ove dvije tekmu je pokazao svu svoju limitiranost. Da ima kvalitet, uzeo bi ga makar Besiktas.
Kao dzoker s klupe, moze.
A šta je pokazao kad je u prijeteljskoj protiv Argentine najbolji bio, a medju najboljim u pripremnim utakmicama?
Višća je sasvim solidan igrač, ni ove utakmice nije loše odigrao ali nije ni za pohvalu, kao uostalom i niko on naših individualno, sem strijelaca golova koje moraš spomenuti...
Mi smo ove 2 utakmice pobjedili na iskustvo, taktiku i timsku igru podredjenu krajnjem rezultatu, bez umiranja u ljepoti..
Ali naravno da je porediti njega i Hasana u najmanju ruku smiješno...kad se samo sjetim Hasanovih bitaka protiv jednog Roberta Carlosa, i ofanzivno i defanzivno...svjetska klasa u svoj vakat jednostavno..
A tema o zadnjem veznom, volio bih vidjeti samo jednu stvar, pa makar u nekoj pripremnoj utakmici pred evropsko
To je jedan od nacina kako ubrzati igru i Pjanic bi tu vise dosao do izrazaja jer bi napadi preko krila bili daleko opasniji i stvarali bismo vise sansi i sa desne i sa lijeve strane.
Tegobno je na momente ono bezidejno preskakanje sredine i ispucavanje lopte vertikalno na napadaca, a u ekipi imas jednog od najboljih veznjaka Evrope...
Last edited by A1fa on 16/10/2015 10:36, edited 1 time in total.
- mgogic
#388 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Po meni, trebace dosta trke sa bilo kojim od ova 4 potencijalna protivnika...a imati Medunjanina i Hajrovica u postavi, znaci igrai sa dva igraca manje, sto se trkackog aspekta tice. Doduse ima ko ce to cijeniti bolje od mene, ali nemam utisak da su ova dvojica neke radilice (a to i njihov trenutni - a i raniji status u klubovima pokazuje).
Kazu Grci da se Cimirot vraca aBd pocetkom Novembra...ako bude spreman za tih desetak dana, do baraza - to bi bilo jako jako dobro. A eto nam i Besica (ako je zadavi koga u Engleskoj do novembra) u drugoj utakmici.
Dobar znak je da se rezultatski dizemo, i toga se protivnici boje.
Citam danas na jednom irskom forumu, kazu za sebe Irci da slabije igraju kad postoji pritisak (povodom 4 boda u dvomecu sa Njemackom) da igraju sa sebi ravnim ekipama. Poljska i Skotska su im hladno uzeli bodove u Irskoj a tukli ih kuci. A igracki kadar im je losiji od naseg (uglavnom igraci Championshipa i poneki PL i to drugi i treci nivo na tabeli).
Danci su takodjer otanjali, uzeli Srbe u kvalifikacijama - ostalo se mucili. Albance nisu dobili u dvomecu, a Armeni su ih mucili do zadnjih 10 min u Danskoj (u Armeniji 0:0 bilo). Forma je u silaznoj putanji, jer zadnje 3 nemaju pobjedu (Portugal, Albanija i Armenija).
Norvezani su moja tiha zelja za protivnika. iako su u uzlaznoj formi. Ja mislim da jedino dobro sto su napravili je utakmica protiv Hrvatske u Oslu (vjerovatno los dan Hrvatske, jer nije realan odnos snaga) i Bugarske u Sofiji. Nemaju kreativnosti, sutaju sa 18-20 m, i duge lopte unutra (klasicna njihova igra). Imaju nesigurnu odbranu, Italija ih je silovala u Rimu zadnju utakmicu (iako je zavrsilo samo 2:1), i Norveska je iz jedine prilike dala gol.
Procvali su otkako su skontali da malog Odegarda iz Reala zasiju na klupu i puste da svi novinari njega ganjaju, a reprezentacija radi i igra na miru bez njega. Ali realno je to treca klasa europskog fudbala.
Slovenija je jedina koju prizeljkujem vise od Norvezana. Prosli su kao treci u konkurenciji Estonije, Litvanije i San Marina. Realno, ako ih izvucemo i ne prodjemo, moramo rasformirati FS/NS i poceti se baviti nekim neloptaskim sportom. Onda nismo za fudbala.
Kazu Grci da se Cimirot vraca aBd pocetkom Novembra...ako bude spreman za tih desetak dana, do baraza - to bi bilo jako jako dobro. A eto nam i Besica (ako je zadavi koga u Engleskoj do novembra) u drugoj utakmici.
Citam danas na jednom irskom forumu, kazu za sebe Irci da slabije igraju kad postoji pritisak (povodom 4 boda u dvomecu sa Njemackom) da igraju sa sebi ravnim ekipama. Poljska i Skotska su im hladno uzeli bodove u Irskoj a tukli ih kuci. A igracki kadar im je losiji od naseg (uglavnom igraci Championshipa i poneki PL i to drugi i treci nivo na tabeli).
Danci su takodjer otanjali, uzeli Srbe u kvalifikacijama - ostalo se mucili. Albance nisu dobili u dvomecu, a Armeni su ih mucili do zadnjih 10 min u Danskoj (u Armeniji 0:0 bilo). Forma je u silaznoj putanji, jer zadnje 3 nemaju pobjedu (Portugal, Albanija i Armenija).
Norvezani su moja tiha zelja za protivnika. iako su u uzlaznoj formi. Ja mislim da jedino dobro sto su napravili je utakmica protiv Hrvatske u Oslu (vjerovatno los dan Hrvatske, jer nije realan odnos snaga) i Bugarske u Sofiji. Nemaju kreativnosti, sutaju sa 18-20 m, i duge lopte unutra (klasicna njihova igra). Imaju nesigurnu odbranu, Italija ih je silovala u Rimu zadnju utakmicu (iako je zavrsilo samo 2:1), i Norveska je iz jedine prilike dala gol.
Procvali su otkako su skontali da malog Odegarda iz Reala zasiju na klupu i puste da svi novinari njega ganjaju, a reprezentacija radi i igra na miru bez njega. Ali realno je to treca klasa europskog fudbala.
Slovenija je jedina koju prizeljkujem vise od Norvezana. Prosli su kao treci u konkurenciji Estonije, Litvanije i San Marina. Realno, ako ih izvucemo i ne prodjemo, moramo rasformirati FS/NS i poceti se baviti nekim neloptaskim sportom. Onda nismo za fudbala.
- A1fa
#389 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Sloveniju i ja prizeljkujem, ali ako budemo potcjenjivali ekipu koja je sastavljena uglavnom iz legionara lige petice, onda nam se crno pise...kod njih je sudeci po forumima vecina protiv Kataneca jer mu rezultati ne idu uz individualnu kvalitetu pojedinaca.mgogic wrote:Po meni, trebace dosta trke sa bilo kojim od ova 4 potencijalna protivnika...a imati Medunjanina i Hajrovica u postavi, znaci igrai sa dva igraca manje, sto se trkackog aspekta tice. Doduse ima ko ce to cijeniti bolje od mene, ali nemam utisak da su ova dvojica neke radilice (a to i njihov trenutni - a i raniji status u klubovima pokazuje).
Šta bi oni trebali reći za naše grijače klupa i tribina, vječite rekovalescente, te igrače iz drugih liga, kao i onih koji se u Kini za opstanak bore??
- nKrkan
#390 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Jel iko primjetio onaj centaršut Lulića po zemlji kad golman uhvati loptu , pa šta je ono gdje mu je kuvet . 
- Idemedosumom
#391 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
@A1fa
Ne brini, Meša sigurno neće protivnika podcijeniti, on svakog protivnik ozbiljno analizira i respektuje (nekad i previše...)
@nKrkan
Već smo o Luliću razglabali. Raja ne da da ga kritikujemo zbog silnih asistencija. Ali ostaje činjenica da to nije isti igrač iz prošlih kvala za euro.
Ne brini, Meša sigurno neće protivnika podcijeniti, on svakog protivnik ozbiljno analizira i respektuje (nekad i previše...)
@nKrkan
Već smo o Luliću razglabali. Raja ne da da ga kritikujemo zbog silnih asistencija. Ali ostaje činjenica da to nije isti igrač iz prošlih kvala za euro.
Last edited by Idemedosumom on 16/10/2015 11:15, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#392 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
ne znam ...ja sam vala primjetio dva centarsuta za dva gola...i jos 5 asistencija u cijelim kvalifikacijamanKrkan wrote:Jel iko primjetio onaj centaršut Lulića po zemlji kad golman uhvati loptu , pa šta je ono gdje mu je kuvet .
- Idemedosumom
- nKrkan
#394 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Da hoće ponovit u baražu onu utakmicu protiv Francuza makar više ništa ne odigr'o.
- ultima_palabra
#395 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Lulić je takav igrač, hit and miss... i u Laziju u jednoj akciji izgleda kao amater, u narednoj pogodi lika u trepavicu kao Beckham. Kad sabereš sve na kraju utakmice, vidiš da je puno uradio.
Čim ga je Meša sklonio sa lijevog beka, počele su asistencije.
- kamen spoticanja
#396 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
i taman...ali mi nije jasno kako neko pored dvije kljucne asistencije na 2:1 za kipar primjeti neku loptu po zemlji ili po cemu vecultima_palabra wrote:Lulić je takav igrač, hit and miss... i u Laziju u jednoj akciji izgleda kao amater, u narednoj pogodi lika u trepavicu kao Beckham. Kad sabereš sve na kraju utakmice, vidiš da je puno uradio.
- Idemedosumom
#397 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nemoj bit smiješan. Čovjek pogodi Đurića i Medu kada je gužva u kaznenom
Pa onda zajebe situaciju haman dvojica na golmana sami. Tu bi čak i ja s dvije lijeve znao asistirati. Gdje to nećeš primjetiti...
Pa onda zajebe situaciju haman dvojica na golmana sami. Tu bi čak i ja s dvije lijeve znao asistirati. Gdje to nećeš primjetiti...
- Logovan
#398 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Konačno komšija koji je realan oko Višće.Dead Man Walking wrote:E nek sam i to za Hasana procito.![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#399 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Onda Mesa tebe treba zvati umjesto LulicaIdemedosumom wrote:Nemoj bit smiješan. Čovjek pogodi Đurića i Medu kada je gužva u kaznenom![]()
Nekad je bitno da se nesto napise, bilo sta....pa jbm ga, procitajte nekad sta ste napisali. U cijeloj ekipi mi imamo 2-3 igraca koji znaju ubaciti loptu i sad se nadje forumas i kaze da bi bolje....bi da ne kazem sta.
- Idemedosumom
#400 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Pojo govno ko nam Lulića dirne 
Last edited by Idemedosumom on 16/10/2015 11:39, edited 1 time in total.