Ako je zapisano gore da ispadnemo, samo ne dva scenarija, na penale tu bi hitne radile do kasno u noć, ili 0-0, pa da proklinjemo prvu utakmicu...Ako je zapisano kažem, radije minimalan poraz, iako naravno i to je katastrofa, jer realno ovo se moglo (i još uvijek može) proći
EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#3426 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Pa bio je više nego ok protiv Grčke npr.....svirao za nas onaj penal na Mujdži, malo je reć da je bio ok....ovaj švabo je sinoš bio zajeban, nije naginjao ni za koga, ali imao je nekih odluka gdje je puštao ili svirao, a činilo se kao obratno, kažem činilo
Ako je zapisano gore da ispadnemo, samo ne dva scenarija, na penale tu bi hitne radile do kasno u noć, ili 0-0, pa da proklinjemo prvu utakmicu...Ako je zapisano kažem, radije minimalan poraz, iako naravno i to je katastrofa, jer realno ovo se moglo (i još uvijek može) proći
-
todd_smith
#3427 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma ja, sudija je kriv 
-
condy
#3428 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Mi rijetko igramo 0:0. Koliko se sjećam protiv Velsa u ovim kvalifikacijma, protiv Grčke u prošlim, tako da sumnjam da će druga utakmica završiti 0:0 tako da Ircima i nije neka prednost rezultat iz prve utakmice. Ne smijemo izgubiti a ako ne izgubimo idemo na Euro i u to sam siguran.
- jeza u ledja
#3429 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma suti, ovaj sudija sinoc, dobro smo prosli. Ja sam bio uvjeren da ce biti havarija sa kartonima.
Mogao je dati mescin McCarthiju zuti (morao bi onda pauzirati sljedecu), ali osim toga bio je ok.
U stvari, mozda je njegova najveca greska sinoc sto je pustio da se odigra drugo poluvrijeme. Ali ne znam koja su pravila u vezi toga uopste.
Mogao je dati mescin McCarthiju zuti (morao bi onda pauzirati sljedecu), ali osim toga bio je ok.
U stvari, mozda je njegova najveca greska sinoc sto je pustio da se odigra drugo poluvrijeme. Ali ne znam koja su pravila u vezi toga uopste.
-
condy
#3430 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Trebao je svirat penal na Luliću. Mrtvu loptu je trebao svirati u onom klizećem duelu Mujdže sa Ircem .north wrote:Pa bio je više nego ok protiv Grčke npr.....svirao za nas onaj penal na Mujdži, malo je reć da je bio ok....ovaj švabo je sinoš bio zajeban, nije naginjao ni za koga, ali imao je nekih odluka gdje je puštao ili svirao, a činilo se kao obratno, kažem činilo![]()
-
condy
#3431 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Selektor Irske je rekao da nije mogla biti prekinuta utakmica jer se odigralo prvo poluvrijemejeza u ledja wrote:Ma suti, ovaj sudija sinoc, dobro smo prosli. Ja sam bio uvjeren da ce biti havarija sa kartonima.
I ja mislim da je trebalo prekinuti utakmicu ako je bilo moguće.
-
samkoF
#3432 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
TOM SCHOLZ wrote:Ovo je rezultat Baždarevićeve poluziheraške postavke u kojoj ni njemu nije bilo jasno da li igra na nulu (bukvalno na 0:0) ili na pobjedu.Na kraju nije izborio ni jedno ni drugo i sam sebe (tj.nas) je doveo u probleme.Krenuo je preoprezno sa igračem manje (vedad ibišević).Za one koji VOLE DA ŽIVE U PROŠLOSTI,to je onaj igrač što je postavio "opanak" i zabio gol u Kaunasu (90% posla uradio Džeko).Ne želim da taksativno dalje nabrajam selektorove greške jer bi lista bila preduga.Nego,da skratim.Tajno oružje za revanš bi mogao biti Armin Hodžić,u paru sa Džekom naravno.Krenuti ponovo sa 4-4-2 formacijom s tim da nam treba još jedan igrač u sredini.Hodžić je jedini igrač(a takvog nikada u stvari nismo ni imali) koji može iznuditi prekršaj u zoni šuta i omogućiti klincu od princa da konačno zabije gol za reprezentaciju iz slobodnjaka i da konačno skine junf.P.S.Mehmede Baždareviću nemoj davati izjave da ti je ovo najvažnija utakmica u životu jer sam sebi skačeš u stomak i čir ti ne gine.Srećom tu je trojna terapija
ok al ako ostavljas tu formaciju kako mislis onda kao sto kazes pojacati jos jednim igracem sredinu terena , koga bi onda izbacio iz jucerasnje utkamice da bi uveo igraca na sredinu ?
- Edin H.
#3433 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ako se nesto nije promijenilo (a poodavno je bilo) od one utakmice Zvezde sa Milanom, ako je proslo manje od dvije trecine utakmice, utakmica se ponavlja pocevsi ponovo sa 0 - 0 bez obzira na rezultat, a ako je samo ostala jedna trecina utakmica se nastavlja od momenta prekida sa postignutim rezultatom.jeza u ledja wrote:Ma suti, ovaj sudija sinoc, dobro smo prosli. Ja sam bio uvjeren da ce biti havarija sa kartonima.
-
Tipicoti
#3434 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma jebo sudiju, jebo 50.000 irskih navijaca, jebo maglu, jebo sve sta je bilo i proslo....
moze li mi neko dati 5 igraca koji ce pucati penale ???
.... ima li u barazu produzetaka ili su odmah penali?
-
Tipicoti
#3435 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Mogao je i Dzeko fasovati karton, imali smo srecu.jeza u ledja wrote:Ma suti, ovaj sudija sinoc, dobro smo prosli. Ja sam bio uvjeren da ce biti havarija sa kartonima.
-
Mustang1
#3436 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Flipsaju se nema ni penalaTipicoti wrote:Ma jebo sudiju, jebo 50.000 irskih navijaca, jebo maglu, jebo sve sta je bilo i proslo....
- Edin H.
#3437 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Da se bez veze umarajuMustang1 wrote:Flipsaju se nema ni penalaTipicoti wrote:Ma jebo sudiju, jebo 50.000 irskih navijaca, jebo maglu, jebo sve sta je bilo i proslo....
.... ima li u barazu produzetaka ili su odmah penali?Pa nije nasa liga da nema produzetaka
Ma ovo rutinski na penale dobijamo
- agnostic_front
#3438 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
U ponedeljak k'o plitak potok...na penale. 
- jeza u ledja
#3439 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Aha.Tipicoti wrote:Mogao je i Dzeko fasovati karton, imali smo srecu.jeza u ledja wrote:Ma suti, ovaj sudija sinoc, dobro smo prosli. Ja sam bio uvjeren da ce biti havarija sa kartonima.
- Edin H.
#3440 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Tipicoti wrote:Ma jebo sudiju, jebo 50.000 irskih navijaca, jebo maglu, jebo sve sta je bilo i proslo....
Begovic, Zukanovic, Spahic, Sunjic, Vranjes i zadnji naravno Izet (on je ionako rekao da ce ponovo odluciti
- van Basten
#3441 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
mogao je sudija i Džeki dati žuti pred kraj... i trebao je realno... ali nam je tada progledao kroz prste.
Cuipers je beton sudija... mislim čak trenutno br 1 u Evropi... svakako mnogobolji izbor nwgo kakvi teatralni južnjaci ili sl. Znači, samo se koncentrisati na sebe i svoju igru,o sudiji ne treba razmišljati
Cuipers je beton sudija... mislim čak trenutno br 1 u Evropi... svakako mnogobolji izbor nwgo kakvi teatralni južnjaci ili sl. Znači, samo se koncentrisati na sebe i svoju igru,o sudiji ne treba razmišljati
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3442 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma pazi ne mozes sudiju kriviti kad onako lose igras ali opet ako napravi jednu kardinalnu gresku i ne svira recimo vidljiv penaql onda jeste do sudije. Ovo su utakmice kad nema popravnih kao sto je Anry zavalio rukom gol i sudija to hladno pustio. Ma koliko da je dobro sudio citavu utakmicu ta odluka je dovela da je sjebo jednu ekipu. Njemac sinoc bar po meni nije bas reprezentovao neko vrhunsko sudjenje ali nisam siguran da ima njegove krivnje za ovaj rezultat osim onog pominjanog penala koji ne mogu da ponovo vidim.todd_smith wrote:Ma ja, sudija je kriv
- hrasno38
#3443 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Kapitenu se za ono ne daje zuti karton izuzev ako nisi supak i nemas pik na tog igraca.van Basten wrote:mogao je sudija i Džeki dati žuti pred kraj... i trebao je realno... ali nam je tada progledao kroz prste.
-
Tipicoti
#3444 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Da, Izet bi mogao odluciti ... oni imaju golmana br.3, a Izet bi mogao poslati jedan projektil: Izet-vazduh-mreza.Edin H. wrote:Tipicoti wrote:Ma jebo sudiju, jebo 50.000 irskih navijaca, jebo maglu, jebo sve sta je bilo i proslo....
Begovic, Zukanovic, Spahic, Sunjic, Vranjes i zadnji naravno Izet (on je ionako rekao da ce ponovo odluciti).
Trebali bi malo vise pucati sa distance u okvir gola, imam osjecaj da puno kombinujemo i hocemo loptu da unesemo u gol.
-
north
#3445 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ono što mene malo kod Meše nervira je njegova samouvjerenost prije tekme, ne mislim u stilu Ćire kao jebat ćemo im mater, nego u smislu, analizirali smo danima protivnika, znamo njegove loše strane, znamo mi kako ćemo, možemo i hoćemo, pokazaćemo ovo-ono, ha hu, dođe tekma i za 90 minuta imaš jednu šansu
, uz nikakvu kombinatoriku, neke opasne situacije pred njihovim golom i ostalo...Pa šta je reć miša mu
?,
S druge strane, ne tražeći mu alibi, treba priznati da čovjek nikad u životu nije imao ovakvu utakmicu, kao trener mislim, ma ni blizu ovako bitnu, za nešto veliko da se igra, dok suparnički trener sušta suprotnost od toga....Valjda je uvidio neke propuste, a bilo ih je, pa u uzvratu ako ništa odigramo jednu mušku utakmicu, s puno trke, presinga, stalnih ataka, da se vidi da smo opasni, da znamo šta hoćemo i da se ima neki plan i vizija, a ne nešto na ho ruk i nešto jalovo i letargično, to je ono što očekujem, a rezultat jebi ga nikad ne možeš unaprijed sa sigurnošču predvidjeti...
S druge strane, ne tražeći mu alibi, treba priznati da čovjek nikad u životu nije imao ovakvu utakmicu, kao trener mislim, ma ni blizu ovako bitnu, za nešto veliko da se igra, dok suparnički trener sušta suprotnost od toga....Valjda je uvidio neke propuste, a bilo ih je, pa u uzvratu ako ništa odigramo jednu mušku utakmicu, s puno trke, presinga, stalnih ataka, da se vidi da smo opasni, da znamo šta hoćemo i da se ima neki plan i vizija, a ne nešto na ho ruk i nešto jalovo i letargično, to je ono što očekujem, a rezultat jebi ga nikad ne možeš unaprijed sa sigurnošču predvidjeti...
-
Tipicoti
#3446 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Treba se covjek naviknuti na njegovu taktiku....north wrote:Ono što mene malo kod Meše nervira je njegova samouvjerenost prije tekme, ne mislim u stilu Ćire kao jebat ćemo im mater, nego u smislu, analizirali smo danima protivnika, znamo njegove loše strane, znamo mi kako ćemo, možemo i hoćemo, pokazaćemo ovo-ono, ha hu, dođe tekma i za 90 minuta imaš jednu šansu, uz nikakvu kombinatoriku, neke opasne situacije pred njihovim golom i ostalo...Pa šta je reć miša mu
?,
Znam prije kad primimo gol da smo u fazi rasula, panika, raspad sistema.
Sada medjutim se i poslije primljenog gola vratimo u igru (Izrael, Kipar, Irska)
To mi se svidja kod njegove taktike.
- SkyLimit
#3447 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ovo je utakmica koja ce odrediti buducnost nase reprezentacije. Prolaz znaci ako ne rast, onda barem kontinuitet. Ispadanje vodi u provaliju iz koje bi se tesko izvukli.
Barem niko nije povrijedjen i suspendovan, nemamo izgovora, ako ne mozemo izvuci barem 1 : 1 u Irskoj za produzetke, sta cemo mi onda na Europskom, nije to za nas.
A uvjeren sam da bi ih nagrdili kad bi krenuli bez kalkulisanja, kad bi ih napali, no sve se bojim da ce biti ziheraska taktika pa onda u 80. minuti ubacivanje Djurica da se proba nabijanjem na njega otici na Europsko
Barem niko nije povrijedjen i suspendovan, nemamo izgovora, ako ne mozemo izvuci barem 1 : 1 u Irskoj za produzetke, sta cemo mi onda na Europskom, nije to za nas.
A uvjeren sam da bi ih nagrdili kad bi krenuli bez kalkulisanja, kad bi ih napali, no sve se bojim da ce biti ziheraska taktika pa onda u 80. minuti ubacivanje Djurica da se proba nabijanjem na njega otici na Europsko
- hrasno38
#3448 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ipak svi mi ovdje pomalo seruckamo jer sad kad bi vadio komentare prije godinu dana za ove kvalifikacije 90% forumasa je ovo sto igramo prekosutra nazvalo nemogucim....ja nisam ne zato sto sam nesto pametan za fudbal nego vrlo jednostavno jer je matematicki bilo nemoguce. Kada je Mesa preuzeo opet ogroman postotak navijaca je govorio "sanmo da casno zavrsimo kvalifikacije"...Mesin skor (sve ukupno) 8 utakmica, pet pobjeda, dvije nerjesene i 1 poraz i to od trenutno najbolje reprezentacije na svijetu. I sada kad u ponedeljak i dalje imamo sansu za prolaz neko nesto spocitava Mesi!! Pa izveo je sastav koji su vecina prizeljikivali pogotovo vjeciti fanovi Ibisevica sa kojima se svadjem evo ne znam ni sam koliko dugo. Dakle stavio je udarnu postavu i sve je ostalo bilo na igracima koji nisu ispunili svoju zadacu. Malo je navijacki prema ostalim reprezentativcima nefer i neposteno (jer se redom gaze bez pardona vecina njih) sto se vrlo vrlo malo i stidljivo tek ponegdje provuce kontsatno losa da ne kazem katastrofalna igra Pjanica u reprezentaciji....inace je on trenutno naskuplji igrac. Kad je derat po Dzeki puca se iz svih topova pa onda redom jedan po jedan ali za Malog Princa se uvijek nadje neki jebeni razlog da mu neko smeta. Ma ne smeta mu niko i osim fenomenalnog slobodnog udarca on nema vise nista sto bi se moglo nazvati prednosti za nasu reprezentaciju. Pa bolje pasove daje Dzeko od Miralema al jebi ga onda ne mozes ocekivati i golove mada je jucer odradio i jedno i drugo.
I jos nesto ako dodje do penala mi necemo proci je niti imamo muda niti koncetrisane i sigurne igrace za takav vid pobjede. Nasa jedina prevaga u drugoj utakmici moze biti Dzeko ako bude igrao tamo gdje igra i bude imao napadaca ali iza sebe.
I jos nesto ako dodje do penala mi necemo proci je niti imamo muda niti koncetrisane i sigurne igrace za takav vid pobjede. Nasa jedina prevaga u drugoj utakmici moze biti Dzeko ako bude igrao tamo gdje igra i bude imao napadaca ali iza sebe.
-
Tipicoti
#3449 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma ako ne odemo u Francusku nije propast svijeta, nije se dalo.
Bili smo nosioci grupe gdje prve 2 ekipe idu direktno na EP.....pa smo jedva bili treci.
Pa smo bili u prvom sesiru izvlacenja za baraz .... pa smo dobili Irsku.
Gledajuci sve utakmice baraza se ispostavilo da je pored Norveske i Danske, cak i Slovenija odigrala prvu utakmicu bolje vec Irska.
Irska je bila ubjedljivo najslabija ekipa u prvom krugu baraza, a izvukli su najbolji rezultat.
Bili smo nosioci grupe gdje prve 2 ekipe idu direktno na EP.....pa smo jedva bili treci.
Pa smo bili u prvom sesiru izvlacenja za baraz .... pa smo dobili Irsku.
Gledajuci sve utakmice baraza se ispostavilo da je pored Norveske i Danske, cak i Slovenija odigrala prvu utakmicu bolje vec Irska.
Irska je bila ubjedljivo najslabija ekipa u prvom krugu baraza, a izvukli su najbolji rezultat.
- mO k3
#3450 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
druze malo vise objektivnosti molimhrasno38 wrote:Ipak svi mi ovdje pomalo seruckamo jer sad kad bi vadio komentare prije godinu dana za ove kvalifikacije 90% forumasa je ovo sto igramo prekosutra nazvalo nemogucim....ja nisam ne zato sto sam nesto pametan za fudbal nego vrlo jednostavno jer je matematicki bilo nemoguce. Kada je Mesa preuzeo opet ogroman postotak navijaca je govorio "sanmo da casno zavrsimo kvalifikacije"...Mesin skor (sve ukupno) 8 utakmica, pet pobjeda, dvije nerjesene i 1 poraz i to od trenutno najbolje reprezentacije na svijetu. I sada kad u ponedeljak i dalje imamo sansu za prolaz neko nesto spocitava Mesi!! Pa izveo je sastav koji su vecina prizeljikivali pogotovo vjeciti fanovi Ibisevica sa kojima se svadjem evo ne znam ni sam koliko dugo. Dakle stavio je udarnu postavu i sve je ostalo bilo na igracima koji nisu ispunili svoju zadacu. Malo je navijacki prema ostalim reprezentativcima nefer i neposteno (jer se redom gaze bez pardona vecina njih) sto se vrlo vrlo malo i stidljivo tek ponegdje provuce kontsatno losa da ne kazem katastrofalna igra Pjanica u reprezentaciji....inace je on trenutno naskuplji igrac. Kad je derat po Dzeki puca se iz svih topova pa onda redom jedan po jedan ali za Malog Princa se uvijek nadje neki jebeni razlog da mu neko smeta. Ma ne smeta mu niko i osim fenomenalnog slobodnog udarca on nema vise nista sto bi se moglo nazvati prednosti za nasu reprezentaciju. Pa bolje pasove daje Dzeko od Miralema al jebi ga onda ne mozes ocekivati i golove mada je jucer odradio i jedno i drugo.
_Neznam koliko ima stranice hvalospjeva o edinu mislim preko 1300 , zasto ne bi se pucalo po njemu jos jace i glasnije ??
Koliko to ima stranica napisano o miralemu??