EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#3401 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
ma sta ce 47.000. nasih 10 u grotlu je kao 100 hiljada tih pijanih djetelinasha.
- mgogic
#3402 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Prizeljkujem jednu rukometnu utakmicu, ludu do bola - tu prolazimo.
Ako bude sahovska kao i prva, onda nemamo sta da trazimo kod Irskih graditelja turbeta - jedna prilika i gol, dok protivnik fula Boga oca.
Ako bude sahovska kao i prva, onda nemamo sta da trazimo kod Irskih graditelja turbeta - jedna prilika i gol, dok protivnik fula Boga oca.
- shake69
#3403 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Danska-truba. Svedi se vec osigurali sto znaci da svi nosioci baraza u revans idu mirni i skoro su sigurni putnici na EK. Osim BiH! 
- sinuhe
#3404 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Da, uzasna Danska ali cini mi mi se bolja od Irske.
- jeza u ledja
#3405 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Stvarno me razocaravas sa ovakvim, za mene naivnim, rezonovanjem.Korisničkoime wrote: Daj jbt pa ljudi nsiu se sastavili s loptom samo onoliko koliko smo im mi dopustili, kažem poslije Kipra sam vidio crno, međutim onu utakmicu sinoć smo mi kontrolisali, da je bilo sve idealno nije, šanse nisu iskorištene što je protiv tako tvrde odbrane veliki problem i opet je neko negdje zijano loptu, znam da je pretrčan Šunjić što nije nikavo čudo samo ne znam ko je zijanio loptu prije toga. Dugo, dugo vreman nisam vidio da smo mi ti koji kontrolišemo utakmicu, da smo mi ti koji diktiramo tempo, da presjecamo igru protivnika, da ga stavimo pod pritisak pa da pogriješi da se zapetlja, iskreno nije bilo kao što sam mislio da ćemo 2 puta u 90 minuta biti blizu njihovog gola, propuštali su oni dosta toga, pogrešno bili postavljeni, kasnili na lopte i slično.
Nije arogancija i nije drskost nismo najbolji na svijetu ali jebo im ja mater bolji smo od njih duplo, nije ponižavanje to je realnost, jebem ti ja više i te naše komplekse jesmo zijanili par puta i da imamo vazda par grešaka ali se nekada ponašamo kao da smo Malta, da li smo bolji od npr. Belgije nismao ali od jebene Irske vala jesmo bez arogancije i pretjerivanja.
Mislim, slazem se ja da smo jaci, onako generalno, s obzirom na igrace i to, i da bi ih trebali uzeti u dvije utakmice. Ali se ne slazem da smo to pokazali, cak naprotiv.
Jedno je sigurno. Ako ne prodjemo ovaj baraz to je do Bazdarevica.
- House
#3406 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
zabiše ga danci
-
Korisničkoime
#3407 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Daj jbt pa ljudi nsiu se sastavili s loptom samo onoliko koliko smo im mi dopustili, kažem poslije Kipra sam vidio crno, međutim onu utakmicu sinoć smo mi kontrolisali, da je bilo sve idealno nije, šanse nisu iskorištene što je protiv tako tvrde odbrane veliki problem i opet je neko negdje zijano loptu, znam da je pretrčan Šunjić što nije nikavo čudo samo ne znam ko je zijanio loptu prije toga. Dugo, dugo vreman nisam vidio da smo mi ti koji kontrolišemo utakmicu, da smo mi ti koji diktiramo tempo, da presjecamo igru protivnika, da ga stavimo pod pritisak pa da pogriješi da se zapetlja, iskreno nije bilo kao što sam mislio da ćemo 2 puta u 90 minuta biti blizu njihovog gola, propuštali su oni dosta toga, pogrešno bili postavljeni, kasnili na lopte i slično.
Nije arogancija i nije drskost nismo najbolji na svijetu ali jebo im ja mater bolji smo od njih duplo, nije ponižavanje to je realnost, jebem ti ja više i te naše komplekse jesmo zijanili par puta i da imamo vazda par grešaka ali se nekada ponašamo kao da smo Malta, da li smo bolji od npr. Belgije nismao ali od jebene Irske vala jesmo bez arogancije i pretjerivanja.
@LSDSamo mi reci, na osnovu cega ovo smatraš i zakljucuješ, pa cemo onda nastaviti izlaganje
Imali smo kontrolu nad utakmicom, napadački nam nisu mogli ništa, svaki njihov napad smo ugušili tamo gdje treba odmah na početku na sredini terena i ono malo što su probili po strani nisu mogli iskoristiti jer centaršuta nisu mogli dobiti, njihova najbolja prilika je bio udarac glavom koji je otišao neka 2m iznad gola. Mi smo igali oprezno veoma oprezno jer smo htjeli da izbjegnemo upravo ono što nam se dogodilo da primimo gol, isti smo primili opet nakon jebene individualne greške. Ljudi nisu imali ništa više do sreće.
Pored njihove jake odbrane imali smo dobrih šansi, probijali smo im krila, po njihovoj lijevoj strani smo mislim imali 6-7 ubačaja od kojih je jedan i završio kao gol, Lulić im je stalno upadao iza Džeke i Ibiševića u napad i nikako ga nisu mogli kontrolisati. Sve bi to možda izgledalo i još upečatljivije da nismo bili toliko oprezni.
- karanana
#3408 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
ne otpisujte dance ni kad darove nose.
jel madjarska bila nosioc?
kako to da su jedini oni kao nosioc igrali prvu u gostima?
- nKrkan
#3409 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Koji je ono komentator napravio ovu izvalukaranana wrote:ne otpisujte dance ni kad darove nose.
- shake69
#3410 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Kristic!nKrkan wrote:Koji je ono komentator napravio ovu izvalukaranana wrote:ne otpisujte dance ni kad darove nose.
kako to da su jedini oni kao nosioc igrali prvu u gostima?![]()
- karanana
#3411 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
mislim da je baho sad kad me podsjetiste. a nisam se ni sjetio ranije.
ili je mozda kristic.
ili je mozda kristic.
Last edited by karanana on 14/11/2015 22:36, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#3412 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
https://youtu.be/lOLgXjplfh4karanana wrote:ma sta ce 47.000. nasih 10 u grotlu je kao 100 hiljada tih pijanih djetelinasha.
Ivica neki dan rece,da se igra patriotska liga,Irci bi sigurno bili prvi.
Prolazimo,samo kad procepii
edit kristic je to
- jeza u ledja
#3413 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Koliko smo mi pravih sansi imali? To je pravo pitanje. Kao i pitanje zasto one koje smo imali nismo iskoristili.Korisničkoime wrote: @LSD
Imali smo kontrolu nad utakmicom, napadački nam nisu mogli ništa, svaki njihov napad smo ugušili tamo gdje treba odmah na početku na sredini terena i ono malo što su probili po strani nisu mogli iskoristiti jer centaršuta nisu mogli dobiti, njihova najbolja prilika je bio udarac glavom koji je otišao neka 2m iznad gola. Mi smo igali oprezno veoma oprezno jer smo htjeli da izbjegnemo upravo ono što nam se dogodilo da primimo gol, isti smo primili opet nakon jebene individualne greške. Ljudi nisu imali ništa više do sreće.
Pored njihove jake odbrane imali smo dobrih šansi, probijali smo im krila, po njihovoj lijevoj strani smo mislim imali 6-7 ubačaja od kojih je jedan i završio kao gol, Lulić im je stalno upadao iza Džeke i Ibiševića u napad i nikako ga nisu mogli kontrolisati. Sve bi to možda izgledalo i još upečatljivije da nismo bili toliko oprezni.
Nemamo nista od toga sto mi kontrolisemo igru ako iz toga ne stvaramo ciste sanse. Kada igras kako igras onda protivniku ne treba puno da stvori 100% sansu jer ti je odbrana razrjedjena.
- arzuhal
#3414 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma dobro, kojih 15.000 navijača gore-dolje...MOSALJOZE wrote:*47000arzuhal wrote:Ljudi, po nakoj magli ni ja ne bih bolje igr'o...Sačekajmo Dablin, da se razvedri pa da ih mlatnemo pred 20.000 tisuća glasača sda...
-
Korisničkoime
#3415 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Slažem se da je do Baždarevića da smo u baražu nadam se da ćeš se i ti složiti kad odemo na EP da je do njega, Da me je oduševio vala nije, utakmica protiv Kipra i Velsa su bile očajne, međutim imajući u vidu čega se prihvatio napravio je i više nego odličan posao ali iskreno kad se sjetim tvoje podrške Sušiću ovaj komentar me na kraju ne iznenađuje.jeza u ledja wrote:Stvarno me razocaravas sa ovakvim, za mene naivnim, rezonovanjem.Korisničkoime wrote: Daj jbt pa ljudi nsiu se sastavili s loptom samo onoliko koliko smo im mi dopustili, kažem poslije Kipra sam vidio crno, međutim onu utakmicu sinoć smo mi kontrolisali, da je bilo sve idealno nije, šanse nisu iskorištene što je protiv tako tvrde odbrane veliki problem i opet je neko negdje zijano loptu, znam da je pretrčan Šunjić što nije nikavo čudo samo ne znam ko je zijanio loptu prije toga. Dugo, dugo vreman nisam vidio da smo mi ti koji kontrolišemo utakmicu, da smo mi ti koji diktiramo tempo, da presjecamo igru protivnika, da ga stavimo pod pritisak pa da pogriješi da se zapetlja, iskreno nije bilo kao što sam mislio da ćemo 2 puta u 90 minuta biti blizu njihovog gola, propuštali su oni dosta toga, pogrešno bili postavljeni, kasnili na lopte i slično.
Nije arogancija i nije drskost nismo najbolji na svijetu ali jebo im ja mater bolji smo od njih duplo, nije ponižavanje to je realnost, jebem ti ja više i te naše komplekse jesmo zijanili par puta i da imamo vazda par grešaka ali se nekada ponašamo kao da smo Malta, da li smo bolji od npr. Belgije nismao ali od jebene Irske vala jesmo bez arogancije i pretjerivanja.![]()
Mislim, slazem se ja da smo jaci, onako generalno, s obzirom na igrace i to, i da bi ih trebali uzeti u dvije utakmice. Ali se ne slazem da smo to pokazali, cak naprotiv.
Zašto je ovo naivno rezonovanje, da li sam negdje pogriješio, koliko su imali šansi, koliko smo imali mi, sjećaš li se i jednog njihovog izgrađenog napada, akcije, koliko puta smo dobili duel glavom ili po zemlji na sredini terena, koliko puta smo im presjekli napad.
Naivno je samo po rezultatu gledati i zaključivati o igri, taktici, eto po tebi u kojoj smo bolje izgledali u ovoj ili u onoj protiv Kipra.
- arzuhal
#3416 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
I to reče, legenda:...ne kaže džaba stara latinska izreka pa izvali ovo za Danceshake69 wrote:Kristic!nKrkan wrote:Koji je ono komentator napravio ovu izvalukaranana wrote:ne otpisujte dance ni kad darove nose.
kako to da su jedini oni kao nosioc igrali prvu u gostima?![]()
- Edin H.
#3417 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Bravo za postagent_zero wrote:Ma pišaj sve, ja sam sinoć prekrižio naš odlazak, kad sam vidio na šta ono sve liči, odnosno ne liči... i ne znam šta se neki fataju za maglu, prvo magle nije bilo prvo poluvrijeme, a druga stvar, jel to samo nama magla bila, a Ircima nije? Ne igranje Kolašinica koji bi meni, kad je zdrav i kad ima utakmica u nogama (a ima ih u zadnje vrijeme), uvijek imao prednost nego Zukanović i Cocalić, zatim vađenje Višće, našeg najboljeg igrača uz Džeku sinoć, van svake razumne logike...
Meni je sad gore što ćemo morati gledati patnju sa ovim selektorom i u narednom ciklusu, izgleda običaj postao u NS ko god nešto malo napravi, odmah dobije dugoročno rješenje... A zna se da fudbal danas tako jednostavno ne funkcioniše, niti je Baždarević trenerski kapacitet za duže staze.
Ponovo istu grešku prave kao i sa Papetom.
Po meni bi pošteno bilo ono kako je prvobitni plan bio, ugovor do kraja kvalifikacija i onda novi u slučaju plasmana. A ovako kad ti unaprijed znaš da ćeš dobiti posao još naredne 3 godine, bez obzira na rezultat, nije ok, niti pošteno.
To bi isto bilo ko da ja sad idem na posao i primam platu, pa uradio posao ne uradio, jebaji ga.
Sto rekose engleski komentatori "tactically clueless Bosnia!"
Sta je tu je, valja se pakovati, pa na tapu sabahilde, a sto se mora, nije tesko
- jeza u ledja
#3418 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Kakvo je to pitanje? Naravno da smo izgledali bolje protiv Kipra. I protiv Kipra i protiv Velsa.Korisničkoime wrote:Slažem se da je do Baždarevića da smo u baražu nadam se da ćeš se i ti složiti kad odemo na EP da je do njega, Da me je oduševio vala nije, utakmica protiv Kipra i Velsa su bile očajne, međutim imajući u vidu čega se prihvatio napravio je i više nego odličan posao ali iskreno kad se sjetim tvoje podrške Sušiću ovaj komentar me na kraju ne iznenađuje.jeza u ledja wrote:Stvarno me razocaravas sa ovakvim, za mene naivnim, rezonovanjem.Korisničkoime wrote: Daj jbt pa ljudi nsiu se sastavili s loptom samo onoliko koliko smo im mi dopustili, kažem poslije Kipra sam vidio crno, međutim onu utakmicu sinoć smo mi kontrolisali, da je bilo sve idealno nije, šanse nisu iskorištene što je protiv tako tvrde odbrane veliki problem i opet je neko negdje zijano loptu, znam da je pretrčan Šunjić što nije nikavo čudo samo ne znam ko je zijanio loptu prije toga. Dugo, dugo vreman nisam vidio da smo mi ti koji kontrolišemo utakmicu, da smo mi ti koji diktiramo tempo, da presjecamo igru protivnika, da ga stavimo pod pritisak pa da pogriješi da se zapetlja, iskreno nije bilo kao što sam mislio da ćemo 2 puta u 90 minuta biti blizu njihovog gola, propuštali su oni dosta toga, pogrešno bili postavljeni, kasnili na lopte i slično.
Nije arogancija i nije drskost nismo najbolji na svijetu ali jebo im ja mater bolji smo od njih duplo, nije ponižavanje to je realnost, jebem ti ja više i te naše komplekse jesmo zijanili par puta i da imamo vazda par grešaka ali se nekada ponašamo kao da smo Malta, da li smo bolji od npr. Belgije nismao ali od jebene Irske vala jesmo bez arogancije i pretjerivanja.![]()
Zašto je ovo naivno rezonovanje, da li sam negdje pogriješio, koliko su imali šansi, koliko smo imali mi, sjećaš li se i jednog njihovog izgrađenog napada, akcije, koliko puta smo dobili duel glavom ili po zemlji na sredini terena, koliko puta smo im presjekli napad.
Naivno je samo po rezultatu gledati i zaključivati o igri, taktici, eto po tebi u kojoj smo bolje izgledali u ovoj ili u onoj protiv Kipra.
I naravno da nas je Bazdarevic izvukao iz govana, i zato sam razocaran jer me ovo podsjetilo na neke poteze koje je vukao Susic na kraju svog mandata. Ako ne prodjemo baraz sve ono sto je uradio do sada pada u vodu.
Sto se tice utakmice. Pod igrali dobro se podrazumijeva da smo stvarali sanse, a mi ih nismo stvarali. Odnosno nismo stvorili dovoljno sansi da bi se ova igra nazvala dobrom, cak naprotiv, niti se moze reci da je taktika opravdana.
Zaboravi gol Iraca. Uzmi da smo ih dobili samo 1-0. Ni to nije dobar rezultat niti dovoljan da se kaze da smo dobro igrali. A ne bi trebao ni zaboraviti taj njihov gol jer po meni nije iznenadjenje. Iznenadio bih se da nasa spora odbrana ne primi gol pogotovo kad je onako visoko postavljena.
Eto fino ti kaze Edin iznad - tactically clueless! Nisu moje rijeci.
- It_is_a_Leclerc
#3419 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ne treba očekivati da nećemo primiti gol.
Pitanje je samo kako dati 2.
- Idemedosumom
#3420 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nešto razmišljam, kada smo (sa Sušićem) igrali protiv onih tamnoputih "čistokrvnih" francuza, sudija je dozvoljavao mesarsku igru (barem njima).
Kada smo igrali protiv portugalskih balerina, nisi igrača smio ružno pogledati, odmah faul + žuti karton.
Evo sada protiv irskih krkana sudija opet dozvoljava grubu igru.
Hoćel ikad nama na ruku ić u pm.
Kada smo igrali protiv portugalskih balerina, nisi igrača smio ružno pogledati, odmah faul + žuti karton.
Evo sada protiv irskih krkana sudija opet dozvoljava grubu igru.
Hoćel ikad nama na ruku ić u pm.
- BarbaDue
#3421 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
U Dablinu nam sudi Bjorn Kuipers. Skandinavac nekakav, i ne miriše mi nešto!?
- Logovan
#3422 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Što dva? Možemo preko penala proći.It_is_a_Leclerc wrote:Ne treba očekivati da nećemo primiti gol.
- jeza u ledja
#3423 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Kuipers mi zvuci ko holandsko prezime.
Poznato mi ime, ali ne sjecam se oklen je.
Poznato mi ime, ali ne sjecam se oklen je.
- Idemedosumom
#3424 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nešto mi je taj sudija kroz maglu ostao u dobrom sječanju, da nije protiv Grčke on sudio?
Bil hajr.
Bil hajr.
- SkyLimit
#3425 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Covjek nam je sudio kad smo dobili Grcku u Zenici, kad je svirao penal nad Mujdzom. Poslije utakmice navalio na Susica da se rukuje i grli, valjda mu bio najdrazi igrac kad je bio mali