EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

SkyLimit

#3301 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Godinama je nasa igra sa tehnicki mocnim a trkacki limitiranim igracima prolazila protiv losijih ekipa, jedino nismo mogli protiv jakih ekipa koje su i tehnicki i trkacki jake

Misimovic = jede loptu
Deco = jede loptu i trci

I pobjednik je bio logican. Sad nam nema druge nego pokusati dobiti ih tehnikom, po zemlji, jer nabijanjem lopte i skok igrom ne mozes protiv onih koji su izmislili takvu igru. Samo sto sad nemamo Misimovica, sa svim svojim manama sad bi nam dobro dosao, pitanje je i koliko smo mi zapravo tehnicki jaki vise, imas Pjanica i Medunjanina koji je dva puta losija verzija Misketa i na to nam je spala kuca.
todd_smith

#3302 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

I taj mit o nekoj tehnici nesto

Sta to zapravo znaci? Sta znaci biti tehnicki jak, trkacki los? Znas igrati fudbala ali ne znas igrati fudbala?

Irci tehnicki losi, trkacki jaki? Paradoks.

Jesu li im igraci profesionalni fudbaleri kao nasi ili sta? Po cemu je Zukanovic iz nizerazrednog kluba u Italiji vise tehnicki jaci od igraca iz nizerazrednog kluba u Engleskoj?
SkyLimit

#3303 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

todd_smith wrote:I taj mit o nekoj tehnici nesto

Sta to zapravo znaci? Sta znaci biti tehnicki jak, trkacki los? Znas igrati fudbala ali ne znas igrati fudbala?

Jesu li im igraci profesionalni fudbaleri kao nasi ili sta? Po cemu je Zukanovic iz nizerazrednog kluba u Italiji vise tehnicki jaci od igraca iz nizerazrednog kluba u Engleskoj?
Pa moramo se nadati, a u sta drugo da se uzdamo nego u tehniku, tesko da im trkacki i fizicki mozemo parirati. Gledam sinoc Warda i McCleana, ljudi igraju krila a mogu u zubima nositi svakog naseg stopera, kakve su grdosije.
todd_smith

#3304 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

SkyLimit wrote:
todd_smith wrote:I taj mit o nekoj tehnici nesto

Pa moramo se nadati, a u sta drugo da se uzdamo nego u tehniku, tesko da im trkacki i fizicki mozemo parirati. Gledam sinoc Warda i McCleana, ljudi igraju krila a mogu u zubima nositi svakog naseg stopera kakve su grdosije.
ali dobro kazes tehnika tehnika tehnika

sta? koja tehnika? po cemu si zakljucio tu neku tehniku? sta se podrazumijeva pod tim "tehnika"?
channel10

#3305 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by channel10 »

todd_smith wrote:
channel10 wrote:Kako ce nam bolan zabiti gol kad ne napadaju. Ako se slucajno usude i napasti, znaju da bi im tu i bio kraj. Ocekujem i gore slicnu utakmicu gdje ce se oni braniti do prvog primljenog pogotka, pa se onda MOZDA otvore jer znaju ako prime i drugi da im je tapija.

Treba izvesti postavu bez Ibisevica, a sa Besicem i tako im ebati mame :izet:
Pa znalo se da nece napasti KADA SU IM 2 NAJBOLJA NAPADACA bili van sastava

Zato u Dublinu se vracaju 2 napadaca i kapiten i organizator odbrane i evo ti ga Bosnjo.

Sinoc smo imali najbolju priliku, nismo je iskoristili sada ti je posao 10x tezi. Ne moze niko Bosnju zajebati kao sto to Bosnjo moze sebe.

I onda slusas Pape ovo Pape ono, jeb`o ih Pape, ovo sinoc je pokazalo koliko smo limitirana ekipa, kako sa znanjem tako i sa mudima.
Slabo si druze upucen, bez uvrede.
todd_smith

#3306 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

channel10 wrote:
todd_smith wrote:
channel10 wrote:Kako ce nam bolan zabiti gol kad ne napadaju. Ako se slucajno usude i napasti, znaju da bi im tu i bio kraj. Ocekujem i gore slicnu utakmicu gdje ce se oni braniti do prvog primljenog pogotka, pa se onda MOZDA otvore jer znaju ako prime i drugi da im je tapija.

Treba izvesti postavu bez Ibisevica, a sa Besicem i tako im ebati mame :izet:
Pa znalo se da nece napasti KADA SU IM 2 NAJBOLJA NAPADACA bili van sastava

Zato u Dublinu se vracaju 2 napadaca i kapiten i organizator odbrane i evo ti ga Bosnjo.

Sinoc smo imali najbolju priliku, nismo je iskoristili sada ti je posao 10x tezi. Ne moze niko Bosnju zajebati kao sto to Bosnjo moze sebe.

I onda slusas Pape ovo Pape ono, jeb`o ih Pape, ovo sinoc je pokazalo koliko smo limitirana ekipa, kako sa znanjem tako i sa mudima.
Slabo si druze upucen, bez uvrede.
Walters odradio suspenziju, OShea odradio suspenziju, Long se vratio treninzima, ionako ce poceti sa klupe. Inace njihova 3 najbolja igraca.
SkyLimit

#3307 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

todd_smith wrote: ali dobro kazes tehnika tehnika tehnika

sta? koja tehnika? po cemu si zakljucio tu neku tehniku? sta se podrazumijeva pod tim "tehnika"?
Pa ono kad se mi kao dodajemo na njihovoj polovici terena a oni kao ne mogu da nam uzmu loptu :D Opet pitanje je moze li to uopce pored McCarthya i Whealena koji ubise trkom na sredini terena, ali sta drugo pokusati nego to, nabijanjem lopte kao sinoc ih necemo dobiti, a sumnjam i da ce se Lulic i Visca odjednom pretvoriti u krila koji su u stanju proci kroz trojicu i dati gol.
channel10

#3308 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by channel10 »

Maloprije si cetvoricu spomenuo, pa sad spade na trojicu. U najboljem slucaju ce im igrati dvojica od te cetvorice, a najrealnija opcija je samo jedan. Znaci i dalje zatvoreni. Da se oni hoce otvoriti pa da se posteno pobijemo. I opet su sanse na nasoj strani, samo ih treba iskoristiti.
Droog

#3309 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Droog »

todd_smith

#3310 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

channel10 wrote:Maloprije si cetvoricu spomenuo, pa sad spade na trojicu. U najboljem slucaju ce im igrati dvojica od te cetvorice, a najrealnija opcija je samo jedan. Znaci i dalje zatvoreni. Da se oni hoce otvoriti pa da se posteno pobijemo. I opet su sanse na nasoj strani, samo ih treba iskoristiti.
kapiten i organizator odbrane iznad je 1 igrac tj OShea

i definitivno ce im igrati i OShea i Walters jer su im to glavni igraci, isto kao da oni kontaju "da li ce kod njih igrati Dzeko ili Pjanic ako uopce jedan od njih bude igrao"
channel10

#3311 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by channel10 »

Ali stvar je u tome da oni nisu ni blizu klase Dzeke i Pjanica, a pogotovo ne Messia kako se vecina pribojava tih igraca koji nisu igrali u prvoj tekmi.

Kad bi sve cetvorica igrali, opet bi bili slabiji. Treba samo iskoristiti sanse koje stvorimo i nema zime. Sinoc je samo Lulic fulio dvije sto posto sanse.
todd_smith

#3312 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Ili mozda trebamo da se nakon 5-6 godina zaredom prestanemo lagati i skontati da nismo ni mi neka klasa?

Da jesmo natamburali bi ih, ne bi se patili sa njima, Kiprom i slicnim ekipama sa supljom "ma jaci smo ipak".
Artest

#3313 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

Jbt, ispade O'Shea Rio Ferdinand.
Last edited by Artest on 14/11/2015 15:25, edited 1 time in total.
BarbaDue

#3314 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BarbaDue »

channel10 wrote:... i tako im ebati mame :izet:
... ovo naj jebe sto mislimo da svakog mozemo naguziti, e qrac. Onda se ukakimo kad nas neko malo stegne i omogucimo da nas kara kako on želi.

Za razliku od nas Irci su konstantni dok mi nismo. Juce sam govorio, i opet ću, nemojte ih podcjenjivati!!!
FreakyStyley

#3315 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by FreakyStyley »

O'shea i Robbie Keane bi bili faktor da je 2005.
LSD

#3316 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

todd_smith wrote:Ili mozda trebamo da se nakon 5-6 godina zaredom prestanemo lagati i skontati da nismo ni mi neka klasa?

Da jesmo natamburali bi ih, ne bi se patili sa njima, Kiprom i slicnim ekipama sa supljom "ma jaci smo ipak".
dobro jutro, Columbo

frajer progledao u 2015 :thumbup: ali lakše je bilo selektore pljuvati i njima pripisivati neuspjehe, nego reci pošteno kolika smo mi zapravo klasa od ekipe
channel10

#3317 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by channel10 »

todd_smith wrote:Ili mozda trebamo da se nakon 5-6 godina zaredom prestanemo lagati i skontati da nismo ni mi neka klasa?

Ovo cemo saznati u ponedjeljak uvecer i znat cemo za ubuduce, ko smo i sta smo. U ponedjeljak im je ispit zrelosti i kvaliteta. Rezultat ce sve reci.
todd_smith

#3318 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

LSD wrote:

dobro jutro, Columbo

frajer progledao u 2015 :thumbup: ali lakše je bilo selektore pljuvati i njima pripisivati neuspjehe, nego reci pošteno kolika smo mi zapravo klasa od ekipe
Rece lik koji je Papeta haman proglasio najvecim neprijateljom drzave
LSD

#3319 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

todd_smith wrote:
LSD wrote:

dobro jutro, Columbo

Rece lik koji je Papeta haman proglasio najvecim neprijateljom drzave
Ne laži ovaj napaceni narod
Tomahawk11
Globalni moderator

#3320 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Niste ni jedan u pravu. Za ovu Irsku smo Brazil.
LSD

#3321 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Niste ni jedan u pravu. Za ovu Irsku smo Brazil.
Slobodan si da bilo cime argumentuješ ovu nebulozu...da ne kažem tipicnu bosansku aroganciju i drskost
north

#3322 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by north »

@tomahawk 11, ma nismo....Individulano jači, kao kolektiv nismo..evo imamo dvije utakmice sa njima, prvu kući smo usrali, imamo popravni gore, pa daj ako smo Brazil da ih dobijemo lako i izbacimo...Ne mora ni lako, 0-1, samo da prođemo..Ali šta ako izgubimo 2-1, hoćemo li i dalje tvrditi da smo za njih Brazil, i da jedini razlog neprolaska je što Pjanić, Lulić i još neki nisu bili na nivou, a ne to što nismo bolji :? ....Pa kad misle konačno biti na nivou, ako smo Brazil za ovakve ekipe....

Eto im još jedne prilike, odabrali su teži put za prolazak, ali šansa svakako postoji, pa neka pokažu da li su Brazil za Irsku...Znam, samo ako popušimo, da je to samo onda notarska ovjera da ta priča ne pije vode...To bi bilo isto kada bi navijači Liverpola rekli je da njihov klub najjači u Engleskoj, a nemaju titule preko 20 godina, ali eto oni tako misle...tako i mi jebi ga, najbolji navijači, Brazil za ovakve ekipe, falimo sebe na sva usta, samo se to nikako ne vidi tamo gdje je najvažnije :-)
todd_smith

#3323 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

U pravu je covjek.

Jesmo Brazil za ovu Irsku. Onaj Brazil iz ljeta 2014.
Tipicoti

#3324 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tipicoti »

KIPAR je nekih 5 puta bolji od ovih iz Irske......
Mi smo Brazil za njih.
Tamo ih dobijamo 2:2 :D
Artest

#3325 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

todd_smith wrote:U pravu je covjek.

Jesmo Brazil za ovu Irsku. Onaj Brazil iz ljeta 2014.
Nije lose imat domet polufinala svjetskog. Uopste nije lose.
Locked