EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

bosanska senzacija

#3251 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by bosanska senzacija »

zvizdan wrote:Potpuno pogresan pristup tekmi, i to nas je sinoc kostalo. Mi smo za klasu bolja ekipa, tehnicki superiornija, imamo kvalitetniji igraci kadar, znamo igrati fudbal (kad nam se hoce), za razliku od ovih poluragbista. Ali ocito se Mesa opteretio Ircima i prilagodio i sastav i taktiku svom strahu od njih, i ispalo je kako je ispalo. Ircima smo tako dali prostora da izvuku svoj maksimum, a i taj maksimum im je objektivno skroman. Ako ga ovaj rezultat natjera da u ponedjeljak bude dovoljno hrabar pa izvede sastav u kojem mozemo zaigrati fudbal najbolje sto znamo i krenuti u igru za gol vise, ima da ih poderemo u Dablinu. Bude li ponovio ovaj pussy pristup, zna se sta ceka pussy - karanje.
:thumbup:

Samo loši treneri i ekipe se prilagođavaju protivniku slabijem od njega .

Pa mi smo se od prve minute upustili u nabijanje dugih lopti gdje su Irci kao riba u vodi jer nismo imali nikvih drugih ideja upravo zbog toga.
bosanska senzacija

#3252 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by bosanska senzacija »

nKrkan wrote:Ja ne znam kevi mi odakle vama to da smo mi za nekoliko klasa tehnički potokovanija ekipa od ovih , jel to ono kad se igrači znaju dobro dodavat loptom ? To naši ne pokazuju koliko se meni čini , Lulić kad god ima loptu on pada , Džeko 190+ šta će od njega očekivat passove like Xavi ( al sinoć je bio bolje od nekih ) , Ibišević samo spuštanje glavom , ništa na nogu , Višća samo zna trčat , a ubačaj mu nije nešto dobar . Begović pola ispucavanja u aut .

Imaš 2-3 igrača koja stvarno znaju s loptom , smirenost, precizan pass . Tu bi stavio Bešića i Pjanića al ovaj drugi ne pokazuje Bog zna šta .
Normalno da se ne može igrati smireno pas igrom kad na sredini terena imaš Cocalića i Pjanića, na krilima brze ali smotane Višću i Lulića, a u napadu dva gol igrača Džeku i Ibiševića.

Tu ih je namanje dvojica viška(Ibišević, Cocalić?) koji nam onemogućuju da igramo normalan fudbal.
arzuhal

#3253 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by arzuhal »

zvizdan wrote: Ako ga ovaj rezultat natjera da u ponedjeljak bude dovoljno hrabar pa izvede sastav u kojem mozemo zaigrati fudbal najbolje sto znamo i krenuti u igru za gol vise, ima da ih poderemo u Dablinu. Bude li ponovio ovaj pussy pristup, zna se sta ceka pussy - karanje.
Image
Grean

#3254 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Grean »

@nKrkan, to za igru po zemlji nije toliko do igraca vec do trenera. Susic i Bazdarevic su dijametralno suprotni u svojoj viziju igre. Ista ova ekipa je puno vise pokazala na sredini ofanzivno u utakmicama sa istim protivnicima.

Neko dobro napisa juce, mi nikad dva dobra sastaviti, Susic je i protiv Portugala igrao kao da smo mi Brazil, Bazdarevic i sa Kiprom igra kao da smo Luxemburg. Ono sto je optimalno je neka sredina izmedju njih dvojice, ono sto je Halilhodzic pokazao sa Alzirom na SP-u, tri razlicita lica njegove ekipe u tri utakmice.

Sto se stadiona tice, iako sam navijac Sarajeva i danas mislim da je Susiceva prva velika greska bila utakmica sa Francuskom na Kosevu. Stadion nije bio pun a atmosfera pozorisna. Tad se opet pokazalo da su igraci u pravu i da se treba igrati na Bilinom polju.
arzuhal

#3255 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by arzuhal »

Utrpat će nam cvaj komadn u Dablinu, vraćamo se kući i pripremamo za kvalifikacije u Rossiji :bih:
Idemedosumom

#3256 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Čuj previše smo se prilagodili protivniku :D

Pa kad ti fizički spremniji protivnik maltene parkira autobus, ti nemaš mnogo izbora. Zahvaljujući sinoćnoj taktici, irci su imali svega 1 polušansu, iz koje su, na našu nesreću postigli pogodak.

Šta je bila alternativa? Da bunker probijamo kao Pape nekoć:

Image

Begović na golu, dva štopera na centru a ostalih 8 u šesnaesterac protivnika da jurišaju?

Pa sjevale bi kontre svake minute, jer se niko ne vraća...
zlajaBHF

#3257 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zlajaBHF »

Idemedosumom wrote:Čuj previše smo se prilagodili protivniku :D

Pa kad ti fizički spremniji protivnik maltene parkira autobus, ti nemaš mnogo izbora. Zahvaljujući sinoćnoj taktici, irci su imali svega 1 polušansu, iz koje su, na našu nesreću postigli pogodak.

Šta je bila alternativa? Da bunker probijamo kao Pape nekoć:

Image

Begović na golu, dva štopera na centru a ostalih 8 u šesnaesterac protivnika da jurišaju?

Pa sjevale bi kontre svake minute, jer se niko ne vraća...
Ne mogu da vjerujem da neko moze reci da je ono sinoc bilo ispravno :-)

Ali dobru si usporednu napravio, jer Susic je bio katastrofalan, samo u suprotnom pravcu. On je imao samo kreativne i ofanzivne igrace u ekipi, i nije bilo ravnoteze, dook ovaj sad ima samo mesare, i opet nema ravnoteze.......Hocmeo li ikad dobiti selektora Koji je normalan....ne mora biti nesto ekstra, ali nek je solidan u pm.....

Ciro bi sa ovom ekipom oderao Irce.....
Idemedosumom

#3258 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Pa daj postavi nam ti pravo rješenje ovdje. I nemoj napravit jednu izmjenu u pocetnom sastavu i tvrditi da si zaokrenuo taktiku za 90 stepeni.
p206

#3259 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by p206 »

Prva izmjena koju bi trebalo uraditi je zavaliti Pjanića na desnu stranu,jer je tako zavaljen bolje igrao nego u sredini.Zašto,to samo on zna.Naš najbolji vezni red je bio onaj sa Rahimićem i Harisom nazad,Pjanić desno,Miske i Lulić lijevo.
undefined007

#3260 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by undefined007 »

Image

je li ovo teško postaviti ovako ?!
MOSALJOZE

#3261 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by MOSALJOZE »

Besic je imao pravo nastupa :?
Hare je igrac manje,ispricana prica vec 300 puta
condy

#3262 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

Nista nije tesko postaviti ali je tesko predvidjet kako ce to na terenu izgledati
undefined007

#3263 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by undefined007 »

condy wrote:Nista nije tesko postaviti ali je tesko predvidjet kako ce to na terenu izgledati
pa recimo isto kao protiv mexica, obale slonovace, argentine itd
condy

#3264 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

Kako je Besic imao pravo nastupa ?

I koliko je on uopce spreman? Imao je dugu pauzu, povrijedjen bio, nije igrao i sta posebno od njega ocekivati?

Jednostavno nemamo igraca za pozicija dmf i amf, i s tim se moramo pomiriti. To nam je veliki hendikep ali to ne mozemo promjeniti.
Grean

#3265 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Grean »

MOSALJOZE wrote:Besic je imao pravo nastupa :?
Ako je on igrac manje znaci da smo sinoc morali imati igraca vise.

Gdje si ih ti vidjeo, te igrace viska? U veznom redu koji je sam drzao isfrustrirani Pjanic nisi sigurno, jer tamo je pored njega bio kako neko napisa (najbolji komentar foruma ubjedljivo) istureni stoper Cocalic. I nije problem u Cocalicu, defanzivac treba ali treba zrtvovati krilo ili spica a nikako ostaviti centralni vezni red sa jednim defanzivnim veznim koji to nije igrao od kad je otisao iz Grcke i usamljenim Pjanicem pa nam onda Spahic preuzima ulogu graditelja igre.
condy

#3266 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

undefined007 wrote:
condy wrote:Nista nije tesko postaviti ali je tesko predvidjet kako ce to na terenu izgledati
pa recimo isto kao protiv mexica, obale slonovace, argentine itd
Nemam nista protiv te formacije i takvog izbora igraca.

Mislim da smo tanki na dmf i amf poziciji za te formacije ali mozemo tako pokusati u Irskoj.

Ja licno ne bih ni igrao sa klasicnim dmf igracem u uzvratu, igrao bih napadacki sa Dzekom i Djuricem naprijed a u sredini sa Pjanicem i Medunjaninom/Besicem. Jedan napadac sam u napadu tesko da se moze izboriti sa njihovom cvrstom odbranom.
It_is_a_Leclerc

#3267 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by It_is_a_Leclerc »

Irska će u ponedjeljak izaći da nas pobijedi. Ne treba imati nikakve dileme u to.

Jedina mogućnost da se to ne desi je da mi napadnemo njih.
condy

#3268 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

Grean wrote:
MOSALJOZE wrote:Besic je imao pravo nastupa :?
Ako je on igrac manje znaci da smo sinoc morali imati igraca vise.

Gdje si ih ti vidjeo, te igrace viska? U veznom redu koji je sam drzao isfrustrirani Pjanic nisi sigurno, jer tamo je pored njega bio kako neko napisa (najbolji komentar foruma ubjedljivo) istureni stoper Cocalic. I nije problem u Cocalicu, defanzivac treba ali treba zrtvovati krilo ili spica a nikako ostaviti centralni vezni red sa jednim defanzivnim veznim koji to nije igrao od kad je otisao iz Grcke i usamljenim Pjanicem pa nam onda Spahic preuzima ulogu graditelja igre.
I to tako sto nabija visoke lopte.
condy

#3269 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

It_is_a_Leclerc wrote:Irska će u ponedjeljak izaći da nas pobijedi. Ne treba imati nikakve dileme u to.

Jedina mogućnost da se to ne desi je da mi napadnemo njih.
Bas tako. Zato treba igrati napadacki bez kalkulacija od prve minute sa dva napadaca jer ih moramo igrati na vkse golova ako hocemo na Euro
VCorp

#3270 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by VCorp »

condy wrote:
Altsa wrote:Zenica je vec odavno ispucala sve kredite sto se tice domacinstva. Na druge je red.
Niti jedan drugi stadion ne ispunjava uvjete za utakmice kvalifikacija. Da bi ispunili trebaju uložiti milione kojih nemamo.
Slažem se da je na druge red. Sarajevo je pokazalo da tamo ne treba igrati reprezentacija u boćanju, Zenicu je red malo zamijeniti ali i dalje je tamo atmosfera dobra. Bit će neko treći kad budemo imali uslove za to.
p206

#3271 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by p206 »

Na kraju jedina izmjena će biti Bešić za Cocalića.Sumnjam da će Meša išta radikalno mijenjati.Koliko će to biti dobro vidjećemo.Mi moramo dati 2 gola ako mislimo dalje,računica je jasna...s jednim ostajemo u igri,jer će i oni sigurno ugurati jedan,sa 2 njih tjeramo da daju 3...a toliki hadalji valjda nismo,jer nikome nisu dali 3
undefined007

#3272 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by undefined007 »

Ne moramo igrati sa 2 napadača, bitno je samo da ih dobijemo na sredini tereni tu smo sinoc zakazali. Prvo poluvrijeme možemo igrati sa 4-2-3-1 ništa ne trebamo da srljamo naprijed jedan gol i mi smo na EURU. Pa sinoć je Pjanić bio razvučen od 16 do 16 i kao on bi da nešto kreira? Miralem Pjanić i Muhamed Bešić moraju igrati na centru u tandemu CMF/DMF a ispred njih na AMF neka igra MEdunjanin ili bilo ko drugi ko to može pokriti.
condy

#3273 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

VCorp wrote:
condy wrote:
Altsa wrote:Zenica je vec odavno ispucala sve kredite sto se tice domacinstva. Na druge je red.
Niti jedan drugi stadion ne ispunjava uvjete za utakmice kvalifikacija. Da bi ispunili trebaju uložiti milione kojih nemamo.
Slažem se da je na druge red. Sarajevo je pokazalo da tamo ne treba igrati reprezentacija u boćanju, Zenicu je red malo zamijeniti ali i dalje je tamo atmosfera dobra. Bit će neko treći kad budemo imali uslove za to.
Stadion u Zenici sve ispunjava osim jedne stvari i najvaznije za navijace, kapaciteta. Premalo je to. Tako da jedina alternativa moze biti Kosevo zbog veceg kapaciteta. Zbog cega ulagati pare i drugi stadion slicnog kapaciteta kao Bilino polje, sta smo time postigli?

Kosevo treba imati novi travnjak, novu rasvjetu, moderni semafor, novu novinarsku poziciju, novi unutrasnji dio, slacionice i to je ulaganje do cca 5 mil. KM sto je tesko vjerovati da je moguce.
Warashii

#3274 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Warashii »

condy wrote: Stadion u Zenici sve ispunjava osim jedne stvari i najvaznije za navijace, kapaciteta. Premalo je to. Tako da jedina alternativa moze biti Kosevo zbog veceg kapaciteta. Zbog cega ulagati pare i drugi stadion slicnog kapaciteta kao Bilino polje, sta smo time postigli?

Kosevo treba imati novi travnjak, novu rasvjetu, moderni semafor, novu novinarsku poziciju, novi unutrasnji dio, slacionice i to je ulaganje do cca 5 mil. KM sto je tesko vjerovati da je moguce.
Ako Bog da pa se i to vise desi, sto zbog kuknjave sto zbog krkanluka.
emigrazione

#3275 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by emigrazione »

Kakvo Sarajevo i reprezentacija, nosite tu koridu negdje drugo...
Locked